• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen borçlar, kızkardeşim ve geçen yıllar

Şimdi siz abla olduğunuz icin böyle görmek istiyorsunuz lakin evlenip çocuğa karışmış bosanmis bir insan felek nedir görmüştür. Geçinmenin ne kadar zor olduğunu, eşin bile olsa anlasamayabilecegini, aile maddiyatinin zorlukla toplandığını. Bunlar minvalinde hala bencilce o para ya cocuguma ya evliligime toplaniyor diyorsa bencildir.
Hem evlilik için cok aceleci davranışı aslında onun dışarda mutluluğu aradgini gösteriyor.
Tek sansiniz diger kardesiniz ve evin tapusunun sizde oluşu
Ben noter diyen arkadaşa katildim ama bunu kardesinize soylediginiz an kavga cikaracagina bana mi guvenmiyorsun, ben yeni bosandim ne yapayim ajitasyonlari içinde size diklenecegine emin gibiyim malesef 😕
Siz kalbinizi ferah tutun yinede ama dunyada kardeste olsa hak haktir.

Nedense bende sizin gibi düşünüyorum mutluluğu dışarda başkalarıyla aradığı konusunda..
umuyorum gerçekten felek nedir görmüştür ve yine aynı hatalara düşmez kendi hayatında. ev borç gelip geçici umarım bildikleri doğrudur ve yeni hayatında çok mutlu olur...

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :KK200:

Durumunuza üzüldüm iyi niyetinizin karşılığı bu olmamalıydı ama olan olmuş artık önemli olan bundan sonra ne yapacağınız.Ben olsam kardesimin yapacağı ikinci evliligi ,çocuguna yapacagı yatirimi felan düşünmez bi an evvel basta anlasilmis olan rakami ödemesi gerektigini açık açık söylerdim.Diger kardesimden de destek isterdim.Hemen evlenmeye niyetlenmis çocuguna karsı bile sorumluluk hissetmiyor demekki.Yani yanlis anlasilmasin herkes evlilik yapabilir ama borcunu be çocugunu hic hesaplamaması hos degil.Olan da size olacak gibi duruyor bence hemen soyleyin zaman kaybetmeyin.Tamam ayrilmis üzülmüş zor günler gecirmis de sizde zorlaniyorsunuz.Aileniz ortaya bin lirada mi cikaramiyor kiz kardesinizle birlikte.Bence Sizi avutuyorlar buna daha fazla izin vermeyin.

sanıyorum biraz birey olmayı bağımsız olmayı fazlaca yardım etmeyi veya fazlaca beklenti içine girmemeyi öğrenmeliyiz toplum olarak.
tecrube diyelim benimkine de işte iyi birşey yapalım derken batırdım herşeyi..

Fark eden bir şey tabii ki var. Eşi sayesinde (atıyorum) 1,500 TL kira gelirleri var. Ama konu sahibinin eşinin kardeşi sayesinde 1,500 TL gelir elde etmiyorlar. O borç. Kardeşi onu ödediği için evin 3’te 1’ini ona verecekler. Dolayısıyla durumlar eşit değil.

Bekarlık borçları yüzünden sıkıntı deyip ikisi eşit denemez. Adamın borcu var ama oradan bir fayda da var. O yüzden konu sahibinin eşine karşı mahçup olmasını normal karşılıyorum.
:) yok ben daha bişey demiycem

:) yok ben daha bişey demiycem

Fark eden bir şey tabii ki var. Eşi sayesinde (atıyorum) 1,500 TL kira gelirleri var. Ama konu sahibinin eşinin kardeşi sayesinde 1,500 TL gelir elde etmiyorlar. O borç. Kardeşi onu ödediği için evin 3’te 1’ini ona verecekler. Dolayısıyla durumlar eşit değil.

Bekarlık borçları yüzünden sıkıntı deyip ikisi eşit denemez. Adamın borcu var ama oradan bir fayda da var. O yüzden konu sahibinin eşine karşı mahçup olmasını normal karşılıyorum.

aslında eşimin 50 bin civarı bir maddi desteği olmuştu bana. bunu da hesaba katarsak eşime karşı benim mahçup olmam gerekiyor ki zaten öyleyim. ama ikinizi de çok iyi anladım. detaylara boğmamak adına anlatmadığım çok şey var. ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum değerlendirmeleriniz için :KK200: :KK200: :KK200:

aslında taylor taylor adlı arkadaş haksız sayılmaz. eşimin 50 bin civarı bir maddi desteği oldu bana. uzun uzun nereye harcadığımı anlatmayacağım ama

aslında eşimin 50 bin civarı bir maddi desteği olmuştu bana. bunu da hesaba katarsak eşime karşı benim mahçup olmam gerekiyor ki zaten öyleyim. ama ikinizi de çok iyi anladım. detaylara boğmamak adına anlatmadığım çok şey var. ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum değerlendirmeleriniz için :KK200: :KK200: :KK200:
Rica ederim.burda paylaşmadığınız çok şey vardır eminim.Ama anladığım kadarıyla siz zaten aklı başında,mantıklı,vicdanlı birisiniz.Artık eşinizle bir aile oldunuz ve durumu ona uygun hale getirebileceğinizden şüphem yok.Herşeyden ve herkesten önxe kendinizi düşünün.kimse için hayatınızdan çalmayın.siz iyi olunki herkes iyi olsun.iyi geceler

Rica ederim.burda paylaşmadığınız çok şey vardır eminim.Ama anladığım kadarıyla siz zaten aklı başında,mantıklı,vicdanlı birisiniz.Artık eşinizle bir aile oldunuz ve durumu ona uygun hale getirebileceğinizden şüphem yok.Herşeyden ve herkesten önxe kendinizi düşünün.kimse için hayatınızdan çalmayın.siz iyi olunki herkes iyi olsun.iyi geceler

çok çok teşekkür ederim. çok haklısınız. umuyorum her şey yoluna girecektir bir zaman sonra.. bende size kocaman iyi dileklerimi yolluyorum. iyi geceler...

muhtemelen öyle olacak veya olur da bir şekilde ekonomik durumum çok iyi olursa hepsini onlara veririm.
kocaniz bigun dur artik derse ne yapacaksiniz. sizinle birlikte sikinti cekiyor ve ilerde evi kardeslerinize vermeyi dusunuyorsunuz.
kardesiniz sizin bu huyunuzu bildigi icin keyfine bakiyor bence

Arkadaşlar merhaba,
Sırf bu konuyu açmak için üye oldum. Zira artık çıkamıyorum işin içinden.

Annem ve babam hayatı boyunca zorluk çekti bu yaşa geldiler bir evleri bile yok bizi okuttular ettiler geniş güzel bir evleri olsun ufak ufak öderiz diye 3 kardeş peşinat dahil kredi çekip ev aldık. Plana göre birlikte ödeyecektik. Birkaç ay dolmadan evli olan kızkardeşim(bir çocuğu var) ani bir kararla (mecburen) eşinden ayrıldı annemlerin yanına taşındı. Masrafları arttı ve doğal olarak destek olamadı kredi ödemelerine. Çok zor günler geçirdi. Diğer kardeşim 1500 tl ödüyor (bütçesi bu kadarına izin veriyor) aylık 3000 tl bana kaldı. 2 buçuk yıldır ödüyorum.

Neyse son 1 yıldır evliyim. Eşimin kendisininde ev kredisi var ona da destek oluyorum. Tabi düğün, bazı yeni ev eşyaları vs derken borçlar arttı. Sabrettik birçok şeyden feragat ettik borçları azalttık. Aylık gelirimiz 11 bin civarı ama 10 bin den fazlası konut kredileri ve kredi kartlarına gidiyor. Kredi kartlarıyla geçiniyoruz resmen ve hiç bir şey yapamıyoruz. Hediye bile alamıyoruz birbirimize doğum günlerimizde. Evliliğimizin ilk yılları borç zorluk içinde geçiyor. Bu durum psikolojik olarak çok etkiliyor artık beni.

Bu arada eşinden ayrılmış olan kız kardeşim durumunu toparladı. Annemlerle oturuyor, işine gidip geliyor, yeğenime de annem bakıyor. Kendini psikolojik olarak yeni yeni toparladı derken bir süredir yeni bir ilişkiye yelken açtı ve para biriktiriyormuş evlenmek için. İşte tam olarak bu durum bu konuyu açmama sebep olan. (ki ben çok erken buluyorum yeniden evlenme kararını henüz çocuğu çok küçük). Bilemiyorum sizce olması gereken yeni bir hayat kurması için onu cesaretlendirmem mi yoksa ev alınırken aldığı sorumluluğu bir süre elinde olmayarak gerçekleştirememiş olsa da şu an durumu düzeldiği halde ufak da olsa tutmaya gayret etmediği için kırılmaya hakkım var mı?

Kırılınca kızkardeşime ve çocuğuna haksızlık yaptığımı düşünüyorum.
Kırılmayınca borca yardım eden diğer kardeşime ve eşime..
Yani sonuc değişmiyor her durumda üzülen ben oluyorum.
Siz olsanız ne düşünür ne yapardınız?

alsanız alsanız 5-6 bin alıyosunuzdur. 3 bin borç çok fazla. maaşın yarısı.
ben olsam diğer kardeşimle konuşur ablamın da kendi borçları var, alsak mı yükünün birazını dedirtirdim. çünkü maddi sorunlar bir evliliği en çok etkileyen şey. bence en önemlisi hatta.

ya öyle değil aslında. sadece ayrılık onu çok kötü etkiledi. sağlıklı düşünemiyor. bence evliliği kaçış olarak görüyor ve yine bence erkek arkadaşı tavsiye veriyor kendini ve 2 sinin kuracağı geleceği öncelemesi konusunda..
bence de oyle, kardesiniz sizi sogusluyor.
sizin durumunuz suna benziyor, kocasini on paragrafta yerin dibine sokup özünde iyi birisi mevzusuna ☺

muhtemelen öyle olacak veya olur da bir şekilde ekonomik durumum çok iyi olursa hepsini onlara veririm.
Annemin çok güzel bir lafı var. Adamayla mal bitmez. Siz borç bitince, tapuları kim ne kadar hak ediyorsa devredin. Sonra kendi hissenizi kime verirseniz verin.
Tapu sizin üzerinize olduğu için kardeşinizin ödememesi sorun değil. Ödediği kadar hisse devrederssiniz. Tabi maddi sıkıntı yaşıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun.

Siz eşinizle yokluk çekerken, kız kardeşiniz evlenmek için para biriktiriyor. Bence söylemelisiniz. Sorumluluğunu almalı ki bir de o evde oturuyor kendisi de. O kendini düşünüyorsa siz de kendinizi düşünün. Size eşinize yazık değil mi

Merhabalar ,yorumların hepsini okumadım ama tavsiyem şu ,kardeşinizle oturun ve durumunuzdan söz edin ,eğer ödemeye yardımcı olursa devam edersiniz ,yok hayır derse kendi durumunuzda kötü olduğunu geçinemediğinizi ve evi satmak zorunda olduğunuzu söyleyin,bunu tehdit olarak değil mecburiyet olarak söylerseniz bozulmaz , ki seçimi de kızkardeşiniz yapmış olur ,hayat kısa ve eşinize sanki haksızlık gibi bu olan ,umarım hallolur ,unutmayın bazen zor ve istemediğimiz kararları vermek zorundayız ,siz zaten fedakarlık yapıp bi süre ikinizin yerine ödeme yapmışsınız ,daha fazlası sizin kendinize ve eşinize yaptığınız haksızlık olur ,sonradan kızkardeşinizle de sorun yaşarsınız ,soğursunuz.Umarum çözülür.

Siz de bu kadar sıkışıyorsunuz. Ayda 3000 fazla bir miktar ve sizin eşinize karşı da sorumluluğunuz var. Kardeşiniz annenizin yanında kalmasa kira bakıcı vs ödese haklı. Ama şu durumda 1500 olmasa da kredinin en azından bir kısmını ödeyebilir.

Arkadaşlar merhaba,

Annem ve babam hayatı boyunca zorluk çekti bu yaşa geldiler bir evleri bile yok bizi okuttular ettiler geniş güzel bir evleri olsun ufak ufak öderiz diye 3 kardeş peşinat dahil kredi çekip ev aldık. Plana göre birlikte ödeyecektik. Birkaç ay dolmadan evli olan kızkardeşim(bir çocuğu var) ani bir kararla (mecburen) eşinden ayrıldı annemlerin yanına taşındı. Masrafları arttı ve doğal olarak destek olamadı kredi ödemelerine. Çok zor günler geçirdi. Diğer kardeşim 1500 tl ödüyor (bütçesi bu kadarına izin veriyor) aylık 3000 tl bana kaldı. 2 buçuk yıldır ödüyorum.

Neyse son 1 yıldır evliyim. Eşimin kendisininde ev kredisi var ona da destek oluyorum. Tabi düğün, bazı yeni ev eşyaları vs derken borçlar arttı. Sabrettik birçok şeyden feragat ettik borçları azalttık. Aylık gelirimiz 11 bin civarı ama 10 bin den fazlası konut kredileri ve kredi kartlarına gidiyor. Kredi kartlarıyla geçiniyoruz resmen ve hiç bir şey yapamıyoruz. Hediye bile alamıyoruz birbirimize doğum günlerimizde. Evliliğimizin ilk yılları borç zorluk içinde geçiyor. Bu durum psikolojik olarak çok etkiliyor artık beni.

Bu arada eşinden ayrılmış olan kız kardeşim durumunu toparladı. Annemlerle oturuyor, işine gidip geliyor, yeğenime de annem bakıyor. Kendini psikolojik olarak yeni yeni toparladı derken bir süredir yeni bir ilişkiye yelken açtı ve para biriktiriyormuş evlenmek için. İşte tam olarak bu durum bu konuyu açmama sebep olan. (ki ben çok erken buluyorum yeniden evlenme kararını henüz çocuğu çok küçük). Bilemiyorum sizce olması gereken yeni bir hayat kurması için onu cesaretlendirmem mi yoksa ev alınırken aldığı sorumluluğu bir süre elinde olmayarak gerçekleştirememiş olsa da şu an durumu düzeldiği halde ufak da olsa tutmaya gayret etmediği için kırılmaya hakkım var mı?

Yani kardeşinizin hızına yetisilmiyor maşallah çok gözü açıkmış gözü kör olan sizsiniz bence kız bebekten önce kendini düşünüyor kendini garantiye alıyor siz de oturmuş sözünü tutmasını bekliyorsunuz oturup açıkça ailenizle konuşacaksın iz madem söz verdiniz üçte biri ni siz odeyin gerisini bırakın Yok sa bı bakmissiniz kocanizin canına tak etmiş adam soyleyemiyordur

Arkadaşlar merhaba,

ben zaten bekarken anneye babaya ev almaya karşıyım. bende çok baktım aileme. maaşının cogunu verirdim ama ev işine girmedim çünkü birgün evlenmek istiyordum okadar fazla destek yapamazdim evlenince...hakkatende destek oluyorum kiralarına ama makul ölçüde..siz düşünmeden girmişsiniz bu işin içine. geliriniz iyi olabilir ama borçlar yüzünden rahat yasayamadiktan sonra ne anladım. vadeyi uzatıp ödemeleri azaltsaniz kızkardesınız destek olabilecekmi evlenince

Arkadaşlar merhaba,

Evlenmesi onunla alakalı bir durum. Ama bence krediye yardim etmeli

Back
X