Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

2010 temmuzda ilaçlar dahil raporlu olarak özel tüp bebek merkezine 6500 TL ödedim.Dondurma işlemi için ayrıca 500 TL ödedim..2010 ekimde dondurulmuş embriyo transferi için raporu kullanmadan ilaçlar dahil aynı yere 3000 TL ödedim.Çok şükür yavruma kavuştum..Ama şu var ki birçok kişi bu kadar şanslı olamıyor..2 kere tedavinin karşılanıyor olması, yaş sınırı, transfer edilecek embriyo sayısı o psikolojideki anne için çok olumsuz etkiler bırakıyor..Gerek maddi gerek manevi olarak çok yıpratıcı olan bu süreç için devletten daha anlayışlı davranmasını tüp bebek merkezlerinin daha iyi denetlenerek suiistimallerin önüne geçilerek anne adaylarının yanında olmasını bekliyoruz..

konaklama ücreti yazılmasada bunu ekleyen bir çok arkadaş olmuş buda bir problem... bunu da dile getirelim çok mantıklı

psikolojik destek diyede bi fikir sunmustum ben kazen bey..
bazı merkezlerde varmış ama bu yola giren herkes inanın bunları yasıyor ve gittiğiniz merkez size hep olumlu kousuyor olacak zannediyosunuz ve negatif olunca yıkılıyosunuz bence buna hazırlanılması içinde psikolojik danısmanlık olabilir diyorum buda benim fikrim...

Canımızdan bir can bizimde hakkımız..

Son düzenleme:
şimdiye kadar sunulan fikirleri sıralayayım...

1)özel ve devlet tüp bebek merkezleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin istiyoruz..
2)tüp bebek rapor alım hakları gözden geçirilsin..
3)merkezlerde il dışından gelecekler için konaklama gibi yerler düşünülsün..
4)merkezlerde psikolojik danısmanlar bulundurulsun..
5)raporla yapılan denemelerin sayısı 2 den daha fazla olsun..
6)tüp denemeden önce histereskopi,kanama pıhtılaşma faktörleri gibi testler yapılsın
7)rapor devlette oldugu gibi özel tüp bebek merkezlerindede cıkartılabilsin

toparladıklarım bunlar...

Son düzenleme:
tüp bebek ücreti devlette bile 4000 tl yi buluyormuş bu nasıl iş:44::44:
rapor cıkartmak çooook zaman alıyomuş ((
bunlar lütfen dikkate alınsın!!
ayrıca rapor hakkı 2 den 3 hatta 4 çıksın

rapor bu şekilde devam edecekse sadece devlette çıkarma imkanı tanınmasın,devlette çıkarılan raporu bazı hastaneler dışarıda özellere çıkarmıyor. süre 1 ay olmasın, 2-3 güne çıksın, özelde denenen tedaviler dikkate alınsın.
bana kalsa rapor hiç olmasın, önceki yazımda da dediğim gibi bu keyfi bir durum değil, bir rahatsızlık. devlet hastanelerinde bekle ki sıra gelsin, sgk hakkı devlet özel neresi olursa kişi kullanabilsin.

Öyle bir yaraya parmak bastınız kii....Allah razı olsun sizden KAZEN...

Evlat kokusu cennet kokusudur Buyurmuş Peygamber Efendimiz (S.A.V.)

Evlenen her kadın istediğinde anne olur zannederken...burada dertleşen bir çok kadın gibi doğal yolla anne olamayacağımı öğrendim... ve bunu öğrenmeme sebep olan istanbuldaki devlete ait ünlü bir hastanede çektirdiğim rahim filmine doğru dürüst bakmadan herşey normal yazan doktoru düşündükçe içim acıyor...2 gün boyunca ateşlenip yatağa düştüm ilkel şartlarda çektirdiğim o rahim filminden sonra...peşinden özel bir merkezde ağrısız bir film daha çektirdimm ...devlet hastanesinin doktoru filme bakmadan anne olmama engelim olmadığını yazıvermişti oysa 2 tüpüm de tıkalıydı balon gibi şişmişti...
riske atamazdım tedavimi özel bir hastanede devam ettim önce bir laporoskopi sonrasında 3 tane histereskopi geçirdim...1 yıl içinde....her operasyondan sonra daha çok yıprandım...ve komplikasyonlara maruz kaldımm..özel sektörde çalıştığım için izin alamıyordum haliyle sadece haftasonları kontrollere gittim..ve doktorumun çağırdığı değil de patronumun iizin verdiği tarihte ameliyat olabildim tedaviye ise bir yılı bekleyip başladım...hem izin almam sorundu..hem de çalıştığım halde ameliyatlarımın pahalı olması tüp bebek hastane ve ilaç masraflarını karşılayamazdım...hiçbir sürecim kolay olmadı haliylee..

İlk tüp bebek denememi 2012 Ocak ayında başladım (özel hastane raporsuz)..Hastaneye 3000 tl ilaçlara 1500 tl ödedim

transferim 2012 temmuz ayında gerçekleşti o zamana kadar 2 histereskopi oldum aylarca tekrar tekrar ilaç kullandımm....Yanısıra hiperbaric oksijen tedaviisi almam gerekti 750 tl de bu tedavi için ödedim..yolu vs saymıyorum..ve işimden istifa ettim...ailevi sorunlar yaşadım maddi olarak tükenmek zaten yeterince kötü iken bir de eşimin ailesinin anlayışsızlığı sebebiyle psikolojik destek aldımm...
ve ilk denememde negatif sonuç aldım...
hormon tedavisi ve ameliyatlar sonucu aldığım kiloları vermeye çabalıyorum...yaşım 35 in üzerinde olduğu halde yalvara yakara 2 embriyo tarnsferine doktorumu zor ikna ettim...donmş 4 embriyomun 2 si transfer edildi kalan ikisi ziyan oldu...
şimdi sil baştan tekrar başlayacağım ama bu kadar pahalı bir tedavi olmasa bu kadar beklemezdim....rapor çıkarıp aynı merkezimde devam etmeyi düşünüyorum...
geçen her günün her ayın bir kayıp olduğunu bilerek yaşamak öyle zor kii...ve en kötüsü de daha kaç sefer deneyebilirim
bilemiyorum ve sadece dua ediyorumm Allahım ne olur bu sefer bebeğim geldim anne desin.....peşpeşe deneyebilecek ne maddi imkanımız var ne de kaldırabilecek sağlamlıkta bünyemiz...
...birkaç ay önce tekrar tedaviye başlama kararı alınca kredi çektik ödemeye başladık ama tedavim negatif olursa peşinden tekrar kredi çekemeyiz çeksek de ikisini bir ödeyemeyiz...geçen yıl beraber tedavi de olduğum arkadaşlarımdan bebeklerini kucağına alanlar halaa kredi ödüyorlar ve dünyaya gelen bebeklerimiz borçlu olarak doğuyorlar maalesef...

Son düzenleme:

bu linkten ulaşamadım habere ama sanırım yeni bir karar olsa gerek yakın zamanda duymadım bir bakayım teşekkürler paylaşımın için

çok haklısın..ve birde bu türlü sıkıntılarla çıkarılan raporun 6 ay kullanım süresi var..

sanki 6 ay sonra herşey düzelecekmiş gibi..buda yanlış bir uygulama

Merhaba
Konunun toparlanma aşamasında çok yük olmamasına adına kısa maddeler halinde problemleri paylaşırsanız çok sevinirim. Daha önce paylaşılmış aynı sorunuda yeniden yazmak malsef biraz yük getirecek. Derli toplu olmak adına lütfen bunları dikkate alalım.

Örnek ;

- Konaklama problemi
- Raporların geçerlilik süresi
- Raporların özel merkezler tarafından kabul edilmemesi

vb vb vb

eline sağlık canımm..
fiyatlar ciddi oranda farklı bazı merkezlerin ve en iiyisi olduğunu düşündüğümüz doktorların fiyatları ise muayene ücretleri de dahil dudak uçuklatan rakamlar..tedavi yarıda kesilse bile acımadan işlem ücretleri adı altındabir tüp bebek parasına yakın meblağları ödüyoruz...yıkılan hayallerimize mi boşa giden paramıza mı yansak bilemeden...testlerimiz eksik olduğu için nedenini bilemeden tekrar tekrar aynı hayal kırıklığını yaşaıyoruz maalesef..özel merkezdeki negatif sonuçlanan denememizi de saymayıp sıfırdan bir dünya prosedüre maruz kalmamız da cabası...
rapor çıkrtmadaki bazı maddeler değiştirilmelii yaş faktörüm olduğu halde biz de mağdur olduk....sigortalılık süresi kısaltılmalı...

Son düzenleme:

8) Tüp bebek merkezlerinin sık sık denetlenmesi

aslında yukarıdaki maddelerden bazıları uygulamada ama yetersiz buna vurgu yapmak lazım.
bu arada bendende notlar...

verilen bilgilere göre;

2009-2013 tarihleri arasında tüp bebek fiyat aralığı ilaçlar dahil 4000-7500 tl

diğer cerrahi işlemler histeroskopi,laparoskopi vs..bu aralığa dahil değildir...

Son düzenleme:
önemli değil kuzum...
evet aslında bu prim süresine bende katılıyorum canım..
mesela benim eşimin bazı sebeplerden dolayı sigortası bagkuru yok benim üzerimden bakılıyoruz eeee bende mezun olalı 4 sene oldu arada 1 sene kadar boş vermişliğim var bu secenek yaş seceneği,aşılama durumu beni rapordan eliyor malesef

1)özel ve devlet tüp bebek merkezleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin istiyoruz..
2)tüp bebek rapor alım hakları gözden geçirilsin..(prim sayısı,yaş,aşılama sartları,ikinci evliliği olanlarda diğer eşin çocuk sahibi olması gibi)
3)merkezlerde il dışından gelecekler için konaklama gibi yerler düşünülsün..(bazı merkezlerde yapılıyor)
4)merkezlerde psikolojik danısmanlar bulundurulsun..(bazı merkezlerde yapılıyor)
5)raporla yapılan denemelerin sayısı 2 den daha fazla olsun..
6)tüp denemeden önce histereskopi,kanama pıhtılaşma faktörleri gibi testler yapılsın
7)rapor devlette oldugu gibi özel tüp bebek merkezlerindede cıkartılabilsin
8) tüp bebek merkezlerinin sık sık denetlenmesi

(listeye eklemek isteyenler bu mesajıma alıntı yapıp fikrini sunsun oratk toplayalım sorunları sonra kazen beye toplu iletiriz..)

Son düzenleme:

haklısın canım bazı merkezlerde oldugunu belirtmemişim..
o zaman bende bunların listesini tutayım her fikri olan mesajıma alıntı yapıp fikrini yazsın.. kazen beye toplu iletelim..

slm bende geldim .. benim tüp bebek sürecindeki sıkıntım çok devletin buna bir çözüm bulması içine el atmanız çok güzel inş sesimizi duyarlar madi ve manevi yönden çok yıpranıyoruz.. benim ilk evliliğim eşimin ikinci evliliği..eşimin ilk evliliğinden bit tane kızı var.. tüp bebekte devletin karşılaması için eşlerin ikisinden birinde kan bağı çocukların olmaması gerekmii şu an bende rezerv azlığı var ve gebe kalamıyorum herkezin anne olmaya hakı vardır ama devletmiz sağolsun.. eşim ssk çalıştığı halde yararlanamıyoruz ssk dan tüp bebekte.. başbakanımız sesimizi duysada bu mdeleri tekrar gözden geçirse.. ve tüp bebek için en az 3 aşılama denemesi gerekirmiş tüp bebek ssk yararlanmak için biz 3 aşılama bekliycek zamanımız yok rezerv azlığınde tek şansımız tüp bebek..

Rapor konusu tamamen yanlışlar üzerine kurulu... rapor süresinin kısa olması çok saçma maddi imkanınız olsa bile iki deneme arasında en az 3-4 ay vicudunuzun dinlenmesi gerekiyo tedavi sürecide göz önüne alınırsa raporun 6aylık olması manasız.. 3 yıllık evlilik şartı aranıyo varsayalımki ben 35 yaşında evlendim kaç yaşında anne olacağım? birde 3 aşılama şartı var ki pek çok doktor gereksiz görüyo mesela benim aşılama ile bebek sahibi olmam çok düşük ihtimaldi dr.um imkansız değil ama zaman kaybı olur boşa para harcamış olursun direk tüpe başla demişti ama devlet bunu kabul etmiyo.. sadece aşılama ile imkansızsa direk tüpe başlayabiliyosun yoksa mecbur aşılama....yani bu hespla 30undan sonra evlenen bir kadın 3 yıllık evlilikten sonra 3de aşılama deneyecek sonra tüpe başlayacak oda hemen mi tutar 3de 5de mi tutar rabbim bilir... vvarın siz hesap edin kaç yaşında BEBEĞİNE KAVUŞMA İHTİMALİ olduğunu.... birde raporla ilgili olarak eklemek istediğim ikinci evlilikler eğerki eşlerden birinin ilk evliliğinden çocuğu varsa rapor alamıyosunuz... e maddi durum da müsait değilse yeni evlenen anne yada baba olamayacakmı? eşinizin önceden bir evlat sahibi olması sizin anne olmanıza neden engel oluyor hiç anlamış değilim.... rapor alma sürecinin zorluğundan hiç bahsetmiyorum bile.... sizi bu kadar üzen yıpratan bi durumu belgelemek için ordan oraya koşturuyosunuz.. sırf devlet kısır olduğunuzu ( bu kelimeyi kullanmak hoşuma gitmesede) bi kağıt parçasına yazıp onaylasın diye gördüğünüz muamele oradan oraya gönderilip bi sürü saçmalığa maruz kalmak zaten yüreği yanan bi kadın için çekilmez bi durum....

bu linkten ulaşamadım habere ama sanırım yeni bir karar olsa gerek yakın zamanda duymadım bir bakayım teşekkürler paylaşımın için

rica ederim aslında daha büyük desteklere ihtiyacımız var ancak bunlarda bir adım diye düşünüyorum kendimizi ifade edebilirsek daha da ilerleme kaydedebiliriz diye umut ediyorum

3 denemem 1 dondurulmuş denemem oldu
1. Denememiz özel hastane masrafı 2000 +2000 ilaçlar sene 2010
2. Denememiz özel hastane masrafı 3,500+ 1800 ilaç sene 2011
3. Denememiz özel hastane masraf 5000+2100 ilaç + pgd 1500 2012
4. Denememiz özel hastane dondurulmuş emriyo transfer 1500tl 2013
bunlar gözle görülen masraflarımız arada yapılan tahliller verilen kan değeri sonuçları konaklamalar hususi masraf 5000 tl bulmuştur kesin.

Son düzenleme:
Egunal şu 3 aşılama zorunluluğunu da ekleyelim bence en azından aşılama sayısı azaltılsın diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…