Bit pazarı için söz sizde ...

Sınırlandırılmalı aynı kişi 3 5 tane sınırı olmalı evindeki eşyasını satanın etiketlisini koyabilmesi , dükkan satanın bize engel oluşturmayacağı kadar ilan girebileceği bir kotası olmalı.
aslında biz kim dükkan ürünü satıyor kim alıpta kullanmadığı eşyayı satıyor farkedebiliyoruz birazda şikayete dayalı konu kapatma olabilir.
bu konuda katılıyorum. o kadar belliki. sadece dükkan ürünü olduğu. yüksek fiyatlı aksesuarlar satıyor bir üye
ve hepsi etiketli birde markaymış.. almış atmış bir kenara ,almış atmış.:)
hadi bunu 3 yada 4 kere yaptın ,e kardeşim onlarca çantayıda böyle alıp alıp niye kullanmıyorsun derler adama.
bunu diyenlerede hoş kızıyorlar. saf değilsek günahmı bu yani:)
ben 2 tane üyeyi böyle gözledim. konuları da kapandı.
şahsen 0 ürün açılırsa 2ci el ürün satan üyeler satış yapamaz. r bir sıfır mağlup başlarlar ve böylede devam eder.
onlar buradan kazandıklarıyla çocuklarının ihtiyaçlarını yada bir elektrik faturasını yatırabiliyorlar. çok güzel bir şey bu. ama sırf ticaret için gelenler buna sekte vuracaklar. ve yazık olacak bu bölüme.

Son düzenleme:
slmlar sıfır ürün çantaları koyuyorlar aldm kullanamadım , kiminide etiketini çıkartıp 1 kez kullandım diyorlar :1: siz buna inanabliyormusunz bir kadın 20 taneye yakın çantayı nasıl alıpta kullanamaz.. bana garip geliyor bu durum söylemek istedim teşekkürler

birde gecen bir konuda yine bu kapatılan konularn birinde birisi yazmıştı ezik büzük eşyaları getirip burda satıyolar 2. el demiş sizin gibi boyle sıfır urunler satılsa cok daha iyi olur demiş.. o bayan nette bissürü sıfır ürün satan yer var oralara bakması gerekli adı uzerinde burası 2. el degerlendirme yeri.. ve burda kimse ezik büzük eşya satmıyor ihtiyacını karsılaması için dar gelen ürünlerini satıyor her ürün gayette güzel tertemiz ve duzenli bence herkese sevgiler.

Merhaba
Kadınlar kulubünü sadece site içindeki üyeler görmüyor.:26:Sitede eklenenleri yazılanları görmek için üye olmak gerekmiyor:31:Eğer rahatsız olacaksak yazdıklarımıza ve eklediklerimize dikkat etmeliyiz:34:

Ben bu olaya çok şaşırdım sadece.. Yazdıklarımında gayet farkındayım, farkında olmaya çalışıyorum diyeyim yada. Üslubunuz, nezaketiniz ve yardımcı yaklaşımınız için size çok teşekkür ederim Nevreste.. :16:

Sınırlandırılmalı aynı kişi 3 5 tane sınırı olmalı evindeki eşyasını satanın etiketlisini koyabilmesi , dükkan satanın bize engel oluşturmayacağı kadar ilan girebileceği bir kotası olmalı.
aslında biz kim dükkan ürünü satıyor kim alıpta kullanmadığı eşyayı satıyor farkedebiliyoruz birazda şikayete dayalı konu kapatma olabilir.

katılıyorum ve kapatılan konuların halen yayınlanmasını da alısverişi zorlaştırdığını ve sıkıcı hale getirdiğini,aradığımız ürünü bulana dek gereksiz enerji harcadığımızı,zaman kaybettiğimizi düşünüyor ve kapatılan konuların silinmesini istiyorum...:28:.

Merhaba Arkadaşlar,
Son günlerde çok fazla sıfır eşya konulmaktadır. Tabi ki elinizde atıl olan eşyalarda olabilir ama 3-5 tane etiketi üzerinde sıfır çantaları burada sattığınız zaman bu artık ticarete dönüyor.

Bir diğer konu "her bir ürün için konu açarak tek konuda satış yapan arkadaşların ürünlerinin ilk sayfa da gözükmesi engelleniyor."

Tabi ki etiketi üzerinde ürün satabilirsiniz ama bununda bir sınırı olmalı değil mi ? 2 gün sonra gerçekten ticaret yapanlar gelir ve sizler burada hiç satış yapamaz hale gelirsiniz çünkü fiyat olarak onlarla asla baş edemezsiniz. Kendi kuyunuzu kazıyorsunuz söylemedi demeyin...

Biz kendi bakış açımızdan kuralları oluşturduk önerileriniz var ise buyrun yazın değerlendirelim ve Mune'nin açmış olduğu konuya bu kuralları da ekleyelim.

Unutmayın amaç evde bulunan atıl eşyaların değerlendirilmesi...

Ooooo patron gelmiş ben neden görmemişim..........:1:
Öncelikle size bir teşekkür borcum var:16:
Böyle harika bir site kaç kişinin aklına gelirdi bilemiyorum:kkk:
Çookk faydalı buluyorum.....yıllardır bağımlısıyım....herkezede sınırsız tavsiye ediyorum:16:

Gelelim satışlarla alakalı nacizane düşüncelerime...
Herkezin bildiği gibi biz burda elimizdeki fazla ürünlerin satışını yapmaktayız.....çokta faydalı olmakta bütçeye katkı sağlamaktayız:16:
Ama gelin görün ki yeri geliyor hiiç kullanmadığımız eşyalarımızı beşe ona veriyoruz....maksat arkadaşlarımız faydalansın diye.....hatta antika değeri olan bir çok parçayı ben burda onbeşe yirmiye verdim......aslada pişman değilim iyi günlerde kullansınlar:34:
Ama alanıda satanıda mağdur eden bir durum var sevgili patron:50:

KARGO BEDELİ....
Maalesef ki kimlerle görüştüysem makul bir anlaşma yapamadım....takdir edersiniz ki bireysel talep kabul edilmiyor......vergi mükellefi olma zorunluluğu doğuyor:50:
Ay içerisinde en az 100 adet gönderim için indirim şartı sunuyorlar...bilindiği gibi el emeklerinden,girişimci bayanlar sayfasından ve burdan kargo hareketinin (Ptt) minimize düzeyde 1000 adedi bulduğunu düşünüyorum .....ciddi bir rakam bence:34:
Sizler bizim adımıza bir anlaşma yapamaz mısınız?
Benim ürünler bitince ben devam etmeyecek olsam bile diğer arkadaşların menfaati için bunu elzem buluyorum...
Zaten pro kartı olanlar bir çok kurumda indirim alıyorken...neden kargo indiri mi olmasın:44:
Sevgili KAZEN bu konu da yardımcı olursanız çok seviniriz.....her alanda biz bayanlara çok imkan tanıdınız takdire şaayan birisiniz....kadın kadını bu denli düşünmez iken....siz bir karşı cinsimiz olarak bize güvenli..faydalı bir ortam sundunuz...aldığınız reklamlar bile çok seviyeli sizi ayakta alkışlıyorum......tekrar teşekkür ediyorum....:42:

Kazen,
bu konuyu açtığın için teşekkür ederim zira bölüm editörü arkadaşım Nevreste ve ben bit pazarında elimizden geleni yapsakta bazı arkadaşlarımız şunu anlamamakta ısrar ediyor, bu site bir alışveriş sitesi değil, genel bir kadın paylaşım platformu, el emekleri satışı, girişimci kadınlar, 2. el bebek/ çocuk giyimi ve bit pazarı gibi bölümler yönetim tarafından iyi niyet göstererek "2." el ürünlerini, el emeklerini değerlendirmek isteyenlerin talebi üzerine açılmış bölümler.

Fakat bu demek değildir ki bu bölümlerde sıfır, etiketli ürün satıp ticaret yapmalarına müsade edilecek, dediğin gibi belki bir iki tane alıpta kullanmadıkları etiketli ürün olabilir ama bu ürünler 3-5'i buluyorsa bu ticari faaliyettir ve vergi mükellefi olmaları manası taşır, bunu ben demiyorum, vergi mevzuatları böyle, sanılıyor ki sanal ortamda satış ticari faaliyet sayılmaz, yanılıyorlar, ki son zamanlarda ard arda açılan etiketli ürün topikleri sebebiyle bölüm kurallarına vergilendirmeyle ilgili yazı da eklemek zorunda kaldım.

Ev kadını olmaları sonucu değiştirmiyor, zaten paylaştığım yazıyı okurlarsa evde ek gelir olsun diye el emeği dışında satış yapan kadınları yakından ilgilendiren maddeler var. Keşke bu topiği nikini hatırlamadığım üye okusa ve internet üzerinden yaptığı satışlar yüzünden vergi dairesinden gelen kağıtta neler yazdığını paylaşsa, belki o zaman etiketli ürün satacağım diye uğraşanlar işin ciddiyetinin farkına varırlar. Kısaca o üyemize sattıklarından kazandığının 3 misli vergi cezası gelmiş. Kişiyi hatırlarsam yazdıklarını buraya kopyalayacağım.

Bu da bir tarafa, hadi gelebilecek vergi cezalarını göze alıyorlar diyelim ama bölümün kurallarına riayet eden üyelere de haksızlık yapıyorlar, ki bölüm kurallarının önemli bir kısmını burada konu açan üyelerden gelen şikayetler üzerine oluşturduk, kurallar belli, Nevreste her üyeyle tek tek ilgilenip, özelden bölüm kurallarını tekrar tekrar anlatıyor, hal böyleyken sessiz sedasız bit pazarı şartlarına uyan insanların topiklerini korumak zorunda hissediyoruz kendimizi.

Bölümde ne olur ne biter bilemem ama nerdeyse her topikte ve bölüm kurallarında üstünde durduğum en önemli şey tamam ek gelir olsun diye, ihtiyaç sebebiyle 2. el ürünlerinizi satıyorsunuz fakat rica ediyorum birbirinizin haklarını gasp etmeyin.

Vergi uyarısını kesinlikle ciddiye alın arkadaşlar gg deki satışıma vergi cezası ödüyorum her işlem başı vergi artı 139 ceza artı faizleri olarak

Vergi uyarısını kesinlikle ciddiye alın arkadaşlar gg deki satışıma vergi cezası ödüyorum her işlem başı vergi artı 139 ceza artı faizleri olarak

Yorumunuz için bizzat teşekkür ederim, yazdıklarımı desteklemeniz beni sevindirdi çünkü gerçek dışı bir korku yaratmaya çalıştığım düşünülsün istemem, vergi mevzuatını bizzat incelediğim için ve sitemizde internet üzerinden yaptıkları satışlar sebebiyle usulsüzlük cezası ödemek zorunda kalan üyelerin yorumlarına dayanarak dile getirmek istedim.

Ben bu bölümün ticarethaneye çevrilmesini son derece yanlış buluyorum.
Bizim de vardı etiketi üzerinde ürünümüz. Misal ben yurt dışından çizme aldım, olmadı ayağıma..Koydum onu konuma..

Ama bazı arkadaşlar resmen dışarıdan alıp alıp buradan satmaya çalışıyorlar, hani hiç birimiz çocuk değiliz, anlıyoruz.
Bir kaç üye tarafından ticari olarak kullanılmaya başlandı bu bölüm. Bölümün amacı bu değil ki..

GG, sahibinden gibi siteler var bunun için..Ayrıca oraları için dükkan kirası, ürün başına para ödeniyor sitelere..
Burası bedava ya nasılsa, cılkını illa çıkaralım:ssz:

Bölüm için teşekkürler ayrıca..Sayenizde dolapları, bazaları komple boşalttık:6:

Konuları düzenleyemiyorum ama başlıkları değiştiriyorum..Bu çoğu arkadaşımızın işini görüyor:31:Sizde değiştirmek isterseniz bana ulaşabilirsiniz:31:

inanın bu mesajı yeni gördüm ve bundan önce size sordum konuların altında isminizi gördüm konu yönetici nevreste yazıyordu ve bana yardımcı oldunuz teşekkür ederim

Ben bu bölümün ticarethaneye çevrilmesini son derece yanlış buluyorum.
Bizim de vardı etiketi üzerinde ürünümüz. Misal ben yurt dışından çizme aldım, olmadı ayağıma..Koydum onu konuma..

Ama bazı arkadaşlar resmen dışarıdan alıp alıp buradan satmaya çalışıyorlar, hani hiç birimiz çocuk değiliz, anlıyoruz.
Bir kaç üye tarafından ticari olarak kullanılmaya başlandı bu bölüm. Bölümün amacı bu değil ki..

GG, sahibinden gibi siteler var bunun için..Ayrıca oraları için dükkan kirası, ürün başına para ödeniyor sitelere..
Burası bedava ya nasılsa, cılkını illa çıkaralım:ssz:

Bölüm için teşekkürler ayrıca..Sayenizde dolapları, bazaları komple boşalttık:6:

cnm çok guzel yazmışsın katılıyorum sana ama suan bile hala sıfır ürüne konu açılıp devam ediliyor ve bu kişinin kim oldugunu gözlemledim bikaç gecedir bu 2 konu aynı kişi 2 farklı ip ten açmış sanırım 2 taraflı çalışma varrrr :1:

cnm çok guzel yazmışsın katılıyorum sana ama suan bile hala sıfır ürüne konu açılıp devam ediliyor ve bu kişinin kim oldugunu gözlemledim bikaç gecedir bu 2 konu aynı kişi 2 farklı ip ten açmış sanırım 2 taraflı çalışma varrrr :1:

Yönetim yakalıyor onları, amaca ulaştırmıyor yani :)
Ben de kibledim az önce..

MUNE bu uyarıyı yaptığı günden beri şunu düşünüyorum.....ki sevgili beyondparadise arkadaşımızda birebir yaşamış ....peki sevgili Mune bu kadar kesin cezalar varsa neden bit pazarı devam ettiriliyor......burda yüzlerce insan konu açtı...herkez satış yapıyor....düşünemiyorum olacakları....açıkcası korkutuyor beni:50:.....burası devam ettiği sürece herkezde satışa devam edecek gibi görünüyor....
Ne yapmalı bilemedim......satışlar durdurulmalı mı?

bu akşam ıkı konu bırden var sıfır urun ıcın hadı bırısı acık acık yazmısta otekı masallah neyse nasılsa cıkar ortaya:31:

Yönetim yakalıyor onları, amaca ulaştırmıyor yani :)
Ben de kibledim az önce..

yakalayana kadar zaten kadın voleyi vuruyor satıyor elindekileri.. konusu kapansın yeni üye olup başka açıyor :))) birde konular kapanmıyor ya o isme özelden msjda atılıp satışa devam ediliyor konusu kapansa bile buyuzden ztn bu işi ticarete dokenler farkındaysanız devamlı özele gelin mail verin yazıyor.

MUNE bu uyarıyı yaptığı günden beri şunu düşünüyorum.....ki sevgili beyondparadise arkadaşımızda birebir yaşamış ....peki sevgili Mune bu kadar kesin cezalar varsa neden bit pazarı devam ettiriliyor......burda yüzlerce insan konu açtı...herkez satış yapıyor....düşünemiyorum olacakları....açıkcası korkutuyor beni:50:.....burası devam ettiği sürece herkezde satışa devam edecek gibi görünüyor....
Ne yapmalı bilemedim......satışlar durdurulmalı mı?

bunu senmi yazıyorsun :1: kim satacak o sıfır cantalarını guzelim yoksa :( kokteylde giydiklerini :/

yakalayana kadar zaten kadın voleyi vuruyor satıyor elindekileri.. konusu kapansın yeni üye olup başka açıyor :))) birde konular kapanmıyor ya o isme özelden msjda atılıp satışa devam ediliyor konusu kapansa bile buyuzden ztn bu işi ticarete dokenler farkındaysanız devamlı özele gelin mail verin yazıyor.

Haklısın.:31:.............

Back