Biten nişanlılık süreci

Unutursunuz zamanla. Boşverin evlenseniz zehir olacakmış hayatınız. Bir kızın en az bir yıl çalışmadan evlenmesine karsıyım. Kendi paranı kazanmak insanda o kadra iyi his bırakıyorki kendi değerini keşfediyorsun. Çalışıyor olsaydınız bunlar ilk yaşanırken yol verirdiniz kesin.

İçten yorumunuz için teşekkür ederim o kadar doğru tespitler yapmışsınız ki. Okurken gözlerim dolu dolu oldu zaten çok duygusalım hiç tanımadığım insanların böyle destek vermesi güçlü hissettiriyor iyi ki varsınız. Ben de tüm bunları düşününce iyi ki evlenmedim diyorum. Annesi zaten baskın bir insandı hiçbir şeye karışmıyor görünüp her şeye karışan tiplerden. Eski nişanlım sözde sınırlarını çizeceğinden bahsediyordu ama yapmadı işte. Dediğiniz gibi çok zorlanırdım muhtemelen. Her şeyde vardır bir hayır diyerek toparlanmaya çalışacağım ne kadar zor olsa da. Zaten ben geri adım atmayı düşünmüyorum, onun da asla geri döneceğini sanmıyorum çok gurur yapan biri ve gününden evvel salonu iptal etmiş o kadar dünden razıymış kendisi.

Etsin daha iyi sen de iptal edebilecek şeylerin varsa iptal et. Öyle artistlik yapmasın yallah anasına.

Maddi imkanları çok çok iyi, yani zor geldiği için sorun etmediler. Kendi oğullarına en iyisi olsun isterken bana gelince olması gereken normal ve makul şeyler sorun edildi. Her şeyi aileler karşıladığı için de eşya konusunda asla en iyisi olsun şu olsun bu olsun demedim onlar nereye götürürse tamam dedim. Bu arada nişanlımla biz çalışıyor olsaydık bile muhtemelen onlar biz aileler olarak size maddi destek sağlayalım diyeceklerdi ve yine mobilyaları falan almak isteyeceklerdi. Niyet güzel ama yani sonuç olarak yine her şeye karışılacaktı. Çünkü anlayışları böyle. Dışarıya biz mükemmel bi düğün yaptık - ev kurduk demek için muhtemelen, kendileri her şeyin en iyisi olsun isteyeceklerdi bu konularda. Tabi bana özel yapılacak şeyler hariç. Ki ben bunları çok gereksiz gören biriyim eşyayla gösterişli düğünle mutluluk olmaz, olmadı da ben o özel günümde kendimi güzel hissettiğim ve hatırladıkça mutlu olacağım bi gelinliğin içinde görsem nişanlım için de aynısı olsa bana yeterdi. Kendilerine de söyledim. Böyle sorun çıkacaktıysa her masrafınızı biz de çok masraf yaptığımız halde benim ve ailemin yüzüne vuracaksanız hiçbir şey yapmasaydınız nişanlımla biz huzurlu olsaydık diye. Zaten her şeyi geçtim eski nişanlım arkamda durmadı. En büyük sorun bu zaten bana göre.

el seyiyle gerdege giren bir ciftin muhtemel sonu
ne bekliyordunuz ki? cepte yok elde yok "ama benim heveslerim" diye milletin sizin yeni gelinlik hevesinizi beslemesini mi? cok hevesiniz varsa fazla degil iki sene daha bekleyin cebiniz az para gorunce evlenin ennn guzelini giyin gelinligin.
elin adami sizin her ay bir gelinlik parasini vereceginiz kira odeme derdinden kurtarmus
almis her odaya salon yemek takımı yatak odasi esyalari doldurmus/dolduracak.
siz de diyorsunuz ki "biz de ceyiz yaptik, beyaz esya aldik ayni parayi harcadi ailem"
elini vicdanina koy sence ayni sey mi?
beyaz esyalari nasil mobilyalarla kiyaslarsin, ev almakla kiyaslarsin. hele ki ceyiz
su kizlarin herseyi erkek ailesine yıkıp "ceyiz daha pahali" demelerine bitiyorum. alma her şeyin ennn pahalisini, gerekli seyler al yani. ceyiz nasil evi dizmek kadar pahali olabilir? son bir senem sifir evin incigi cincigini almakla gecti. bilirim, asla bitmez alinacaklari bir sürü ufak ufak sey insani yorabilir.
ama el insaf elin adamı sana ev almis ev yani, nasil kiyaslarsin koca ev ile, ev dolusu esya ile aldigin catali tencereyi?
ayrica birey olamamis oglan cocuguyla evlenip nasil ailesine "siz yanlissiniz nisanlim dogru" demesini bekleyebilirsin ki? erkek olsa - evi gecindirecek insan olsa zaTen herseyi babasina yığacak bir evlilik yapmazdi. adam babasinin ogluşu, diyebilir mi cidden "siz yanlissiniz nişanlım doğru" diye. velev ki dedi babasi kizdi "ulan madem yaranamiyorum bir b.k yok sana" dedi elini etegini cekti.
ne yapacak boyle bir durumda?
tabii ki hicbir sey. kuyrugu kistirip ozur dilemekten baska.
nisanliniz bunu bildigi icin bir tercih yapmis sizi kaybetmek mi aile destegini kaybetmek mi diye tabii ki ailesini secmis.
yapacak bir sey yok. bazen yol yakinken bitmesi daha hayirli olur.
ama madem ayrilmak istemiyordunuz ve madem aileniz inanilmaz bonkör- erkek ici de her şeyin ennn iyisini yapmak isteyen insanlar, bu kadar tartisma cikmadan anlasmazlik yasayinca "askim ben kendi sehrimde gelinligimi alayim, sen kendi sehrinde damatligini al. bosuna gerilmeyelim - aile olacağız ne onemi var kim odemis vs" deseydiniz sorun cozulseydi. madem ayni para, madem aileniz masraf yapmaya hevesli. niye gelinligi kuaforu kendim oderim, sorun değil demediniz? bir oda masrafi ödemekten daha mantikli.
ama neyse, ayrilman iyi olmus. anasinin yaninda kaplan kesilen adamdan olmaz

Son düzenleme:
Parayi veren dudugu calar.dugun salonu ev kuafor gelinlik hepsini erkek tarafi karsiliyor .Madem onlarin goturdukleri gelinlikciler icinize sinmedi şak diye parayi cikarip kendi istediginiz yerden kendi istediginiz gelinligi alsaydiniz .

Bi yerde okumuştum
Fakir bi aileye adam yardım edermiş maddi düzenli olarak , birgun yardım ettiği kadının parfüm aldığını gorunce laf saymış . Halbukı kadın sadece güzel kokmak istemiş

mevzu şuraya gelmiş anlıcağın parayı veren yönetmek de istiyor

Nasıl bir beladan kurtulduğunu tam olarak anlayabilsen şükür namazları kılar, sadaka verir, kurban keserdin.

Gerçekten okurken zor dayandım. Yaşayamadıklarımdan dediğin kısımlar için üzülüyorum demişsin ya ben kısa özet geçeyim; her şeyi onların alması çoğunluk olarak sizi elden edip kukla gibi oynatacaklarını zannederek baskı görecektiniz. Tartışmalarınız o kadar çoğalacak ki güzel anlarınızı hatırlarken yanında büyük dikenleri dw olacaktı. O çocuğun mutlu olması için annesiyle iyi olmak, belli aralıklarla onu aramak sormak, jest yaptım adı altında size belki hediyeler gelir ama ondan bile sizi huzursuz ederlerdi. Ve sonuç olarak siz sevdiğiniz adamla huzurlu yaşamak için aslında kendi benliğiniz olan çizgilerinizi sorun olarak görerek kendinizi kaybetmeye başlayacaksınız. Bu seferde tutarsız, s*lak ve nice ağırı hafifi olan halaretlere maruz kalıp binbir hayalinizin olduğu evlilik cehennemden farksız olacaktı.
Yani bu kısımlar yaşanmadığı için siz iyi geçeceğini düşünerek -devam etseydiniz- üzülüyorsunuz. Bizlerde, insanlarda şu var, bi şey sonuca ulaşmadıysa başaramamak gibi görmek. Çok güzel bir söz vardır, her yükseliş iyi değildir. Allah karıncaya kanat takarda kurda kuşa yem edermiş. Sizi tebrik ettim bitirme cesaretinizden dolayı. Ben benzerini beterini yaşadım sonuç ayrılık.

Parayi veren dudugu calar.dugun salonu ev kuafor gelinlik hepsini erkek tarafi karsiliyor .Madem onlarin goturdukleri gelinlikciler icinize sinmedi şak diye parayi cikarip kendi istediginiz yerden kendi istediginiz gelinligi alsaydiniz .
Söyledik, gelinliği kınalığı vs her şeyi biz almak istiyoruz o zaman diye, bozuldular istemediler.

Şu konuda erkek tarafını haklı buldum, ev alınmış ve evlerin fiyatından haberiniz var mı? Artı olarak kira derdinizde olmayacak gönlünüze göre oturacaktınız. Ettiğiniz masrafların toplamı 1 ev ve geriye kalan kiralar bile etmiyordur. Evler 4-5 milyon orta segment ben dahil hiç kimse 4-5 milyonluk mobilya, beyaz eşya almadık.

Erkek tarafının masrafı sizden çok çok fazla artı ikinizinde bir katkısı yok elbette bütçelerini hesap edecekler. İstediğiniz gelinlik için birincisi çalışacaktınız ikinizde, ikincisi erkek tarafına bu kadar yüklenilmeyecekti. O kadar masraf etmişler bu konuda aşırı haklılar yani.

Sizin haklı olduğunuz konu ise erkeğin denge kuramaması. Ne anasını atacak, ne karısını. Anasının ağzıyla konuşmayacak, karısının dolduruşuna gelmeyecek.

Başkasından milyarlar alıp ev kurana kadar kendi cebimde bin TL olsun 2 tabak alayım ama benim söz hakkım olsun.

Biz evlenirken çalışıyorduk ailelere teklif bile etmedik. Kendimiz yaptık elbet hediye yaptılar. Ama Alışveriş, gelinlik vs. Sadece ikimiz gidip aldık. Tayinciyiz önce orta segment alalım, bir ev sahibi olalım dedik. Öncelik bu şekildeydi ve doğru yatırımla çok şükür mal mülk sahibi olduk. Yine kimsenin bir hükmü yok yani bizim o. İstersem mutfağı masraf edip yatak odama koyarım kimsede bu ne? Diyemez yani.

Bu sömürü yüzünden erkek ailesi sizi silmiş haklı olarak, anasının kuzusunu siz de silmişsiniz haklı olarak. Her iki taraf içinde hayırlısı olmuş.

Bazen instagram da denk geliyorum mesela iki kişi kimseden yardım almadan bir hayat kuruyor. İste diyor ki " Gelinliğimi şu şekilde alıp, şunları tedarik edip, şu modele çevirdim" diyor.

Köhne bir ev alıp veya kiralayıp geri dönüşümle, boya banada ile, el becerisi ile cennete çeviriyorlar ben bile hayran oluyorum.

Bir de evin dört bir yanında emekleri var, sıkıca tutunuyorlar ve kimseden destek almadan yapıyorlar bunu. Mesela bir kadın banyosunda değiştiriyor, bir erkek parke yeniliyor vb.

İşte bunlardır asıl evlenen kişiler. Ota b*ka takılmadan hayatın tadını çıkarıyorlar mis gibi.

Olmayacak duaya amin demeye calismissiniz.
Geri kalan kismi zaten asiri mide bulandirici. O kim oluyor da sizin evinize gelip ailenizin onunde size sesini yukseltebiliyor. Siz nasil olup da oturup sakince bunu dinleyebiliyorsunuz. Benim basima gelse o dilini kopartirdim. Ben kopartmasam annem kopartirdi.
Erkek veya kadin herkes yerini ve sirasini bilecek. Siz onun annesine anladigim kadariyla birsey dememissiniz. Ozur dilencek bir durum yok anlattiginiz kadariyla.
Gelinlik konusunda da ben de benzer bir konu yasamistim. siz naylon ucuz seyler giymeye aliskin olabilirsiniz ama ben degilim uzgunum isterseniz parasini ben vereyim diyip kapadim. Bu sebeple okulunuzu bitirip meslek sahibi olursaniz, insanlarin cenesini de kapatacak guce sahip olursunuz.

Öncelikle 25 yasinda iki yetiskin olarak maddi geliriniz olmadan ailelerin rahmetine kalarak evlenmek istemekle cok buyuk bi hata yapmissiniz. Ailenizin durumu iyiyse ve oda icin para teklif ettiginizde cildiricaksaniz bastan teklif etmicektiniz karsi taraf zaten yeterince gostermis kendini. Düğünü madem aileler karsilayacak siz kendi gelinlik kuaförünüzü ayarlayabilirdiniz. Surekli ne zaman gelinlik icin gidicez kuafor hangi kuafore gidicez gibi gereksiz telaslara sokmussunuz kendinizi. Niye insanlara muhtaçmis gibi davraniyorsunuz ki pasalar gibi gidip alin. Esimin ailesi bana milyon gelinlik gosterdi bakmadim bile gidip aldik esimle odemesini de ben yaptim keza kuaforde oyle bi gelin kuaforu ne kadar ki ben gayet nezih bi kuaforde 10k ya yaptirdim muthis oldu. Gerek yok kimsenin agzina bakmaya. Ha bunlar olmasaydi da sizin nisanlinizla olmazdi gelinlige erkek tarafi mi karar verirmis cok akilli gercekten . Bence bu size ders olsun. Evleneceginiz zaman ekonomik özgürlüğünuz olsun ve evleneceginiz kisi de annem köylü olmasin 21. Yy da . Birlikte yapin her seyinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…