Biskrem kurabiyelerim neden olmuyor?

yemyeshill

GeZeGeN_
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.339
53
683
37
İstanbul
Selam bayanlar şu aşğıdaki tarifle kurabiye yaptım ama nedense içleri hamur kaldı:(( neden böyle oluyordur ya ? ne zaman kurabiye yapsam ya yayılıyor ya da böyle içi yumuşak hamur kalıyor????

Biskrem Kurabiye Yapımı:

Öncelikle margarin, sıvıyağ, vanilya, yoğurt ve toz şekeri bir kapta yoğurmaya başalayalım ardından elek yardımıyla un ilavesi yapalım ve bu işlem sırasında hamurun kıvamını iyi ayarlayın bunun için un kullanabilirsiniz ya da biraz daha az un kullanabilirsiniz. Hamurumuzu yaptıktan sonra parçalar koparın ve avucunuz da açın ardından bir kaşık yardımıyla çikolata sosu koyup kenarlarından üste doğru kapatın ve tepsiye dizin. Ardından çatal yardımıyla ve ya bıçakla üzerine fazla derin olmayan çizikler atın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun…
Biskrem Kurabiye Mealzemeleri:

* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar un 4-5 bardak kadar
* 120 gr margarin
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt

İçine:

* Çikolata sosu (nutelle’da olabilir)

Son düzenleyen: Moderatör:
5-6 su bardagı un koydum fırından olabilir sanırım cünkü altı hemen pişti üstü ise aynı poğaça gibi yumuşak oldu:((

Canım şimdi aklıma geldi margarini bir tavada kısık ateste erit öyle kullan cünkü eritmeyince yayılıyor benimkiler editörden yogurunca fırında eriyo yayılıyo sanırım yada benim fırın öyle bilemiyorum

Canım şimdi aklıma geldi margarini bir tavada kısık ateste erit öyle kullan cünkü eritmeyince yayılıyor benimkiler eritmeden yogurunca fırında eriyo yayılıyo sanırım yada benim fırın öyle bilemiyorum

Canım şimdi aklıma geldi margarini bir tavada kısık ateste erit öyle kullan cünkü eritmeyince yayılıyor benimkiler eritmeden yogurunca fırında eriyo yayılıyo sanırım yada benim fırın öyle bilemiyorum

evet bir dahakine eriterek deneyeyim en iyisi ben yoğurup yaptım eritmeden zaten hamur işlerinde pek iyi değilimdir böyle hevesleniyorum yapıyorum olmayınca hepten hevesim kaçıyor:36:

Back
X