• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen misafir sorunsalı

Merhaba yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim, evlendiğimden beri her ay düzenli olarak bir çok misafir ağırlıyorum. Yeni gelin olmama rağmen misafir oturmalarına pek gitmedim. Sürekli arkadaşım akraba kim olursa olsun telefonda konuşurken bile bize gelmek istediğini belirtiyor. Aynı şehri geçtim şehir dışından da sürekli olarak yatılı misafir ağırlıyorum. Evliliğimin 5.ayında işe girdim ancak hala bu durum kesilmedi çalışmama rağmen insanlar kalmaya gelmek istiyorlar. Ramazan bayramında da misafirim vardı eşimin akrabaları geldi alamadığımız için kusura bakmayın dedik ama bu sefer de size gelmek için yeniden geleceğiz muhabbeti oldu, bayramda bayramlaşmak için aradığım insanlar kurban bayramında sizdeyiz diyip çat kapattılar. İnsanlara sınır çizmeme bile müsaade etmiyorlar. Ne yapmalıyım artık çok yoruldum işten gelip eşimle vakit geçiremez oldum lütfen yardım edin
Müsait değiliz, zaten bende calisiyorum biliyorsunuz, anca izne falan çıkınca olur ,kısmet artık dersiniz

Siz de “aaa tabii harika olur” mu dediniz?
Hayır aslına bakarsanız izin günlerimin belli olmadığını izinsiz çalışmak zorunda kaldığım günleri bile dile getirdim. Turizmde çalıştığım için çok yoğun olduğumu bayramda bile izin kullanamadığımı söylememe rağmen bu şekilde borçlu oluyorum aslında söylüyorum zaten en büyük şaşkınlığım da bu yüzden

Hayır aslına bakarsanız izin günlerimin belli olmadığını izinsiz çalışmak zorunda kaldığım günleri bile dile getirdim. Turizmde çalıştığım için çok yoğun olduğumu bayramda bile izin kullanamadığımı söylememe rağmen bu şekilde borçlu oluyorum aslında söylüyorum zaten en büyük şaşkınlığım da bu yüzden
Tüm bu kadar ayrıntıyı niye anlatıyorsunuz ki?

“Biz müsait değiliz,müsait olunca haber veririz”

Ben sadece bu kadar söylüyorum mesela.

Ben daha burdan daraldım 😄 biz bastan yogun calisiyoruz uyuyoruz dinlenmek istiyoruz dedigim icin herkes esimle bizi bilir çat kapı bile gelen olmaz ama ben sınır koymasam eşim hayır diyemezdi hayırı öyle yumusak bi dille söylerdi ki karşında dünyanin en alıngan insani yoksa buyrun gelin olarak anlardi😂 acaba sizde mi bu sekilde söylüyosunuz

Bir buçuk sene olmuş evleneli pek yeni gelinlik kalmamış bence. Sınır çizmenize birilerinin izin vermesine gerek yok ki. Müsait değiliz diyecek en baştan. Yolda mı aradılar önemli değil haberli gelselerdi planımız var müsait değiliz diyeceksiniz. Gerekirse kapıdan gönderin neden haber vermediniz biz de birazdan çıkacağız diyin. Hakediyorlar gerçekten. Eviniz tatil beldesinde falan mı?

Merhaba yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim, evlendiğimden beri her ay düzenli olarak bir çok misafir ağırlıyorum. Yeni gelin olmama rağmen misafir oturmalarına pek gitmedim. Sürekli arkadaşım akraba kim olursa olsun telefonda konuşurken bile bize gelmek istediğini belirtiyor. Aynı şehri geçtim şehir dışından da sürekli olarak yatılı misafir ağırlıyorum. Evliliğimin 5.ayında işe girdim ancak hala bu durum kesilmedi çalışmama rağmen insanlar kalmaya gelmek istiyorlar. Ramazan bayramında da misafirim vardı eşimin akrabaları geldi alamadığımız için kusura bakmayın dedik ama bu sefer de size gelmek için yeniden geleceğiz muhabbeti oldu, bayramda bayramlaşmak için aradığım insanlar kurban bayramında sizdeyiz diyip çat kapattılar. İnsanlara sınır çizmeme bile müsaade etmiyorlar. Ne yapmalıyım artık çok yoruldum işten gelip eşimle vakit geçiremez oldum lütfen yardım edin
Sorun sizde , insanlara o enerjiyi veren sizsiniz , ben pek insancıl değilim mesela bu yüzden kimse durduk yere sana gelelim demez çünkü öyle bir yaklaşımımım yok , kendinizi değiştirin, aşırı misafirperver olmayın, herşeyin aşırısı zararlı ...

Benim bir arkadaşım var kocasının tarafından eş dost akraba kimi görse cici gelin olmak için laf olsun diye evine davet ediyor sonrada sürekli birileri bana geliyor diye dertleniyor, acaba siz veya eşinizde öyle mi davranıyorsunuz? Belki laf olsun yada nezaketen insanları davet ediyorsunuz onlarda o yüzden mi geliyor? Yok eğer siz veya eşinizden davet almadan herkes sizin eve gelecek yüzü nasıl buluyor?
Aynen de böyleler bence ..

İnanın buna fırsat vermiyorlar telefonu çat diye kapatıyorlar

Misafir İzmir’den yola çıkıp haber vermiyor bizde kalamadılar diye borcunuz var diyip diyip duruyorlar
Geri arayıp "hat kesildi galiba,biz müsait değiliz o tarihlerde" diyemiyormusunuz?
Haber vermeyeni de geri cevirin,"biz de şuraya gidiyorduk,kusura bakmayın,haber verseydiniz keşke gelmeden"diyerek.
Yani anlamadım ne bu ısrar?
Denize sıfır mı eviniz? Ne bileyim yazlık bir yer mi? Herkes çıkıp çıkıp geliyor.
Hayır demeyi öğrenin.

İnanın buna fırsat vermiyorlar telefonu çat diye kapatıyorlar

Misafir İzmir’den yola çıkıp haber vermiyor bizde kalamadılar diye borcunuz var diyip diyip duruyorlar
Telefonu çat diye kapatan birinin size saygısı yoktur. Size saygısı olmayan birini evinizde misafir etmeye devam ediyorsunuz yapacak başka işiniz yokmuş gibi.

Telefonu suratiniza kapatiyorlarsa mesaj atin telefon kapandi biz musait degiliz kusura bakmayin diyin bilet atan adama tekrar musait degiliz kendine otel ayarla diyin ayrica ne munasebet askerlik arkadaşı asla gelip kalamaz biraz insanlari kirarsaniz tekrardan gelmek istemezler net olun musait degiliz bitti

Ne münasebet Kurbanda sizdeyiz demeler, bilet göstermeler...
Madem çevre bu kadar hadsiz, siz de bir iki bozun herkes ona göre davransın.
Geri arayıp müsait değiliz diyeceksiniz mesela.
Kurbanda sendeyiz ne demek? Birinin bayramına bu şekilde dahil olunur mu? Valla kimseye davetsiz gitmiyorum artık. İnsanlar ne kadar meraklı başkasında kalmaya.
Ben zorunlu değilsem kimsenin evinde kalmak istemem.

Yeni gelinken sürekli gelen misafirlerden bende çok bunalmıştım.
Zamanla kabul etmemeye başladım. Simdi gelmeler baya azaldı.
Yoğun çalıştığımızı, dinlenmeye ihtiyacımız olduğunu, ve başka programımız olabileceğini sonunda anladılar. Darısı size.

Oyle deyip kapattiklarinda geri arayin 'Musait degiliz' demek icin. Acmazlarsa mesaj atin. Emrivaki ile yola cikarlarsa da 'Musait degilim demistim, evde olmayacagiz' deyin ve gercekten kapida kalsinlar. Ayip olur falan demeyin onlarin yaptigi daha cok ayip.

Bana bu sekilde yeni tasindigimda biri 'Eh artik ben tatile gitmeden sana gelirim' demisti. Tatile de 2 hafta sonra falan gidecek. 'Musait olmam o zamana' dedim. Bozuldu, 'Ne yani, yeni evini gormeyecek miyim gitmeden?' dedi. 'Evet, gormeyeceksin demek oluyor bu' dedim.

Emrivaki yapmasina sinirlendigim icin tasinali 3 sene oldu, evime bir kere bile gelemedi, hic kabul etmedim, kabul etmeye de niyetim yok. 😅 Zorla misafirlik oldugu nerede gorulmus?

Antalya da yaşıyoruz

Geldiklerinde burda misafirimiz olduğu için yatılı bir daha ki sefer kaçışınız yok kesinlikle sizde kalacağız diyor bize borçlusunuz alacağımız var sizden diyorlar
Aa kafayımıvyemişler valla sizi zor durumda bırakmaya utanmayan ınsanları direk net engelleyın
Rahatsızım musaıt degılım dıyın küssünler
Hayatınızdan cıksınlar
Boyle arkadaslık akrabalık olmazki
Borclu olmussunuz şaka gibi .. ilk defa boyle bırsey duyuyorum

Valla sürekli kalmaya gelen akraba değil canınız ciğeriniz olsa da mesafenizi koyun . Mesafe koymama izin vermiyorlar demeyin size kalmaya gelicez diyip direk kapatirlarsa mesaj yoluyla müsait olmadığınızı anlatın çalışıyorum yoruluyorum diyin açık açık .

Valla sürekli kalmaya gelen akraba değil canınız ciğeriniz olsa da mesafenizi koyun . Mesafe koymama izin vermiyorlar demeyin size kalmaya gelicez diyip direk kapatirlarsa mesaj yoluyla müsait olmadığınızı anlatın çalışıyorum yoruluyorum diyin açık açık .
Aman biz size ne yapıyoruz ki niye yoruluyormussun der böyleleri malesef

Back