E
EU2
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU2
-
Sakin ol canim.:1hug:..bazilari ciddende cok asiri derecede yüzsüz oluyor...zaten ordan anliyorsun dilenmeyi gercekten ihtiyaci oldugu icinmi yoksa kolay para kazanilan bir meslek gibi gördügnmü!!
Böylelerine kesinlikle vermeme taraftariyim.....bir defa kapini caldi, hayir yok dediginde 2.
3. defa calmasi gercektende yüzsüzlügün daniskasi....
Dilencilik malesef toplumumuzda kanayan bir yara....ramazan ayinin gelemesi ile tamamen zivanadan cikiyorlar....ihtiyaci olandan cok bu yol ile insanlarin merhametini iyi niyetini kullananlar dolup tasiyor...
4 sebeb haric kesinlikle dinimizdede dilenmek caiz degildir...Peygamber efendimizin bununla ilgili bir sürü ayetleri var...
Sadece
1.Son derece yoksul düsene.
2. Altından kalkamayacak derecede borc altına girene.
3. Para bulmak icin kan parası yüklenen kimseye.
4. Çok acı veren, tedavisi mümkün olmayan bir hastalıga yakalanan kimse, ihtiyaci kadar isteyebilir."
Dilencilik (yani maddi yardim istemek) haram kilinmamistir....günümüzde tabikide artik devletde yardimci oluyor...ama yinede herkese yetismesi mümkün degil....
Iyileri kötülerden ayirmak zorda olsa elimizden geldigi kadar gercekten ihtiyac sahibi olanlara yardim etmeliyiz diye düsünüyorum...cünkü Allah (C.C.) belki onun rizkini seninle benimle göndermistir....a.s
aynen canım ...
yani cevremdeki ihtiyacı olan birine her zaman kapımda elimde acıktır ...
ama boyle gunde bin turlusu gelip kapı calıyolar eski evimde inanın zilin kaplosunu sokmustum ki çalmasın die yaa eski evimde bi mahalle yukarısı yani ...
vermedikmi cok verdik ama artık şu tv de dilencilerden cıkan milyarları gorunce hiç birine acımıyorum artık o gun bugundurde hiç birine vermiyorum ...
future aynen canım o benm memleketteki kadınlara benim eşim ole yapmıstı ne isdion dedi ekmek parası gel sana ekmek alcam dedi gitti iki ekmek aldı verdi ... kadın eşimin yuzunu tanıdı artık yanına bile yaklaşmıodu hey allam :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?