- 2 Şubat 2021
- 783
- 4.409
- 63
Evet renk degiştiriyorGüneşli yerde morarıyor. Gölge yerde yeşilleniyor
Güneş görmeyen arka yapraklar yeşil
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet renk degiştiriyorGüneşli yerde morarıyor. Gölge yerde yeşilleniyor
Adı ne bunun?
Ben kalanşo sanıyorum hala.Büyük çiçeklerimi çekmedim. Profilimde var hepsi.
Kırmızı minik tomurcuklu olan tek saksıydı yaprakları küçücük kalıp dökülmüştü,ben ondan çoğalttım bir sürü 8 saksı oldu ve sonunda iri yapraklı bir güzel oldu.Anneme verdiğimin gövdesi daha büyük yaprakları daha küçük sık oldu.(Ben kalonşo sanıyordum ama artık olmadığını düşünüyorum,crasuala olabilir. Adını bilen yazarsa mutlu olurum)
Sıklamenimin ilk halini atıcam,normalde bu mevsimde uykuya geçer tüm yapraklarını döker ki çoğunu döktü zaten ama ben sulamaya gübre vermeye devam ettim ve sonuç yeni yapraklar çıktıeylül gibi canlanır aslında.
Menekşemin moru vardı öldü kökü çürümüş.Mor telgraf çiçeğim minik pembe çiçekler açıyor sabahları,akşam kapanıyor çiçekleri. Yaprakları daha güzel bir mor ama fotoğrafda böyle soluk çıkmış.
Kokulu karanfilim.Aloveram ve yavruları
Eki Görüntüle 2849189 Eki Görüntüle 2849190 Eki Görüntüle 2849191 Eki Görüntüle 2849192 Eki Görüntüle 2849193 Eki Görüntüle 2849197 Eki Görüntüle 2849198 Eki Görüntüle 2849202 Eki Görüntüle 2849203 Eki Görüntüle 2849201
Kocam sümbül hediye almıstı kurudu soğanı iyiydi diktim ama cıkmadı halaçikmiyacak galiba
Sukulentlerden mi bahsediyorsunuz
Mis kokulu 2 sümbül aldım 2 hafta kadar önce İkea’ dan. Nasıl güzel kokuyorlar anlatamam, bir buçuk ay kadar önce bir lale soğanı ekmiştim saksıya yapraklandı ama henüz çiçeklenemedi. Geçen yıldan kalma bir soğandı, gazete kağıdına sarıp saklamıştım zamanı gelince dikmeyi, siz bir sonraki sene için toprakta da bekletebilirsiniz soğanı. Sümbül laleye göre daha çabuk çiçekleniyormuş tecrübe etmiş oldum. Çiçek açmış bir sümbül yavru soğan oluştururmuş muhakkak, kuruyunca kontrol edeceğim. Balkonlarda lale ve sümbül yetiştirmeyi çok seviyorum, hele sümbülün o güzel kokusu.. Eğer sizinde bir sümbülünüz varsa çiçekli haldeyken, havadar ve güneş gören bir yere yerleştirin. Çiçeği kurusa bile yaprakları kuruyana kadar güneş almasını sağlayın ki gelecek sene için soğanı kuvvet toplasın. Yaprağı da kuruyunca dışarıda serin bir yere dinlenmeye alın, bir sonraki sene şubat ayı girince tekrar güneşli bir yere alın ve sümbülünüzü sulayarak yeşermesini bekleyin.
Böyle bi yazı buldum![]()
Bunuda bimden almiştik yerini sevdi galiba ışığa doğru uzadiEki Görüntüle 2849165
O bi daha seneye çıkcak.Kocam sümbül hediye almıstı kurudu soğanı iyiydi diktim ama cıkmadı halaçikmiyacak galiba
Evet aynısıNego bu seninkinden mi acaba
Ben kalanşo sanıyorum hala.
Sıklamenin tohum verince napıyorsun
Naptın çıkan yaprakları taş falan al arajman yap çok güzel olur irili ufaklıSukulentletimi düzenledim![]()