Biyopsi sonucum

tadessss54

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2025
4
0
1
38
Merhaba arkadaşlar adet sonrası ilişkiden sonra kanama ve ara kanama bu 1 ay arayla 2 kez oldu bu şikayetle dr gittim rahimden rahim ağzından parça alındı işlemden sonrada kanama oldu ve geçti 3 aydır ne ilişkide nede ara kanama olmuyor sonucumu atıyorum değerlendirilmesiniz dr gittim randevu yok diye bakmadı tekrar randevuda alamadım hep dolu danışmadakilere sordum başka dr göstersem bakmazmı diye oda ilgilenmezsen kendi dr yollarlar diyor kendimi 3 ay dır avutuyorum oteli değil diye ama artık tavan yaptı çok gerginim ecc ve pc İle iki işlemden yapılmış acaba şikayetim bittiği için soyleyerek duşunuyorum polipi aldımı tamamen diye instagramda 2 de sordum biri histeroskopi yapayım dedim bu özelde diğeri devlette kotu bir durum değil yüzyğze konuşmak lazım dedi takıntılı bir insan olduğum için kafam allak pullar lütfen arkadaş benim şu konusunda ucundan tutalım

Eklentiler

• 1000000592.webp
    17 KB · Görüntüleme: 32
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, senin için raporu yapay zekaya yorumlattımdoktor yüz yüze daha iyi açıklama yapacaktır

Bu patoloji raporu, mikroskobik bulgular ve histopatolojik değerlendirmeleri içeriyor. Raporu yorumlayacak olursak:

1. Mikroskobik Bulgular:

0,8 cm çapında mukuslu doku örneği

1x1x0,5 cm boyutlarında krem-kahverengi doku örneği

"TİK" ifadesi, muhtemelen "Tekrar İnceleme/Kontrol" gibi bir not olabilir.

2. Tanı (Diagnosis):

A: Skuamöz metaplazi gösteren yüzeyel endoservikal doku fragmanları ve mukus.

Skuamöz metaplazi, serviksin iç yüzeyindeki hücrelerin, dış yüzeye daha dayanıklı skuamöz hücrelere dönüşmesi anlamına gelir. Bu genellikle kronik irritasyon veya enfeksiyonlarla ilişkili olabilir.

B: Endometrial polip ile uyumlu bulgular, endometrial küretaj materyali.

Endometrial polip, rahim iç tabakasında gelişen iyi huylu büyümelerdir. Aşırı östrojen veya hormonal dengesizlikler sonucu ortaya çıkabilir.

Bu bulgular genellikle kanserle ilişkili değildir, ancak klinik değerlendirme ve doktorun önerileri doğrultusunda takip edilmesi gerekebilir. Eğer bu rapor sizinle ilgiliyse, doktorunuza danışarak detaylı yorum almanız en sağlıklısı olacaktır.

Yani önemli bir durum daha çok korkmaya naşladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…