• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Birlikte saçlarımızı içten ve dıştan besleyelim mi ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Maritsa

Bazen sktri cekmek lazim
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
4.185
25
108
İzmir
Evet kızlar birlikte saçlarımızı içten ve dıştan besleyelim mi ?

Bu topikte saçlarımızın dökülmesi durdurmak ,gürleşmesini sağlamak için kullandıklarımızı :56: içten gerekli hangi besinleri tükettiğimizi ya da tüketmemiz gerekenleri konuşalım :16:

1. Somon balığı: Somon balığın en önemli özelliği omega 3 yaş asitleri, B12 vitamini ve demir yönünden zengin bir besin olmasıdır. Ayrıca zengin bir protein kaynağıdır.
Saç derisinin sağlığı için omega 3 yağ asitleri oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Vücudun omega 3 yağ asitleri yönünden eksik kalması saç derisini ve böylelikle de saçları kurutur.

2. Koyu yeşil yapraklı sebzeler. Ispanak ve brokoli gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler saç sağlığı için olumlu katkılarda bulunurlar. Bu tür sebzeler zengin B ve C vitamini kaynaklarıdır ve cildimizin ihtiyaç duyduğu yağ üretimine katkı sağlarlar. Bu tür sebzeler ayrıca demir ve kalsiyum kaynaklarıdır.

3. Fasulye: Fasulye de saç bakım diyeti için önemli bir besindir. Saçların gelişimi için gerekli proteinleri sağlarlar. Ayrıca demir, çinko ve biotin kaynağıdır. Özellikle biotin eksikliği saçlarda kırılganlığa sebebiyet vermektedir.

4. Ceviz: Ceviz saçların parlaklığına oldukça katkı sağlarlar. Önemli bir selenyum minerali kaynağı olup, saç derisinin sağlığı için önemli bir besindir. Ceviz ayrıca omega 3 yağ asitleri ve çinko yönünden de zengindir. Çinko eksikliği saçlarda dökülmelere yol açar. Dolayısıyla saç sağlığı için düzenli olarak kabuklu yemişlerden yemeye ve özellikle ceviz tüketmeye özen göstermelidir.

5. Kümes hayvanları: Tavuk ve hindi eti zengin birer protein kaynağıdır. Saçlara canlılık kazandırmada faydalı olan besinlerdir. Vücudun protein yönünden eksik kaldığı durumlarda saçlarda kırılmalar olur ve saçlar daha zayıf görünür. Tavuk ve hindi eti ile saçlara bu yönden katkı sağlamak mümkündür.

6. Yumurta: Yumurta da önemli bir protein, biotin ve B12 vitamini kaynağıdır. Bunlar güzellik için önemli besin kaynakları olarak kabul edilirler.

7. Tam tahıllar: Tam tahıl ekmeği, tam tahıllı kahvaltılıklar gibi tahıl yönünden zengin besinler tüketmek gerekir. Bunlar saç sağlığına olumlu yönde katkı sağlarlar. Tam tahıl ürünler çinko, demir ve B vitamini yönünden zengindirler ve insana enerji verirler.

8. İstiridye: İstiridye önemli bir afrodizyaktır. Ayrıca saç sağlığı için faydalıdır. İstiridye saç destekleyici yönü olan çinko minerali açısından da zengindir. Çinko önemli bir antioksidandır.

9. Yağsız süt ve yoğurt: Yağsız süt ve yoğurt önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Ve bunlar saç sağlığına katkı da bulunurlar. Sütte bulunan kazein maddesi de önemli bir protein maddesidir.

10. Havuç: Havuç önemli bir A vitamini kaynağıdır. Saç derisinin sağlığına önemli katkılarda bulunur. Ayrıca saçların parlak görünmesinde de rol oynar.

Saçların sağlığı ve güzelliği için dengeli bir diyet uygulamak oldukça önemlidir. Bu diyet programında yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, proteinler, tam tahıllar, süt, yoğurt, baklagiller ve somon gibi yağlı balıklardan beslenmek esastır.

alıntıdır.

Söz sizde kızlar gün içinde saç sağlığınız için neleri tüketiyorsunuz :56: hangi bakımları uyguluyorsunuz :13:

Çok güzel bir konu olmuş bence. Bende ara sıra bir yemek listesi çıkarıyorum ama çok uyamıyorum ne yazık ki. Ama bu ara sabahları maydonoz uyu içmeye karar verdim. Onun dışında ceviz ye yumurta sarısı tüketiyorum. Maşa veya düzleştiriciyi bıraktım, ısı olmadan şekillendiriyorum saçlarımı. Çok fazla bakım yapmayı bıraktım saçlarımı kendi haline bırakıyorum ama arada sırada tatlı badem yağı sürüyorum ve masaj aleti ile saç diplerime masaj yapıyorum. :54:

Evet kızlar birlikte saçlarımızı içten ve dıştan besleyelim mi ?

Bu topikte saçlarımızın dökülmesi durdurmak ,gürleşmesini sağlamak için kullandıklarımızı :56: içten gerekli hangi besinleri tükettiğimizi ya da tüketmemiz gerekenleri konuşalım :16:

merhaba,ben varimmm.saclarima hic bakmiyoruuum.zavallilar mahvoldu:(

Çok güzel bir konu olmuş bence. Bende ara sıra bir yemek listesi çıkarıyorum ama çok uyamıyorum ne yazık ki. Ama bu ara sabahları maydonoz uyu içmeye karar verdim. Onun dışında ceviz ye yumurta sarısı tüketiyorum. Maşa veya düzleştiriciyi bıraktım, ısı olmadan şekillendiriyorum saçlarımı. Çok fazla bakım yapmayı bıraktım saçlarımı kendi haline bırakıyorum ama arada sırada tatlı badem yağı sürüyorum ve masaj aleti ile saç diplerime masaj yapıyorum. :54:

Teşekkür ederim canım :16:

O hazırladığın listeyi göz önünde bir yere koyarsan iyi olur ,yediklerin üstünü karalarsın :56:Ben öyle yapıyorum ,diğer türlü atladıklarım oluyor .

Maydonoz suyu neye iyi geliyormuş canım ?

Bu arada ben her gün yumurta ,bir kase yoğurt ,her gün 10-15 çiğ badem ,akşamları ise bir bardak ılık süt ,haftada bir balık tüketiyorum .
Bugünden itibaren ceviz,yeşil çay ve ısırgan çayınıda listeme ekleyeceğim .

Dışarıdan bakım olarak haftada bir maya maskesi ve saçlarımı ısırgan suyu ile duruluyorum .

ilk olarak sunu belirteyim yumurta sarisinin kokusuna dayanamaaaam,neyle baslaya bilirim>?

Saç sağlığı için gerekli besinleri paylaştım :56: sevdiklerini tükeebilirsin ya da ağızdan hap şekilde alınan vitaminlerden alabilirsin .
Biotin mesela :46: bir aralar baya kullanmıştım 5mg biotin.

Son düzenleme:
Maydanoz suyu bir nevi detoks gibi. Yüksek miktarda klorofil taşıdığı için kanı temizliyor. Cilde ve saç dökülmelerine de iyi geliyormuş. Zayıflatıcı özelliği olduğu için her gün değil 2-3 güne bir içmeyi düşünüyorum.

ben bugun suna dumankayanin kitabindan bir tarif uyguladim saclarima,yumusacik oldu

1 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi kuru maya
1 yumurta aki
1 kahve fincani sut.

1 saat beklettim yikadim.

Yararlı bir topik olmuş :46::46:

Kureyemiş kesinlikle yenmeli bence.İçinde bir çok vitamin var.
Haftada bir kaç kere yeseniz bile yeter.

Su içmek her derde deva, kan akşını sağlamak vücudu zinde tutmak için günde 8 bardak içmeye özen gösteriyorum.

Demir eksikliği de büyük bir problem bilirsiniz saç için
Düşük olduğu için demir hapı kullanıyorum ilaç olarak.

ben bugun suna dumankayanin kitabindan bir tarif uyguladim saclarima,yumusacik oldu

1 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi kuru maya
1 yumurta aki
1 kahve fincani sut.

1 saat beklettim yikadim.
Çok güzellllllmiş bu tarif :56:.
Yararlı bir topik olmuş :46::46:

Kureyemiş kesinlikle yenmeli bence.İçinde bir çok vitamin var.
Haftada bir kaç kere yeseniz bile yeter.

Su içmek her derde deva, kan akşını sağlamak vücudu zinde tutmak için günde 8 bardak içmeye özen gösteriyorum.

Demir eksikliği de büyük bir problem bilirsiniz saç için
Düşük olduğu için demir hapı kullanıyorum ilaç olarak.
:16: Kesinlikle öyle ama demir eksilikliği olmayanlar içmesin bence.
Hangi besinlerde demir olduğuna bir göz atalım .

YEŞİL SEBZE GRUBU (demir içeren sebze ve meyveler ve miktarları)

Fasulya yeşil 1.1 Fasulya kuru 7 Kabak 0.5 Karnıbahar 0.6 Maydanoz 8 Bezelye yeşil 1.9 Bezelye kuru 5 Ispanak 3 Domates 0.5

HAYVANSAL GIDALAR

Ciğer 10 Böbrek 15 Koyun eti 2.4 Dana eti 2.9 Tavuk eti 3.2 Balıklar 0.9-1.5 Karides 1.8 İstiridye 6 Peynir 0.3 Süt 0.1

MEYVELER

Elma 0.3 Erik kuru 4.5 Portakal 0.3 Kuru üzüm 2.1 Böğürtlen 0.7 PATATES VE KÖK BİTKİLER Patates 0.8 Havuç 0.6 Turp 1.4 Şalgam 0.5

DİĞER

Buğday unu (zenğinleştirimiş) 5 Pasta 1 Tereyağı 0.2 Çikolata koyu 3.1 Çikolata açık 1.4 Badem 4.2 Fıstık 2 Şeker 0 Margarin
GÜNLÜK DEMİR GEREKSİNİMİ

◆ Erkek 1 mg
◆ Adelosan 2-3 mg
◆ Reprodüktif yaştaki kadın 2-3 mg
◆ Gebelik 3-4 mg

alıntıdır.
Maydanoz suyu bir nevi detoks gibi. Yüksek miktarda klorofil taşıdığı için kanı temizliyor. Cilde ve saç dökülmelerine de iyi geliyormuş. Zayıflatıcı özelliği olduğu için her gün değil 2-3 güne bir içmeyi düşünüyorum.

Maydonuzun kendisini yesek olmaz mı ki :26: kaynatarak mı içiyormuşuz .

5sap maydonozu 1bardak su ve 2 kasik limon suyu ile blenderdan geciriyosunuz daha sonra ac karina iciyorsumuz. Isteyen bu karisimi suzgecten gecirebilir.

Elbette maydanozu direkt yeseniz de olur ama ben bu sekilde tercih ediyorum

Kızlar ihmal etmiyorsun bakımları değil mi :56:

Ben geçen gün Mecitefendi Isırgan şampuanı aldım :8: şimdilik iyi geldi saçıma .

Kızlar ihmal etmiyorsun bakımları değil mi :56:

Ben geçen gün Mecitefendi Isırgan şampuanı aldım :8: şimdilik iyi geldi saçıma .

Bi kaç gün önce ben de aldım aynı şampuandan ama elimden düşürdüm kapağı kırıldı :26: Saçma bi soru mu bilmiyorum ama bitkisel şampuan ya hani, bi bozulmaya uğrar mı sizce? Tamamen açık değil kapağı sadece üstteki açma kapama klipsi (??) kırıldı :53:

Bi kaç gün önce ben de aldım aynı şampuandan ama elimden düşürdüm kapağı kırıldı :26: Saçma bi soru mu bilmiyorum ama bitkisel şampuan ya hani, bi bozulmaya uğrar mı sizce? Tamamen açık değil kapağı sadece üstteki açma kapama klipsi (??) kırıldı :53:

Ben olsam boş bir şampuan kabını iyice temizleyip, içine boşaltırdım :55: ağızı açık bozulmaya uğrayabilir .

Son düzenleme:
5sap maydonozu 1bardak su ve 2 kasik limon suyu ile blenderdan geciriyosunuz daha sonra ac karina iciyorsumuz. Isteyen bu karisimi suzgecten gecirebilir.

Elbette maydanozu direkt yeseniz de olur ama ben bu sekilde tercih ediyorum

peki sende saç dökülmesi mi var dı? yani ne için kullandın ve nasıl faydasını gördün canım?

Back