konaklama ücreti yazılmasada bunu ekleyen bir çok arkadaş olmuş buda bir problem... bunu da dile getirelim çok mantıklı
tüp bebek ücreti devlette bile 4000 tl yi buluyormuş bu nasıl iş:44::44:
rapor cıkartmak çooook zaman alıyomuş((
bunlar lütfen dikkate alınsın!!
ayrıca rapor hakkı 2 den 3 hatta 4 çıksın
Arkadaşlar bebek yardımı konusunda yapılacak yenilikleri okumuştum geçen gün sizlerle de paylaşmak istedim yazılana göre tüp bebek denemesi 3'e çıkarılacak ve ödediğimiz oranda %25-30dan %15'e çekilecekmiş. Sizlerle linki de paylaşayım umarım bunlar gerçekten olur yoksa bu bebek isteğimiz bizi yakıp kavuracak ve bütçemizi mahvedecek Annelere Bir 'Torba' Mjde! / Sadettin Orhan Muhasebe TR
rapor bu şekilde devam edecekse sadece devlette çıkarma imkanı tanınmasın,devlette çıkarılan raporu bazı hastaneler dışarıda özellere çıkarmıyor. süre 1 ay olmasın, 2-3 güne çıksın, özelde denenen tedaviler dikkate alınsın.
bana kalsa rapor hiç olmasın, önceki yazımda da dediğim gibi bu keyfi bir durum değil, bir rahatsızlık. devlet hastanelerinde bekle ki sıra gelsin, sgk hakkı devlet özel neresi olursa kişi kullanabilsin.
eline sağlık canımm..şimdiye kadar sunulan fikirleri sıralayayım...
1)özel ve devlet tüp bebek merkezleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin istiyoruz..
2)tüp bebek rapor alım hakları gözden geçirilsin..
3)merkezlerde il dışından gelecekler için konaklama gibi yerler düşünülsün..
4)merkezlerde psikolojik danısmanlar bulundurulsun..
5)raporla yapılan denemelerin sayısı 2 den daha fazla olsun..
6)tüp denemeden önce histereskopi,kanama pıhtılaşma faktörleri gibi testler yapılsın
7)rapor devlette oldugu gibi özel tüp bebek merkezlerindede cıkartılabilsin
toparladıklarım bunlar...
şimdiye kadar sunulan fikirleri sıralayayım...
1)özel ve devlet tüp bebek merkezleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin istiyoruz..
2)tüp bebek rapor alım hakları gözden geçirilsin..
3)merkezlerde il dışından gelecekler için konaklama gibi yerler düşünülsün..
4)merkezlerde psikolojik danısmanlar bulundurulsun..
5)raporla yapılan denemelerin sayısı 2 den daha fazla olsun..
6)tüp denemeden önce histereskopi,kanama pıhtılaşma faktörleri gibi testler yapılsın
7)rapor devlette oldugu gibi özel tüp bebek merkezlerindede cıkartılabilsin
toparladıklarım bunlar...
önemli değil kuzum...eline sağlık canımm..
fiyatlar ciddi oranda farklı bazı merkezlerin ve en iiyisi olduğunu düşündüğümüz doktorların fiyatları ise muayene ücretleri de dahil dudak uçuklatan rakamlar..tedavi yarıda kesilse bile acımadan işlem ücretleri adı altındabir tüp bebek parasına yakın meblağları ödüyoruz...yıkılan hayallerimize mi boşa giden paramıza mı yansak bilemeden...testlerimiz eksik olduğu için nedenini bilemeden tekrar tekrar aynı hayal kırıklığını yaşaıyoruz maalesef..özel merkezdeki negatif sonuçlanan denememizi de saymayıp sıfırdan bir dünya prosedüre maruz kalmamız da cabası...
rapor çıkrtmadaki bazı maddeler değiştirilmelii yaş faktörüm olduğu halde ben de eşlerden sigortlalılık süresi de kısaltılmalı...
8) Tüp bebek merkezlerinin sık sık denetlenmesi
aslında yukarıdaki maddelerden bazıları uygulamada ama yetersiz buna vurgu yapmak lazım.
bu arada bendende notlar...
verilen bilgilere göre;
2009-2013 tarihleri arasında tüp bebek fiyat aralığı ilaçlar dahil 4000-7500 tl
diğer cerrahi işlemler histeroskopi,laparoskopi vs..bu aralığa dahil değildir...
Arkadaşlar sizden ricam tüp bebek sürecinde ücretler hastane masrafları ve yaşadığınız zorlukları paylaşmanız nerelerde sıkıntı yaşıyorsanız belirtin ona göre şikayetlerimizin ve taleplerimizin olduğu bir yazı hazırlayalım...
bu linkten ulaşamadım habere ama sanırım yeni bir karar olsa gerek yakın zamanda duymadım bir bakayım teşekkürler paylaşımın için
Egunal şu 3 aşılama zorunluluğunu da ekleyelim bence en azından aşılama sayısı azaltılsın diyebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?