Biz birşey elde edince tuhaflaşan kaynım-eltim

Türkiye'de bazı kesimler yurt dışında yaşayanların çok zengin olduğunu düşünüyor. sanki yurt dışında yaşayan yemiyor, içmiyor , giyinmiyor. Siz hayatınızı orada kurmuşsunuz ve oranın şartları ile yaşayacaksınız tabi ki. Eğer bu şakalardan rahatsız oluyorsanız münasip bir dille hayatın her yerde zor olduğunu kendilerine söyleyin.

Bence bosverin o kadar da takmayin.her ne kadar abisi esinizi ezsede kucuk dusursede onlar kardes.hem esiniz bisey demiyorsa sizlik bisey yok gulun gecin

Açıkçası ben abartmamak koşulu ile durumu iyi olanın arada sırada daha az olana jest yapmasinda bir sakınca görmüyorum. Yani bahçe olayı biraz abartı olmuş evet ama TR ye geldiğinizde harcama yapmanızi mesele etmeyin. Benim de erkek kardeşlerim var. İşleri güçleri gayet yerinde. Benim bulunduğum memlekete bile gelseler elimizi cebimize artırmaz. Kızıma büyük pahalı hediyeler alır. Hatta 2 sene önce tüm aile komple çok güzel bir otele gittik tatil için 1 hafta. yedik içtik. Allah razı olsun. Kendi yaşıyor bizi de arada sevindiriyor. Yapmak zorunda mı hayır ama diyor ki aileme de bı faydam dokunsin. Çok bonkordur. Böyle olduğu için de Allah verdikçe veriyor. Daha çok olsun inşallah.
Ama bu hali ile cimrilik yapsaydı veya harcadıklarınin lafını etseydi üzülürdük. Biz babamızdan da böyle gördük. Ailesine karşı o kadar bonkordu ki, yeğenleri kardeşleri vb hep desteği üzerindeydi bı memur olmasına rağmen. Sıkıntısını çektik mi evet ama bunun faydasını da Allah bize kat kat verdi. Üç kardeşiz üçümüz de sıkıntısız, güzel üniversitelerde okuduk, hepimizin maddi durumu gayet iyi. Allah belki de o şekilde ödüllendirdi babamı.
Siz de Avrupa'da zor şartlar altında çalışıyor olabilirsiniz ama paranız TR de kıymetli.
Gelince harcadiklariniz size dokunmaz.
Mesela ben geçenlerde kardeşime şunu dedim. Ya dedim bı yazlık almadın, nasil gitcez bu sene tatile?
Şimdi gelinimiz bundan bidi bidi yapabilir. Gorumce tatilini bize kaktirmaya çalışıyor diye.
Dediğim gibi paranız kıymetli ama bu gurbetciletin çoğunda bı cimrilik bı cimrilik.
Ceplerinde akrep var.
Ama biraz yardım etseniz fakirlesmezsiniz.
Açıkçası ben abartmamak koşulu ile durumu iyi olanın arada sırada daha az olana jest yapmasinda bir sakınca görmüyorum. Yani bahçe olayı biraz abartı olmuş evet ama TR ye geldiğinizde harcama yapmanızi mesele etmeyin. Benim de erkek kardeşlerim var. İşleri güçleri gayet yerinde. Benim bulunduğum memlekete bile gelseler elimizi cebimize artırmaz. Kızıma büyük pahalı hediyeler alır. Hatta 2 sene önce tüm aile komple çok güzel bir otele gittik tatil için 1 hafta. yedik içtik. Allah razı olsun. Kendi yaşıyor bizi de arada sevindiriyor. Yapmak zorunda mı hayır ama diyor ki aileme de bı faydam dokunsin. Çok bonkordur. Böyle olduğu için de Allah verdikçe veriyor. Daha çok olsun inşallah.
Ama bu hali ile cimrilik yapsaydı veya harcadıklarınin lafını etseydi üzülürdük. Biz babamızdan da böyle gördük. Ailesine karşı o kadar bonkordu ki, yeğenleri kardeşleri vb hep desteği üzerindeydi bı memur olmasına rağmen. Sıkıntısını çektik mi evet ama bunun faydasını da Allah bize kat kat verdi. Üç kardeşiz üçümüz de sıkıntısız, güzel üniversitelerde okuduk, hepimizin maddi durumu gayet iyi. Allah belki de o şekilde ödüllendirdi babamı.
Siz de Avrupa'da zor şartlar altında çalışıyor olabilirsiniz ama paranız TR de kıymetli.
Gelince harcadiklariniz size dokunmaz.
Mesela ben geçenlerde kardeşime şunu dedim. Ya dedim bı yazlık almadın, nasil gitcez bu sene tatile?
Şimdi gelinimiz bundan bidi bidi yapabilir. Gorumce tatilini bize kaktirmaya çalışıyor diye.
Dediğim gibi paranız kıymetli ama bu gurbetciletin çoğunda bı cimrilik bı cimrilik.
Ceplerinde akrep var.
Ama biraz yardım etseniz fakirlesmezsiniz.
Öncelikle kardesinizi tebrik ederim. Ancak bizim maddi durumumuz pahali hediyeler almaya müsait deģil, yinede eli boş gitmeyiz, birşeyler kendi çapımızda yaparız. Ben eltimin ağzindan tsk ederimi belki 1x duydum oda kv yaninda oldugundan, market alisverisini yapip götürdümde poşetlere bakip yorum yapmadan dolaba yerlestiren biri. Sanki ben mecburmusumda görevimi yapmışım. Başları sıkışınca kv kp var, iş begenmezler, meslekleri olmadan masa başı isterler.
Benim kendi aileminde maddi durumu iç açicı degil ama "bende seni düşündüm" demek icin bir lokum dahi olsa koyarlar bavula. Ben tabiiki karsılık bulmak icin yapmiyorum ama ne bir değer verme, bir hoş görme, ne içten bir teşekkürler var. Gittigimizdede gösteriş yapmayiz, zaten mutevaziligi seviyoruz bunu herkes biliyor. Içten davraniriz ama karşılık genelde alay ve altan alta eleştiri.
Zamanında kv hatrina eltime arada bir yazardım nasilsiniz diye. Gecen sene biraz maddi yardimda bulunduk oda ben israr ettigim icin oldu eşimi ikna ettim. O zaman iyidik arada eltim yazardi:) lakin son gidisimizde o kadar elimizden geleni yapmamiza ragmen yazmiyor umrunda değil. Ama biz gidince ay banada deseydiniz sizle gelirdim diyor. Ben eşimle gittiğim yere kv ile o gün beraber kaldiysak onuda götüruyosam (anne oğul vakit gecirsinler oda gelsin kafasindayim)seni niye kilometrelerce uzaktan alip yanimda götürım kiymet mi biliyorsun? Beni özleyip ne zaman hatrimj samimi sekilde sordun? Hic bir zaman! Ama beni gezdir demesini biliyor:)

3sene önce ev aldim hemen 6,7ay sonrada yeni evlenen kizkardesim ev almıştı abim birgün telde anneme onlar aldı ben hala alamadım demişti üzülmüştüm onun adına kıskandi biraz belkide ama yapacak birşey yok
keşke zengin olsam onada alabilsem herkes nasibini yaşıyor çalışan alır Allah nasip ederse,sizde çok takılmayın cümlelere ülkeye geldiğinizde ufak hediyeler verin gönülleri olsun herkesin parası kendine kıymetli tabii yapacak birşey yok

3sene önce ev aldim hemen 6,7ay sonrada yeni evlenen kizkardesim ev almıştı abim birgün telde anneme onlar aldı ben hala alamadım demişti üzülmüştüm onun adına kıskandi biraz belkide ama yapacak birşey yok
keşke zengin olsam onada alabilsem herkes nasibini yaşıyor çalışan alır Allah nasip ederse,sizde çok takılmayın cümlelere ülkeye geldiğinizde ufak hediyeler verin gönülleri olsun herkesin parası kendine kıymetli tabii yapacak birşey yok
Yaptıklarimiz maalesef az geliyor üzüldüğüm şey bu, yoksa ben istemem mi herkes iyi olsun. Ama bizi buralari hor görüp aklımızı küçük gören insanlar, bir önceki yorumumda bir kaç örnek vermiştim. Dediğiniz gibi, keşke imkanım çok olsa yakınlarıma faydam dokunsa.

Öncelikle kardesinizi tebrik ederim. Ancak bizim maddi durumumuz pahali hediyeler almaya müsait deģil, yinede eli boş gitmeyiz, birşeyler kendi çapımızda yaparız. Ben eltimin ağzindan tsk ederimi belki 1x duydum oda kv yaninda oldugundan, market alisverisini yapip götürdümde poşetlere bakip yorum yapmadan dolaba yerlestiren biri. Sanki ben mecburmusumda görevimi yapmışım. Başları sıkışınca kv kp var, iş begenmezler, meslekleri olmadan masa başı isterler.
Benim kendi aileminde maddi durumu iç açicı degil ama "bende seni düşündüm" demek icin bir lokum dahi olsa koyarlar bavula. Ben tabiiki karsılık bulmak icin yapmiyorum ama ne bir değer verme, bir hoş görme, ne içten bir teşekkürler var. Gittigimizdede gösteriş yapmayiz, zaten mutevaziligi seviyoruz bunu herkes biliyor. Içten davraniriz ama karşılık genelde alay ve altan alta eleştiri.
Zamanında kv hatrina eltime arada bir yazardım nasilsiniz diye. Gecen sene biraz maddi yardimda bulunduk oda ben israr ettigim icin oldu eşimi ikna ettim. O zaman iyidik arada eltim yazardi:) lakin son gidisimizde o kadar elimizden geleni yapmamiza ragmen yazmiyor umrunda değil. Ama biz gidince ay banada deseydiniz sizle gelirdim diyor. Ben eşimle gittiğim yere kv ile o gün beraber kaldiysak onuda götüruyosam (anne oğul vakit gecirsinler oda gelsin kafasindayim)seni niye kilometrelerce uzaktan alip yanimda götürım kiymet mi biliyorsun? Beni özleyip ne zaman hatrimj samimi sekilde sordun? Hic bir zaman! Ama beni gezdir demesini biliyor:)
Haklı olabilirsin canim. Tabi ben sadece burada yazdığına bakarak yorum yaptım.
Sen yine de onlara olmasa da kıymet bilene boşver eli.acik ol. Allah daha çok veriyor emin ol.

Siz yurtdisinda olduğunuz için para içinde yüzdüğünüzü düşünüyorlar. Bizim de böyle akrabalarımız var/vardı. Hep bir beklenti. "Benide yurtdışına götürsene" diyende oldu. Görmemezlikten, duymamazliktan geleceksiniz. Yerinde gerekirse lafınızı ama esirgemeyin.

Bunu fark etmenize gercekten sevindim çünkü görümcemin yaninda çekinir böyle konuşmaya, eğriye eğri doğrua doğru diyen iyi bir görümcem var. O an annesini duysa kizabilirdi. Oda annesinin abi ve yengedini fazlasiyla simartttigini düşünüyor ve eşime tavirlarinin farkinda

Bunu fark etmenize gercekten sevindim çünkü görümcemin yaninda çekinir böyle konuşmaya, eğriye eğri doğrua doğru diyen iyi bir görümcem var. O an annesini duysa kizabilirdi. Oda annesinin abi ve yengedini fazlasiyla simartttigini düşünüyor ve eşime tavirlarinin farkinda
yani siz daha iyi tanirsiniz normalde kendinize yaptiginiz bir sey icin yada kv icin aldiklarinizdan onlarada yapmanizi bekliyorsa buyuk kucuk bu konudada bana nabiz yoklamis gibi geldi hani sakaysa ilk konusmada o an bir anda bos bulunur yapardi ama durup ikinciye arayip direkt bunu soylemesi sacma geldi hani sey mi dedi otururken dur sunlari tekrar arayayimda soyle bir saka yapayim mi

Bu söylediğinde bir şey yok ama sanırım siz önceki olaylardan bayaa dolmuşsunuz. Haklı olabilirsiniz. Ama söylenenleri takmayın kendinizi üzmeyin onlar sesi diye bahçe alacak haliniz yok hee diyin geçin. Olur da elin onlar için bir şey yapmaya kalkarsa o zaman carlayın

Eşin onlara bahçe almayacaksa, o da rahatsizsa bu durumdan bence sizlik birsey yok. Insanlarin ne düşündüğüne müdahale edemeyiz ve maalesef yurtdışında çalisanlar sanki ailelerine mal hibe etmek zorundaymis gibi bir anlayis var ama dedigim gibi esiniz böyle birseye kalkismiyorsa bosuna kendinizi üzmeyin. Eltinizin market alisverisine falan girismenizi de gereksiz görüyorum o kadar zor durumdalar mi? Hic tanimadiginiz fakir bir aileye yardim edin daha mutlu olursunuz.

Eşimle kaynim arasında her zaman farkli davrandi kv. Eşim onlarin icinde ezildi tabiri caizse. Biz oraya gidince onlari topyekun gezdirmemizi bekleyen, bir sey aldigimizda didikleyen, eltim" gittinizi haber verseydiniz bende gelirdim"diye kafa yapisina sahip insanlar. Konu ne olursa olsun abisi kalabalik icinde bile eşime sesini yükseltip kucuk dusururken kv "ya iyi hoş olmadi bu" demez, ama eşim bir saka yaptinda sen ayip ettin olur. Abisi tam bir narsist esi ile anlasamaz ama ikisi bir olup eşimin yemek davetine icabet edip eşimle alay eden insanlar. Bu yüzden abinede bahce alsana hahaha lafina delirdim
Canım eşiniz de alay ettirmesin kendisiyle derdi size mi düştü

Eşim onlar tarafından ezile ezile fikrini söylemiyor gülerek gecistiriyor. Cok degil, normal bir sekilde fikrini dile getirse kimse bisey diyemez ama ben "sende böyle yanitlasana"diyince sanki abine hakaret et demisim gibi bana davraniyir

Demek hasetten bize de bahçe al şakası çıkmış. Felak ve Nas suresi okuyun fena abi ve elti 😳 İnşallah çocuklarınız Dachada keyifle koştursun 😊

:KK70: bi an konuyu ben mi yazdim eski konum önüme mi geldi diye baktim..

biz bir sey alinca da lafi bile acilmaz.. bak birak metrekare fiyatini sormayi vs. yokmus gibi davranilir. onlardan biri aldi mi neden hayirli olsun demedik sorgulanir.. ben artik iyiligimizi istemeyen insanlari cok net anliyorum ve mesafe koyuyorum.

konunun bir yeri kafama oturmadi bence kv abine tr den arsa al demis sizin oradan degil..

benzer konularda her zaman soyluyorum; gurbette para kazananin maasini agactan elma gibi topladigini saniyorlar. euro TL ye donunce degerleniyor ya zenginiz saniyorlar. senin icin 10 lira neyse benim icin 10 euro o.. senin icin 1000 lira kira neyse benim icin 1000 euro kira o.. ben bir de uzerine gurbetlik cekiyorum. istiyorlar ki yollayin hepimiz sebeplenelim ne var yani..

Söylemeseydiniz keşke durumu olmayan insanların bir kısmı imrenebiliyor doğal olarak bunu da farklı suretle şaka yollu size söylüyorlar zaten. Ben olsam evim de olan biteni haber etmem ne aldıysam aldım sonra böyle abuk subuk laflarını çıkarıyorlar hiç takmayın.

X