• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen misafir sorunsalı

Merhaba yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim, evlendiğimden beri her ay düzenli olarak bir çok misafir ağırlıyorum. Yeni gelin olmama rağmen misafir oturmalarına pek gitmedim. Sürekli arkadaşım akraba kim olursa olsun telefonda konuşurken bile bize gelmek istediğini belirtiyor. Aynı şehri geçtim şehir dışından da sürekli olarak yatılı misafir ağırlıyorum. Evliliğimin 5.ayında işe girdim ancak hala bu durum kesilmedi çalışmama rağmen insanlar kalmaya gelmek istiyorlar. Ramazan bayramında da misafirim vardı eşimin akrabaları geldi alamadığımız için kusura bakmayın dedik ama bu sefer de size gelmek için yeniden geleceğiz muhabbeti oldu, bayramda bayramlaşmak için aradığım insanlar kurban bayramında sizdeyiz diyip çat kapattılar. İnsanlara sınır çizmeme bile müsaade etmiyorlar. Ne yapmalıyım artık çok yoruldum işten gelip eşimle vakit geçiremez oldum lütfen yardım edin
musait degiliz diye cevap verin

Antalya da yaşıyoruz

Geldiklerinde burda misafirimiz olduğu için yatılı bir daha ki sefer kaçışınız yok kesinlikle sizde kalacağız diyor bize borçlusunuz alacağımız var sizden diyorlar
sende burasi otel motel degil bizimde kendimize ayiracak vaktimiz yok yada ayyy cok gec kaldiniz maalesef gelecek 5yil icin coktan yatili misafirlikleri reserve yapmistik diye mesaj atin

Kim ne derse desin önemli olan senin ne düşündüğün ve senin ne istediğin, sen hayatına almazsan zorla gelecek halleri yok, sınırını çiz kesin olarak...
Bende bitmiyor benim eşim kesinlikle Yok diyemiyor ağrıdan gebersem bile misafir gelecekse geliyor kahveye geliyor diyor bir bakıyorum kalkmış çay koyuyor ne yapıyorsun diyorum kıyamet kopuyor sonra delirecek gibi oluyorum kimseye müsait değiliz falan demek yok ben çok zorluk çektim yeni evliyken konu sahibi kesinlikle baştan tavrını koymalı birde Antalya gibi bir yerde gelen hiç bitmez yoksa tatile gelirler sürekli

Akıllılara bak bedava tatil yeri bulmuslaslar gelirler tabi. Asker arkadasın ne işi var sizde geliyorsa da gitsin otelde kalsın. Birileri aradığında surekli misafirim var diyorsanız haliyle onlarda kendilerine sıra gelmesini bekleyecektir. Acık acık net bir sekilde suan musait degiliz diyeceksin. Habersiz gelene de kapıyı acmayacaksın. Cevrenizi de kısıtlayın. Eşinin hala askerlik ark gorusmesi normal degil bence. Aynı problemi tatil bolgesinde olan bir yakınımda yasıyor. Diğer sehirlerde ne kadar arkadas akrabası varsa kalmaya gidiyorlar yazın. Ama tek farkı var onlar gercekten gelmelerini istiyorlar. Bizide israrla cagırıyorlar mesela ama biz gitmiyoruz insanlara rahatsızlık vermeyelim diye.
Bu işin sonu yok insanlar sizin evinizi otel gibi kullanmak bedava yiyip içmek için kullanıyorlar. Laftan anlamıyorlarsa laftan anlayacakları sekilde sert bir tondan konusun sizde.

Antalya’da yaşıyoruz

Şu mesajı okumadan önce inanın nerede oturuyorsunuz diyecektim, cevap gelmiş.

Millet için beleş tatil yerisiniz, sizin için değil cüzdanları için geliyorlar. Üç gün sonra bir hastalansanız bir telefon açmazlar, gelen misafir de çayım niye gecikti diye mızırdanır.

Böyle olunca yaşama küsersiniz, bu olmadan kesmeniz kazım aman diyeyim. Çevreniz çıkarcılarla dolmuş, yüzünüze bile telefonlar kapanıyor. Acil temizlik yapılıp düzgün arkadaşlara vakit ayırmanız lazım.

Beleşçilik öyle birşeydir ki oturur birbirlerine söylerler, adınız “abi sendromluyenigelini ara da yatak açsın, Antalyada keyif yaparız beraber” olmuş.

Benim önerim şu: Hayır demek yetmez.

Misafiri nerede yatırıyorsanız hemen o ek odadaki yatağı kaldırtın. İhtiyaç olur diye düşünmeyin o yatak size eziyet. Hemen o odayı home office/hobi odasına dönüştürün.

Yani gerçekten evde yatacak yeri olmasın misafirin.

Evde yatağımız yok diyince “hahahhihihihi görüşürüz abi” diyecekler, kapıdan dönsünler. Soranlara yatağımız yok dedik yine geldi, delimidir nedir dersiniz. Her yere artık misafir alamayacağınızı yayın.

Bende bitmiyor benim eşim kesinlikle Yok diyemiyor ağrıdan gebersem bile misafir gelecekse geliyor kahveye geliyor diyor bir bakıyorum kalkmış çay koyuyor ne yapıyorsun diyorum kıyamet kopuyor sonra delirecek gibi oluyorum kimseye müsait değiliz falan demek yok ben çok zorluk çektim yeni evliyken konu sahibi kesinlikle baştan tavrını koymalı birde Antalya gibi bir yerde gelen hiç bitmez yoksa tatile gelirler sürekli
O zaman eşine olayın ciddiyetini anlat ben kaldıramıyorum artık felan de zorla biraz yüz çevir bakma yüzüne...

Sizler iyi niyetli yumuşak insanlarsınız, millette bunu kullanıyor.

İnanın kavga gürültüye hiç gerek yok. Temiz çözümü söylüyorum.

O evdeki fazla yatakları elden çıkartın. Allah bilir Yumoş kokulu yumuşacık çarşaflarda yatıyordur millet. Sonra bizi niye dinlemiyorlar, tabi ki dinlemezler.

Hobi odası olsun çamaşır odası olsun yığın eşyaları.

Hatta açılır takımınız varsa onu da değiştirin diyeceğim.

Gelen bir misafir bir kere betonda yatsın, bir kere beli ağrısın bıçak gibi kesilir o telefonlar.

O zaman eşine olayın ciddiyetini anlat ben kaldıramıyorum artık felan de zorla biraz yüz çevir bakma yüzüne...
Eşimin bekarlık evi yok üstünde bir caminin lojmanıymis kayınbabam imam her gelen uğratmış kayınvalidem hepsini ağırlarmis eşime benim yorgun olmam çalışıyor olmam yetmiyor anası bunu yüce gönüllükle yaptığı için benimde öyle olmamı bekliyor sinirden delirmem onu daha çok sinirlendiriyor en büyük krizler bu yüzden çıkıyor bizde malesef biri mi gelecek diye travma oldu bende sürekli telefonunu dinliyorum evdeyken bir kulağım onda

O evdeki fazla yatakları elden çıkartın. Allah bilir Yumoş kokulu yumuşacık çarşaflarda yatıyordur millet. Sonra bizi niye dinlemiyorlar, tabi ki dinlemezler.

Gelen bir misafir bir kere betonda yatsın, bir kere beli ağrısın bıçak gibi kesilir o telefonlar.
İlk evlendiğim aylarda görümcemle yaşıyorduk canım benim melek gibiydi hafta sonları yanlız kalalım diye cumadan diğer goeumceme giderdi hafta içi erkenden uyurdu odasından çıkmazdı o giderdi arkasından eşimin kuzeni gelirdi erkek bide dalga geçer gibi tüh keşke gelmeseydim derdi kaç hafta sonu onunla üçümüz kahvaltı ettik bilmiyorum en son goeumceme abla gitme boşuna bu gene gelecek dedim eşim hiç birsy demiyordu hafta içi bile geliyordu eşim ise gidiyirdu ben ona kahvaltı hazırlıyordum en son yengesi aradı size gelecez kahvaltıya diye bende evde eşimin kuzeni var rahatsız çocuklara geçebilir demiştim de orda kıyamet koptu o nasıl sizde kalır hadi kaldı eşinle niye gitmez diye ben ses çıkaramıyordum kayınbabam aradı en son babasını o şekilde kesildi ayağı bizden en güzel aylarım zehir oldu şimdi o kadar misafir agirlamiyorum 3 kedi var evde gelenler kedi sevmiyor işime geldi açıkçası 😂 hayvan sevmeyen insanlar gelmiyor bu sayede

sırf bu yüzden çok istememe rağmen yazlık alamıyorum ya. bizim de akrabalar bilhassa eşimin tatile pahalı diye gitmeyen ailesi bi yazlık alın da tatile gidelim diyorlar. daha alınmadan. hesapladık baktık senede bize en fazla 1 hafta yer kalıyor o da kalırsa vazgeçtik almaktan. maalesef insanlar bedava mezar bulsa içine girecekler. mecbur kıracaksınız böyle böyle alışacaklar

Şimdi çaya yemeğe kahveye gelmek istiyorlar kediler baya işe yaradı kapıları açabiliyorlar sevmediği misafirin şalına isemişti mesela bir kere kedim illaki tüyü oluyor o yüzden kalamiyor kimse keşke çaya yemeğe de çözüm bulabilsem

sırf bu yüzden çok istememe rağmen yazlık alamıyorum ya. bizim de akrabalar bilhassa eşimin tatile pahalı diye gitmeyen ailesi bi yazlık alın da tatile gidelim diyorlar. daha alınmadan. hesapladık baktık senede bize en fazla 1 hafta yer kalıyor o da kalırsa vazgeçtik almaktan. maalesef insanlar bedava mezar bulsa içine girecekler. mecbur kıracaksınız böyle böyle alışacaklar
Gizli alırdım ben olsam alma imkanım varsa

ne kadar gizleyebilirsin ki.hadi uzak akrabadan gizledin yakın akraba nolcak. eşimin ailesi tesettürlü. gelip kalırlarsa pişerim yazın oralarda. hizmet de cabası
Kimseye söylemezdim otele gidiyorum falan derdim herhalde sırf onlar gelecek diye böyle bir imkanım varken bundan mahrum bırakmazdim kendimi ama iş este bitiyor o söylerse ki benimki söyler siz kendinizi daha iyi bilirsiniz biz İstanbul'da bir yerlere kaçmak istediğimizde bile arabası var diye başka akrabaları geliyor bizimle hep beraber kamp yapıyoruz benim eşyalarimla yatağa gerek yok deyip benim getirdigim minderler de uyuyorlar deliriyorum o yüzden hiç bir yere gitmiyorum artık

Kimseye söylemezdim otele gidiyorum falan derdim herhalde sırf onlar gelecek diye böyle bir imkanım varken bundan mahrum bırakmazdim kendimi ama iş este bitiyor o söylerse ki benimki söyler siz kendinizi daha iyi bilirsiniz biz İstanbul'da bir yerlere kaçmak istediğimizde bile arabası var diye başka akrabaları geliyor bizimle hep beraber kamp yapıyoruz benim eşyalarimla yatağa gerek yok deyip benim getirdigim minderler de uyuyorlar deliriyorum o yüzden hiç bir yere gitmiyorum artık
insanlar her şeyi bedavaya getirmeye alışık maalesef. sınır koymak gerekiyor onu da herkes yapamaz. benim eşim de yapamaz

Sizin yüzünüz suyunuz hürmetine gelmiyorlar. Siz taşınsanız Adana'ya, yüzde doksanı ayak basmaz daha.

En temizi whatsappta durum yapın. Açık açık yazın;

"Otelimiz kalıcı olarak kapanmıştır. Rezervasyonların iptali için özür dileriz."

Daha da gelmek isteyenler avucunu yalar. Başka yerde otursanız sizi ziyaret edecek kişileri misafir edin sadece. Geniş aile yeterli. Samimi olduğunuz kuzenler bir de.

ne kadar gizleyebilirsin ki.hadi uzak akrabadan gizledin yakın akraba nolcak. eşimin ailesi tesettürlü. gelip kalırlarsa pişerim yazın oralarda. hizmet de cabası

Evi alın. Kendi kalacağınız 1-2 hafta dışında airbnb'ye verdiğinizi duyurun eşe dosta. İlgilenirseniz size özel fiyat veririm tabii dersiniz.

Merhaba yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim, evlendiğimden beri her ay düzenli olarak bir çok misafir ağırlıyorum. Yeni gelin olmama rağmen misafir oturmalarına pek gitmedim. Sürekli arkadaşım akraba kim olursa olsun telefonda konuşurken bile bize gelmek istediğini belirtiyor. Aynı şehri geçtim şehir dışından da sürekli olarak yatılı misafir ağırlıyorum. Evliliğimin 5.ayında işe girdim ancak hala bu durum kesilmedi çalışmama rağmen insanlar kalmaya gelmek istiyorlar. Ramazan bayramında da misafirim vardı eşimin akrabaları geldi alamadığımız için kusura bakmayın dedik ama bu sefer de size gelmek için yeniden geleceğiz muhabbeti oldu, bayramda bayramlaşmak için aradığım insanlar kurban bayramında sizdeyiz diyip çat kapattılar. İnsanlara sınır çizmeme bile müsaade etmiyorlar. Ne yapmalıyım artık çok yoruldum işten gelip eşimle vakit geçiremez oldum lütfen yardım edin

Çok üzüldüm ama hayır demekten başka çareniz yok. Kapıya geleni de soluklanması için davet edersiniz. Sonra en uygun pansiyona yallah.

Back