Biz hiç evlat sahibi olamayacak mıyız?

CitirTurtam

Az insan, çok huzur !
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
1.467
1.362
333
İçimde kopan fırtınaları kimseye anlatamıyorum sanki,
Anlatsam da kimse anlamıyor sanki...
Allah'tan hayırlısını dilemek herşeyin başı tabi ki binlerce kez şükür elimiz ayağımız tutuyor, maddi açıdan çok rahatız. Başımızı sokacak bir evimiz, altımız da arabamız var. Tek bir eksiğimiz var o da çocuk. Birkaç ay önce bir düşük atlattım. İlk heyecanımızdı, aşkımızın bir parçası, ilk göz ağrımız olacaktı. Kalp atışlarını duyacağız diye büyük bir sevinçle doktora gittik ama duyamadık. Çünkü bebeğim yaşamıyordu, sadece 6 haftacık tutunabilmiş hayata...
Gel zaman git zaman 5 ay geçti aradan, ve ben fark ettim ki hâlâ o üzüntüyü atamamışım içimden. Ne zaman sokağa çıksam en az 10 tane hamile kadın geçiyor önümden. O an neler hissettiğimi tarif bile edemem. Bize neden nasip olmuyor diye sormadan edemiyorum biliyorum yanlış olduğunu, vardır Rabbimin bir bildiği elbet. Hiçbir şey teselli etmiyor beni, kim ne derse desin acutamıyorum kendimi. En son 2 hafta önce ilişkiye girdik eşimle.Şimin arkadaşları eşlerinin hamilelik sürecinden bahsederken eşimin de gözleri doluyormuş her seferinde:KK42:
Yıllarca evlat sahibi olmak için uğraşan, gitmedikleri doktor kalmayan kadınlar...
Sağlık sorunları nedeniyle hiçbir zaman evlat sahibi olamayacak kadınlar...
1 değil birkaç kez düşük yaşayan kadınlar...
Bunların hepsinin farkındayım aklımın bir ucunda, bunlara rağmen teselli edemiyorum kendimi.
Ablamla aynı anda hamile kaldık. 7nci ayına girecek, ben de 8 aylık olacaktım...hergün görüntülü görüşürüz ablamla. Karnının gitgide büyüdüğünü görüyorum. Bir yandan seviniyorum, bir yandan da hep ağlamak geliyor içimden benim de bebeğim bu kadar olacaktı eğer yaşasaydı diye. Yanlış anlamayın art niyetli düşünmüyorum kesinlikle ben yeğenlerime kurban olurum canımdan çok seviyorum onları. Rabbim uzun ömür versin ikisine de (biri karnındaki, diğeri 1buçuk yaşında).

Her açıdan yetersiz, eksik hissediyorum kendimi. Kadınlığımdan soğdum resmen.

En son 10 ekimde regl oldum. Cuma kan testi yaptım sonuç 0.1. Eşimle de 2 haftadır ilişkiye giremiyoruz. Tam ilişkiye girecekken sertleşme sorunu oluyor. Bir de bu sıkıntı var başımızda ama elimden geldiği kadar destekliyorum kendisini, dönem dönem olabiliyormuş böyle bir sorun. Bıktım artık her seferinde negatif sonuç görmekten. Her sonuç ayri bir çöküş benim için. Yana yana regl olmayı bekliyorum. Bu hafta olmazsam doğru doktora. Şimdi de sağlığımdan şüphe ediyorum. Ya bir rahatsızlığım varsa? Evlat sahibi olmamı engelliyorsa? Ya hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacaksam?:KK42:

Arkadaşlar konum için herkesten tekrar özür diliyorum. Duygusal boşluğuma denk geldi, yazdıklarımı tekrar tekrar okudum ve dedim ki "amma isyan etmişsin CitirTurtam, ayıptır, haksızlıktır diğer üyelere karşı bu yaptığın". Eşimin sorunu çözüldü, geçiciymiş dediğim gibi. Bir sıkıntı yok. Önceki akşam sarılıp TV izlerken birden yatak odasında bulduk kendimizi, nasıl oldu bende anlamadım :KK45:
Reglim ilk defa bu kadar geciktiği için direk hastalığa menopoza bağlayarak felaket telallı olmuşum resmen. Kusura bakmayın hanımlar hakkınızı helal edin:KK68:

Son düzenleme:
Ben de 1 ay önce bir düşük yaşadım. Şu anki ruh halinizi çok iyi anlıyorum. Hele etrafta sağlıklı gebelikler gördükçe, ben nerde yanlış yaptım diye düşünüyor insan, madem ilk gebeliğin düşükle sonlanması büyük ihtimal de etrafımda neden duymuyorum diyor. Ama takıldıkça, üsteledikçe psikolojik olarak daha kötüye gidiyormuş onu anladm.

Şükür edip akışına bırakmak en iyisi. Eşinizin sertleşme sorunu bile çocuk istemenizin psikolojik baskısı olabilir. En azından bir süre çocuk fikrinden uzaklaşmaya, kafanızı başka şeylerle dağıtmaya çalışın. İnanıyorum mucize gibi, zamansız alacaksınız hamilelik haberinizi.

Ya gülecem gülemiyorum :)
Hanımefendi ilk gebelikte düşük olma ihtimali çok çok yüksektir.
Size de olmuş. Geçmiş olsun.
Ah vah demek için çok erken değil mi.
Stresten olmayacak bebeğiniz.
Hem ilişkiye girmiyorsunuz hem hamilelik bekliyorsunuz vallahi bir hoşsunuz.
Hemen dram yaratmayın azcık bekleyin bakalım.
Hayat süprizlerle dolu.

Ya gülecem gülemiyorum :)
Hanımefendi ilk gebelikte düşük olma ihtimali çok çok yüksektir.
Size de olmuş. Geçmiş olsun.
Ah vah demek için çok erken değil mi.
Stresten olmayacak bebeğiniz.
Hem ilişkiye girmiyorsunuz hem hamilelik bekliyorsunuz vallahi bir hoşsunuz.
Hemen dram yaratmayın azcık bekleyin bakalım.
Hayat süprizlerle dolu.

Gülün tabiki bizde oturup 7/24 ağlamıyoruz halimize :halay:
Yani doğru birçok kadında oluyormuş ilk gebelikte. Doğal olarak ikincisi de aynı olacak mı korkusu sarıyor insanı. Galiba regl olmadım ya bir türlü fazlaca duygusalım bu günlerde. Biz kadınların meşhur bir lafı vardır ya "GELSE RAHATLAYACAĞIM"
:-)

İçimde kopan fırtınaları kimseye anlatamıyorum sanki,
Anlatsam da kimse anlamıyor sanki...
Allah'tan hayırlısını dilemek herşeyin başı tabi ki binlerce kez şükür elimiz ayağımız tutuyor, maddi açıdan çok rahatız. Başımızı sokacak bir evimiz, altımız da arabamız var. Tek bir eksiğimiz var o da çocuk. Birkaç ay önce bir düşük atlattım. İlk heyecanımızdı, aşkımızın bir parçası, ilk göz ağrımız olacaktı. Kalp atışlarını duyacağız diye büyük bir sevinçle doktora gittik ama duyamadık. Çünkü bebeğim yaşamıyordu, sadece 6 haftacık tutunabilmiş hayata...
Gel zaman git zaman 5 ay geçti aradan, ve ben fark ettim ki hâlâ o üzüntüyü atamamışım içimden. Ne zaman sokağa çıksam en az 10 tane hamile kadın geçiyor önümden. O an neler hissettiğimi tarif bile edemem. Bize neden nasip olmuyor diye sormadan edemiyorum biliyorum yanlış olduğunu, vardır Rabbimin bir bildiği elbet. Hiçbir şey teselli etmiyor beni, kim ne derse desin acutamıyorum kendimi. En son 2 hafta önce ilişkiye girdik eşimle.Şimin arkadaşları eşlerinin hamilelik sürecinden bahsederken eşimin de gözleri doluyormuş her seferinde:KK42:
Yıllarca evlat sahibi olmak için uğraşan, gitmedikleri doktor kalmayan kadınlar...
Sağlık sorunları nedeniyle hiçbir zaman evlat sahibi olamayacak kadınlar...
1 değil birkaç kez düşük yaşayan kadınlar...
Bunların hepsinin farkındayım aklımın bir ucunda, bunlara rağmen teselli edemiyorum kendimi.
Ablamla aynı anda hamile kaldık. 7nci ayına girecek, ben de 8 aylık olacaktım...hergün görüntülü görüşürüz ablamla. Karnının gitgide büyüdüğünü görüyorum. Bir yandan seviniyorum, bir yandan da hep ağlamak geliyor içimden benim de bebeğim bu kadar olacaktı eğer yaşasaydı diye. Yanlış anlamayın art niyetli düşünmüyorum kesinlikle ben yeğenlerime kurban olurum canımdan çok seviyorum onları. Rabbim uzun ömür versin ikisine de (biri karnındaki, diğeri 1buçuk yaşında).

Her açıdan yetersiz, eksik hissediyorum kendimi. Kadınlığımdan soğdum resmen.

En son 10 ekimde regl oldum. Cuma kan testi yaptım sonuç 0.1. Eşimle de 2 haftadır ilişkiye giremiyoruz. Tam ilişkiye girecekken sertleşme sorunu oluyor. Bir de bu sıkıntı var başımızda ama elimden geldiği kadar destekliyorum kendisini, dönem dönem olabiliyormuş böyle bir sorun. Bıktım artık her seferinde negatif sonuç görmekten. Her sonuç ayri bir çöküş benim için. Yana yana regl olmayı bekliyorum. Bu hafta olmazsam doğru doktora. Şimdi de sağlığımdan şüphe ediyorum. Ya bir rahatsızlığım varsa? Evlat sahibi olmamı engelliyorsa? Ya hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacaksam?:KK42:
kaç senelik evlisinz?

Gülün tabiki bizde oturup 7/24 ağlamıyoruz halimize :halay:
Yani doğru birçok kadında oluyormuş ilk gebelikte. Doğal olarak ikincisi de aynı olacak mı korkusu sarıyor insanı. Galiba regl olmadım ya bir türlü fazlaca duygusalım bu günlerde. Biz kadınların meşhur bir lafı vardır ya "GELSE RAHATLAYACAĞIM"
:-)
pıhtılasma testi vs yaptırdınız mı?

hayırlısını iste lütfen

etrafımda birçok arkadaşımın (genelde ilk zamanlar korunananlar) ilk bebekleri düşüyor nedenini bilemiyorum

bizde artık düşünmeye başladık ve ben 3 yıldır hap içiyorum korkuyorum da aslında ya benimde olmuyorsa boşu boşuna hap kullanıp iyice bedenimi yoruyorsam diye

Kac yilik evlisiniz.tip cok ilelerdi hamile kalirsiniz yine.Sükredin halinize en azindan hamile kalma sorununuz yok hic kalamayanlarda var.Ilk gebelikler zaten cocgunluk dusuk olabiliyor.Gonlunuzu ferah tutun

Kac yıllık evlisiniz, ne süredir cocuk istiyorsunuz, yumurtlama gününu takip ederek düzenli ilişkiye giriyor musunuz, hic doktora gittiniz mi? Bunlar önemli sorular.
Allah kucaginizi bos birakmasin, her isteyene sağlıkla yasatsin.
Eşinizin sorunu hep var miydi, bu aşırı bebek isteğinden sonra psikolojik mi gelisti? Biraz zamana biraksaniz olmaz mi? Yaşınız çok mu ileri? Ikiniz de zorlamayin, zorlanmayin. Biraz kafanizdan çıkarın. Sonra hazir olduğunuzda yumurtlama gunu takip ederek düzenli ilişki deneyin 6 ay. Olmazsa doktora gidebilirsiniz.
Zaten bir gebelik elde etmissiniz, yine olur

Biz 15 aylık evliyiz. Ben 27, eşim 30 yaşında. 5-6 aydır istiyoruz çocuk.
Ay yapmayin nolur ya! 5 6 aydir cocuk istiyoruz demissiniz. Düşük olalı zaten 5 ay olmuş. Ilk ayda hamile kalmissiniz zaten. Daha neyi bu kadar dert ettiniz kendinize? Toparlanin lütfen. Bebek sahibi olmayi hayatinizin merkezine koymayin

Kac yilik evlisiniz.tip cok ilelerdi hamile kalirsiniz yine.Sükredin halinize en azindan hamile kalma sorununuz yok hic kalamayanlarda var.Ilk gebelikler zaten cocgunluk dusuk olabiliyor.Gonlunuzu ferah tutun

15 aylık evliyiz. Haklısınız bunların hepsini biliyorum farkındayım doktorumla da uzun uzun konuştuk bu konuları, arada duygusala bağlıyorum işte elimde olmadan.

Kac yıllık evlisiniz, ne süredir cocuk istiyorsunuz, yumurtlama gününu takip ederek düzenli ilişkiye giriyor musunuz, hic doktora gittiniz mi? Bunlar önemli sorular.
Allah kucaginizi bos birakmasin, her isteyene sağlıkla yasatsin.
Eşinizin sorunu hep var miydi, bu aşırı bebek isteğinden sonra psikolojik mi gelisti? Biraz zamana biraksaniz olmaz mi? Yaşınız çok mu ileri? Ikiniz de zorlamayin, zorlanmayin. Biraz kafanizdan çıkarın. Sonra hazir olduğunuzda yumurtlama gunu takip ederek düzenli ilişki deneyin 6 ay. Olmazsa doktora gidebilirsiniz.
Zaten bir gebelik elde etmissiniz, yine olur

15 aylık evliyiz, 6 aydır çocuk istiyoruz. Yumurtlama günü yakip ediyorum ona göre hareket ediyoruz zaten. Eşimin sorunu 2 haftadır var ama tamamen psikolojik. Dönemsel birşeymiş. Sabahları yok o sorun akşamları oluyor genelde günün yorgunluğu iş yoğunluğu vs vs. Doktoruma da baştan aşağı muayene oldum bir sorunum yok demişti çok şükür. Ocak ayına kadar olmazsa gel dedi bana.

Biz 15 aylık evliyiz. Ben 27, eşim 30 yaşında. 5-6 aydır istiyoruz çocuk.
,biliyorum duygusalsın ama biraz mantıkla yaklaşsan aslında bu kadar üzülmeni gerektirecek bir şey olmadığını fark edeceksin.

benim çocuğum yok oluyor mu olmuyor mu henüz bilmiyorum da, ama bunun kararını tüm tahlillerimi yaptırmadan vermezdim.

üstelik sen hamile kalabilmişsin.

tekrar olabilme ihtimali çok yüksek yani.

bir kayıp yaşadığın için acı çekmen çok normal. (bence yas tutma süreci yaşamak sağlıklı bir şey)
algılarında da seçicilik olduğundan hamileleri görüyosun

mesela ben hamile olmadığımdan ya da olmaya çalışmadığımdan hamile ve çocuklu insanları direkt beynim görmüyor :)

eşin de strese girmiş olmalı ki fizyolojik sorunlar yaşıyor
acaba çocuk yapma niyetiyle değil de hayatınızın normal akışında olduğu gibi yaşasanız?

gun saymadan, yumurtlama zamanını dakikası dakikasına takip etmeden?

Ay yapmayin nolur ya! 5 6 aydir cocuk istiyoruz demissiniz. Düşük olalı zaten 5 ay olmuş. Ilk ayda hamile kalmissiniz zaten. Daha neyi bu kadar dert ettiniz kendinize? Toparlanin lütfen. Bebek sahibi olmayi hayatinizin merkezine koymayin

Evet bende biraz ani gelişti. Doğum kontrol hapını biraktım ertesi ay hamile kaldım diyebilirim. Bu kadar çabuk olacağını tahmin etmemiştik. Haklısınız ara ara duygulanıyorum öyle kafayı yeme derecesine gelmedim henüz.

15 aylık evliyiz. Haklısınız bunların hepsini biliyorum farkındayım doktorumla da uzun uzun konuştuk bu konuları, arada duygusala bağlıyorum işte elimde olmadan.
eşin de gitsin sen de
üzülme 1,5 sene cok az
biz 3 bucuk senelık evlıyız
ıkı asılama denemem var olumsuz
sıra tüp bebek de

Bana kızmayın lütfen hanımlar dediklerinizin bilincindeyim ben dışarıya da yansıtmıyorum zaten. Hormonlarım baya bi altüst oldu. Bide reglim hiç bu kadar gecikmemişti onun da etkisi var bende. Derin bir nefes alıp kendimi toparlayayım en iyisi.

eşin de gitsin sen de
üzülme 1,5 sene cok az
biz 3 bucuk senelık evlıyız
ıkı asılama denemem var olumsuz
sıra tüp bebek de

Rabbim size de nasip eder inşallah en kısa zamanda. Evlat hasretiyle yanıp tutuşan herkesin yüzüne güler Allahım inşallah. Beraber gideceğiz zaten, bu süreçte bşrbşrşmizin elini asla bırakmayız.

Back