Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

cok uzun sure kullandysanz bi sure hamile kalmak problem olablrdi ama siz az kullanmissnz. Hormonal degerlernz cabuk etkilenen biriyse vucudunz su an atlatmaya calisiyor olablr. Bu bir iki ay yumurtlama dengesizliklernden hamile kalmanz gucleseblr. Bu dengeszlgi ilacin gerceklestrdgini dusunuyorum eger ki normalde adetlernz duzenliyse
Yok hamile kalmak istemiyorum zaten. Kadik agrisi o yuzden i zaman. 3 ay kullandim sadece

siz bana bakmayın tahmin edersiniz konu bebek olunca insanlar sabırsız olabiliyor. birde doktordan ziyada bu şekide açıklamalı anlatmanız çok daha anlaşılır oluyor. o yüzden daha fazla merak etmiştim. zaten söylediklerinizde doktorumun söyledikleriyle eş değer şeylerdi ancak doktor dilinden anlamak biraz zor oluyor. meslektaş gibi hissedip fazla terim kullanınca yalan hı hıı evet hıı anladım oluor :KK70: ama ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim :)
hahaha haklsnz :KK70: ben de bazen anlayamiyorm doktora grmeden lab sonclarni otrp bi inceliyorm. Doktorlar anlamsz seyler soyluyor bir de insan o anda anlayamiyor.

Yaa doktoruma sordum şimdi bu sonuç doğru diyemem 4 gun sonra kan baktir dedi hala umut var dedi yani siz öyle düşünmüyor musunuz :KK43:
yok aksine ayni seyi soyluyoruz doktorunzla.
Bir test yapacaksanz o kan testi olmali derim ben. Ne zaman yaptrcgnz siz kalms. Ovulasyondan itibaren kac gun gecti biliyormusunz

yok aksine ayni seyi soyluyoruz doktorunzla.
Bir test yapacaksanz o kan testi olmali derim ben. Ne zaman yaptrcgnz siz kalms. Ovulasyondan itibaren kac gun gecti biliyormusunz
17.20 gun arası bisey oldu anladım cnm çok sağol ilgin için biraz daha bekleyip kan baktiririm inşallah güzel sonuçlar alırım:KK43:

hahaha haklsnz :KK70: ben de bazen anlayamiyorm doktora grmeden lab sonclarni otrp bi inceliyorm. Doktorlar anlamsz seyler soyluyor bir de insan o anda anlayamiyor.
evet. gerçi nerdeyse uzman oldum sayılır. hem erkek hem kadın üreme sistemleri konusunda :) hormon testimin üzerine aldığım notlar ve çözümleri vardı. mecbur doktorada bu şekilde verdim kağıtları. kadıncağızda çok sevimli biri. sağolsun çok yardımcı olur bana. kağıda baktı sonuçları inceledi bayağıda bir okudu bende şüphelendim ne oluyo acaba diye. sonra maşallah tıp öğrencileri bile bu kadar uğraşmıyo yazdıklarına aynen katılıyorum dedi :KK70: çarelerinde hem alternetif tıp hemde modrn tıp'a dayalı seçeneklerim bile vardı :KK70: neyseki aştım o evreleride biraz biraz kafamı rahatlatma evresindeyim :)

ben de ayni durumdaydim bu ay ovulasyon testleryle takip ettm, regl baslangcnin 10.gunu yumurtlama oldu.yani bu 14hunler,28 gunler genel gecer rakamlar... Kural degil.erken yumurtlama olduysa adetnz de nispeten erken gelir
Erken gelmyr işte.O zmn o akıntılar yumurtlama akıntısı değil.Tesekkr ederim cvbınz için

Ay merhaba cok faydalı bır yazı olmus benımde srum var sımdı bıyolojıcı hanımcım uc bucuk yıl oldu cocuk ısteyelı ama hamıke kalamadım ve tum tetkıklerımız temız rahım fılmıde temız esımın testlerde temız velhasıl ıkı asılama negatıf snuc aldık gecen ramazandan berı doktora gtmedım evde ıncır havuc kuru yaprım olmadı esıme kecı bynuzu kuru olmadı sımdılerde bıraktım yumurtamı falan takıp etmıyrum sımdıııı sgan kuru deneyeyım dedım ama buradakı bır bayan rahmınde kıst yoksa yanı rahmın temızse bu kur zarar verıyor kıst yapıyor dedı bende korktum napayım ben yınede ıceyım mı

Ay merhaba cok faydalı bır yazı olmus benımde srum var sımdı bıyolojıcı hanımcım uc bucuk yıl oldu cocuk ısteyelı ama hamıke kalamadım ve tum tetkıklerımız temız rahım fılmıde temız esımın testlerde temız velhasıl ıkı asılama negatıf snuc aldık gecen ramazandan berı doktora gtmedım evde ıncır havuc kuru yaprım olmadı esıme kecı bynuzu kuru olmadı sımdılerde bıraktım yumurtamı falan takıp etmıyrum sımdıııı sgan kuru deneyeyım dedım ama buradakı bır bayan rahmınde kıst yoksa yanı rahmın temızse bu kur zarar verıyor kıst yapıyor dedı bende korktum napayım ben yınede ıceyım mı
hayir dogal maddelerden zrar gelecegni hic sanmiyorum.
Buarada sizi tebrik ederm her mantikli hamleyi denemissinz. Ben sizin yernzde olaam gonul rahatlgyla beklerdm. Bundan sonrasi tevekkul, ne mutlu size ki sonuclar da temiz.
Hic korkmayin bugn deglse yarin size de nasip olacaktr insallah.
Ayrica bu seklde sebepsz senelerce hamile kalamayan bir tandgm sogan kurunun ertesi ayi hamile kaldi. Smdi sapasaglm bi oglu var masallah.
Size de tavsiyem bu kuru uygulayacaksan adet gununuz biterken basliyorsunz veuzun suruyor. O ay hamilelik calsmalarina ara verin veya minimuma indrn.
Rahminzde doktorlarn dahi goremedgi sorunlari cozcektr insallah

Benim kafama takılan bişey var ama şimdi ben geç yumurtladim gibi geliyor çünkü hissettim...adetten 5 gün önce grip oldum doktor beta hcg istedi 0.15 çıktı ilaç yazdı adetim 5 gün geçtikten sonra bir daha tahlil verdim bu seferde 0.20 çıktı aynı hastanede yaptirdim testleri şuanda 10 gün gecikmem var bu şekilde olup yükselen varmıdır acaba ? Neden 0.15 ken 0.20ye çıkmış olabilir . Yardımcı olursanız cook sevinirim :)

Benim kafama takılan bişey var ama şimdi ben geç yumurtladim gibi geliyor çünkü hissettim...adetten 5 gün önce grip oldum doktor beta hcg istedi 0.15 çıktı ilaç yazdı adetim 5 gün geçtikten sonra bir daha tahlil verdim bu seferde 0.20 çıktı aynı hastanede yaptirdim testleri şuanda 10 gün gecikmem var bu şekilde olup yükselen varmıdır acaba ? Neden 0.15 ken 0.20ye çıkmış olabilir . Yardımcı olursanız cook sevinirim :)
yumurtalikta LH salgilayan hucreler az miktarda HCG de salgilar. Bu alfa HCG dir.
Embriyonun salgiladgi beta HCG dir.
Yani vucudunzda hep az miktarda HCG bulunablr,bu normaldir.
Bu sebeple 5den asagisi negatif olarak alinir.
Adetinzn uzernden 5 gun gectyse ve hamilelik olsaydi 1000lere yakin bir sonuc alrdnz. 0larda kaliyor olmazdi. Diger hormonal tetkiklerinde yapilmasi gerekiyor. Stres veya prolaktin yukseligi adet gecikmesine neden olablr.
Kesin hamile deglm mym derseniz kesin degilsnz diyemem gec dollenme olduysa deger cok sonra yukselir. Haftaya bir kan testi daha yapin

michie michie tekrar merhaba canim benim gene bi sorum var sana hamileligimin basindan 10 haftaya kadar gogus agrim bayag siddetliydi 10 haftada aniden agri kesildi 2 gun sonra doktor randevum vardi doktora soyledim, komple mi kesildi dedi sadece dedim neredeyse komple kesildi bakti falan ultrasonda sknti yoktu cok sukur bebiste hic bi aciklama yapmadi dedim belki baslar gene ama yok bi 8 gundur falan agri baslamadi sebebi nedir acaba insan ister istemez tedirgin oluyor.

michie michie tekrar merhaba canim benim gene bi sorum var sana hamileligimin basindan 10 haftaya kadar gogus agrim bayag siddetliydi 10 haftada aniden agri kesildi 2 gun sonra doktor randevum vardi doktora soyledim, komple mi kesildi dedi sadece dedim neredeyse komple kesildi bakti falan ultrasonda sknti yoktu cok sukur bebiste hic bi aciklama yapmadi dedim belki baslar gene ama yok bi 8 gundur falan agri baslamadi sebebi nedir acaba insan ister istemez tedirgin oluyor.
gogus agrisinin sebebi (akcigerden bahsetmiyorsaniz sayet) meme bezlerinin gelismesi ve sut ile dolmasidir. Bu prolaktinin hormonunu ile kontrol edilir. Bu surec boyunca sutun disari akmasini engelleyen hormon da vardir. Bu catisma ve gelisimin devam etmesi anne adayini zorlar.agrilarnz normal cogu kisi bu seklde gebelik tespit ediyor.
Ama bana kalirsa kesilmesi de normal.
Doktorunz suphelenmis olsaydi kan testine yollardi diye dusunuyorm. O anda ilgncgelmst birden kesilmesi. Bence altnda negatif bir sey arayp kendinzi strese sokmayin :KK66:

gogus agrisinin sebebi (akcigerden bahsetmiyorsaniz sayet) meme bezlerinin gelismesi ve sut ile dolmasidir. Bu prolaktinin hormonunu ile kontrol edilir. Bu surec boyunca sutun disari akmasini engelleyen hormon da vardir. Bu catisma ve gelisimin devam etmesi anne adayini zorlar.agrilarnz normal cogu kisi bu seklde gebelik tespit ediyor.
Ama bana kalirsa kesilmesi de normal.
Doktorunz suphelenmis olsaydi kan testine yollardi diye dusunuyorm. O anda ilgncgelmst birden kesilmesi. Bence altnda negatif bir sey arayp kendinzi strese sokmayin :KK66:
Tesekkur ederim canim bebis hareketliydi icerde zaten kipirdiyor falan dedi kalp atislarini dinletti bana bana anormal gele 8 gundur agri olmamasi zaten agri olmasi normal hamilelikte ama olmamasi normal mi onu bilemedim. Kan testleri falan istedi ama diger randevuda getir dedi yani soradan olan testler HIV virusu hemoglobin kan grubu gibi soradan seyler istemis.

yumurtalikta LH salgilayan hucreler az miktarda HCG de salgilar. Bu alfa HCG dir.
Embriyonun salgiladgi beta HCG dir.
Yani vucudunzda hep az miktarda HCG bulunablr,bu normaldir.
Bu sebeple 5den asagisi negatif olarak alinir.
Adetinzn uzernden 5 gun gectyse ve hamilelik olsaydi 1000lere yakin bir sonuc alrdnz. 0larda kaliyor olmazdi. Diger hormonal tetkiklerinde yapilmasi gerekiyor. Stres veya prolaktin yukseligi adet gecikmesine neden olablr.
Kesin hamile deglm mym derseniz kesin degilsnz diyemem gec dollenme olduysa deger cok sonra yukselir. Haftaya bir kan testi daha yapin
Ayrintili bir şekilde anlattığınız için çok teşekkür ederim ❤

iyi akşamlar dun antibiyotik midemi mahvetti bugun sabah dr danismaya gittim oda dediki endeskopi yapmadan kullandigin ilaclar agir gelmistir mide koruyucu kullan bir endeskopi yaptir oyle al antibiyotikleri dedi.Yaa akilik bu ay cok kan kaybediyorum yaa.Bugun misem daha iyi dun resmen nacaklarimin dermanini kesti

1. Görünüm :milkwhite
    Akiskanlik:normal
    Ph:7.4
    Likefaksiyon şekli:completely liguefaksiyon
    Miktar:2.0
    Likefaksiyon suresi:30
    Toplam sayi:54.0
    Yogunluk:54.9
    Aktif sperm:29.0
    Aktif sperm yoğunluğu :29.5
    Hareketlilik:53.7
    Klas A hizli:40.7
    Klas B orta:9.3
    Klas c yavas :3.7
    Klas d yavaş yada hareketsiz:46.3
    A+B orani:50.0
    A+ B yoğunluğu :27.5
    aktif yol hizi vap:25.7
    Eğrisel yol hizi:41.6

Düz çizgi hızı :21.2
    Ortalama hareket açisi:139.9
    Düz çizgi hareketli sperm sayisi :16.0
    Düz çizgi hareketli sperm yoğunluğu16.3
    Düz çizgi hareketliligi:29.6
    Dogrusallik:49.8
    Straight forvard STR:80.3
    Wobbling:59.9
    BCF:6.9
    Düz çizgi içinde hızlı sperm sayisi:12.0
    Düz çizgi içinde hızlı sperm yoğunluğu :12.2

Motility in fast rectilineal :22.2
    Yanal atilim genligi : 2.1

Morfolojik inceleme
    Deformasyon orani: 6.1

Tahlil sonucuna bakmanız mumkunmu . ..

Merhaba arkadaşım, ben 1 bck ay önce erken dogumla bebegimi kaybettim...2 aylik ken de dier inin gelişimi durdu.ikizdi...Ölen bebeğim gelisme geriligi yaşadı . kordonda pihti.hamileligim boyunca 3 kez kanama yaşadım. şimdi oturup kendimi sucluyorum okadar çok şey okuyorum ve kafamda kuruyorumki mesela cay kahve demişsin acaba ondanmi diorum iciodum abartmadan yada ıyimi beslenemedim . .ama yazdığım senaryoya göre bunlar neden değildir dimi korkuyorum pismanlik duyarım umarım deildir

Merhaba Canım :super:

ben 1,5 sene önce Kalp atışı olmadığı için Kürtaj oldum.
1,5 senedir korunuyorduk. Biraz travmatik oldu benim için gebelik konusu korkudan 1,5 sene korundum.
Şimdi ekimden beri korunmuyoruz. Dr. lar çok rahat yapılan tüm testlerim normal. Ama eşime hiç sperm testi yaptırmadık.
Hoş o kadar dr. gittim onlarda istemediler. bir dr sordum bu konuyu suan çok erken diyor. 2 düşük yapmıssın daha (birde kimyasal gebelik var) Ben bazen bu konuya takılıyorum genetik bir sıkıntı olur mu? onları yaptırsak mı?
Yoksa şimdiki gibi deneyip deneyip başımıza gelene göre hareket mi etsek?

X