Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

Benimde hasta bir gülüm var, iki yıldır hasta, ne kuruyor ne sağlıklı….toprağı küf oldu saksısıyla beraber değiştirdim, ertesi yıl tüm dallarını kestim sadece kök bıraktım, dizine tarçın döktüm…..dallanıyor, yapraklanıyor, yapraklar büyüyünce örümcek ağı gibi birşey sarıyor, tomurcuk veriyor açmaya uğraşıyor, tomurcuklar yapış yapış oluyor, yapraklar kararıyor…..
Var mı bir tavsiyeniz? Yanındaki güle de bulaştı onu kurtardım gibi şimdilik….küçücük ama atmaya kıyamıyorum
Örümcek ağı deyince aklıma kırmızı örümcek ve külleme geldi. İkisinden biri olabilir. Bitkinin fotoğraflarını çekip bir ziraat mühendisine gösterin derim ben. Zirai ilaç satan yerlerin sahipleri genellikle ziraat mühendisi oluyor. En doğru bilgiyi onlardan alırsınız.

Örümcek ağı deyince aklıma kırmızı örümcek ve külleme geldi. İkisinden biri olabilir. Bitkinin fotoğraflarını çekip bir ziraat mühendisine gösterin derim ben. Zirai ilaç satan yerlerin sahipleri genellikle ziraat mühendisi oluyor. En doğru bilgiyi onlardan alırsınız.
Hmmm bu dediğiniz insanları da etkiliyor mu? Ne zaman o bitkime dokunsam ellerim uzun bir süre aşırı derecede kaşınıyor kızarıyor
Tavsiyeniz için teşekkür ederim

Sukulent bir hastalık bana göre
Bağımlı oluyorsun bir süre sonra
İnanılmaz zevkli
Ben daha ziyade çiçek açan kokan türler seviyorum, henüz gardenya dışında hiç kokan bir çiçeğim yok malesef, ilk fırsatta edinmek istiyorum
Mum çiçeğim var ama daha hiç açmadı heyecanla bekliyorum
Yapraklarının renklerine ve şekillerine hayranım resmen. Hele ısıya duyarlılıkları renk değişimleri hayran bırakıyor kendine, kendime ait bir bahçem olsa kesinlikle sukulent cennetine çeviririm. 12m2 balkon kesmiyor 😅

Hmmm bu dediğiniz insanları da etkiliyor mu? Ne zaman o bitkime dokunsam ellerim uzun bir süre aşırı derecede kaşınıyor kızarıyor
Tavsiyeniz için teşekkür ederim
Ben hiç kaşınmadım, plumeriamda kırmızı örümcek var 3 yıldır ilaçlamaya rağmen kurtaramadım, tam coşuyor, yapraklarında bir tozlanma bir kabarma oluşmaya başlıyor mahvoluyor ağaç. Bu yıl erken yakalamışımdır inşallah da kurtarırım artık. İlaçlayıp duruyorum

Benimde hasta bir gülüm var, iki yıldır hasta, ne kuruyor ne sağlıklı….toprağı küf oldu saksısıyla beraber değiştirdim, ertesi yıl tüm dallarını kestim sadece kök bıraktım, dizine tarçın döktüm…..dallanıyor, yapraklanıyor, yapraklar büyüyünce örümcek ağı gibi birşey sarıyor, tomurcuk veriyor açmaya uğraşıyor, tomurcuklar yapış yapış oluyor, yapraklar kararıyor…..
Var mı bir tavsiyeniz? Yanındaki güle de bulaştı onu kurtardım gibi şimdilik….küçücük ama atmaya kıyamıyorum
Genelde tarcin ve kul önerilir ama. Bide sirkeli su veya arapsabunlu fisfis ile su sıkın.

Deneyin ama odun kulu yapılıyor bildiğim kadarıyla. Mangal yaptığınızda kulleri atmayin. Kararmış tencereler de iyi geliyor :KK48:
Şimdide çiçeğimizin sağlığı için hadi pikniğe gidelim diyeyim eşime 🤪 yo yoooo asla canım mangal istediğinden değil 🤣
Ay içime kötü kaçtı bu akşam

Back