Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

antibiyotiği doktor kontrolünde kullanmıyor musunuz ki neden böyle oldu,üzüldüm

diğer başlıkta açıklamıştım, konuşmuştuk canım yanıtı buraya da kopyalıyorum. faydalanmak isteyen okusun diye

Benm kisisel fikrim genetik testlere gerek olmayabilecgi yonunde. Genetik yani kromozomal sorunlarda dollenme bile gerceklesmiyor ki gerceklesse bile gunler icnde embriyo hayatini kaybediyor.yani genetik sorunu olan kisilern cocuklari engelli olmaktan daha ziyade cocuklari olmuyor. Senin olmus, ne yazik ki kalbi durmus melek olmus ama dollenme gerceklesms kesesi olusmus. Dolayisiyla genetk bir sorun olacagi hc aklima gelmez. Kinyasal gebelik gecrmeni de negatife yorma bu da vucudunun hamile kalabldgne isaret.1.5 yil korunmakla iyi yapmssn dedgn gbi travmatk olacakti hemen girissen o hamilelignden de bisey anlayamayacak tadini cikaramayacaktn. Ekim kasim ve bu ay daha belli bile degl 2 ay olmus uzulme daha erken insallah 2017 senin icn guzel bir yil olacak

idrar tahlilimin sonucunda Dr enfeksiyon var dedi hayatım karardı resmen çünkü kızıma hamileyken çok çektim ki bu çok erken başladı sizce değerim nasıl bu enfeksiyon yüksek mi ?

Eklentiler

• IMG_3582.JPG
    28,1 KB · Görüntüleme: 60
öncelikle yaşadıklarınız adına çok üzüldüm tezahur edemiyorum ama eminim çok zordur. Allah sabır versin, başınız sağolsun. Rabbim üzüntünüzü alıp götürecek Sağlıklı bebekler nasip etsin.
Kafanıza takılan mevzuya gelince okurken hem üzüldüm hem hak verdim...
Böyle hissetmeniz çok doğal, insan kötü bir durumda önce kendini sorguluyor neyi yanlış yaptım diye...
daha dün bu forumda açılan başka bir başlıkta az daha kavga ediyordum yuttum...hamile olmalarına rağmen sigarayı bırakamıyorlarmış, doktorlar zaten 5-6 taneye bişeyler demiyormuş muş muş... ne bahaneler. gördüğün gibi keyiflerine bakmak için her bahane hazır. ki emin olun sigaranın düşüğe veya sakat doğuma neden olma riski çay kahveye göre binlerce kat fazla. ama ömür biçildiyse yaşayacak olan yaşıyor.
evet çay ve kahve kan hücrelerini azaltıyor. ama bunun için demlik demlik çay içmen lazm. günde bi iki fincan çay kahve tek başına düşüğe neden olmaz.
naçizane tavsiyem kan tetkiklerinizi yaptrmanız yönünde zaten kansızlık varsa pıhtılaşma sorunu varsa gebelikte ilaç kullanmanız gerekiyor. Kendinizi suçlamayın belki de başka bir hastalğnz vardı bilmedğnz için bebeklernz beslenemeyp tutunamadı. Allah geride kalanlara ömür versin

Evet idrar tahlili sonucum
fakat değerleriniz normal gözüküyor, kreatin de üre de...zaten bunlardan ziyade farklı değerlere bakmak lazım enfeksiyon için kreatin tek başına enfeksiyon demek için yeterli değil. sanrm muayene veya kan tahlilinden yola çıktı doktorunuz

Sadece bu kağıda bakıp söyledi Can'ım

Eklentiler

• IMG_3583.JPG
    50,4 KB · Görüntüleme: 51
kusura bakmayın ama spermiyogram değer aralıklarını bu kadar ayrıntılı bilmiyorum
spermiyogramla ilgili net olarak tek bildğm kruger kriterleri ona dair bişey bulamadım burda da

Sadece bu kağıda bakıp söyledi Can'ım
tamam canım, simdi oldu lökosit varmış kağıtta ordan anlamıştr. ilk resimde sadece üre ve kreatinin görünüyordu onlar normal ben de şaşırdım nasıl anladğnı ama lökosit yüksek çıkmş 5 veya altı olması lazm seninki 9 çıkmış.
ne yazkki enfeksiyon var. lökosit vücutta enfeksiyon ile savaşır ve hastalık durumunda çok üretilen bir kan hücresidir normal idrarda bulunmaz veya çok az bulunur ama sende enfeksiyon olduğu için geçmiş. korkma, enfeksiyon bakteri yüzünden olr. virüs olsaydı daha büyük sıkıntı yaşardn, hem virütik hastalıkların tedavisi zor, hem anlaşılmıyor hem de bir kere yakalndğnda hep risk altndasn, girp, hpv gibi...
üniverstiede bi hocam bakteriden korkmayın virüsten korkun derdi.
penisilin bulunalı 200 yıl oluyor. ve bakterilere karşı güzel ilaçlar geliştirildi. hamile iken bile kullanabileceğn ilaçlar.
ama bu enfeksiyon sürekli tekrarlanıyorsa hijyene dikkat etmeli, umumi tuvaletleri kullanmamalısın bol bol probiyotik besinler tüketmelisin (yoğurt,kefi,turşu suyu gibi)

bu arada gebelik ile ilgili aklıma gelen ayrıntılar ve gebeliği kolayştırıcı maddeleri eklemeye çalışacağım

Preseed hakkında:
Preseed bir jel, yaklaşık fiyatı 120 küsür lira, netten satın alabilirsnz.
Preeseed vajinanin asidik etkisini onluyor.
Spermlerin yasamasi icn asidik ortam zararli. Daha dollenmenin gerceklesecegi fallopi tuplerine ulasamadan yolda oluyorlar.
Spermler daha uzun yasiyor diye saglam olduklarini dusunmeyin,oldukca hassastirlar 36derece isida bile olmeye baslarlar bu sebeple erkeklerin cinsel organi vucut disina cekilmistr.
Preseed asiditeyi onledgi icin sperm atimindan yumurtaya ulasincaya kadar yoldaki kayipları onler.
Zararli bir madde degil.bir miktar pahali sadece.
Ama kadin icn cinsel iliskiyi de kolaylastiriyor diye duydum

Can'ım öyle titizim ki anlatamam her wc den sonra yıkanıyorum resmen çamaşırımı devamlı değiştiririm. Çok mu yüksek değer su iç bol bol atmaya çalış ilaç yazmıcam ilaçlık bi durum değil dedi Dr . Ama güvenemedim nedense

Rahim filmi hakkında:

Aşılama ve tüp bebek tedavilerinden önce rahim filmi çekilmesi bazı durumlarda zaman kaybını önleyebilmekte, başarı oranını arttırmaktadır.
Çünkü eğer varsa gebelik için olumsuz faktörleri önceden saptayabilmek ve tedavisi yoluna gitmek dolaylı yoldan da olsa gebe kalma şansını arttıracaktır. Örneğin tüpleri kapalı olan bir kişiye aşılama yapılması boşu boşuna vakit kaybına yol açmaktan başka bir işe yaramaz. Tüplerin açık olup olmadığını anlamanın en kolay yolu ise rahim filmi çektirmektedir. Rahim filmi ile sadece tüplerin açık olup olmadığı değil aynı zamanda rahim içerisinde embriyonun tutunmasını veya tutunduktan sonra gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek doğuştan veya sonradan olma anormalliklerin de bulunup bulunmadığı ortaya çıkarılabilecektir.

Bence tüp bebek yapılacak kişilere tüp bebekten önce rahim filmi çekilmelidir. Böylece tüp bebek başarı oranını olumsuz yönde etkileyebilecek tüp ve rahim boşluğu bozukluklarının önceden tespit edip tedavisini yapmak daha sonra tüp bebek tedavisine geçmek daha sağlam bir yoldur. Örneğin uç kısmından tıkalı bir tüp rahim içine akıntı yapmak suretiyle embriyonun tutunmasını ve gelişmesini olumsuz etkileyebilir. Bunu saptamanın en kolay ve en ucuz yöntemi ise rahim filmi çektirmektedir. Bu nedenle günümüzde tüp bebek merkezlerinin çoğu daha ilk muayenede öncelikle rahim filmi istemektedirler.

Tüp bebek uygulaması zahmetli ve pahalı bir yöntemdir. Yöntemin başarısını olumsuz etkileyebilecek tüm faktörleri önceden ortadan kaldırmak önem taşır. Böylece bazı durumlarda zaman ve para kayıplarının önüne geçilebilir.

Sonuç olarak çocuk sahibi olabilmek için onca çaba harcanırken iyi bir merkezde tecrübeli bir hekime rahim filmi çektirmek asla ihmal edilmemelidir.

Rahim filmi çektirmek kimi zaman yıpratıcı olabiliyor. Fiziksel olarak acı verebiliyor hafif atlatan da var. bu sebeple lokal anestezi yapılıyor.

Rahim filmi çekiminin gebeliği kolaylaştrdğı doğrudur,genelde film çekimini takiben 2 3 ay içinde filmi çektirenlerin yarısından fazlası hamile kalıyor. göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum

antibiyotiği doktor kontrolünde kullanmıyor musunuz ki neden böyle oldu,üzüldüm
genel cerrah dr verdi ama endeskopi yapmadan verdi.helikobakteri tedavisi vermiş dedi dr endeskopi yapmadan şüphe üzerine verilmememli dedi sadece ülser var belki dedi mikrop yoktur ded. 2 sene önce endeskopi olmuştum ozamanda midemde ülserden kalmış mikrop kalıntıları oldugunu soylemişti ve yine anı antibiyotikleri vermişti ama dokunmamaıştı.bu sefer dokundu

yaklaşık iki kat yükselmiş ama daha korkunç olabilrdi. ilaç yazmamayı tercih etmesi iyi bir dr olduğunu gösterir kötü değil. ilaç vermeye ne var eczaneden kendin de alırsn ama sonuçta hamilelik var bebeğini de düşünmen gerek, hamile olmasan bir sürü bitki var enfeksiyon atan, maydonoz,civanperçemi adaçayı ama bunlar hamile iken içilmez ki

insan titizlikten de hasta olur bkz ben.
Vücudumuzu mikroptan çok uzak tutuyorz bağışıklık düşüyor.
o kdar çok kafaya takıyorm ki bu durumu öğrencilerim hocam siz nasıl yemek yapıyorsunuz ki dediler ki haklılar

Malesef sadece su içebiliyorum . İnşlh geçer iki hafta sonra tahlil yaptırcam. Bunu 8 gün önce yaptırmıştım o zaman akıntım vardı kokulu . Son 3 gündür Yok akıntım idrara yarım yarım çıkıyordum oda düzeldi bellide geçmiştir dimi

Malesef takıntım var . Eşimde çok kızıyor ama günde 5 defa çamaşır değiştiriyorum . Yapmazsam oturtamıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…