• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitcoin Binance arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

Benim bi bilgim yok etrafta herkes oynuyor
Ama birşeyi herkes kazanıyorsa bence sonunda batma ihtimali de yüksektir
Bilmediğim için hiç girmedim bu işlere

kumar mı değil mi bilmem ama bu işler zor bence neye yatırım yaptığını çok iyi bilmek lazım mazallah batan çok var

Aslında normal insanlar için batmak bayağı zor.
Kaldıraç mı ne deniyor, onu yapmayacaksın. Elindeki para kadar işlem yapacaksın.
30 kuruştan iki günde 4 liraya çıkmış paraya gidip 4 liradan girmeyeceksin. Girdiysen de panik yapıp çıkmayacaksın, yerine geliyor ama uzun vadede.
Panik olmamak için de unutacağın para ile gireceksin. Mesela yukarıda bir arkadaş demiş, karımı çektim diye. Mantıklı. Ben de yatırdığım parayı çekip tamamen karla devam ediyorum. Pratik olarak para yatırmamış olmak panik olmamı engelliyor.

Beni geçen bir firma aradı mesela. Diyor ki x100 kazanabilirsiniz. Nasıl olacak? İşte a düşecek diyecekmişim, bilmem kaç dk içinde düşerse kazanıyormuşum. E dedim düşmezse kaybım ne, onda da x100. Kumar bu. Bunda işim olmaz. O ev araba kaybedenler bu grup. Aç gözlülüğün alemi yok. Zaten o kadar bilsem ohooo.

Kredi falan çekip girilmez.

Maaş alınca buraya aktarılmaz.

Tamamen yok sayacaksın orayı, yani kredi kartını yatırmama 1 hafta var o arada değerlendireyim gibi yatırım yapmayacaksın.

Yine de zarar edilebilir mi, edilebilir. Ama bunları yapınca göz göre göre gelmiyor o zarar.

Merhaba arkadaşlar eşim binance ye 6 bin para yatırdı ben karşı çıktım 2 haftada 10 bin oldu çekmesini söyledim çekmedi 6500 e düştü ben şahsen kumar gibi bişey olduğunu düşünüyorum o yüzden karşıyım haydan gelen huya gider hesabı para kazanmak o kadar kolay mı sanki çaba sarf etmeden sizin düşünceleriniz nedir bu konuda

kripto para ve borsa kumar değil. bilen için riskli ama kumar kadar tehlikeli değil.
ama bilmeyen için kumardan daha tehlikeli çünkü kumar gibi şansa bağlı bir şey değil.
eşin düzenli olarak takip edip, piyasaları inceleyip, bildiğin iş gibi çalışıp öyle ilgilenecekse güzel kazançlar elde edilir.
yok tüyo aldım, sağdan soldan duydum dur alayım üç gün sonra ne olmuş bakayım niyetinde ise elinizdeki paralara bay bay diyebilirsiniz..

Ha bitcoin olayları ha iddaa kumar 10bin yatırdı bir süre sonra krediler çekilir evler satılır geçmiş olsun

Telegram gruplara falan girdim, zamanla az biraz grafik yorumlama öğrendim, biraz YouTube kanallarında gezdim. Eşimle beraberiz bu işte de. Keyif alıyorum yani.

Bilmeyen biri için medyanın pompaladığı evini kaybetti, işini kaybetti haberleri haliyle korkutucu oluyor hak veriyorum. Ama o sistem öyle değil :)
eşinizle beraberseniz zaten çok iyi.
umarım çok kazanırsınız🙏🌹

Bu isin teknolojisi bilinenden cok uzak.
Bir kere kumar degil, ve onumuzdeki 5 - 10 yil icerisinde her eve ve cebe girmis olacak
90li yillarin interneti cep telefonu gibi dusunun
Hepsinin projesi olmasada cok guzel projeler var sponsorluklar reklam anlasmalari fan coinler kredi kartlari bir suru seyler var
tabiki komsudan duyup yukselmis coine girerse zarar eder grafik bilmek lazim saglam psikoloji lazim haberleri takip etmek lazim
Bu kdr kurumsal firma sizce neden ozellikle piyasa dusukken alim yapiyor
2020 donum noktasidir benim nazarimda..

Kaybedenler marjin islem acanlar, kaldiracli islem ciddi takip ve tecrube gerektiriyor matematik hesabi lazim ona kimse bulasmamali

biz de bir süredir kaybetmekten korkmadığımız bir miktarla kripto paralarla ilgileniyoruz. eşim de ben de, hatta annem ve babamda. özellikle bir araya gelince şu düştü bu arttı muhabbeti en sevdiğimiz :-) para kazanmayı geçtim, ailecek yorum yapmak bile keyfimi yerine getiriyor. eğer tüm birikiminizi yatırmıyorsanız keyifli, ki 6 bin iyi bir başlangıç bence. bunu havadan gelen ya da kolay kazanılan bir para olarak görmüyorum, çünkü sürekli takip ediyorum, grafiklerine, yorumlarına bakıyorum aslında gayet kafa yorarak kazanılan bir para. gerektiği yerde çıkman, bazı şeyleri ön görmen gerek. annem en başta çok stres yapmıştı, gider mi eder mi diye,hatta babam da hiç onaylamamıştı. ama şimdi düşen çoğu coinlerin bir süre sonra tekrar yükseldiğini yani panik satışı yapılmayacağını, haftasonu daha düşük olduğunu, kaçta kapatırsa girileceğini ve hatta henüz piyasaya çıkmayan coinlerin nasıl alınacağını az buçuk öğrendik. geçen ayların sslerini alıp karşılaştırıyorum, her ay daha da yükselmiş oluyor çoğu bir iki tanesi dışında. tabi araştırmayıp karambole alım satımlarda zararlar olabilir.

Adamlar dünyadaki sistemi değiştiricez diye işe başladılar biz onuda kahve kumarına çevirdik. Kripto para aslında kumar değil ama bizim gibi ekonominin insanların yüzünü güldürmediği ülkelerde kısa yoldan para kazanma umuduyla kumara döndü. Dini hassasiyetiniz varsa bilenlere sorun. Birikimin nasıl yönetileceği eşlerin ortak kararı olmalıdır, razı değilseniz söyleyin eşinize.

Merhaba arkadaşlar eşim binance ye 6 bin para yatırdı ben karşı çıktım 2 haftada 10 bin oldu çekmesini söyledim çekmedi 6500 e düştü ben şahsen kumar gibi bişey olduğunu düşünüyorum o yüzden karşıyım haydan gelen huya gider hesabı para kazanmak o kadar kolay mı sanki çaba sarf etmeden sizin düşünceleriniz nedir bu konuda
İnan o kadar kolay ki para kazanmak 😊
Biz sürekli yatırdığımız parayı çekip kar ile oynuyoruz bu şekilde daha mantıklı ve karlı oluyor.

Açgözlü davranmayıp, sabırla uzun vadeli yatırım yaparsanız, hele ki yükseldikten sonra değil de uygun fiyattayken alım yaptıysanız kaybetme ihtimaliniz yok bu sistemde.
İnsanlar kumar oynar gibi oynadığı için kaybediyor. Çok büyük algı dönüyor. Borsa gibi.
Benim için dövize yatırım yapmaktan farkı yok.
Canınızı yakmayacak, acil ihtiyacınız olup çekmeyeceğiniz miktarı yatırırsanız kaybetmezsiniz.
Önümüzdeki dönemde tekrar yükselmesi bekleniyor. Panik yapanlar böyle düşüşlerde kaybediyor. Sakin olanlar kazanıyor.
Bu borsada 6 bin 10 bin olunca para çekilmez. 2 3 kat yapıyor meblağlar. Sabırla beklemek lazım. Hızlı yoldan kazanmaya çalışanlar kaybeder.

Marjin işlem yapmamışsınız belli ki. Marjin (kaldıraçlı) işlemler çok tehlikeli. Short/long pozisyonlara girmek kumar oluyor. Dinen, her türlü ticarette haram olan da bunlar zaten. Normal dövize, altına yatırım yapar gibi, spot işlem yapmak en temizi.

Bu tür şeylerin helal olması için manipülasyon ve spekülasyon yapılmıyor olması lazım.
Bu bilgi uzak durmam için bana yeter açıkçası.
Amaaa benim eşim de uğraşıyor az miktarla, eğlenceymiş.
Kazandığını kaybedip bırakır diye düşünüyorum.
Sizce dünya üzerinde manipülasyon ve spekülasyon yapılmayan bir para birimi var mı?
TL bir gecede %10 değer kazanıyor/kaybediyor. Bir habere bakıyor paramızın değeri. O zaman TL ile işlem yapmak da haram.
Manipülasyon ve spekülasyon yapmak haram, orası net. Kanunda da suç zaten.

Şu borsa ve kripto paralara oynamak demeyin gözünüzü seveyim ya, yatırımı da mı kumara çevirdiniz 🤦🏻‍♀️

Açtım haritayı dünyadaki ülkelere baktım. Kafama göre seçtiğim veya bi yerlerden yükselecek diye duyduğum bir ülkenin para birimine tüm paramı yatırdım. O zaman paranın kendisi de kumar. Bu mantıkla yatırım yapan için öyle en azından.

Bundan 1 hafta önce sahur programında bir hocaya bitcoinden kazanılan parayla hacca gidilir mi dendi gidilir dedi hoca haram demedi.Haram olsaydı net bir şekilde söylerdi zaten.Bende ilgilendiğim için ve para yatırdığım için çok dikkatli bir şekilde dinledim.Kaldıraçlı bir işlem yapmadıkça iflas etmessiniz.Sadece coin düştüyse paranız düşer çıktığı zaman paranız yükselir.Kaŕınızi alıp çıkarsınız coinden.

Aslında normal insanlar için batmak bayağı zor.
Kaldıraç mı ne deniyor, onu yapmayacaksın. Elindeki para kadar işlem yapacaksın.
30 kuruştan iki günde 4 liraya çıkmış paraya gidip 4 liradan girmeyeceksin. Girdiysen de panik yapıp çıkmayacaksın, yerine geliyor ama uzun vadede.
Panik olmamak için de unutacağın para ile gireceksin. Mesela yukarıda bir arkadaş demiş, karımı çektim diye. Mantıklı. Ben de yatırdığım parayı çekip tamamen karla devam ediyorum. Pratik olarak para yatırmamış olmak panik olmamı engelliyor.

Beni geçen bir firma aradı mesela. Diyor ki x100 kazanabilirsiniz. Nasıl olacak? İşte a düşecek diyecekmişim, bilmem kaç dk içinde düşerse kazanıyormuşum. E dedim düşmezse kaybım ne, onda da x100. Kumar bu. Bunda işim olmaz. O ev araba kaybedenler bu grup. Aç gözlülüğün alemi yok. Zaten o kadar bilsem ohooo.

Kredi falan çekip girilmez.

Maaş alınca buraya aktarılmaz.

Tamamen yok sayacaksın orayı, yani kredi kartını yatırmama 1 hafta var o arada değerlendireyim gibi yatırım yapmayacaksın.

Yine de zarar edilebilir mi, edilebilir. Ama bunları yapınca göz göre göre gelmiyor o zarar.
ben de girmeyi çok düşündüm ama bu yapılan yorumlar, yok battı yok batacak diye sürekli söylentilerden insan çekiniyor.
o yüzden ilk defa girecekler için binance uygulamasını kullanma konusunu nasıl çözdünüz? ben hiç bişey anlamadım da.
ayrıca bu kimlik isteme olayı biraz tehlikeli değil mi?
ilk alacağınız para birimini neye göre seçtiniz?
bi bitcoin var bi de alt birimler vs kafa bi dünya oluyor ya. bu kısımları nasıl çözmek gerek. video da izledim ama yok. biraz genel anlatırsanız süper olur

Back
X