• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek tukenmeyen bilmeyen kapı kapı dolaşan dilenciler !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
kızlar sinirden patlamak uzereyim :kızgın:
az once bir dilenci geldi kapıya sankii alacaklıymış gibi ard arda zile basıo kadın neyse actım para istio dedim yok kapattım kapıyı ...
oturdum sonra gene zile basıyo kalktım gene dedim yok kardesim git dedim ...
geldim oturdum yukarıları dolaştı belli inerken gene bastı sinirlerim zıpladı :kızgın: dedim yok dedim laftan anlamıomusun sen diye bagırdım artık ya cocuk uyuyo dedim terbiyesislik etme basma zile dedim :kızgın: git çalış kazan dedim kapı kapı dilenmekle gunmu gecer dedim elin ayagın tutuyo dedim kadın ne bagırıon diyo bana bide yaaaaa :kızgın:
ya hayır o değil boyle binlercesi geliyo bıktım artık ya sanki biz parayı agactan topluyoz delimi ne bunlar beeeeeeee :kızgın:

bazısı hakikaten yüzsüz oluyor. ben de anlam veremiyorum. ama yüzünden anlıyorsun o insanın gerçekten ihtiyacı olduğunu ya da dolandırıcı olduğunu. o ihtiyacı olanlara içim elvermiyor hemen veriyorum ben. ihtiyacı yoksa rol yapıyorsa da günahı onun boynuna.

insanların iyi niyetini kullanıyolar ama yine de kapıya geleni boş çevirme 50kuruşta olsa ver derim ben.kimin ne olduğunu bilemessin.
sevgiler..

sizin apartmana elini kolunu sallayan girebiliyormu? bence otomat yaptırın..kim olduğunu bilmeden kapıyı açmadın..herkeste dış kapıyı kapasın

asla bu tarz insanlara para vermem
kapı kapı dolaşacak kadar sağlıklı insan fevkalade bir işte de çalışabilir..
akşama kadar canım çıkıyo çalışcam diye...
gitsin temizlik yapsın merdiven silsin..bazı kadınlar eve boncuk işi alıyor onu yapsın...
bu ınsanların bu çabasını görse çevredeki insanlarda yardım eder az çok....
asla tahammülüm yok böyle yüzsüzlere...

bizede çok geliyo neredeyse hergün:kızgın:kocaelindemi oturuyosun canım ben ordayım çok geliyo böyle

aama ya gercekden o anda ıhtıyacı varsa...
tamam verın demem hayatta ama bu sekıldede dusunmuyom ben..
bazılarında alıskanlık olmus zaten bu bellı oluyo ama herkesde aynı degılkı..

hayır kocelinde değilim loca ... erzurumdayım ...
kar canım tamam bir kere çalsa kapıyı anlarım ... ama kadın 3 defa caldı yaaaaa :1shok:
yani hergun en az 5 tane geliyoalr ...
hangi birine ben veriyim ...
arakdasında dedigi gibi kapı kapı dolaşan birisi gayette çalışabilir...
akşama kadar kaç kapı geziyolar o eforu çalışmaya verseler daha iyi olur ...

bir gun gene bole genc bi kadın geldi dedi işde coluk cocum ac kızım ameliyat olcak cart curt hebsinin hikayesi aynı ...
neyse bende dedim bak genc kadınsın çalışsana dedim iş yok dedi ...
bizimde apartmanın temizlikcisi bırakmıstı bi sure once kendimiz yıkıyorduk ...
o geldi aklıma ve ona dedimki temzilik yaparmısın dedi yaparım ... sonra dedimki ben apartmandakilerle gorusseyim gel çalış dedim ...
telimi bile verdim ... guya 3 gun sora gelcekti ve çalışcaktı ...
ki ben apartmandakilerle buyuk mucadele verdim cunku yabancı hırlımı hırsızmı bilmiyoruz deip kabul etmediler en son bi kaç kişiyi ikna ettim oburleride kabul etmek zorunda kaldı ...
ama gel gorki o kadın bidaha ne ugradı ne bişi yaptı ...
telimi bile verdim ya :1shok:
yani çalışmak için imkanıda cıkmıstı neden gelip çalışmadı ...
yani alışmışlar kapı kapı dolaşıp para toplamaya ...
çalışmak işlerine gelmiyor ...
ve bende hergun birilerine 50 kurus vercek kadar zengin deilim ... gunde hiç gitmese 3-5 tl gider her gelene verim dedin zaman ...
neden vereyim cocugumun rızkını sahtekarlara yedireyim benim kocam neler cekiyor o parayı kazanana kadar ...
memleketimizde bile degiliz tayinden dolayı gocebe gibi surunuyoruz ... o şehir senin bu şehir benim ...
ve bugunkide acaip sinirlerimi bozdu yaaa o anki sinirle bende topic actım ...

Sakin ol canim.:1hug:..bazilari ciddende cok asiri derecede yüzsüz oluyor...zaten ordan anliyorsun dilenmeyi gercekten ihtiyaci oldugu icinmi yoksa kolay para kazanilan bir meslek gibi gördügnmü!!

Böylelerine kesinlikle vermeme taraftariyim.....bir defa kapini caldi, hayir yok dediginde 2.
3. defa calmasi gercektende yüzsüzlügün daniskasi....

Dilencilik malesef toplumumuzda kanayan bir yara....ramazan ayinin gelemesi ile tamamen zivanadan cikiyorlar....ihtiyaci olandan cok bu yol ile insanlarin merhametini iyi niyetini kullananlar dolup tasiyor...:delphin:

4 sebeb haric kesinlikle dinimizdede dilenmek caiz degildir...Peygamber efendimizin bununla ilgili bir sürü ayetleri var...

Sadece

1.Son derece yoksul düsene.

2. Altından kalkamayacak derecede borc altına girene.

3. Para bulmak icin kan parası yüklenen kimseye.

4. Çok acı veren, tedavisi mümkün olmayan bir hastalıga yakalanan kimse, ihtiyaci kadar isteyebilir."

Dilencilik (yani maddi yardim istemek) haram kilinmamistir....günümüzde tabikide artik devletde yardimci oluyor...ama yinede herkese yetismesi mümkün degil....:kahve:

Iyileri kötülerden ayirmak zorda olsa elimizden geldigi kadar gercekten ihtiyac sahibi olanlara yardim etmeliyiz diye düsünüyorum...cünkü Allah (C.C.) belki onun rizkini seninle benimle göndermistir....a.s

Sakin ol canim.:1hug:..bazilari ciddende cok asiri derecede yüzsüz oluyor...zaten ordan anliyorsun dilenmeyi gercekten ihtiyaci oldugu icinmi yoksa kolay para kazanilan bir meslek gibi gördügnmü!!

Böylelerine kesinlikle vermeme taraftariyim.....bir defa kapini caldi, hayir yok dediginde 2.
3. defa calmasi gercektende yüzsüzlügün daniskasi....

Dilencilik malesef toplumumuzda kanayan bir yara....ramazan ayinin gelemesi ile tamamen zivanadan cikiyorlar....ihtiyaci olandan cok bu yol ile insanlarin merhametini iyi niyetini kullananlar dolup tasiyor...:delphin:

4 sebeb haric kesinlikle dinimizdede dilenmek caiz degildir...Peygamber efendimizin bununla ilgili bir sürü ayetleri var...

Sadece

1.Son derece yoksul düsene.

2. Altından kalkamayacak derecede borc altına girene.

3. Para bulmak icin kan parası yüklenen kimseye.

4. Çok acı veren, tedavisi mümkün olmayan bir hastalıga yakalanan kimse, ihtiyaci kadar isteyebilir."

Dilencilik (yani maddi yardim istemek) haram kilinmamistir....günümüzde tabikide artik devletde yardimci oluyor...ama yinede herkese yetismesi mümkün degil....:kahve:

Iyileri kötülerden ayirmak zorda olsa elimizden geldigi kadar gercekten ihtiyac sahibi olanlara yardim etmeliyiz diye düsünüyorum...cünkü Allah (C.C.) belki onun rizkini seninle benimle göndermistir....a.s

aynen canım ...
yani cevremdeki ihtiyacı olan birine her zaman kapımda elimde acıktır ...
ama boyle gunde bin turlusu gelip kapı calıyolar eski evimde inanın zilin kaplosunu sokmustum ki çalmasın die yaa eski evimde bi mahalle yukarısı yani ...
vermedikmi cok verdik ama artık şu tv de dilencilerden cıkan milyarları gorunce hiç birine acımıyorum artık o gun bugundurde hiç birine vermiyorum ...

aynen canım ...
yani cevremdeki ihtiyacı olan birine her zaman kapımda elimde acıktır ...
ama boyle gunde bin turlusu gelip kapı calıyolar eski evimde inanın zilin kaplosunu sokmustum ki çalmasın die yaa eski evimde bi mahalle yukarısı yani ...
vermedikmi cok verdik ama artık şu tv de dilencilerden cıkan milyarları gorunce hiç birine acımıyorum artık o gun bugundurde hiç birine vermiyorum ...

Canim bulundugun ilin belediyesinle konusmayi denedinmi?

Belki onlar birseyler yapabilir?...Böyle kapiya kadar gelmemeleri lazim...allah korusun neler duyuyoruz....kimin nesi kimin fesi bilemezsinki?

aynen canım sonucta bunlar sadece kadın deilki erkeklerde geliyor neyin ne olacagıda belli degilki ...
bide kapımın bakma durbununun tam karsıda pencere var ısık vuruo baksan bile gorunmuo kimdir nedir ...
belediyeyle konussan ne olur canım ya sanki onlar bilmiyormu bilselerde bişey yapamıyolar bu bir gercek onlerini kesemiyolar yani :S

ben genelde boş göndermemeye çalışıyorum..
ihtiyacı olsada olmasada allah rızası için veriyorum..

Böyle tipler yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlara bile artık önyargılı bakar olduk. Bizim buralarda bazı köşebaşları dilenciler tarafından resmen parsellenmiş durumda. Her daim aynı yerdeler. Ben kolay kolay para vermem. Arattırır gerçekten ihtiyacı olanı bulur ve gerekeni yaparım. Heleki böyleleri birde çocukları yanlarına alıp serim sefil ediyorlar ya sinirim zıplayıveriyor o zaman. Kaç kere kavga etmişimdir, polise bildirmişimdir ama ne yazıkki 1-2 gün sonra aynı yerdeler. Yani şu dilencilik olayının önünü malesef kapatamadılar.

burbuk aynen canım zaten bi ara tv de onları takip edip yayınlamıslardı ya onlar belli yerleri parselliyorlar ve asla yabancı bi dilenciye izin vermiyorlar ... iş yeri gibi yapmıslar kendilerine oraları ...
benim memlekettede var oyle iki bacı çarsının kilit bi noktasındalar senelerdir ordalar ama senelerdirrrrr ...
2 hafta once gittim memlekete halen ordalar pes yani ...

ben çaresini buldum canım...

genelde bizim buradakiler bir ekmek parası Allah rızası için diyorlar.. ben para vermiyorum ama madem ekmek parası istedin param yok bekle ekmek vereyim diyorum ve veriyorum..

niyeti gerçekten ekmek almaksa kapıda bekliyor ekmeğini alıp gidiyor, değilse ekmekle geri döndüğümde zaten gitmiş oluyor....

gene aynı şekilde memleketteyim bankaya gidiyordum tam bi kadın boyle pardesulu falan hiç dilenciye benzemiyodu ... benden yardım istedi dedi eşim hastanede para odemedimiz için kaldı memlekete de donemiyoz yardım et bacı dedi ...
o an sıfır lira var yanımda teyze yokki olsa verirdim dedim malum bankaya gidiyom ya dedim donuste yeminle 50 tl verim dedim o kadarda fazla çektim allah yukarda ....
neyse donusumde kadın yoktu orda o kadar uzuldumki ...
ve iyikide yokmus dusun bu kadın tam 2 hafta sonra gene aynı yolda gene aynı şekil hikaye hiç yuzune bakmadım transit gectim ve ara ara o kadını hep oralarda gordum :S
yani yok boyle bişi ve her gordugumde ise iyiki o gun donuste yerinde bulamadım diyodum ....

future aynen canım o benm memleketteki kadınlara benim eşim ole yapmıstı ne isdion dedi ekmek parası gel sana ekmek alcam dedi gitti iki ekmek aldı verdi ... kadın eşimin yuzunu tanıdı artık yanına bile yaklaşmıodu hey allam :)))

Son düzenleyen: Moderatör:
future aynen canım o benm memleketteki kadınlara benim eşim ole yapmıstı ne isdion dedi ekmek parası gel sana ekmek alcam dedi gitti iki ekmek aldı verdi ... kadın eşimin yuzunu tanıdı artık yanına bile yaklaşmıodu hey allam :)))

Burda cogunlukla tranvay ve tren istasyonlarinda alkoliklerin, sokakta yasayan insanlarin punklarin ve uyusturucu bagimlilarin bulusma noktalari vardir....

Onlarda dileniyor...1 € versene....2 € versene....

Bir arkadasin babasida aynen birgün bir genc Punk ondan para istediginde dur hele demis...markete gitmis iki torba dolusu alisveris yapip getirmis....Cocuk niye bunlari aldinki...keske bunlara harcadigin parayi verseydin...ne yapayim ben bunlari al evine götür demis...:1shok:

Tabi...Alkol, sigara, uyusturcu almak varken...yemeyi ekmeyi ne yapsin...:delphin:

Biz artık gerçeğini ayırt edemiyoruz.

ışyerine günde en az 20 ile 30 kişi arasında dilenci geliyor. Bazen acıyıp veriyosun bakıyosun haftaya gene gelmiş. Artık ben de maaş almadım patronumda yok diyorum gelene. Zorla yalan söylettiriyorlar ama ne yapalım.

Back