Bit hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi😔

Toka ve tarağı bit şampuanı + çamaşır suyu olan bir kasenin içine koydum bir gün bekleteyim diye öyle olmaz mı?
Daha önce kullandığınız toka tarak vb. Şeyleri atın. Havluları 90 derecede yıkayın. Yastık ve kılıfları çarşafları da yıkayın 60 da. Yastık 60 da yıkanmaz o yüzden yastığı uzunnnnn süre kullanmayın.

Kendin temizlemeye çalıştığın için muhtemelen sirke kaliyo kafanda.onlar bite dönüşüyor.surekli bit şampuanlarıyla yıka ve tara.bi tane bile kalması yeterli üremesi için.cok lanet bisey ya.o bit şampuanları sadece bitleri öldürüyo yumurtalarına bisey yapmıyo.keske temizleyecek birisi olsa .
Boya öneren arkadaşlarınız olmuş. Boya iyi fikir cidden.ombrenin çok faydası olacağını sanmıyorum dipten yapılmadığı için.
Eskiden gaz yağı sürerlerdi bitleri öldürmek için.bulabilirsen deneyebilirsin ama illa ki birinin o sirkeleri temizlemesi lazim
Ya sürekli birine rica edemiyorum çok utanıyorum bu durumdan. Bit tarağı ince ve sık bol bol tarıyorum o çözmez mi😔 sirkeler geçen sefer gelmişti buna. Şimdi bitler nerden çıktı inanın anlamadım çok korkuyorum.

Peki tamamen boyasam bir daha bit gelir mi, çünkü çocuklar da bir var ve pisler. Gene gelir mi saçıma.
Bit kizamık değil ki bir kere geçirdin,oldu bitti olsun :)) elbette dikkat etmezseniz yine bitlenirsiniz. İlk mesajımda da yazdım ya, ben her salgın bitlenirdim :confused: :confused:
(Şükürler olsun,18 sene olacak,bitlenmiyorum. Ama travması hala var, ne zaman biri dikkatlice saçıma baksa 'lan bit mi geziyor acaba?' diye gerilirim 😅)

Zaten bit gördüğümden beri yıkamadığım şey kalmadı. 60 derecede elime ne geçerse yıkıyorum çamaşır yıkamaktan iflasın kesildi cidden. Off çok tiksiniyorum gerçekten ya😔
Öğretmenlik yaptığım yillarda bana da bulasmisti boya yaptım. Ciglik atmistim gorunce annem banyoya sokti hemen beni bitene kadar ağlamıştım cok can sıkıcı bir durum. Su an bile psikolojik kaşındım

Bitlenmek zararsız olsada biraz mide kabartacak bir durum maalesef, ayrıca öğretmensiniz ve gayet normal bir durum. Size tavsiyem bit ve sirke öldüren ürünler kullanmanız ve sık sık saçlarınızı bit taragıyla taramanız. Sirkeler ölmezse tekrar ve tekrar bitlenirsiniz . Geçmiş olsun .

Ya sürekli birine rica edemiyorum çok utanıyorum bu durumdan. Bit tarağı ince ve sık bol bol tarıyorum o çözmez mi😔 sirkeler geçen sefer gelmişti buna. Şimdi bitler nerden çıktı inanın anlamadım çok korkuyorum.
Taraga gelen sirkeler muhtemelen bite donusmek uzere olanlar.kucuk olanlar taraga gelmiyo malesef.o nedenle çok iyi temizlenmesi gerekiyo.hergun yıkaman lazım temizleyecek kimse yoksa.bence boya denemelisin .

Bizim zamanımızda bit muayenesi yapardı öğretmen şimdi yok mu? Nereye kadar pis pis bence kökten çözümü olmalı onlara da yazık. Beni de kaşıntı tuttu bu arada 😂

Kızım ilkokul giderken her sene bitlenirdik.artik uzman oldum diyebilirim.oncelikle size kweleda bit şampuanı nı tavsiye ederim.hepsini denedim en iyisi bu.sampuanı üzerindeki tarife göre uygulayın ve beş gün sonra aynı işlemi bir daha yapın.olmeyen sirke kaldıysa yumurtadan çıkınca bir süre sonra onlar da yeniden yavruluyor.o yüzden çıkan yavrular büyümeden ikinci ilaçlamada öldürülmeli.her bit ilacı sirkeleri öldürmüyor bu işde en başarılı bit ilacı kweleda

Bit kizamık değil ki bir kere geçirdin,oldu bitti olsun :)) elbette dikkat etmezseniz yine bitlenirsiniz. İlk mesajımda da yazdım ya, ben her salgın bitlenirdim :confused: :confused:
(Şükürler olsun,18 sene olacak,bitlenmiyorum. Ama travması hala var, ne zaman biri dikkatlice saçıma baksa 'lan bit mi geziyor acaba?' diye gerilirim 😅)
Dikkat ediyorum inanın. Lavanta yağını enseme boynuma bileğime her gün sürüyorum. Bit broşu takıp öyle gidiyorum. Ama çocuklar 1. Sınıf olduğu için desteğime çok ihtiyaç duyuyorlar. Harfleri yazarken ellerini tutmak zorunda kalıyorum. Yada ödev yazarken eğiliyorum yanlarına. Ya da onlar gelio sarılmak istiyor. Arkam dönükken bazıları saçımı okşuyor. Ne kadar korumaya çalışsam da olmuyor işte. Daha ne yapmalıyım gelmemesi için. Çok fenayım ya

Kızım ilkokul giderken her sene bitlenirdik.artik uzman oldum diyebilirim.oncelikle size kweleda bit şampuanı nı tavsiye ederim.hepsini denedim en iyisi bu.sampuanı üzerindeki tarife göre uygulayın ve beş gün sonra aynı işlemi bir daha yapın.olmeyen sirke kaldıysa yumurtadan çıkınca bir süre sonra onlar da yeniden yavruluyor.o yüzden çıkan yavrular büyümeden ikinci ilaçlamada öldürülmeli.her bit ilacı sirkeleri öldürmüyor bu işde en başarılı bit ilacı kweleda
Bende paranit duyduğum için onun sprey ve şampuanını almıştım. Herkes paranit tavsiye etmişti. Kweleda hiç duymamıştım ona da bakayım.

Gaz yağı alın pamukla saç dipleri dahil komle sürün yarım saat sonra bit şampunla yıkayın biter gider

Gaz yağı alın pamukla saç dipleri dahil komle sürün yarım saat sonra bit şampunla yıkayın biter gider
Gaz yağı çok tehlikeli değil mi? Taraktan ötürü kafa derimi bayağı hırpaladım maalesef. Gaz yağı zarar vere diye düşünüyorum

Gaz yağı çok tehlikeli değil mi? Taraktan ötürü kafa derimi bayağı hırpaladım maalesef. Gaz yağı zarar vere diye düşünüyorum

Valla ben ufakken çok çektim bitlerden neredeyse her ay bitlenirdim ...denemdiğimiz yöntem şampuan yoktu komşu anneme bir şişe gaz verdi al önce bunu sür dedi yaptık kurtulduk ... ve ne hikmetse birdaha bulaşmadı

Dikkat ediyorum inanın. Lavanta yağını enseme boynuma bileğime her gün sürüyorum. Bit broşu takıp öyle gidiyorum. Ama çocuklar 1. Sınıf olduğu için desteğime çok ihtiyaç duyuyorlar. Harfleri yazarken ellerini tutmak zorunda kalıyorum. Yada ödev yazarken eğiliyorum yanlarına. Ya da onlar gelio sarılmak istiyor. Arkam dönükken bazıları saçımı okşuyor. Ne kadar korumaya çalışsam da olmuyor işte. Daha ne yapmalıyım gelmemesi için. Çok fenayım ya
Yaa çok şirin:) hiç korkma ,kendi rengine boyat olsun bitsin. Zaten daha önce boyatmadiysan, rengi değişmiyor ilk boyada (evde yapılan ilk boya diyeyim ya da)
Ben ilk defa üniversitede bir heves yüz kişiye danışıp uygun rengi buldum. Arkadaşım geldi, boyadı falan. Sabah kuruyan saçıma baktım, yine katran karası 😅😅 bir gram bile açılmamış :)
O yüzden benim onerim peşpeşe her gün duzlestir, baktın olmuyor,boya gitsin doğal bir renge.
Bit öyle bir şey ki, yaşarken kabus gibi geliyor ama nedense sonrasında insana çok komik geliyor bitli anıları 😅 umarım sen de bir haftaya kalmaz kurtulursun

Yaa çok şirin:) hiç korkma ,kendi rengine boyat olsun bitsin. Zaten daha önce boyatmadiysan, rengi değişmiyor ilk boyada (evde yapılan ilk boya diyeyim ya da)
Ben ilk defa üniversitede bir heves yüz kişiye danışıp uygun rengi buldum. Arkadaşım geldi, boyadı falan. Sabah kuruyan saçıma baktım, yine katran karası 😅😅 bir gram bile açılmamış :)
O yüzden benim onerim peşpeşe her gün duzlestir, baktın olmuyor,boya gitsin doğal bir renge.
Bit öyle bir şey ki, yaşarken kabus gibi geliyor ama nedense sonrasında insana çok komik geliyor bitli anıları 😅 umarım sen de bir haftaya kalmaz kurtulursun
Bit şampuanı ile yıkanıp çıktım demin. Topuz yaptım saçımı yarın öyle gideyim dedim. Yarın akşam düzleştireyim bari. Daha önce düzleştirmekten çok çektim saçlarımı azaltmıştı hep, kullanmıyordum bir süredir. Neyse artık 🤦🏻‍♀️ En yakın zamanda boyatacağım. Çok yardımcı oldunuz, teşekkür ederim 💗

Senin şu profil resmin de yani 😁

Sirkeler taraga gelmez saca yapisir iyice tutunurlar. Bit sampuanini 7-8 gun icinde tekrar yapmaniz lazim yavrular mi buyuyormus ne ,yani sampuani tekrar tekrar kullanin. Kizlar soylemis zaten sacinizi boyayin, duzlestirici de iyi fikir. Bir tanidigim kizinin sacina sivrisinek ilacı sıktığını söylemişti bana da cok zararli gelmisti ama sac boyasinda da kim bilir neler var.Eskiden gazyağı surerlerdi tum saca demi yanlış hatırlamıyorum. Cok gecmis olsun, kolaylıklar diliyorum.

cok zor bn bu yaz bitlendim eltimden bana gecti allahim o ne korkunc gunlerdi bit tokasi aldim sampuan ,sprey hic biri ise yaramadi teyzem ve teyzemin kizi temizliyor ,temizliyor bitmiyor bir tane sirke kalsa yineden sariyor metal bit taraginla islakken her banyodan sonra saci ayirip guzelce dipten ,dipten tarayin hergun yapin bunu yardim alin biri tararsa daha iyi olur guzel taranmasi acisindan insallah en kisa zamanda kurtulursunuz boyada bir ise yaramiyor bn denedim kafam yandi masallah onlara bisey olmadi.

cok zor bn bu yaz bitlendim eltimden bana gecti allahim o ne korkunc gunlerdi bit tokasi aldim sampuan ,sprey hic biri ise yaramadi teyzem ve teyzemin kizi temizliyor ,temizliyor bitmiyor bir tane sirke kalsa yineden sariyor metal bit taraginla islakken her banyodan sonra saci ayirip guzelce dipten ,dipten tarayin hergun yapin bunu yardim alin biri tararsa daha iyi olur guzel taranmasi acisindan insallah en kisa zamanda kurtulursunuz boyada bir ise yaramiyor bn denedim kafam yandi masallah onlara bisey olmadi.
Ya daha da moralim bozuldu şimdi. 2 günde bir tarakla tarıyordum bende. Nerden türedi gene anlamadım ki. Yardım edecek kimsem yok, annem çok uzakta. Tek başıma tarak ile tarayarak bitirmeye çalışacağım. Boya demişti herkes, siz işe yaramadı dediniz. Umarım bende yarar😔

X