• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bit kabusu.. Acil yardım

Buyrun bit uzmanı geldi :KK52:
Ben 9 senelik okul öncesi öğretmeniyim ve artık bit konusunda uzmanlastim :confused:. Bu uzmanlığı alana kadar banada bulaştı bebelerden :KK22:
Oncelikle panik olmayın emin olun cÖzüm çok zor değil. Eczanede satılan paranit şampuanı tek geçerim bit konusunda kesin çözüm. Bitleri her bit sampuani öldürüyor ama bu şampuan sirkeleride yok ediyor. Sampuandan sonra saçları kutudan çıkan tarakla uzun uzun tarayin. Bitler ve sirkeler o tarakta kalacaktır. Taramadan sonra ince ince bakın saça gördüğünüz sirke varsa uzaklastirin sactan. Ve mutlaka bu işlemi 7 8 gün sonra tekrarlayın. Çünkü gözden kaçan bir yumurtadan tekrar bit çıkabilir. SaçI bir kez yıkadıktan sonra çocuğun tüm giysilerini kullandığı carsaf lari yüksek isida yıkayın hepsini özellikle dikiş yerlerini utuleyin ve hava almayacak şekilde ağzını baglayip bir kaç gün bekletin. Evin tüm üyelerini kontrol edin. Mutlaka öğretmeni hemen bilgilendirin. Çünkü sınıfa başka çocukta varsa tekrar bulaşabilir sizin cocugunuza. Cok geçmiş olsun

Oncelikle sacini kestirin dediginiz gibi.. eczaneden bit sampuani alin .. gecer korkmayın. kardesimin basina da geldi

çok sinir bozucu birşey...
insanın bit deyince bile kafasını kaşıyası geliyor...
kimin başına gelmemiştir ki....okullar kurslar kreşler
herkes temizlikte aynı hassasiyeti göstermiyor...
ilaç temizler bir de metal dişli bir tarağı var kutusunda onunla da tarayın...
kalanı da temizlersiniz artık ama en azından ölü olurlar

bu da yetmez kreşle konuşun sonuçta kaynak orada

Ben de her sene bitli öğrencilerle çalıştığımdan zaman zaman bulaşıyor.
sirkw varsa bit vardır. Paranitten memnun kalmıştım ben, çok kötü kokuyor ama çözüm oluyor.

Bit şampuanı + bol miktarda saç kremi( yarım kutu kadar)

Saç kremi saçı yumuşatıp kayganlaştırıyor. Temizlemek çok daha kolay oluyor. Benim sınıfımda da her yıl belli dönemlerde yaşanıyor bu sıkıntı. Velilere de söyledim. Saç kremi iyi bir kurtarıcı.

Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bütün gece rüyamda bitlerle uğraştım :( paraniti deneyeceğim. Kızıma geçmemesi içinde bit tokası kullanayım diyorum işe yarar mı?

Kızlar oğlum 3,5 yaşında bu sene kreşe başladı. Bu akşam kafasını kaşıdığını farkettim. Şüphelenip kontrol ettiğimde sirke olduğunu gördüm. Saçları biraz uzun oğlumun. Bit hiç görmedim şimdi uyuyor ve devamlı bakıyorum bit var mı diye. Yarın sabah ilk iş saçını kestiricez ve ilaç yapıcaz. Kafayı yemek üzereyim başına böyle bir şey gelen var mı? Nolur paylaşın varsa.
telaşlanma her çocuğun başına gelebilecek bir şey. saçlarını kestirmek yapabileceğin ilk şey. sonra eczanelerde bit şampunanı var. Onlardan da alırsın. Bence sorun kalmaz. Olsaydı görürdün zaten.
Sirke olarak gördüğün de kepek olmasın?

telaşlanma her çocuğun başına gelebilecek bir şey. saçlarını kestirmek yapabileceğin ilk şey. sonra eczanelerde bit şampunanı var. Onlardan da alırsın. Bence sorun kalmaz. Olsaydı görürdün zaten.
Sirke olarak gördüğün de kepek olmasın?
Hayır hayır sirke eminim. Saça tutunmuştu çünkü. Ya saatlerce baktım bit göremedim. Mümkün müdür sirke var ama bit yok? Çok başında farkettim sanırım çünkü sirkede çok az. Saçını kestirdim ilaç aldım birazdan uygulayacağım. Umarım kurtuluruz ve bit yoktur.

Back