• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bit kabusu.. Acil yardım

Mata Hari

Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
7.011
19.528
298
Kızlar oğlum 3,5 yaşında bu sene kreşe başladı. Bu akşam kafasını kaşıdığını farkettim. Şüphelenip kontrol ettiğimde sirke olduğunu gördüm. Saçları biraz uzun oğlumun. Bit hiç görmedim şimdi uyuyor ve devamlı bakıyorum bit var mı diye. Yarın sabah ilk iş saçını kestiricez ve ilaç yapıcaz. Kafayı yemek üzereyim başına böyle bir şey gelen var mı? Nolur paylaşın varsa.

Mutlaka vardir, yani benim kucuk kzuenim de annesi cok titiz olmasina ragmen okuldan kapti iste. Okullarda bit oluyor sonucta, cok dert edinmeyin. Bizim kizin bitleri ilacla gecmisti.

Eczaneden bit şampuanı alın ve uygulayın
Kıyafetlerini ve yastıkyüzü nevresim vs yi de yüksek ısıda yıkayın.
O şampuanı düzenli olarak kullanırsanız aynı zamanda koruyucu özelliği var..
Geçmiş olsun..

Ohooo benim bit yuzunden ilk okulda sacim hic uzun olmadi ondan simdi uzun takiliyorum
Eskiden zordu annem dizine yatirir tek tek cekerdi saclarimdan simdi bir sprey bir tarak tamam
Saclari kesmenize de gerek yok sanirim. Bir daha gelmemesi icin de yakaya beyaz birsey takiliyordu yanlis hatirlamiyorsam.

nyda al cnm kesinlikle 1 kullanımda kesin çözüm kızımada gelmişti geçen yaz tek kullanımda hallettim ne bit kalıyo ne sirke ..

bende ilkokuldayken üstelik annem hergün kafamı kontrol ederken ve her şeye dikkat ederken sıra arkadaşımdan kapmıştım maalesef yani kafamda sirke bulmuştu öldürmüştü de.. ama bit var mıydı tam hatırlayamıyorum her neyse işte saçlarımda upuzundu hemen eczaneden şampuan alıp yıkadı falan sonrada hiçbir problem kalmadı

Henüz bite dönüşmemişler yavru halinde yumurtaları var ve temizlemeniz çok zor
ben olsam saçlarını eve gelmeden kazıtırdım size geçme ihtimali çok yüksek

bizim ortaokulda sınıfta bi kız vardı kafası bit kaynıyordu resmen konuşurken bitlerin kafasında gezindiini saçlarına dalıp çıktığını görüyorduk. bi gün gene karşılıklı konuşuyoruz kafasından bir bit beyaz yapraklı sayfanın ortasına düşüverdi o da biti aldı arka sıraya döndü ve sıra üzerinde çıtlattı şok olmuştum bit deyince hep bu gelir aklıma bu arada küçükken bir kere ben bitlenmiştim annem fındık ilacı sürmüştü kafama ondan sonra da bir daha uğramadı meret :)

Bisey olmaz normaldir, sampuanini alin hemen yikayin, yastik kiliflarini falan yüksek derecede yikayin yani nevresimleri, ayicik mayicik oyuncaklarinida bi posete koyup agzini sIKI baglayin ve bilac gün bekletin... Ha bide taraklari var ondan alin her banyodan sonra rutin kontrol haline getirin...Maalesef kreslerde ve okullarda cok bulasiyor...:KK14:

Kızlar oğlum 3,5 yaşında bu sene kreşe başladı. Bu akşam kafasını kaşıdığını farkettim. Şüphelenip kontrol ettiğimde sirke olduğunu gördüm. Saçları biraz uzun oğlumun. Bit hiç görmedim şimdi uyuyor ve devamlı bakıyorum bit var mı diye. Yarın sabah ilk iş saçını kestiricez ve ilaç yapıcaz. Kafayı yemek üzereyim başına böyle bir şey gelen var mı? Nolur paylaşın varsa.
Bitten arındıktan sonra eczanede tabletler satılıyor çocuğunuzun giyisi sine tutturun bit gelmemesi için

Çok teşekkür ederim. Ya dediğim gibi hiç bit görmedim. Önce birinden bit geçiyor sonra o bit yumurtasını bırakıyor böyle mi bunun düzeni. Yoksa bit varda ben mi göremiyorum :( kaşıntı başladı bende de psikolojik. Kızımla bana geçerse yanarız.

Geçmiş olsun, saçlarını mümkün olduğunca kısacık kestirin, hemen bit şampuanı alıp kullanmaya başlayın, çocuğunuzun yattığı yastığı, örttüğü yorganı, nevresimi yıkamayı unutmayın, o minik böcekler illettir saçtan dökülüp yatakların dikiş aralarına süzülüveriyorlar, siz çocuğunuzun başını temizlesenizde kullandığı eşyalardan tekrar bulaşıyor, yavrunuzla yakın temastasınızdır, önlem olsun diye sizde bit şampuanı kullanırsanız iyi olur ve pazartesi günü de öğretmenini bu konuda bilgilendirin, sınıfta bit taraması yapmasını isteyin, sınıftaki çocuklardan birinde mutlaka bu bitlerin kaynağı vardıe, kaynak temizlenmezse çocuklar sürekli birbirine bulaştırır.

Geçmiş olsun, saçlarını mümkün olduğunca kısacık kestirin, hemen bit şampuanı alıp kullanmaya başlayın, çocuğunuzun yattığı yastığı, örttüğü yorganı, nevresimi yıkamayı unutmayın, o minik böcekler illettir saçtan dökülüp yatakların dikiş aralarına süzülüveriyorlar, siz çocuğunuzun başını temizlesenizde kullandığı eşyalardan tekrar bulaşıyor, yavrunuzla yakın temastasınızdır, önlem olsun diye sizde bit şampuanı kullanırsanız iyi olur ve pazartesi günü de öğretmenini bu konuda bilgilendirin, sınıfta bit taraması yapmasını isteyin, sınıftaki çocuklardan birinde mutlaka bu bitlerin kaynağı vardıe, kaynak temizlenmezse çocuklar sürekli birbirine bulaştırır.
Evet evet cümleten bit şampuanıyla yıkanıcaz zaten. Bir hafta okula göndermiyim bari. Koca kreşte nasıl arınır bilmem ki. Hemen bilgi vermeliyim öğretmenlerine. Hepinize çok teşekkür ederim.

Gecenlerde benimde yegenime gecmis 4 yasinda .. her yoludenedik care gaz yagi ... ki saclarida cok guzeldir herhangi bi deforme felan olmadi..
Yinede tercih sizin

Bit ilacı var eczanelerde. Eskiden zalvor adlı ilaç vardı şimdi aynısının farklı isimlisi. Bana üniversitede bulaşmıştı düşünün yurtta!!! Saçım da kıvırcık!!! Gittim hemen aldım uyguladım kendim, eser kalmadı. Bir de sakın kazıtma falan yapmayın çocuğunuzun saçını. O yaşlarda kötü etkilenir, utanır vs. Korkmayın ilacı uygulayın ve koruyucu şampuan kullanın,kolay gelsin.

Yeğenimin de saçları uzundu nasıl olmuşsa bulaşmış, ondan kardeşine, sonra da ablama bulaştı. Hemen saçını kestirdiler. Ailecek bit şampuanı kullanmanız gerekiyor.

İlkokuldayken bikaç kere bitlenmiştim saçlarım uzun (belimde) ve kıvırcıktı. Annem kafama ne ilaçlar boca etti, ne gazlar sıktı, o ince bit taraklarıyla hergün beyaz tülbent üzerine taranırdı saçlarım. Hem utanırdım hem de üzülürdüm. 3. Sınıftan sonra bit illetinden okulumu değiştirince kurtulabilmiştim. Şuan yazarken bile kaşınmaya başladım yalnız :KK53:

Çarşaf yastık nevresim elbiseleride yıkayı .Bunlari yıkarken mutlaka zifiran isimli dezenfekte edici madde var birlitre ecza depolarında satılır kullan .Yikamada iki kapak makineye koyacaksın.Fazla koyma kumaşı eskitiyor. Bunu koymazsan ya kaymatman ya utulemen lazım tüm evi.

Back