• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen misafir sorunsalı

Arkadaşlarımla dışarda plan yapmak istediğimde de zaten bu sorunu yaşıyorum işte evde olalım neden sana gelmiyoruz sende oturalım bende artık tam tersi evde olmak istemediğimi dışarda vakit geçirmek istediğimi söylüyorum her hafta arayıp ne zaman toplanılacak hala toplanmadık diye sıkıştırıyorlar
Hiç size gelelim diyen bir arkadaş olmadı. Sizin çevreniz sizin zayıf noktanızı bulmuşlar siz tamam diyene kadar zorluyorlar. İşimiz var bu hafta siz toplanın deyip geçeceksiniz.

Anlaşıldı, bedava tatil için kullanıyorlar sizin evi.
Sınırınizi çizin, kirilirlar dökülürler diye düşünmeyin.
Hayır demeyi ogrenmezseniz ( sen ve eşin) daha cooook kullanırlar.
O eşine uçak bileti atan arkadasına sinir oldum, ben olsam onu öyle bir bozardim ki.
Ne münasebet ya
Belki eşimin yanında olmasam o an inanın eşim davet etti diye düşünürdüm ancak o kadar güzel dille izah etmesine rağmen bu durumu yaşıyoruz

Es ailesi sürekli geliyorsa açıkça konuşmanız lazım
Ama eş dostsa hastayım, misafir kabul etmeye uygun değilim, uyuz olduk ailece vs gibi uydurun yalanı.
İnanır mısınız evime uyuz olmuş insan bile geldi abartmıyorum bunu evime geldikten sonra söyledi zaten misafirden sonra temizlik Allah’ın emri oluyor böyle bir durumdan sonra canımı çıkarana kadar temizlik yaptım

İnanır mısınız evime uyuz olmuş insan bile geldi abartmıyorum bunu evime geldikten sonra söyledi zaten misafirden sonra temizlik Allah’ın emri oluyor böyle bir durumdan sonra canımı çıkarana kadar temizlik yaptım
Çevremde bu kadar yüzsüz insan varsa kapıyı açmam. Bu ne ya ne kadar vıcık vıcık işler bunlar.

Anlaşıldı, bedava tatil için kullanıyorlar sizin evi.
Sınırınizi çizin, kirilirlar dökülürler diye düşünmeyin.
Hayır demeyi ogrenmezseniz ( sen ve eşin) daha cooook kullanırlar.
O eşine uçak bileti atan arkadasına sinir oldum, ben olsam onu öyle bir bozardim ki.
Ne münasebet ya
Aynen ben de.

Değil bir daha uçak bileti göndermek kapının önünden geçemez.

Merhaba yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim, evlendiğimden beri her ay düzenli olarak bir çok misafir ağırlıyorum. Yeni gelin olmama rağmen misafir oturmalarına pek gitmedim. Sürekli arkadaşım akraba kim olursa olsun telefonda konuşurken bile bize gelmek istediğini belirtiyor. Aynı şehri geçtim şehir dışından da sürekli olarak yatılı misafir ağırlıyorum. Evliliğimin 5.ayında işe girdim ancak hala bu durum kesilmedi çalışmama rağmen insanlar kalmaya gelmek istiyorlar. Ramazan bayramında da misafirim vardı eşimin akrabaları geldi alamadığımız için kusura bakmayın dedik ama bu sefer de size gelmek için yeniden geleceğiz muhabbeti oldu, bayramda bayramlaşmak için aradığım insanlar kurban bayramında sizdeyiz diyip çat kapattılar. İnsanlara sınır çizmeme bile müsaade etmiyorlar. Ne yapmalıyım artık çok yoruldum işten gelip eşimle vakit geçiremez oldum lütfen yardım edin
Kurban bayramında tatile çıkın 😄

Üniversite yillarimda bir türk "arkadas grubumuz" vardi. Baktim davranislari bana uymuyor hepsini toptan sildim. Evime davet etmedigim hickimse zaten gelemez de. Ama lütfen hayir demekten, geri arayip "bayramda tatilimiz var yatili misafir kabul edemem" demekten de korkmayin ve hadisiz insanlari da silin. Zor degil.

Çok mu izzet ikramda bulunuyorsunuz acaba?
Ben de rahat ettirmek isterim evime geleni.
Özenirim sofra kurarım falan.
Ama kendim davet ederim ısrarla, onlar beni hic davet etmeseler de.
Hatta arayıp biz size iftara/ yemege/kahvaltiya gelmek istiyoruz diyorlar artik.
amcamlar bana yatılı gelirler, sabahına haber verirler sinir olurum hep derim erken söyleyin 2 bebegim var evim musiat olmuyor diye.
ama yine aynisi olur 2 ayda 1 gelirler çat diye.
Insan cok sınır oluyor ama halden anlayan nerede.

Merhaba yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim, evlendiğimden beri her ay düzenli olarak bir çok misafir ağırlıyorum. Yeni gelin olmama rağmen misafir oturmalarına pek gitmedim. Sürekli arkadaşım akraba kim olursa olsun telefonda konuşurken bile bize gelmek istediğini belirtiyor. Aynı şehri geçtim şehir dışından da sürekli olarak yatılı misafir ağırlıyorum. Evliliğimin 5.ayında işe girdim ancak hala bu durum kesilmedi çalışmama rağmen insanlar kalmaya gelmek istiyorlar. Ramazan bayramında da misafirim vardı eşimin akrabaları geldi alamadığımız için kusura bakmayın dedik ama bu sefer de size gelmek için yeniden geleceğiz muhabbeti oldu, bayramda bayramlaşmak için aradığım insanlar kurban bayramında sizdeyiz diyip çat kapattılar. İnsanlara sınır çizmeme bile müsaade etmiyorlar. Ne yapmalıyım artık çok yoruldum işten gelip eşimle vakit geçiremez oldum lütfen yardım edin
Yazlık yerde mi yaşıyorsunuz genelde o zaman herkes gelmek istiyor.

Her şekilde kusura bakmayın uygun değiliz maalesef deyip konuyu kapatacak şekilde sürdürün konuşmayı, böyle devam etmemeli.

Back