Biz birşey elde edince tuhaflaşan kaynım-eltim

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
36
Dünden beri konu açıp içimi dökmemek için zor tutuyorum kendimi.
Evet, hayatta çok daha önemli dertler var ama bu insanların tavrı binlerce km öteden bile beni deli etmeye yetiyor.

Malumunuz yurtdisinda yasiyoruz, bu sene ev almaya niyetlenmistik ama coronadan mıdır bilemedim işler duraksadı. Kirada oturuyoruz ve 2 çocukla parklarda kapalı iken çok zorlandık(çıkma yasagi yok burda)Çok şükür bize çok yakın bir yerde satılık bir bahçe bulduk, 700 metrekare civarinda. Içinde yok yok yani o kadar çocuklarım adina sevinçliyim ki böyle birşey nasib oldu diye.

Dün bahcenin videosunu attım kv görmek istediler, onlarda kalabalıkmıs eltimgil görümcemgil. Metrekare ve fiyatıni duyunca cok sasirdilar burda o fiyata hayatta bulamazdın iyi yatirim yaptin filan dediler. Kaynimla kvgil yanliz kalinca kv aradi ve dedigi ilk cümle gülerek" he abine de bahce alsana hahaha". Ya ne mana? Evet şaka ama bu sakayı biz abisine yapsak o yazık günah olur zaten olur hep. Eşimde "bunun icin burda yaşaması lazim" dedi ciddi bi ifadeyle. Baglantı koptu konuşamadik sonrasinda.

Eşime dedim ki bana konustugun gibi konuşsana rahat rahat, "tamam abi şu kadar bin € yolla hemen ayarliyalim sanada" desene. Biz ona niye alalim ve bu neden yurtdisinda olsun?
Karı koca olarak bir işi begenmemezlik yapmiyoruz elimizi tasın altina koyuyoruz, onlar gibi ay o ise giremem sunu yapamam demiyoruz. Senin yada benim ailem bizi beslemiyor. Kendi ayaklarimizin üstü deyiz. Bi zahmet bi bahcede alabilelim çok görmesinler dedim. Koca koca insanlarin mizah anlayisi beni cok rahatsiz etti.
Ayni şey biz trdeykende oldu. Ordaki Evimizide döşemeye başladık, idareten salon takimi vardı cok kötüydü eski birşeydi.

Gidişimizde salon takimi aldık. Ertesi gün normalde ikinci esyaya tenezzül etmeyen kaynim-eltim ikilisi " bizde salon takimi bulduk su kadara filan satiyo adam cok temizmiş" muhabbeti acildi. Lakin evleri koltuk dolu ve kaynim 2bucuk bin tl ve bir suru borc ile (işsizken borc almis birinden)işe yeni! girmişken ne salon takimindan bahsediyor. Kv de onlar icin " kusura bakmasinlar 2 senedir biz onlara destek oluyoruz onlara salon takimi alicak halimiz yok" dedi. Yani kv ve kpden beklediler gibi oldu.
Insanlar hakkinda her zaman en olumusunu düşünen ben bunlarin bize karsi boş tavirlarindan rahatsiz oldum. Ki bu kaynim kalabalik ortamda hele eşimi ezmeye çalisan, sende avrupa gordugunu mu saniyon gitmissin kucucuk sehire girmissin vs diyen, esimin aklini fikrini kücük gören, yasadigimiz ülkeyi hor gören tam bir narsist. Beklentili, karisi ile anlaşamayan ama eşimle alay etmede eşi ile birden süper ikili olan insan

Son düzenleme:
Tum bunlar abine de bahce al şakası icin mi?
Soyleyin bidaha size şaka yapmasinlar.
Koltuk konusunda da ben bisey goremedim, bize koltuk alın dememisler, kendi baktiklari koltuktan bahsetmisler, bunun nesi rahatsiz edici anlamadim.
Eski konularımı okursanız belki onlar hakkinda iyi fikir edinebilirsiniz. Biz gidince kendilerini gezdirmemizi bekleyen ama ellerini ceplerine atmayan insanlar.

Eski konularımı okursanız belki onlar hakkinda iyi fikir edinebilirsiniz. Biz gidince kendilerini gezdirmemizi bekleyen ama ellerini ceplerine atmayan insanlar. Eşimi ve zevkini hor gören bizim herseyimizi elestiren ama elestiri kabul etmeyen cinsten insan

Bu kadarlık bişeyden nem kaptiysaniz silkelenin .... Ama ben sizin başka dolmisluklarinizda olduğunu düşünüyorum... Geçmiş konuları okuyacak vaktim olsaydı keşke..ancak kayinvalidenizin sakasinda alınacak bsey yok .lütfen kadincagiza bilenmeyin

Kayınvalideniz anne olarak diğer oğlunun durumunun kötü olmasına üzülmüş. İnsani bence. Bir evladın için sevinirken, diğeri için de üzülebilirsin.

Ama size böyle şaka yollu hissettirmesi hiç hoş değil. Oğluna değil size söylüyor üstelik. Hoş, eşiniz de mutluluğunu yaşayamayabilir böyle bir şey duyunca.

Eşimle kaynim arasında her zaman farkli davrandi kv. Eşim onlarin icinde ezildi tabiri caizse. Biz oraya gidince onlari topyekun gezdirmemizi bekleyen, bir sey aldigimizda didikleyen, eltim" gittinizi haber verseydiniz bende gelirdim"diye kafa yapisina sahip insanlar. Konu ne olursa olsun abisi kalabalik icinde bile eşime sesini yükseltip kucuk dusururken kv "ya iyi hoş olmadi bu" demez, ama eşim bir saka yaptinda sen ayip ettin olur. Abisi tam bir narsist esi ile anlasamaz ama ikisi bir olup eşimin yemek davetine icabet edip eşimle alay eden insanlar. Bu yüzden abinede bahce alsana hahaha lafina delirdim

Kayınvalideniz anne olarak diğer oğlunun durumunun kötü olmasına üzülmüş. İnsani bence. Bir evladın için sevinirken, diğeri için de üzülebilirsin.

Ama size böyle şaka yollu hissettirmesi hiç hoş değil. Oğluna değil size söylüyor üstelik. Hoş, eşiniz de mutluluğunu yaşayamayabilir böyle bir şey duyunca.
Aynen, iyi hayirlisi olsun hadi bakalim diyeceklerine son senelerde bize tavirlarinida göz önünde bulundurursak ilk ve tek agizdan cikan cümlenin bu olmasi beni rahatsiz etti

sizi kıskanıyorlar , çok belli değilmi ?
yerinizde olsam hiç umursamam yakında degılsınız oh mıss

Ya konuyu uzatmak istemedim eski konularima bakabilirsiniz xD yoksa cidden herseyde olumlu düşunen bir insanim ama yasanmisliklar var bir önceki yorumdada aciklamistim
Hak verdim size .ama hak vermemiz sizi rahatlatır mi ..biseyler yapabilseyydik keske

Açıkçası ben abartmamak koşulu ile durumu iyi olanın arada sırada daha az olana jest yapmasinda bir sakınca görmüyorum. Yani bahçe olayı biraz abartı olmuş evet ama TR ye geldiğinizde harcama yapmanızi mesele etmeyin. Benim de erkek kardeşlerim var. İşleri güçleri gayet yerinde. Benim bulunduğum memlekete bile gelseler elimizi cebimize artırmaz. Kızıma büyük pahalı hediyeler alır. Hatta 2 sene önce tüm aile komple çok güzel bir otele gittik tatil için 1 hafta. yedik içtik. Allah razı olsun. Kendi yaşıyor bizi de arada sevindiriyor. Yapmak zorunda mı hayır ama diyor ki aileme de bı faydam dokunsin. Çok bonkordur. Böyle olduğu için de Allah verdikçe veriyor. Daha çok olsun inşallah.
Ama bu hali ile cimrilik yapsaydı veya harcadıklarınin lafını etseydi üzülürdük. Biz babamızdan da böyle gördük. Ailesine karşı o kadar bonkordu ki, yeğenleri kardeşleri vb hep desteği üzerindeydi bı memur olmasına rağmen. Sıkıntısını çektik mi evet ama bunun faydasını da Allah bize kat kat verdi. Üç kardeşiz üçümüz de sıkıntısız, güzel üniversitelerde okuduk, hepimizin maddi durumu gayet iyi. Allah belki de o şekilde ödüllendirdi babamı.
Siz de Avrupa'da zor şartlar altında çalışıyor olabilirsiniz ama paranız TR de kıymetli.
Gelince harcadiklariniz size dokunmaz.
Mesela ben geçenlerde kardeşime şunu dedim. Ya dedim bı yazlık almadın, nasil gitcez bu sene tatile?
Şimdi gelinimiz bundan bidi bidi yapabilir. Gorumce tatilini bize kaktirmaya çalışıyor diye.
Dediğim gibi paranız kıymetli ama bu gurbetciletin çoğunda bı cimrilik bı cimrilik.
Ceplerinde akrep var.
Ama biraz yardım etseniz fakirlesmezsiniz.

Ailenize tanıyan sizsiniz bana okuyunca sinir olacak bişey gibi gelmedi Hiç sinir olmayın sizde şakasına lafinizi soyleyin hakkınızı savunun kafaya takip ben uzulecegime söylerim kimseyle kötü olmam neden anlam verrmesemde yurtdisinda yasayanlardan burda yakınlarının maddi beklentisi oluyor .

Takmayin kafaniza,onlarin hesabi 1 euro =7 tl
Nasil calistin kazandin ,ev kiran yiyecek icecegin kac para bilmezler,neden ev aldik diyorsunuz ,cok fazla malinizi acik etmeyin,kredi ile aldik borc oduyoruz diyin gecin

Açıkçası ben abartmamak koşulu ile durumu iyi olanın arada sırada daha az olana jest yapmasinda bir sakınca görmüyorum. Yani bahçe olayı biraz abartı olmuş evet ama TR ye geldiğinizde harcama yapmanızi mesele etmeyin. Benim de erkek kardeşlerim var. İşleri güçleri gayet yerinde. Benim bulunduğum memlekete bile gelseler elimizi cebimize artırmaz. Kızıma büyük pahalı hediyeler alır. Hatta 2 sene önce tüm aile komple çok güzel bir otele gittik tatil için 1 hafta. yedik içtik. Allah razı olsun. Kendi yaşıyor bizi de arada sevindiriyor. Yapmak zorunda mı hayır ama diyor ki aileme de bı faydam dokunsin. Çok bonkordur. Böyle olduğu için de Allah verdikçe veriyor. Daha çok olsun inşallah.
Ama bu hali ile cimrilik yapsaydı veya harcadıklarınin lafını etseydi üzülürdük. Biz babamızdan da böyle gördük. Ailesine karşı o kadar bonkordu ki, yeğenleri kardeşleri vb hep desteği üzerindeydi bı memur olmasına rağmen. Sıkıntısını çektik mi evet ama bunun faydasını da Allah bize kat kat verdi. Üç kardeşiz üçümüz de sıkıntısız, güzel üniversitelerde okuduk, hepimizin maddi durumu gayet iyi. Allah belki de o şekilde ödüllendirdi babamı.
Siz de Avrupa'da zor şartlar altında çalışıyor olabilirsiniz ama paranız TR de kıymetli.
Gelince harcadiklariniz size dokunmaz.
Mesela ben geçenlerde kardeşime şunu dedim. Ya dedim bı yazlık almadın, nasil gitcez bu sene tatile?
Şimdi gelinimiz bundan bidi bidi yapabilir. Gorumce tatilini bize kaktirmaya çalışıyor diye.
Dediğim gibi paranız kıymetli ama bu gurbetciletin çoğunda bı cimrilik bı cimrilik.
Ceplerinde akrep var.
Ama biraz yardım etseniz fakirlesmezsiniz.
Ama sizin aran8zdaki ilişki güzelmiş kardeş ilişkisi. Ama sürekli benim eşimi de küçük düşürse insanlar, tavırları konu sahibini kayni eltisi gibi olsa ben de asla istemem.

X