Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bitki Çayları İçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler!!
- Konu Sahibi Herbela
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 9 Nisan 2009
- 2.892
- 101
- 363
siz usutmustursunuz yesil cayin öyle bir etkisi yok arkadasim yanlis tespitTeşekkür ederim canım. Hayır yeşil çay değil bitkisel zayıflama çayıydı benimkisi ama yeşil çay içince de aynı sorunu yaşamıştım az da olsa.
yaa herseyin cogu zararli ben bir iki bardak sari kantaron iciyorum aarada degisik olarak yesil cay iciyorum formumu koruyor bu arada bir kadin iki uc yil araliksiz bir bitki cayi tuketirmis doktora gitmis kemik erimsi var demis asiri ictigi caydan olmus ben surekli ayni caylari icmem arada degistiririm
Yeşilçay'ın olumsuz bir etkisini ben duymadım. Fazlaca tüketilmediği takdirde bir problem yaratacağını sanmıyorum. Yalnız adaçayının günde iki bardaktan fazla içilmemesi gerektiğini biliyorum. Eğer içilirse olumsuz bazı etkileri söz konusu olabiliyormuş. Ayrıca adaçayından hamile bayanların ve emziren anne adaylarının kesin olarak uzak durması gerekiyor.
Bitki Çayları İçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler!!
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bijen Kıvçak, yaptığı açıklamada, ilaç kullanan kimselerin, bitki çayı içerken hekime danışmalarının son derece önemli olduğunu vurguladı.
Hastaların, kullandıkları ilaçlarla etkileşmeyen bitki çayı içmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Kıvçak, ``En fazla tüketilen papatya ve ıhlamur gibi çayların bile çeşitli ilaçlarla etkileşimi vardır. Bitkinin içindeki etken madde ve kullanılan ilacın etkileşimi mutlaka hekime sorulmalı, hekim de eczacıya danışmalıdır. Örneğin, ısırgan tohumunun yararları kadar gizli kalp yetmezliği olan kimselerde kalp krizini tetikleyici bir yan etkisi vardır. Bu gibi durumların önüne geçmek için hasta, hekim ve eczacının işbirliği şarttır``dedi. Prof. Dr. Kıvçak, bitki çaylarının Sağlık Bakanlığı`nın denetiminde üretilmesi gerektiğini de ifade ederek, ``Bitkiyi toplayan kişinin ne kadar ehil olduğu, bitkinin nereden toplandığı ve hangi koşullarda kurutulduğu önemlidir. Başta egzoz gazı olmak üzere çeşitli dış faktörler nedeniyle bitki, şehir merkezinden toplanmamalıdır.
Bitki, egzozun yaydığı ağır metalleri çektiği için bu durum çok tehlikelidir`` diye konuştu. Bu kriterlere dikkat edilmeden üretilen ve Sağlık Bakanlığı`nın onayı olmayan bitki çaylarının tüketilmemesi gerektiğini bildiren Prof. Dr. Kıvçak, özellikle son dönemde oldukça popüler bir bitki olan keten tohumunun yaygın kullanımında da yanlışlıklar bulunduğuna dikkat çekti.
Prof. Dr. Kıvçak, ``Keten tohumu genellikle dövülmüş şekilde satılıyor. İçeriğinde sabit yağ, değişik asitler ve omega yağları içerdiği için bu bitkinin ezildikten sonraki iki günde tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde mide ülseri ve kanser gibi tehlikeli hastalıklara yol açar. Bu yüzden ezilmemiş olarak alınıp tüketileceği zaman ezilmelidir. Ayrıca keten tohumu bitkisinin, halk arasında sanılanın aksine zayıflatıcı özelliği yoktur. Sadece bağırsak mekanizmasını harekete geçirerek metabolizmayı hızlandırır``dedi
bide ben günlük bır bardaktan fazla içmiyorum
sıcak kaynar içmiyorum
.
- 18 Temmuz 2014
- 1.858
- 259
- 93
- 1 Ekim 2014
- 248
- 87
- 43
- 43
Ksinlikle haklısın canım,uyuşturucu da bitkilerden elde ediliyor sonuçta.Çok yakın, eczacı bir arkadaşım şöyle der:
"İnsanlar bitkisel deyince hiç düşünmeden atlıyorlar. Oysa insana en çok zarar verme ihtimali olan şey bitkidir."
Ben de katılıyorum. Kulaktan dolma hiç bir bitki tüketilmemeli. Mutlaka uzmana danışılmalı.
Benzer Konular
- Makale
- Yorumlar
- 0
- Görüntüleme
- 4K
- Yorumlar
- 126
- Görüntüleme
- 53K
Gebeliğe Hazırlık Testere Dişli Aslan Pençesi MUCİZESİ
- Yorumlar
- 164
- Görüntüleme
- 109K
- Yorumlar
- 1K
- Görüntüleme
- 276K
- Yorumlar
- 206
- Görüntüleme
- 70K