Biz hiç evlat sahibi olamayacak mıyız?

Rabbim size de nasip eder inşallah en kısa zamanda. Evlat hasretiyle yanıp tutuşan herkesin yüzüne güler Allahım inşallah. Beraber gideceğiz zaten, bu süreçte bşrbşrşmizin elini asla bırakmayız.
amin inşallah
isteyen herkese nasip etsin

eşin de muayene olsun anlamında dedim:=)

Biz 15 aylık evliyiz. Ben 27, eşim 30 yaşında. 5-6 aydır istiyoruz çocuk.
Evlendikten 1 sene sonra çocuk düşündük. Sanki çocuk hemen olacak gibi 1 sene korunduk bir de..
Üstelik pco hastasıyım.
Denedik bi kaç ay sonra doktora gittik. Ki ben zaten biliyordum hemen çocuk sahibi olamayacağımı.. Yumurtalıklarim tembel çünkü.
Tam 3 sene geçti tedaviler ve aralardaki tatiller derken. Tüp bebek ile oğluma hamile kaldım. Şimdi 2 yaşında ve ben beklemediğim bi zamanda da yine hamile olduğumu öğrendim.
Yani demem o ki herşey nasip kısmet işi. Kafana takip kendini üzmek yerine, mutlu olacağın şeylerle meşgul etmeye çalış kendini.
Ben elimden geldiğince güçlü olmaya çalıştım ama inan o kadar zor bir süreç yaşadım ki. Her regl olmamda bana küsen bir koca düşün.. Çok zordu o imtihan. Lütfen sen de umutlu ol ve sabret. Sabrın sonu selamet ama çocuk olduğunda da o rahat günlerini öyle özlüyorsun, öyle özlüyorsun ki anlatamam :)
Lütfen her anını dolu dolu yaşa ve keyfini çıkar. Geri gelmeyecek..
Doktora gidip kontrollerini ol tedbirini al.. Gerisi zaten Allahtan.. Vakti gelince o sana gelecek. Sen de o zamana kader kendine iyi bak.. Unutma önce SEN :)

6 senelik evliyiz hep çocuk istedik 2 olumsuz aşılamam var
ve tup bebek denedik bugün test günüm dü hep olucak miş gibi hissettim içindeydi sanki ama bugun kan sonucum çıkınca negatifi elime alıp eve döndüm
şu 10 günde okadar alişmışımki ona sabah tan beri göz yaşlarima hakim olamıyorum
Sadece hayırlısı buymuş deyip geçiyorum başka çarem yok

Ya gülecem gülemiyorum :)
Hanımefendi ilk gebelikte düşük olma ihtimali çok çok yüksektir.
Size de olmuş. Geçmiş olsun.
Ah vah demek için çok erken değil mi.
Stresten olmayacak bebeğiniz.
Hem ilişkiye girmiyorsunuz hem hamilelik bekliyorsunuz vallahi bir hoşsunuz.
Hemen dram yaratmayın azcık bekleyin bakalım.
Hayat süprizlerle dolu.
+1 bencede katılıyorum size

Olumsuz u çağırma pozitif bak lütfen herşeye.. daha çok yenisiniz evet acı insanın başına gelen biliyor ama sanırım dert edindikce daha zorlaşıyor.

Benimde 3sene olucak isteyeli bebek. 2kaybim var ve aşırı umutsuz bakiyorum. Eşimin de sperm hareket ve sayı azlığı var. Sanırım en mantıklısi evlenir evlenmek çocuk sahibi olmak mis. Ancak insan kendini hazır hissetmeyince de olmuyor ki... Daha yolun çok basindasin rabbim tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat versin.

canım ben 32 yasındayım daha koca adayım bile yok bende cok istiyorum bebek bak senden daha vahim durumum aglama yani :D

Canım sen doğurgan bir hanımsın en azından hamile kalabiliyorsun. Ve emin ol ki 5 aydır olmamasının tek sebebi sadece STRES. O yüzden bir süre bebek fikrinden uzaklaşın, eşinle ilişkiye birbirinizi arzuladığınız için girin. Bebek yapalım düşüncesiyle değil. En azından 1 ay düşünme bak sadece 1 ay. Ozaman bebeğin olacak. Hayırlısı olsun.

Biz 15 aylık evliyiz. Ben 27, eşim 30 yaşında. 5-6 aydır istiyoruz çocuk.
konunu okuyunca yıllardır uğraşıyosunda karamsarsın sandım. doktora bile gitmemişsin tedavi olmamışsın. sanırım ilk aydanda hamile kalmışsın. demekki kolay hamile kalabiliyosun üzülme yine kalırsın.
ben 4 yıldır uğraşıyorum 3 olumsuz aşılamam var her türlü bitkiyi otu çöpü denedim bi kere bile hamile kalamadım üstelik bi sorunda yok. sen böyle karamsarsan ben napayım

Evlendikten 1 sene sonra çocuk düşündük. Sanki çocuk hemen olacak gibi 1 sene korunduk bir de..
Üstelik pco hastasıyım.
Denedik bi kaç ay sonra doktora gittik. Ki ben zaten biliyordum hemen çocuk sahibi olamayacağımı.. Yumurtalıklarim tembel çünkü.
Tam 3 sene geçti tedaviler ve aralardaki tatiller derken. Tüp bebek ile oğluma hamile kaldım. Şimdi 2 yaşında ve ben beklemediğim bi zamanda da yine hamile olduğumu öğrendim.
Yani demem o ki herşey nasip kısmet işi. Kafana takip kendini üzmek yerine, mutlu olacağın şeylerle meşgul etmeye çalış kendini.
Ben elimden geldiğince güçlü olmaya çalıştım ama inan o kadar zor bir süreç yaşadım ki. Her regl olmamda bana küsen bir koca düşün.. Çok zordu o imtihan. Lütfen sen de umutlu ol ve sabret. Sabrın sonu selamet ama çocuk olduğunda da o rahat günlerini öyle özlüyorsun, öyle özlüyorsun ki anlatamam :)
Lütfen her anını dolu dolu yaşa ve keyfini çıkar. Geri gelmeyecek..
Doktora gidip kontrollerini ol tedbirini al.. Gerisi zaten Allahtan.. Vakti gelince o sana gelecek. Sen de o zamana kader kendine iyi bak.. Unutma önce SEN :)
Elinizde olmayan birşey için size küsen kocaya çocuk verdiğiniz için pişman olmazsınız umarım :( çok ayıp geliyor bana. Kadınların zaten annelik içgüdüleri cok kuvvetli, olmadığı zaman kendilerini eksik ve suçlu hissetmeye musait malesef. Bir de eşiniz bunu beslemis :( cok cok üzüldüm

Gülün tabiki bizde oturup 7/24 ağlamıyoruz halimize :halay:
Yani doğru birçok kadında oluyormuş ilk gebelikte. Doğal olarak ikincisi de aynı olacak mı korkusu sarıyor insanı. Galiba regl olmadım ya bir türlü fazlaca duygusalım bu günlerde. Biz kadınların meşhur bir lafı vardır ya "GELSE RAHATLAYACAĞIM"
:-)

İlk gebeliğimde ben de düşük yaptım,aşşşşırı pimpirikli bir insan olduğum için testler tahliller vs derken pıhtılaşma sorunu olduğu ortaya çıktı. 6 ay sonra yeniden hamile kaldım ve 9 ay boyunca iğne vuruldum. Çok şükür oğlumu da kucağıma alabildim Rabbimin izniyle.
Öncelikle düşükten sonraki 6 ay vücut kendini ancak toparlıyor. Hemen gebelik oluşmaması aslında normal,öte yandan adet sonrası dönemde ilişki sıklığını arttırırsanız şansınız artar. Bir de tabi kafaya takmamanız lazım yoksa stres sizi iyice perişan eder
Allah hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip etsin

3 senedİr olmuyor, yine de 8-10 senedir bekleyenler var, çok şikayet etmiyeyim diyorum. 6 Aydır çocuk istemek ve bu kadar duygusallaşmak? Çok abartmayın durumu, doktora gidin. Zaten hamile kalmişsınız ve düşük olmuş. Benim de en son tüp bebeğim düştü. Tutmayabiliyor gebelik ve bu bazen vücudun sağlıksız embriyoyu atma şekli oluyor. Yani belki de bir lütuf sizin için. Önce cinsellikle ilgili kısmı halledin ve doktora gidip tahlillerinizi yaptırın. Sonra da gezin eğlenin ya, henüz çok erken karalar bağlamak için.

İçimde kopan fırtınaları kimseye anlatamıyorum sanki,
Anlatsam da kimse anlamıyor sanki...
Allah'tan hayırlısını dilemek herşeyin başı tabi ki binlerce kez şükür elimiz ayağımız tutuyor, maddi açıdan çok rahatız. Başımızı sokacak bir evimiz, altımız da arabamız var. Tek bir eksiğimiz var o da çocuk. Birkaç ay önce bir düşük atlattım. İlk heyecanımızdı, aşkımızın bir parçası, ilk göz ağrımız olacaktı. Kalp atışlarını duyacağız diye büyük bir sevinçle doktora gittik ama duyamadık. Çünkü bebeğim yaşamıyordu, sadece 6 haftacık tutunabilmiş hayata...
Gel zaman git zaman 5 ay geçti aradan, ve ben fark ettim ki hâlâ o üzüntüyü atamamışım içimden. Ne zaman sokağa çıksam en az 10 tane hamile kadın geçiyor önümden. O an neler hissettiğimi tarif bile edemem. Bize neden nasip olmuyor diye sormadan edemiyorum biliyorum yanlış olduğunu, vardır Rabbimin bir bildiği elbet. Hiçbir şey teselli etmiyor beni, kim ne derse desin acutamıyorum kendimi. En son 2 hafta önce ilişkiye girdik eşimle.Şimin arkadaşları eşlerinin hamilelik sürecinden bahsederken eşimin de gözleri doluyormuş her seferinde:KK42:
Yıllarca evlat sahibi olmak için uğraşan, gitmedikleri doktor kalmayan kadınlar...
Sağlık sorunları nedeniyle hiçbir zaman evlat sahibi olamayacak kadınlar...
1 değil birkaç kez düşük yaşayan kadınlar...
Bunların hepsinin farkındayım aklımın bir ucunda, bunlara rağmen teselli edemiyorum kendimi.
Ablamla aynı anda hamile kaldık. 7nci ayına girecek, ben de 8 aylık olacaktım...hergün görüntülü görüşürüz ablamla. Karnının gitgide büyüdüğünü görüyorum. Bir yandan seviniyorum, bir yandan da hep ağlamak geliyor içimden benim de bebeğim bu kadar olacaktı eğer yaşasaydı diye. Yanlış anlamayın art niyetli düşünmüyorum kesinlikle ben yeğenlerime kurban olurum canımdan çok seviyorum onları. Rabbim uzun ömür versin ikisine de (biri karnındaki, diğeri 1buçuk yaşında).

Her açıdan yetersiz, eksik hissediyorum kendimi. Kadınlığımdan soğdum resmen.

En son 10 ekimde regl oldum. Cuma kan testi yaptım sonuç 0.1. Eşimle de 2 haftadır ilişkiye giremiyoruz. Tam ilişkiye girecekken sertleşme sorunu oluyor. Bir de bu sıkıntı var başımızda ama elimden geldiği kadar destekliyorum kendisini, dönem dönem olabiliyormuş böyle bir sorun. Bıktım artık her seferinde negatif sonuç görmekten. Her sonuç ayri bir çöküş benim için. Yana yana regl olmayı bekliyorum. Bu hafta olmazsam doğru doktora. Şimdi de sağlığımdan şüphe ediyorum. Ya bir rahatsızlığım varsa? Evlat sahibi olmamı engelliyorsa? Ya hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacaksam?:KK42:
Düşükten sonra daha kolay hamilelik olduğunu duymuştum birkaçkez cennette bir meleğiniz var ne mutlu size hayırlısı olsun inşallah olur.

Seni anliyorum benim esimde azosperm oldugu icin doktorlar cocugumuzun olmayacagini soyluyorlar yapilacak hic bisey yok

Ay yapmayin nolur ya! 5 6 aydir cocuk istiyoruz demissiniz. Düşük olalı zaten 5 ay olmuş. Ilk ayda hamile kalmissiniz zaten. Daha neyi bu kadar dert ettiniz kendinize? Toparlanin lütfen. Bebek sahibi olmayi hayatinizin merkezine koymayin
aynen ya çok dramatize edilmiş...Evet çok üzülüyor gayet doğal ama düşük çok sayıda kişinin başına gelen birşey. Bir de "biz evlat sahibi olamayacak mıyız" diye başlık açmış.

Konu başlığını görünce sanki yıllardır uğraşıp çocuk sahibi olamayan bir kişinin hikayesini okuyacağımı sandım. Bu nedenle ilgimi çekip hemen okumaya başladım..Çünkü ben de 3 senedir evliyim ve tüp bebek tedavisi görüyorum. İki negatifim var. "Reglim gecikti" dediniz belki de hamilesiniz. O kadar üzülmeyin daha yeni evlisiniz. Ama tedbiri de elden bırakmayın tabi. Gidin doktora hormon tahlilleri yaptırın.

Böle konulara dayanamayıp giriyorum yaşadıklarımı paylaşıp umut vermek için ..sonra bi bakiyorum sadece 6 ayda pes etmişler genç yaşlarda hemde ...kızıyorum ..9 senede 38 yaşımda sayisiz tedaviye rağmen bukadar kendimi ve dua etmeyi bırakmadım ..rabbim duamı kabul etti cok sukur...isteyen herkesi aratmadan kavuştur bebegine allahimmm

Yumurtlama gununu takip etmek nedir ya... Valla bunu tedavi görüp düzenli kontrole giden ve sadece bu şekilde fayda sağlayabilecek kişiler için ufak ihtimali bir yoldur genelde ilaçlı ve ultrasonlu muayeneler de olur
Sizin için ne gereği var daha çok görev icabı saçma birseye dönüşüyor

Adetim den 2 gün sonra ki ilişkide hamile kaldım ben mesela

Yumurtlama takibi yapsam belki çocuğum olmayacaktı programlara göre yasamayin akışına birakin

Yumurtlama gununu takip etmek nedir ya... Valla bunu tedavi görüp düzenli kontrole giden ve sadece bu şekilde fayda sağlayabilecek kişiler için ufak ihtimali bir yoldur genelde ilaçlı ve ultrasonlu muayeneler de olur
Sizin için ne gereği var daha çok görev icabı saçma birseye dönüşüyor

Adetim den 2 gün sonra ki ilişkide hamile kaldım ben mesela

Yumurtlama takibi yapsam belki çocuğum olmayacaktı programlara göre yasamayin akışına birakin
Adet bitiminden iki gün sonrayı kastettin değil mi?

Back