antibiyotiği doktor kontrolünde kullanmıyor musunuz ki neden böyle oldu,üzüldümiyi akşamlar dun antibiyotik midemi mahvetti bugun sabah dr danismaya gittim oda dediki endeskopi yapmadan kullandigin ilaclar agir gelmistir mide koruyucu kullan bir endeskopi yaptir oyle al antibiyotikleri dedi.Yaa akilik bu ay cok kan kaybediyorum yaa.Bugun misem daha iyi dun resmen nacaklarimin dermanini kesti
72 saate kadar canlı kalabiliyorlar. ama oluşan yumurta genelde 24 saat yaşayabilir. maksimum 48 saate çıkabiliyorSpermler rahimde ne kadar sure canlı kalıyor?
Merhaba Canım
ben 1,5 sene önce Kalp atışı olmadığı için Kürtaj oldum.
1,5 senedir korunuyorduk. Biraz travmatik oldu benim için gebelik konusu korkudan 1,5 sene korundum.
Şimdi ekimden beri korunmuyoruz. Dr. lar çok rahat yapılan tüm testlerim normal. Ama eşime hiç sperm testi yaptırmadık.
Hoş o kadar dr. gittim onlarda istemediler. bir dr sordum bu konuyu suan çok erken diyor. 2 düşük yapmıssın daha (birde kimyasal gebelik var) Ben bazen bu konuya takılıyorum genetik bir sıkıntı olur mu? onları yaptırsak mı?
Yoksa şimdiki gibi deneyip deneyip başımıza gelene göre hareket mi etsek?
öncelikle yaşadıklarınız adına çok üzüldüm tezahur edemiyorum ama eminim çok zordur. Allah sabır versin, başınız sağolsun. Rabbim üzüntünüzü alıp götürecek Sağlıklı bebekler nasip etsin.Merhaba arkadaşım, ben 1 bck ay önce erken dogumla bebegimi kaybettim...2 aylik ken de dier inin gelişimi durdu.ikizdi...Ölen bebeğim gelisme geriligi yaşadı . kordonda pihti.hamileligim boyunca 3 kez kanama yaşadım. şimdi oturup kendimi sucluyorum okadar çok şey okuyorum ve kafamda kuruyorumki mesela cay kahve demişsin acaba ondanmi diorum iciodum abartmadan yada ıyimi beslenemedim . .ama yazdığım senaryoya göre bunlar neden değildir dimi korkuyorum pismanlik duyarım umarım deildir
bu idrar testinizin sonucu değil mi?idrar tahlilimin sonucunda Dr enfeksiyon var dedihayatım karardı resmen çünkü kızıma hamileyken çok çektim ki bu çok erken başladı sizce değerim nasıl bu enfeksiyon yüksek mi ?
Evet idrar tahlili sonucumbu idrar testinizin sonucu değil mi?
fakat değerleriniz normal gözüküyor, kreatin de üre de...zaten bunlardan ziyade farklı değerlere bakmak lazım enfeksiyon için kreatin tek başına enfeksiyon demek için yeterli değil. sanrm muayene veya kan tahlilinden yola çıktı doktorunuzEvet idrar tahlili sonucum
Sadece bu kağıda bakıp söyledi Can'ımfakat değerleriniz normal gözüküyor, kreatin de üre de...zaten bunlardan ziyade farklı değerlere bakmak lazım enfeksiyon için kreatin tek başına enfeksiyon demek için yeterli değil. sanrm muayene veya kan tahlilinden yola çıktı doktorunuz
kusura bakmayın ama spermiyogram değer aralıklarını bu kadar ayrıntılı bilmiyorum
- Görünüm :milkwhite
Akiskanlik:normal
Ph:7.4
Likefaksiyon şekli:completely liguefaksiyon
Miktar:2.0
Likefaksiyon suresi:30
Toplam sayi:54.0
Yogunluk:54.9
Aktif sperm:29.0
Aktif sperm yoğunluğu :29.5
Hareketlilik:53.7
Klas A hizli:40.7
Klas B orta:9.3
Klas c yavas :3.7
Klas d yavaş yada hareketsiz:46.3
A+B orani:50.0
A+ B yoğunluğu :27.5
aktif yol hizi vap:25.7
Eğrisel yol hizi:41.6
Düz çizgi hızı :21.2
Ortalama hareket açisi:139.9
Düz çizgi hareketli sperm sayisi :16.0
Düz çizgi hareketli sperm yoğunluğu16.3
Düz çizgi hareketliligi:29.6
Dogrusallik:49.8
Straight forvard STR:80.3
Wobbling:59.9
BCF:6.9
Düz çizgi içinde hızlı sperm sayisi:12.0
Düz çizgi içinde hızlı sperm yoğunluğu :12.2
Motility in fast rectilineal :22.2
Yanal atilim genligi : 2.1
Morfolojik inceleme
Deformasyon orani: 6.1
Tahlil sonucuna bakmanız mumkunmu . ..
tamam canım, simdi oldu lökosit varmış kağıtta ordan anlamıştr. ilk resimde sadece üre ve kreatinin görünüyordu onlar normal ben de şaşırdım nasıl anladğnı ama lökosit yüksek çıkmş 5 veya altı olması lazm seninki 9 çıkmış.Sadece bu kağıda bakıp söyledi Can'ım
Can'ım öyle titizim ki anlatamam her wc den sonra yıkanıyorum resmen çamaşırımı devamlı değiştiririm. Çok mu yüksek değertamam canım, simdi oldu lökosit varmış kağıtta ordan anlamıştr. ilk resimde sadece üre ve kreatinin görünüyordu onlar normal ben de şaşırdım nasıl anladğnı ama lökosit yüksek çıkmş 5 veya altı olması lazm seninki 9 çıkmış.
ne yazkki enfeksiyon var. lökosit vücutta enfeksiyon ile savaşır ve hastalık durumunda çok üretilen bir kan hücresidir normal idrarda bulunmaz veya çok az bulunur ama sende enfeksiyon olduğu için geçmiş. korkma, enfeksiyon bakteri yüzünden olr. virüs olsaydı daha büyük sıkıntı yaşardn, hem virütik hastalıkların tedavisi zor, hem anlaşılmıyor hem de bir kere yakalndğnda hep risk altndasn, girp, hpv gibi...
üniverstiede bi hocam bakteriden korkmayın virüsten korkun derdi.
penisilin bulunalı 200 yıl oluyor. ve bakterilere karşı güzel ilaçlar geliştirildi. hamile iken bile kullanabileceğn ilaçlar.
ama bu enfeksiyon sürekli tekrarlanıyorsa hijyene dikkat etmeli, umumi tuvaletleri kullanmamalısın bol bol probiyotik besinler tüketmelisin (yoğurt,kefi,turşu suyu gibi)
genel cerrah dr verdi ama endeskopi yapmadan verdi.helikobakteri tedavisi vermiş dedi dr endeskopi yapmadan şüphe üzerine verilmememli dedi sadece ülser var belki dedi mikrop yoktur ded. 2 sene önce endeskopi olmuştum ozamanda midemde ülserden kalmış mikrop kalıntıları oldugunu soylemişti ve yine anı antibiyotikleri vermişti ama dokunmamaıştı.bu sefer dokunduantibiyotiği doktor kontrolünde kullanmıyor musunuz ki neden böyle oldu,üzüldüm
yaklaşık iki kat yükselmiş ama daha korkunç olabilrdi. ilaç yazmamayı tercih etmesi iyi bir dr olduğunu gösterir kötü değil. ilaç vermeye ne var eczaneden kendin de alırsn ama sonuçta hamilelik var bebeğini de düşünmen gerek, hamile olmasan bir sürü bitki var enfeksiyon atan, maydonoz,civanperçemi adaçayı ama bunlar hamile iken içilmez kiCan'ım öyle titizim ki anlatamam her wc den sonra yıkanıyorum resmen çamaşırımı devamlı değiştiririm. Çok mu yüksek değersu iç bol bol atmaya çalış ilaç yazmıcam ilaçlık bi durum değil dedi Dr . Ama güvenemedim nedense
insan titizlikten de hasta olur bkz ben.Can'ım öyle titizim ki anlatamam her wc den sonra yıkanıyorum resmen çamaşırımı devamlı değiştiririm. Çok mu yüksek değersu iç bol bol atmaya çalış ilaç yazmıcam ilaçlık bi durum değil dedi Dr . Ama güvenemedim nedense
Malesef sadece su içebiliyorum . İnşlh geçer iki hafta sonra tahlil yaptırcam. Bunu 8 gün önce yaptırmıştım o zaman akıntım vardı kokulu . Son 3 gündür Yok akıntım idrara yarım yarım çıkıyordum oda düzeldi bellide geçmiştir dimiyaklaşık iki kat yükselmiş ama daha korkunç olabilrdi. ilaç yazmamayı tercih etmesi iyi bir dr olduğunu gösterir kötü değil. ilaç vermeye ne var eczaneden kendin de alırsn ama sonuçta hamilelik var bebeğini de düşünmen gerek, hamile olmasan bir sürü bitki var enfeksiyon atan, maydonoz,civanperçemi adaçayı ama bunlar hamile iken içilmez ki
Malesef takıntım var . Eşimde çok kızıyor ama günde 5 defa çamaşır değiştiriyorum . Yapmazsam oturtamıyorum .insan titizlikten de hasta olur bkz ben.
Vücudumuzu mikroptan çok uzak tutuyorz bağışıklık düşüyor.
o kdar çok kafaya takıyorm ki bu durumu öğrencilerim hocam siz nasıl yemek yapıyorsunuz ki dediler ki haklılar