• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Birlikte saçlarımızı içten ve dıştan besleyelim mi ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
hergun bır yumurta . haftada 3 gun ton balıgı yerım. ve her sabah sıcak suya lımon sıkıp ıcerım :)
sıgır iliği ve ısırgan otuyla durulama yapıorum vee çook memnunum .
bısy sorucam canım ısırganlı sampuan nasıl saçı yapıştırıormu ? yoksa hacım mı verıor

hergun bır yumurta . haftada 3 gun ton balıgı yerım. ve her sabah sıcak suya lımon sıkıp ıcerım :)
sıgır iliği ve ısırgan otuyla durulama yapıorum vee çook memnunum .
bısy sorucam canım ısırganlı sampuan nasıl saçı yapıştırıormu ? yoksa hacım mı verıor

Takdir ettim canım :nazar:

Isırganlı şampuandan ben çok memnum :31: benim saçlarıma hacim verdi bile .Durulama içinde , ısırgan suyunu kullanıyorum .

Bu sığır iliği nasıl birşey :1: nasıl sürüyorsun onu :1:benim içim kalkar galiba .

bende düzenli olarak her gün ceviz yemeye başladım
sütü hiç sevmem ama gün aşırı içmeye çalışıcam bugünden itibaren
yumurta da yemeye çalışıcam baya bi proteinsiz kalmış vücudum saçlarım dökülmesinde napsın dimi ama:ssz:
yalnız bişey sorucam canım bu ısırganı nasıl yapıyosun her saç tipi için uygun mu bi zararı yoktur dimi kaş yapayım derken göz çıkarmayım bide:26:

Herhangi bir zararı yok ,her saç tipi için uygun .Nette aratırsan ,görürsün zaten .

Bir bardak kaynamış suya ,bir tutam ısırganı ekleyip ,kaynatıyorsun .Sonra o suyla saçını duruluyorsun .

uygulaması kolaymışta.bi de ısırgan çayının faydalı olduğunu duymuştum ikisini birden uygulasam sanırım daha etkili olur

Bende geldimmm:)
Dün tresan ısırgan otlu şampuan aldım.
Zaten normaldede aklıma geldikçe ısırganı kaynatıp biraz ılındıktan sonra yada soğuduktan sonra saçlarıma son durulama suyu olarak dökerdim...
Ama dünden itibaren her duşta aksatmadan yapmaya karar verdim..
Benim saçlarım çok yağlı birde ince telli.Saçlarıma krepe atarım sonra sprey sıkarım ama yok yok yok bir türlü istediğim şekle sokamam çünkü bi süre sonra ne hacim kalır ne krepe kalır...
Bunuda engellemenin bi yolu vardır diye düşünüyorum ama ne :)

uygulaması kolaymışta.bi de ısırgan çayının faydalı olduğunu duymuştum ikisini birden uygulasam sanırım daha etkili olur
Kesinlikle daha etkili olur :16:
Zaten normaldede aklıma geldikçe ısırganı kaynatıp biraz ılındıktan sonra yada soğuduktan sonra saçlarıma son durulama suyu olarak dökerdim...
Benim saçlarım çok yağlı birde ince telli.Saçlarıma krepe atarım sonra sprey sıkarım ama yok yok yok bir türlü istediğim şekle sokamam çünkü bi süre sonra ne hacim kalır ne krepe kalır...

Hoşgeldin canımmmm :16:
Tresandan memnun musun ? Ben de mecitefendinin ısırgan şampuanını aldım :56: o bitince sarmısaklısına geçiş yapacağım .

Avalon organics biotin b-complex şampuanı saçı hem yağlandırmıyor hem de hacimli gösteriyor .Ben uzun süre onu kullandım tavisiye ederim .Yalnız biraz tuzlu tatlım:50:ben artık o kadar para vermek istemiyorum şampuanlara ,bakımlara...

Kesinlikle daha etkili olur :16:

Hoşgeldin canımmmm :16:
Tresandan memnun musun ? Ben de mecitefendinin ısırgan şampuanını aldım :56: o bitince sarmısaklısına geçiş yapacağım .

Avalon organics biotin b-complex şampuanı saçı hem yağlandırmıyor hem de hacimli gösteriyor .Ben uzun süre onu kullandım tavisiye ederim .Yalnız biraz tuzlu tatlım:50:ben artık o kadar para vermek istemiyorum şampuanlara ,bakımlara...

Hoşbulduk canım :16:
Maritsacım ben tresanı daha yeni kullanmaya başladım şişeyi yarılayınca kadar bakalım ne kadar faydalı olucak bana :)
Çünkü acayip derecede yağlanıyor saçım ben istiyorum ki hemen yağlanmasın...
bu sıcaklarda hergün duş alıyorum ama en azından saçlarımın her gün yağlanmadığını bilmek istiyorum :(
Sen mecit efendiden memnunmusun fark ediyormu saçlarda?
Birde canım bu dediğin sampuan ne kadar?
Bu tresan bittikten sonra bi kere bile olsa o şampuanı denemek istiyorum :16:

canım elsevein beyaz bi spreyi war bnde aynı dertten müzdariptim o hacimili gösteriyo baya 5in 1 die şampuanla satılıyo 2 si 10 liraa :)))

Hoşbulduk canım :16:
Maritsacım ben tresanı daha yeni kullanmaya başladım şişeyi yarılayınca kadar bakalım ne kadar faydalı olucak bana :)
Çünkü acayip derecede yağlanıyor saçım ben istiyorum ki hemen yağlanmasın...
bu sıcaklarda hergün duş alıyorum ama en azından saçlarımın her gün yağlanmadığını bilmek istiyorum :(
Sen mecit efendiden memnunmusun fark ediyormu saçlarda?
Birde canım bu dediğin sampuan ne kadar?
Bu tresan bittikten sonra bi kere bile olsa o şampuanı denemek istiyorum :16:

Tatlım ben de şöyle bir yarılayana kadar kullanayım ,ona göre yorumumu yaparım .Şimdilik memnun sayılırım tabii :)
Sorma canım :50:benim de hem cildim hem de saçımlarım yağlı .:50: avalon çok iyi gelmişti saçıma fiyatı yanılmıyorsam ,45 tl civardı :44:

Son düzenleme:
Tatlım ben de şöyle bir yarılayana kadar kullanayım ,ona göre yorumumu yaparım .Şimdilik memnun sayılırım tabii :)
Sorma canım :50:benim de hem cildim hem de saçımlarım yağlı .:50: avalon çok iyi gelmişti saçıma fiyatı yanılmıyorsam ,45 tl civardı :44:

Fiyatı baya tuzluymuş şampuan için :)
Ama yinede denicem canım sağol :)

avalalon biotin şampuanı ben bi senedir filan kullanıyorum ama bıraktım iyi güzel hoş da saçları inanılmaz matlaştırıyor.

denemediğim ne ısırgan ne baska bişi kaldı market şampuanı ama besliyo saçıı :)) 3 aydır saçıma yapmadığım açma boyama kalmadı ama çok şükür düzelttimm :))))) onun sayesinde dökülmede yapmıyo

Peki canım :55: çok şükür atlatmışsın sen .

Kızlar ben geçen gün priorin tabletlerinden aldım :55:2 adet şampuanıda hediyesiydi .Takviye olarak beslenme listeme onuda ekledim :56:

Arkadaşlar kansızlığınız varsa bunu okuyun derim .Biliyorsunuz ki kansızlık da saçları bir hayli döküyor .

Doğru beslenme yöntemi ile kan yapımının artacağını belirten Şatıroğlu, şu önerilerde bulundu:
Ispanak yemeği yapılırken acı suyu çıksın diye haşlandıktan sonra sıkılıp, suyu atılmamalı. Böyle yapıldığında sebzenin suyunda kalan tüm demir kullanılamadan atılmış oluyor.
Demirden zengin makarna da az suda haşlanmalı, soğuk sudan geçirilmeden haşlandığı su ile tüketilmeli.
Diyet programlarındaki gibi her şey haşlama ile yenmemeli. Türk mutfağı gayet besleyicidir, sadece yağ azaltılmalı, sebzeler tamamen öldürülmeden yarı çiğ yenmeli ve kendi suyu ile pişirilmeli.
Özellikle şehir merkezlerinde sıkça tüketilen beyaz ekmek çok tercih edilmemeli. Bunun yerine bildiğimiz tam tahıllı köy ekmeği ya da yufka tüketilmeli.
Çay ve kahve, yemeklerden hemen sonra içilmemeli. Bu, demirin emilimini engelliyor ve yemekte yenilen yiyeceklerdeki demir etkisiz hale geliyor. Çay ve kahve ya yemek yedikten 1-2 saat sonra tüketilmeli ya da yemekten önce içilmeli.
Konsantre meyve suları yerine taze sıkılmış meyve suları içilmeli. Meyvelerin içindeki şeker yeterli olduğu için ayrıca tatlandırıcı konulmamalı.
Yemeklerin tadına bakılmadan tuz dökülmemeli. Kişinin düşük tansiyon gibi sağlık sorunu olmadığı sürece, sebzelerin kendi tuzu yeterlidir. 2-3 gün yemekler kendi tuzunda yenildiğinde, damak o tada alışacak ve fazla tuz tüketimimin önüne geçilmiş olacak. Çünkü özellikle tuz ve şeker, yüksek tansiyon, damar tıkanıklığı ve kolesterol açısından riski artırır.
Keçiboynuzu, üzüm ya da dut pekmezinden, sabahları uyanır uyanmaz bir kahve fincanı dolusu içilmeli. Pekmezin içine, demirin emilimini artırmak için limon sıkılabilir ya da damak tadına göre biraz tahin konulabilir. Ancak, kansızlık problemi olan kişi aynı zamanda kalsiyum takviyesi alıyorsa ikisi aynı zamanda tüketilmemeli. Pekmezin içilmesinden 30-45 dakika sonra süt içilmeli.

alıntıdır.

Son düzenleme:
Back