Birtakım Olumsuzluklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında kayinvalide bilmesi gerekiyor ki gelin onun çocugu değildir tanımadığı insanların yanında kalmak çok sıkıcı tanimior diyorum cunku aynı evde yaşamadan kimse kimseyi tanımaz. Planı çoktan yaptığınızı eşin söylesin annesine uygun dille anlamıyorsa.

Daha da fenası tartisirken olan bir detayi daha anlatmak istiyorum. Ben depremde tek basima evdeydim ve den cikamadim formanto yikilinca 3 saat evde rehin kaldim ve kapimi kirip beni cikarttilar evden. Ben ilk 2.5 saat caresizce bekledim ama son yarim saatte deprem hic durmayinca umidimi kesip annemi aradim helallik istedim. Sonra hatlar zaten gitti. Bana tutmus diyor ki sen herseyde once ailenle paylasiyorsun bizi benimsemiyorsun bir ayagin hep kapida deprem aninda anneni aradin beni aramadin. Beni de arasaydin benle de konussaydin 🤦🏻‍♀️
İnsanın o an aklına adı bile gelmiyor can telaşından. Ben okurken sinir oldum sizi düşünemiyorum. Allah yardımcınız olsun.

Ben depremden çıkıp onların evine geldiğimde 1 gece kaldım ve ertesi gün beni ailem almaya geldi. Bana onun lafını yapıyor. Koştur koştur beni neden almaya gelmişler birkaç gün daha kalmam gerekirmiş. Yahu dedim siz iyi misiniz benim kafama taşlar yağdı ben resmen enkazdan çıktım. Ailem tabiki koştur koştur beni gormeye almaya gelecekler
Ah ah daha baska detaylara yer vermedim. Ben depremden sonra ailemin yanına 2. Kez gidisimde 1 hafta kalirim dedim sonra durum degisti 15 gun kalmam gerekti de kaynanama bunu telefona soyledigimde bana nasil bagirdi sen 1 haftaligina gittin ne demek 15 gun kalacagim dedi. Sonra esimle durumu paylastim. Ben oyle uygun gordum 15 gun kalacaksin orda dedi konuyu kapatti.
ne münasebet ya. Kötü olmak istemiyorum diyorsunuz ama o kadın ağzını bi açsa kim bilir ne kötülükleriniz var haberiniz yok 🤣 birlikte kaldıkça da çetele tutar. Uzak olursan sadece “gelmedi” der öyle kötü olursun. Şu yaptığı bile göz devirtti bana bi soldan geldiler. Senin kendine gareziin mi var niye gideceksin bunun yanına? tam o gün hadi be sende gebeş kaplumbağa diyip yanından gitmelikmiş 😄

Eşim yurtdışına çıktı istersen annemlerde kal yada onlar gelsin dedi, ne münasebet???? Yalnızlığı seven, bekarken iş için il il gezen ben evimde tek başıma kalabilirim..

Of hepsi mi aynı olur? Hepsi mi mutluluğa kaktüs dikerler of of
Gercekten hepsi ayni sanırım ya.

Daha da fenası tartisirken olan bir detayi daha anlatmak istiyorum. Ben depremde tek basima evdeydim ve den cikamadim formanto yikilinca 3 saat evde rehin kaldim ve kapimi kirip beni cikarttilar evden. Ben ilk 2.5 saat caresizce bekledim ama son yarim saatte deprem hic durmayinca umidimi kesip annemi aradim helallik istedim. Sonra hatlar zaten gitti. Bana tutmus diyor ki sen herseyde once ailenle paylasiyorsun bizi benimsemiyorsun bir ayagin hep kapida deprem aninda anneni aradin beni aramadin. Beni de arasaydin benle de konussaydin 🤦🏻‍♀️
Bu kadına çok bile katlanmışsın, çok fena bir kadın, eğer şimdi mesafe koymazsan ne zaman koyacaksın ayrıca karşısında susma kendini ifade et , yeri gelirse kötü ol , dengesiz kadın ya ,bir zahmet ölümle burun buruna gelmişken annemle helâlleşeyim senle ne isim var deseydin , siz fazla iyi niyetlisiniz...

Ooooo. Esin niye aklı başında diyodum? Demekki nasıl yildiysa annesinin deliliginden?

Lütfen akıllı olun , burdaki kadınlar uzun yıllardır evli ve hepsi kayinvalidelerin, eş ailelerinin ciğerlerini biliyor, asla yaranamazsınız, ben de 4 yıllık evliyim ve gerçekten yaranılmıyor, verdikçe daha fazlasını istiyorlar, çocuğun yokken gereken mesafeyi koymazsan çok mutsuz olursun , şimdiden mesafeni koy , valla ben mesafe koyunca daha kıymetli oldum ...
Gercekten mesafeli olacağız bizde ôyle duruyor. Bunu istemezdim ama gidisat o yönde

Burda ilk defa eşi aklı başında, kv cozutuk, gelin de gidip es yerine cozutuk kv dinliyor.
Halbuki bu olayı kullanıp çokta güzel kv den uzaklaşabilir mesafe koyabilir, eşi de kendisinden yana , ahhh ahhh bizim elimize böyle fırsatlar geçmedi ki, hoş ben kendime fırsatlar yarattım 🤪

Bu kadına çok bile katlanmışsın, çok fena bir kadın, eğer şimdi mesafe koymazsan ne zaman koyacaksın ayrıca karşısında susma kendini ifade et , yeri gelirse kötü ol , dengesiz kadın ya ,bir zahmet ölümle burun buruna gelmişken annemle helâlleşeyim senle ne isim var deseydin , siz fazla iyi niyetlisiniz...
Soyledim inanın sesimi fazlaca çıkarttım. Beni doğuran annemi arayacagim tabi sen ne diyorsun helallik aldim diyorum benden de alsaydin diyor hala. İnanilmaz dik basli bir kadin. Kendi cocuklarina yillarca hep mudehale etmis zaten

Soyledim inanın sesimi fazlaca çıkarttım. Beni doğuran annemi arayacagim tabi sen ne diyorsun helallik aldim diyorum benden de alsaydin diyor hala. İnanilmaz dik basli bir kadin. Kendi cocuklarina yillarca hep mudehale etmis zaten
Bence eşiniz sizi annesinden korumaya çalışıyor sakın ha durmayın orda , eşinizi dinleyin , bu kadınla iyi olunmaz zaten , aşırı bencil ve narsist ...

Böyle bir yanlışa düşmeyin lütfen. Sizin bu konudaki şansınız eşiniz olmuş. Malum bu ülkede erkeklerin yarısı annesiyle göbek bağını kesememiş. Baştan taviz vermeyin. Ne derlerse desinler dik durun, kararınızdan dönmeyin. Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmeyin.
Çok haklısınız yorumunuz, desteğiniz için cok tesekkur ederim 🌸

Gercekten hepsi ayni sanırım ya.
Daha farkında değilsin. Seninki 1-2 düzey üstte.
Halbuki bu olayı kullanıp çokta güzel kv den uzaklaşabilir mesafe koyabilir, eşi de kendisinden yana , ahhh ahhh bizim elimize böyle fırsatlar geçmedi ki, hoş ben kemdime fırsatlar yarattım 🤪
Bakın şöyle anlatayım. Tamamen özgür yetistirildim.Donsem arkamı kimse birşey demez üstüne boşanma partisi yapacak sosyal cevredeyim. Kv ile onun tavırları nedeniyle baştan mesafeliydim. Eşimin konu sahibinin eşinin kivamina gelmesi 5.yila tekabül ediyor. Elindeki fırsatı tepiyor.

Kadın olduğunuz için mi yoksa gelin olduğunuz için mi tek kalamıyorsunuz başka şehirde anlamadım.
Ama dinlemeyin kimseyi.
Baştan mekik dokumanız da yanlışmış.
Eşiniz yokken neden eş ailesinin evinde kalasınız ki?
Her ikisi de. Tutturmuslar bir elalem ne der diye. Kendi kızları bile bu kafadan yıllardır çıkaramamış kadını.

Herkese merhabalar. Çok çıkmazda olduğum ince bir çizgideyim. Sizlerin fikirlerine danışmak istiyorum 🙏🤲🏻

Kocamla 1 yıl önce evlendik. Eşim asker olduğundan görev yeri deprem bölgelerinden birindeydi. İkimizin ailesinden uzakta 7 ay yaşadık. Ardından şubat ayında malum deprem felaketinden sonra binamız yıkılmasa da inanılmaz ağır hasarla canımızı zor kurtardık. Biz hemen tayin beklerken işler öyle yürümedi ve şubat ayından itibaren ayrı yaşıyoruz. Ben memlekete döndüm ama eşim görevi gereği deprem bölgesinde kalmaya devam etti, aylardır izin aldıkca yanıma gelip gitti. 1 yıllık evliyiz ama sadece 7 ay birlikte yaşayabildik. Depremden beri ben biraz ailemde biraz onun ailesinde yaşıyorum. İkimizin ailesi farklı şehirlerde yaşıyor. Aylardır yollarda mekik dokuyorum.

Neyse ben zaten tayin için temmuzu iple çekiyorken, eşime yuvama kavuşmak için günleri sayıyorken tam tayin olduk bu sefer de eşime 6 aylık yurtdısı görevi çıktı. 1 ay sonra gidecek. Resmen yıkıldım. Psikolojim alt üst oldu. Çok ağladım, üzüldüm. Eşimde bana tayin yerinde lojmana evimizi kurarız, sen bu süreci evimizde geçirirsin, kafanı dinlersin, arada ailelerimize gelip gidersin, arada onlar senin yanına gelirler dedi. Kafamda bazı planlarım vardı ben yokken onları gerçeklestirirsin dedi. Bana da çok mantıklı geldi. Birde çok samimi bir iş arkadaşına da aynı görevlendırme çıktı. O arkadaşının eşiyle de ben çok samimiyim. Onunla da beraber kalırsınız arkadaşlık edersiniz bu sürecte dedi.

Buraya kadar bir sorun yok bir şekilde evimde daha çabuk zaman geçer diye düşündük.
Ama bu durumu eşimin ailesine anlatınca kıyamet koptu. Asla kayınvalidem kabul etmedi. Yok tek basıma başka sehirde kalamazmışım. Katiyen olmazmıs. Elalem ne dermiş. Düzenini bozup gelip beni bekleyemezmiş. Onların istediği gibi 6 ay daha kalmam gerekiyormuş. Bi kendi ailemde bir onlarda 6 ay daha mekik dokumamı istiyorlar. Bir evim düzenim olmadan, psikolojimi toparlayamadan herseye tek basıma göğüs germemi bekliyorlar. Biraz tartışma yaşadık.

Eşim ise hâla aynı fikirde. Seni evimize bırakacağım, zamanla bu fikre alışırlar sen takılma diyor. Ama benim çok canım sıkıldı. Tek gelinim kötülük olsun istemiyorum. Arkamdan beni kötü bilsinler istemiyorum. Ama ne kadar mantıklı açıklama yapsam da durumu güzel güzel izah etsem de asla kadının fikrini değiştiremedim.
Benim ailem gayet anlayışlı makul insanlar ancak eşimin ailesi tamamen 30 sene öncesinden geliyorlar. Ben şuan ne yapmalıyım sizce ?
Tabiki kendi evinize gidin. İnsanlara herhangi bir konu hakkında bilgi verirken ucu açık konuşmalar yapmayın (çekinerek konuşma, fikir danisiyormus gibi ) kesin ve net konuşun. Ama anlamamakta ısrar ediyorlarsa tartışmaya girmeden bildiğinizi okuyacaksınız.

Aslında kayinvalide bilmesi gerekiyor ki gelin onun çocugu değildir tanımadığı insanların yanında kalmak çok sıkıcı tanimior diyorum cunku aynı evde yaşamadan kimse kimseyi tanımaz. Planı çoktan yaptığınızı eşin söylesin annesine uygun dille anlamıyorsa.
Zaten bundan sonra ben muhattap olmayacağim gerekeni eşim anlatsın. Ama evlatlıktan reddetmeye kadar bu kadın işi götürür biliyorum

Daha farkında değilsin. Seninki 1-2 düzey üstte.

Bakın şöyle anlatayım. Tamamen özgür yetistirildim.Donsem arkamı kimse birşey demez üstüne boşanma partisi yapacak sosyal cevredeyim. Kv ile onun tavırları nedeniyle baştan mesafeliydim. Eşimin konu sahibinin eşinin kivamina gelmesi 5.yila tekabül ediyor. Elindeki fırsatı tepiyor.
Evet ya benim eşimin istediğim kıvama gelmesi 4 yılımı aldı, en başta ailesi haklıydı şimdi ise ben , bu işler öyle kolay değil, konu sahibi bulmuş kıymet bilmiyor, çocuk olmadan kv ye ayar vermezse yandı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X