Biz hiç evlat sahibi olamayacak mıyız?

Ya gülecem gülemiyorum :)
Hanımefendi ilk gebelikte düşük olma ihtimali çok çok yüksektir.
Size de olmuş. Geçmiş olsun.
Ah vah demek için çok erken değil mi.
Stresten olmayacak bebeğiniz.
Hem ilişkiye girmiyorsunuz hem hamilelik bekliyorsunuz vallahi bir hoşsunuz.
Hemen dram yaratmayın azcık bekleyin bakalım.
Hayat süprizlerle dolu.
Gulmek nedir ya yorum yapmak zorunda hissettiniz sanirim kendinizi ortada bir kaybedilmis bebekte var siz kac kere dusuk yaptiniz evladinizini kaybettiniz

İki senelik evliyim 1 kere bile hamile kalamadim siz en azindan hamile kalabiliyorsunuz. Gecen ay rahim filmi cektirdim daha sonra ilaclara baslayacagim.6 ay cok kisa stres yapmayin.

Böle konulara dayanamayıp giriyorum yaşadıklarımı paylaşıp umut vermek için ..sonra bi bakiyorum sadece 6 ayda pes etmişler genç yaşlarda hemde ...kızıyorum ..9 senede 38 yaşımda sayisiz tedaviye rağmen bukadar kendimi ve dua etmeyi bırakmadım ..rabbim duamı kabul etti cok sukur...isteyen herkesi aratmadan kavuştur bebegine allahimmm
Yazinizi altinda hamilelik takvimi oldugunu gormeden okudum. Sonunu duyunca kendim hamileymis gibi cok sevindim. Allah bagislasin :)

Hayat süprizlerle dolu.
Ilk gebelikte düşük olma ihtimalinin cok yuksek oldugunu hangi bilimsel çalışmaya dayanarak soyluyorsun cok merak ettim. Kaldi ki konu sahibinin bebeginin kalbi durmus, dusuk yapmamis. Ben de 1 ay once 11 haftalik bebegimi kaybettim karnimda öldü. Su teselli etmeye calisirken gulen/gulmemeye calisan/ilk gebelikte olur culari da ben hic anlamiyorum. Normallestirmektense sebebini arastirmak gerek.

Size umut olur mu bilmem ama ilk kızıma bir yıl normal yolla gebe kalamayinca tüp bebek yöntemi ile gebe kaldım(bir yumurta toplanabilmisti ve o da oldu çok şükür) kızım 8 aylıkken doktorum yumurta toplayıp dondurmayı önerdi ilerde 2.yi istersem diye fakat hiç yumurtam yoktu. Artık tüp bebekle bile imkansız sanırım dedi. Bizde 1 evladimiz var çok şükür dedik ve bebek fikrini kafamizda attık. Ertesi ay normal yolla gebe kaldım 2. Kızım da oldu çok şükür. Stresten ve bebek yapma fikrinden uzak durunca vücudun rahatladigini düşünüyorum. Rabbim tez vakitte size ve isteyen herkese nasip etsin insallah

Biz 15 aylık evliyiz. Ben 27, eşim 30 yaşında. 5-6 aydır istiyoruz çocuk.
Heyy Allah'ım ya vallahi çok sinir oldum şuan size.. 4 yıldır evliyim hiç korunmadık ama olmuyor.. el insaf be kardeşim en azından hamile kalabiliyorsun bende o bile olmadı... yazık günah birde 15 yıldır bu hasreti çekenler var..

Hepiniz tepkilerinizle haklısınız. Dediğim gibi fazlaca duygusalım bu aralar. Birde bu süreci yalnız atlattım, kimse yanımda olmadı. Herkes işinde gücünde bırakıp başımı bekleyecek değillerlbette. Benim ailem yurtdışında birde onların özlemi eklendi üstüne bu süreçte. Ara ara geliyor işte aklıma. Eşim en büyük destekçim. Burada birçok kişinin yazdıklarının aynısını o da söylüyor bana. Yıllarca bekleyenler var, uğraşanlar var, onlar ne yapsın? Bu kadar isyan etme, Yaradanın gücüne gider. Kusura bakmayın kimseyi kızdırmak değildi niyetim. Sadece. Buraya yazma gereği duydum yazdım. Bazen yardım aramaktan çok sadece içimi dökmek için yazıyorum. Yüreğimin derinliklerinde gizli olan duygularımı buraya yazarak dile getirmek için.

Hepinizden özür dilerim, sağlık ve sıhhatle kalın inşallah hanımlar:KK3:

Hayat süprizlerle dolu.

Sizde bir hossunuz yalniz. Bir kadin bir dusuk yasamis, belli ki hassas. Belli ki korkuyor. Ve yazdiklarindan belli zor gecen bir surec olmus. Gulecegim gulemiyorum demek ne demek? Hic hos degil bence tavriniz. Ilk gebeliklerin dusme ihtimali asla bilimsel degildir ayrica.
Dusuk yapmak her kadin icin de "ilk gebelikler duser" diye kestirilip atilacak kadar kolay degil.
Burda kadinsal hassasiyet durumu soz konusu, size kolay gelen , gulduren seyler baskasinin agir sinavi olabilir, bu tarz hassas konulara sizde her seyden evel bir kadin olarak hassas yaklassaniz nacizane dsha uygun olur.

Elinizde olmayan birşey için size küsen kocaya çocuk verdiğiniz için pişman olmazsınız umarım :KK43: çok ayıp geliyor bana. Kadınların zaten annelik içgüdüleri cok kuvvetli, olmadığı zaman kendilerini eksik ve suçlu hissetmeye musait malesef. Bir de eşiniz bunu beslemis :KK43: cok cok üzüldüm

Ben hiç kendimi eksik hissetmedim biliyor musunuz. Zaman zaman o düşünceye kapılacak olsam da hep Allaha sığındım. Çünkü bu sıkıntı O'ndan geldi bana.
Ben kendim için çocuk yaptım eşim için değil..
Şimdi iyi ki diyorum çünkü hayatımı adadığım tek erkek oğlum :)
Kadınlar için çok çok zor bir durum evet..

Böle konulara dayanamayıp giriyorum yaşadıklarımı paylaşıp umut vermek için ..sonra bi bakiyorum sadece 6 ayda pes etmişler genç yaşlarda hemde ...kızıyorum ..9 senede 38 yaşımda sayisiz tedaviye rağmen bukadar kendimi ve dua etmeyi bırakmadım ..rabbim duamı kabul etti cok sukur...isteyen herkesi aratmadan kavuştur bebegine allahimmm
Cok cok sevindim. Insallah sağlıkla kucaginiza alir ve huzurla buyutursunuz. 9 sene ve 38 yaş çok ciddi bir başarı. Hikayenizi detaylica ayri bir konu olarak paylasirsaniz, cok fazla insana umut olacağınızı düşünüyorum

Hemeen kendine geliyorsun uzuntuleri bir kennara birakiyorsun. esin ve sen de cok hassassiniz bu donem. Tabi normaldir ama gececek pozitif olmaya calisin oncelikle. Ama nasil nasil dersen bir sure kendini ise is yoksa hobiye arkadaslarla gezmeye vs ver.

Ikincisi sizin cocugunuz oluyor kiziiim. Sorun yook rahatla.

Ucuncusu git bir ovulasyon testi al. Eczanede genelde pahali oluyor internetten al. Onunla ne zaman iliskiye girmeniz gerektigini anlayacaksin. Tavsan gibi olmaniza gerek yok. Senin hamile kalman icin duzenli iliski zaman araligi en fazla bir hafta. Onun icim bu testleri kullan. Nasil kullancagin yaziyor icinde. Burda da cok baslik var onunlq ilgili.

Bak o onemli ama cok kafaya takmadan stres olmadan yap. Onemli cunku ben megerse tahmin ettigimden hesaplarimdan yani daha once yumurtluyormusum onu ogrendim ve o ay olduu ;)

Preseed diye bir jel de var onu da arastirabilirsin hamile kalmayi kolaylastiran.

Ha bir de kan ver . Hormonlarina toxoplasmaya filan baktir. Yaptirmissindir gerci.

Yaa benim oneriler bunlaar. Olucak olucaak raat olllll ;)

Konu başlığını okuyunca yıllardır olmuyor zannettim.
Hiç üzülme, üzülürsen de daha sonra bu günlerini hatırlamicaksın bile. Aklına geldikçe tebessüm edeceksin. Ama bu kadar da kahretme kendini. Stresten de olmuyor. Tabi kısmet.

Benimde düşük oldu ilk.
Sonra 7 ay olmadı. Normal yani. Bende üzülüyordum ama bu kadar değil. Dua et.

Her işte bir hayır vardır.

İçimde kopan fırtınaları kimseye anlatamıyorum sanki,
Anlatsam da kimse anlamıyor sanki...
Allah'tan hayırlısını dilemek herşeyin başı tabi ki binlerce kez şükür elimiz ayağımız tutuyor, maddi açıdan çok rahatız. Başımızı sokacak bir evimiz, altımız da arabamız var. Tek bir eksiğimiz var o da çocuk. Birkaç ay önce bir düşük atlattım. İlk heyecanımızdı, aşkımızın bir parçası, ilk göz ağrımız olacaktı. Kalp atışlarını duyacağız diye büyük bir sevinçle doktora gittik ama duyamadık. Çünkü bebeğim yaşamıyordu, sadece 6 haftacık tutunabilmiş hayata...
Gel zaman git zaman 5 ay geçti aradan, ve ben fark ettim ki hâlâ o üzüntüyü atamamışım içimden. Ne zaman sokağa çıksam en az 10 tane hamile kadın geçiyor önümden. O an neler hissettiğimi tarif bile edemem. Bize neden nasip olmuyor diye sormadan edemiyorum biliyorum yanlış olduğunu, vardır Rabbimin bir bildiği elbet. Hiçbir şey teselli etmiyor beni, kim ne derse desin acutamıyorum kendimi. En son 2 hafta önce ilişkiye girdik eşimle.Şimin arkadaşları eşlerinin hamilelik sürecinden bahsederken eşimin de gözleri doluyormuş her seferinde:KK42:
Yıllarca evlat sahibi olmak için uğraşan, gitmedikleri doktor kalmayan kadınlar...
Sağlık sorunları nedeniyle hiçbir zaman evlat sahibi olamayacak kadınlar...
1 değil birkaç kez düşük yaşayan kadınlar...
Bunların hepsinin farkındayım aklımın bir ucunda, bunlara rağmen teselli edemiyorum kendimi.
Ablamla aynı anda hamile kaldık. 7nci ayına girecek, ben de 8 aylık olacaktım...hergün görüntülü görüşürüz ablamla. Karnının gitgide büyüdüğünü görüyorum. Bir yandan seviniyorum, bir yandan da hep ağlamak geliyor içimden benim de bebeğim bu kadar olacaktı eğer yaşasaydı diye. Yanlış anlamayın art niyetli düşünmüyorum kesinlikle ben yeğenlerime kurban olurum canımdan çok seviyorum onları. Rabbim uzun ömür versin ikisine de (biri karnındaki, diğeri 1buçuk yaşında).

Her açıdan yetersiz, eksik hissediyorum kendimi. Kadınlığımdan soğdum resmen.

En son 10 ekimde regl oldum. Cuma kan testi yaptım sonuç 0.1. Eşimle de 2 haftadır ilişkiye giremiyoruz. Tam ilişkiye girecekken sertleşme sorunu oluyor. Bir de bu sıkıntı var başımızda ama elimden geldiği kadar destekliyorum kendisini, dönem dönem olabiliyormuş böyle bir sorun. Bıktım artık her seferinde negatif sonuç görmekten. Her sonuç ayri bir çöküş benim için. Yana yana regl olmayı bekliyorum. Bu hafta olmazsam doğru doktora. Şimdi de sağlığımdan şüphe ediyorum. Ya bir rahatsızlığım varsa? Evlat sahibi olmamı engelliyorsa? Ya hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacaksam?:KK42:
Duygularima tercuman olmssunuz.okadar benzerki hikayemiz.1.5 sene hamile kalmak icin gobegim catladi.tam tup bebek deniycegim ay evraklari fln hazirlamistim om testleri vermisti.somraki randevuma 10 gun kala hamile oldugumu ogrendim.ustelik ikizdiler.dunyalar bizim olmustu.midem icin ölüyorken bile ilac almadm onlara yan etkisi olmasin diye.3. Ayin kontrolunde ikisinide kalbinin durdugunu ogrendim.benimde biri kuzenim olmak uzere 5 arkadas hamileydik simdi hepsi dogurdu ben onlarla arkadasligimi bile kestim.dedigin gibi kiskanma deil bu.sadece gordugumde yureyim yaniyor.agustosta dusk yaptim.2 aydr adette olamiyrm stresten.adet soktrcu kullandim o bile sokmuyor suan sadece lekeleniyrm.gebelik zaten yok hergun test yapar oldum cok zormus gercekten evlat hasreti :(

Benim de ilk hamileliğim düşükle sonuçlandı ama hiç bir zaman benim olmuycak mi diye düşünmedim ve 4 ay sonra hamile olduğumu öğrendim demem o ki stres yapmayın belli ki eşiniz de sizde stres yapıyorsunuz büyük ihtimalle sertleşme sorunu da bu yüzden

İçimde kopan fırtınaları kimseye anlatamıyorum sanki,
Anlatsam da kimse anlamıyor sanki...
Allah'tan hayırlısını dilemek herşeyin başı tabi ki binlerce kez şükür elimiz ayağımız tutuyor, maddi açıdan çok rahatız. Başımızı sokacak bir evimiz, altımız da arabamız var. Tek bir eksiğimiz var o da çocuk. Birkaç ay önce bir düşük atlattım. İlk heyecanımızdı, aşkımızın bir parçası, ilk göz ağrımız olacaktı. Kalp atışlarını duyacağız diye büyük bir sevinçle doktora gittik ama duyamadık. Çünkü bebeğim yaşamıyordu, sadece 6 haftacık tutunabilmiş hayata...
Gel zaman git zaman 5 ay geçti aradan, ve ben fark ettim ki hâlâ o üzüntüyü atamamışım içimden. Ne zaman sokağa çıksam en az 10 tane hamile kadın geçiyor önümden. O an neler hissettiğimi tarif bile edemem. Bize neden nasip olmuyor diye sormadan edemiyorum biliyorum yanlış olduğunu, vardır Rabbimin bir bildiği elbet. Hiçbir şey teselli etmiyor beni, kim ne derse desin acutamıyorum kendimi. En son 2 hafta önce ilişkiye girdik eşimle.Şimin arkadaşları eşlerinin hamilelik sürecinden bahsederken eşimin de gözleri doluyormuş her seferinde:KK42:
Yıllarca evlat sahibi olmak için uğraşan, gitmedikleri doktor kalmayan kadınlar...
Sağlık sorunları nedeniyle hiçbir zaman evlat sahibi olamayacak kadınlar...
1 değil birkaç kez düşük yaşayan kadınlar...
Bunların hepsinin farkındayım aklımın bir ucunda, bunlara rağmen teselli edemiyorum kendimi.
Ablamla aynı anda hamile kaldık. 7nci ayına girecek, ben de 8 aylık olacaktım...hergün görüntülü görüşürüz ablamla. Karnının gitgide büyüdüğünü görüyorum. Bir yandan seviniyorum, bir yandan da hep ağlamak geliyor içimden benim de bebeğim bu kadar olacaktı eğer yaşasaydı diye. Yanlış anlamayın art niyetli düşünmüyorum kesinlikle ben yeğenlerime kurban olurum canımdan çok seviyorum onları. Rabbim uzun ömür versin ikisine de (biri karnındaki, diğeri 1buçuk yaşında).

Her açıdan yetersiz, eksik hissediyorum kendimi. Kadınlığımdan soğdum resmen.

En son 10 ekimde regl oldum. Cuma kan testi yaptım sonuç 0.1. Eşimle de 2 haftadır ilişkiye giremiyoruz. Tam ilişkiye girecekken sertleşme sorunu oluyor. Bir de bu sıkıntı var başımızda ama elimden geldiği kadar destekliyorum kendisini, dönem dönem olabiliyormuş böyle bir sorun. Bıktım artık her seferinde negatif sonuç görmekten. Her sonuç ayri bir çöküş benim için. Yana yana regl olmayı bekliyorum. Bu hafta olmazsam doğru doktora. Şimdi de sağlığımdan şüphe ediyorum. Ya bir rahatsızlığım varsa? Evlat sahibi olmamı engelliyorsa? Ya hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacaksam?:KK42:
Bakın bu şekilde devam ederseniz stresten gerçekten süreci uzattiyorsunuz bu durumları bende yaşadım düşükten sonrada 1 sene sonra hamile kalabildim tıpkı sizin gibi sorunlar yasiyordum esininde sertleşme sorunu stres..ikinizde bebek için birlikte oluyosunuz kafaniz bu şekilde bebeğe endeksli olursa inanin çok zor benim doktorum bana demistiki sen bu kafayla gidersen çok büyük sorunu olanlar bile hamile kalır ama sen asla hamile kalamazsin stres en büyük infertilite sebebidir demişti klasik olucak ama ne zaman kafama takmaktan vazgeçip pes ettiysem ozamn hamile kaldım

Benimde ilk gebeliğim 8 haftalıkken düşükle sonuçlandı. Çok üzüldüm tabiki hrmen neden olmuyor diye sorgulamaya başladım oysaki düşükten sonra ki gebeliğin sağlıklı olabilmesi için en az 3 ay geçmesini öneriyorlar. Neyseki 3. Ay hamile kaldım şimdi oğlum 15 aylık darısı başınıza. Size tavsiyem bunu problem haline getirmemeye çalışın ve düzenli ilişkiye girin

Biz 15 aylık evliyiz. Ben 27, eşim 30 yaşında. 5-6 aydır istiyoruz çocuk.
merhaba,
evlendiğimiz günden itibaren korunmadık cocuk istedik. 1 yıl dolup olmayınca dr umuza destek iin neler yapabileceğimizi sorduk bir kaç ay hormon takviyesi çatlatma iğnesi vb olmadı. Sonra dedim ramazandan sonra bi daha gideriz dr a. kafamız rahatlayınca hamile kalmışım.Sonra korunma yöntemlerine başvurduk ve ben yasmin kullanırken bir gün hap yokken başka yerde kalmıştım o ay nasıl olduysa hamile kalmışım sadece 1 gün kullanmamıştım..
İlk önce stres yapmamaya çalışın, mutlu bir evlilik ortamınız olsun evli değilde sevgili gibi koklaşın vb. Sonra olur inşallah. (bu arada malesef ikinci evladımı kaybettim biz de 3 yıldır tekrar uğraşıyoruz dr lara göre problem yok ama çok stresli dönemler yaşadık. olmazsa bahar da tüp bebek deneyeceğiz yaşm 33 eşim 37 )

Yasadiklariniz hiç kolay değil allah sabir versin.2 yıldır bizde bekliyoruz melegimizin yolunu ama gelmiyor.kısmet hayırlısı diyorum sizin olma ihtimali çok yüksek dusukten 5 yada 6 ay sonra genelde gebelik oluyor.Ben bide başka sorunlarla uğraşıyorum regli olamıyorum mesela ilaç kullanıyorum.esim yanimda değil. Bunlar gibi ama bu geçen sürede çok düşündüm. Şimdi artık düşünmüyorum kısmet rabbim büyük insallah hayırlı evlatlariniz olur hayirlica.

İlişki sorununu çözdük herşey yolunda. Geçici bir durummuş dediğim gibi. Fakat ben hâlâ regl olmadım. Çok kafama takıyorum, acaba sağlık sorunum mu var? Daha yakın bir zaman önce tahlil yaptırdım muayene oldum birşey çıkmadı. Birden bire bir rahatsızlık ortaya çıkabilir mi? Pazartesi doktora gideceğim umarım ciddi birşey yoktur. Bu zamana kadar hiç bu kadar gecikmemişti, stresten hava değişiminden bilmem neyden hiç etkilenmedim bugüne kadar. Kürtajdan sonra normal 3 kere adet oldum, bu ay gelmedi bir türlü:KK43: Normal mi sizce başına gelen var mı aranızda?

Back