-
- Konu Sahibi Ayazvealaz
Merhabalar, 2 yıllık evliyim 14 aylık bi bebeğim var. Özet geçmem gerekirse eşim evlendiğimiz günden beri boşanmak istedi. Öncesinde çok mutluyduk severek evlendik. Sebebi artık beni sevmemesiymiiş. Hamile kaldığımda sürekli aldırmak için yalvardı yakardı. Asla kabul etmedim bu sebeple hamileliğimden bugüne kadar aldatmadığı kadın etmediği hakaret kalmadı. Maddi durumu çok iyi. Sürekli kavga çıkartıp Kıbrısa giderdi arkadaşlarıyla. Alkol kumar herşey var. Ben iki sene boyunca iyi olması için çırpındım durdum evliliğimi kurtarmak adına. Normalde beni ve çocuğunu gercekten çok sever bir dediğimizi iki etmezdi çok şükür herşeyimizde yolundaydı. Ama son zamanlarda birdenbire Değişti. Evimiz kira, en küçük bi tartışmamızda eşyalarını alıp evi terkediyo 10/15 gün ne ne arıyo nede ben arayınca ulaşabiliyorum. Beş Kuruş parasız bırakıp kendi hayatını yaşıyo. Defalarca evsahibiyle muhattap oldum evden çıkartmaması için. En son tartışmamız 15 gün önce oldu. Inanın çok basit bi sebepten dolayı. Büyüttükçe büyüttü yetmedi kalkıp bana vurdu defalarca bebeğimin gözü önünde. Evimizdeki herşeyi kırıp dağıttı. Sonra polisi aradı gelin eşim evimizi dağıttı çocuğumuza vurdu diye. İnananiliyomusunuz. O arada esyalarını topladı beklemeye başladı. Bende o sinirle bi kaç hakaret ettim ağlamaya başladım meğer o arada beni videoyaya kaydediyomuş sadece benim konuşmalarımı ama, delil olarak saklıcakmış.( öncesindede bir kez video ve ses kaydı yapmış haberim olmadan) Kısacası polislerle birlikte evden ayrıldı gitti. 15 gündür bebeğimin benim ve evimin tüm ihtiyaçlarını ailem karşılıyo. Hiç bir maddi yada manevi desteği yok. Boşanırsak aileme sığınamam yapamayız birlikte. Kendisinden o kadar zenginliğinin içinde bi beklentim yok sadece küçük bi ev tutsun oğlum ve bana geçinebileceğim kadarda nafaka. Ama işin aslına gelirsek ben eşimi seviyorum, oğlumuzda çok düşkün ona en azından Çocuğum biraz büyüyüne kadar boşanmak istemiyorum. Peki Bunlarla beni boşayabilirmi? Kusurlu onun olduğuna dair elimde kanıtlarımda var şahitlerimde. Hakim bunları göz önüne alıp davayı reddedermi sizce? yardım edin nolur gerçkten artık napıcağımı bilemiyorum. Tek düşüncem oğlumun sağlığı ve psikolojisi. /// Bu arada 1 hafta önce Avukatı aradı çekişmeli Boşanma olarak dava açılacakmış sizin Söylemek istediğiniz bişi varmı dedi. Evet boşanmak istiyorum ama anlaşmalı olarak kabul edersede olur dedim. Şartlarım sadece aylık 3000₺ nafaka bide yeni bi ev tutsun içini dayayıp döşesin tüm kira ve diğer ödemelerin kontratları onun adına olsun dedim. Diğer evimiZdeki hiç bişi istemiyorum dedim bardağından koltuğuna kadar hepsi onun olsun. Söylemiş avukat beyenfim kabul etmemiş. Ailesiyle yaşasın aylık 1000₺ veririm sadece bide çocuğun velayetini veririm Demiş. Lutfetmiş yani sevgili kocam velayet için....! Asla kabul etmiyorum dedim sonra tekrar aradı eşiniz biraz daha Düşünmek istiyo dedi boşanmak için ptesi yada Salı arıcakmış sizi oturup konuşmak için. Şimdi bekliyorum aramıyo, ben arayamıyorum çünkü engellemiş. Napim ben sizce nolur bi fikir verin. Açıkçası artık bende soğudum istemiyorum. Ama oğlum tekrar herşyi gözden geçirmek istiyorum
Merhabalar, 2 yıllık evliyim 14 aylık bi bebeğim var. Özet geçmem gerekirse eşim evlendiğimiz günden beri boşanmak istedi. Öncesinde çok mutluyduk severek evlendik. Sebebi artık beni sevmemesiymiiş. Hamile kaldığımda sürekli aldırmak için yalvardı yakardı. Asla kabul etmedim bu sebeple hamileliğimden bugüne kadar aldatmadığı kadın etmediği hakaret kalmadı. Maddi durumu çok iyi. Sürekli kavga çıkartıp Kıbrısa giderdi arkadaşlarıyla. Alkol kumar herşey var. Ben iki sene boyunca iyi olması için çırpındım durdum evliliğimi kurtarmak adına. Normalde beni ve çocuğunu gercekten çok sever bir dediğimizi iki etmezdi çok şükür herşeyimizde yolundaydı. Ama son zamanlarda birdenbire Değişti. Evimiz kira, en küçük bi tartışmamızda eşyalarını alıp evi terkediyo 10/15 gün ne ne arıyo nede ben arayınca ulaşabiliyorum. Beş Kuruş parasız bırakıp kendi hayatını yaşıyo. Defalarca evsahibiyle muhattap oldum evden çıkartmaması için. En son tartışmamız 15 gün önce oldu. Inanın çok basit bi sebepten dolayı. Büyüttükçe büyüttü yetmedi kalkıp bana vurdu defalarca bebeğimin gözü önünde. Evimizdeki herşeyi kırıp dağıttı. Sonra polisi aradı gelin eşim evimizi dağıttı çocuğumuza vurdu diye. İnananiliyomusunuz. O arada esyalarını topladı beklemeye başladı. Bende o sinirle bi kaç hakaret ettim ağlamaya başladım meğer o arada beni videoyaya kaydediyomuş sadece benim konuşmalarımı ama, delil olarak saklıcakmış.( öncesindede bir kez video ve ses kaydı yapmış haberim olmadan) Kısacası polislerle birlikte evden ayrıldı gitti. 15 gündür bebeğimin benim ve evimin tüm ihtiyaçlarını ailem karşılıyo. Hiç bir maddi yada manevi desteği yok. Boşanırsak aileme sığınamam yapamayız birlikte. Kendisinden o kadar zenginliğinin içinde bi beklentim yok sadece küçük bi ev tutsun oğlum ve bana geçinebileceğim kadarda nafaka. Ama işin aslına gelirsek ben eşimi seviyorum, oğlumuzda çok düşkün ona en azından Çocuğum biraz büyüyüne kadar boşanmak istemiyorum. Peki Bunlarla beni boşayabilirmi? Kusurlu onun olduğuna dair elimde kanıtlarımda var şahitlerimde. Hakim bunları göz önüne alıp davayı reddedermi sizce? yardım edin nolur gerçkten artık napıcağımı bilemiyorum. Tek düşüncem oğlumun sağlığı ve psikolojisi. /// Bu arada 1 hafta önce Avukatı aradı çekişmeli Boşanma olarak dava açılacakmış sizin Söylemek istediğiniz bişi varmı dedi. Evet boşanmak istiyorum ama anlaşmalı olarak kabul edersede olur dedim. Şartlarım sadece aylık 3000₺ nafaka bide yeni bi ev tutsun içini dayayıp döşesin tüm kira ve diğer ödemelerin kontratları onun adına olsun dedim. Diğer evimiZdeki hiç bişi istemiyorum dedim bardağından koltuğuna kadar hepsi onun olsun. Söylemiş avukat beyenfim kabul etmemiş. Ailesiyle yaşasın aylık 1000₺ veririm sadece bide çocuğun velayetini veririm Demiş. Lutfetmiş yani sevgili kocam velayet için....! Asla kabul etmiyorum dedim sonra tekrar aradı eşiniz biraz daha Düşünmek istiyo dedi boşanmak için ptesi yada Salı arıcakmış sizi oturup konuşmak için. Şimdi bekliyorum aramıyo, ben arayamıyorum çünkü engellemiş. Napim ben sizce nolur bi fikir verin. Açıkçası artık bende soğudum istemiyorum. Ama oğlum tekrar herşyi gözden geçirmek istiyorum
çok doğru söylüyorsunuzİş boşanmaya gelince inanın adamlar kaç yıllık eşiniz olduğuna, ona ne kadar fedakarlık yaptığınıza bakmıyorlar. Onun gözünde bir an önce bitsin bu evlilik, ama her şey bana kalsın ki yeni sevgilimle olayım, eski eş de ne hali varsa görsün diyorlar. Boşanırken kaç yıllık eş olduğunuza bakmıyor bu işler... Bu işin yıllarla alakası yok. İster 30 yıldan sonra boşanın, isterseniz 6 aylık daha yeni gelinken... Sahne hep aynı... Olaylar hep aynı... Erkekler inan ayrılırken onun için yaptığın fedakarlığı o kadar kolay unutuyorlar ki....Hatta sadece eşinden değil çocuğundan da boşanıyor sanki.
Evlilikte edinilen mallar ortaktır. Ben henüz iki yıllık evliyim 20 yıllık olsaydım tamam da 2 yıl olunca ayıp olur, hakkımı almayım diye bir düşünce saçma olur. Sonuçta o kadın bir ömür sürecek diye hayatını o kişiye bağladı. Anladığım kadarıyla da evliliğini kurtarabilir miyim diye de çabalamış, ama adamın bu kişiyle yürütmeye niyeti yok. Muhtemelen başkasıyla bir düşüncesi var, o yüzden bu kadar gözü dönmüş. Evdekinin gitmesi için elinden geleni yapıyor. O gitsin ki yeni eş gelsin...
İki yılda bitti evlilik diye bu kadının şimdi ne günahı var da, sen dur hiç bir şeye hakkın yok, adamdan bir şey istemeye hakkın yok diyebiliyorsunuz ki??? Kaç yıllık evli olması gerekirdi pardon????
Bir defa kadın hakkını arıyor, mal koparmıyor. Çocuğunun geleceği için hakkını aramak mal koparmak mı???? Adam gitsin çocuğunun rızkını kumara harcasın, evdeki karısıyla çocuğunuda aç bıraksın bakmasın onlara, başka kadınlarla çocuğu açken yesin içsin eğlensin, günlerce arayıp sormasın......siz de diyin ki duuuurrrr sen iki yıllık evlisin kahır çekmedin hakkını arama..... BU nasıl bir düşünce???
gerçek olur bende cevremde gordum hemde ılk geceden sonra bosananıkesinlikle gerçek olduğuna inanmıyorum. bir de bana deli derler. adam evlendiğ günden beri boşanmak istiyorsa niye evlendi bir kere öyle bir şey var?
Bu konu sahte ise inşaallah yazdıklarını yaşamadan ölme .
Herkesin takıldığı nokta burası. Bu yüzden fake deniliyor. Ben fake olduğuna inanmıyorum zira fake olsa kurgu daha sağlam olurdu. Bu olay gerçek bence ancak konu sahibi derdini tam anlatamamış, ya da acısından cümleleri tam toparlayamamış. Ancak anladığım kadarıyla severek evlenmişler ama eşi evliliğin sorumluluklarına gelince, tabi bence, kaldıramamış, Muhtemelen. evlilik de tam oturmamış. Evlilik tam oturmadan konu sahibi hamile kalmış. Eşi çocuğu istememiş ancak konu sahibi ne olursa olsun doğurmaya karar vermiş. Eşiyle bir iyi bir kötü devam etmişler. Evlilik tam oturmadığı için de her tartışmada çoğu evliliklerde olduğu gibi boşanalım kelimesi kullanılmıştır muhtemelen. Bebek olduğunda, bebeğin doğumunu istemeyen eş, bebeğin yüzünü görünce çok sevmiş olmalı. Ancak eş biraz da sorumsuz, kafasına göre takılan birisi. Yani eş ve çocuğu evde bırakıp Kıbrıs'a kumar oynamaya giden, evin kirasını düşünmeyen, hala bekar hayatındaki gibi yaşayan birisi. Sanırım sorumluluk almak istemiyor eşi. Benim anladığım bu.hem eşim evlendiğimiz günden beri boşanmak istiyordu, ben çırpındım evliliğimi kurtarmak için diyorsun,
hem de eşim beni ve bebeğimizi çok severdi son zamanlarda birden değişti diyorsun? bu nasıl bir çelişki?
çeliştiğim üzerinde kurduğum düşündüğüm hiç bi cümlem yok. Sanırım konuyu baştan takip etmemişsiniz. Biraz haddinizi bilerek konuşun lütfen. Sizin gibilere kalkıp burda rol yapıcak değilim. Tabikide hakkım olanı alıpta ayrılacaktım. Kusura bakmayın ama çok farklı çerçeveden bakıyorsunuz şuan durumuma. Kaldı ki benim için hiç bi Önemi yok yazdıklarınızın. Fazlaca bi Özgüvenle yazmışsınız. Dilerim aynı şeyleri bi gün inşallah yaşamazsınız.Kendinizle aynı yazı içerisinde defalarca çeliştiğinizin farkında mısınız? Belli ki ruhsal olarak iyi bir durumda değilsiniz. Ancak eşiniz sizi aldatmış, sevmediğini söylemiş, size vurmuş, hakaret etmiş, sizi ve çocuğunuzu önemsememiş, hatta siz onu bırakmıyorsunuz diye boşanmada kullanmak için deliller toplamış türlü oyunlarla, siz şimdi çocuğum büyüsün de ayrılayım yuvamı kurtarayım ya da bana ayda şu kadar versin boşanayım mı diyorsunuz? Yuvanız kalmamış ki zaten. Her ne kadar kabul etmeseniz de anlattıklarınız gurursuzluk örneği ama gururunuz da mühim değil burada, mühim olan çocuğunuz. Bu anlattıklarınız çok çirkin ve bu çirkinlikleri bitirmek sizin elinizde.
Siz nasıl bir yorum bekliyorsunuz merak ediyorum? Sizi teselli etmemizi istiyorsanız o çok ayrı bir şey. Buraya yazıyorsanız eleştireye de açık olacaksınız, çünkü burası böyle. Benim eski mesajlarımı da kontrol ederseniz her konuya bu tarz yazmıyorum yani bu sebeple kendinizi ayrıcalıklı hissedebilirsiniz. Ayrıca sizinle aynı şeyleri yaşayacağımı sanmıyorum bana eşim seni sevmiyorum dese gidip ona çocuk yapmam. Kusura bakmayın ama gerçekleri görmeyi nedense kabul edemiyorsunuz. Bunca insan çelişkinin farkındayken sizin farkedememeniz ya da farketmek istememeniz de bunu gösteriyor. Siz buraya insanlar fikir versin diye konu açmışsınız ama insanların fikirlerini beğenmiyorsunuz. Hadsizliği bizden öğrenecek değilsinizŞu yorumunuza diyecek hiç bişi bulamıyorum.
çeliştiğim üzerinde kurduğum düşündüğüm hiç bi cümlem yok. Sanırım konuyu baştan takip etmemişsiniz. Biraz haddinizi bilerek konuşun lütfen. Sizin gibilere kalkıp burda rol yapıcak değilim. Tabikide hakkım olanı alıpta ayrılacaktım. Kusura bakmayın ama çok farklı çerçeveden bakıyorsunuz şuan durumuma. Kaldı ki benim için hiç bi Önemi yok yazdıklarınızın. Fazlaca bi Özgüvenle yazmışsınız. Dilerim aynı şeyleri bi gün inşallah yaşamazsınız.
Ben anlamıyorum ki size noluyo bu kadar??? Sanırım bunca zaman sizde bu tarz şeyler yaşamışsınız hatta boşanmışsınzda bi cahillik edip onun sinirini çıkartıyorsunuz.. Ayrıca ev durumunu bi önceki yorumlarda yazdım. Normal zamanlarında evet bu şekilde gayet düşkün. Ama sebebini zaten bulamadığım için bulduğum için sizlerden fikir istedim.