Birilerine hediye alırken kriterleriniz nelerdir??

Bence atlet alip getirse,yada uclu ikili corap,bu kezde getire getire atlet kilot getirmis diye dusunurdunuz bence...
Bu sizin naylon elbise,ya da cerez tabagi,yahut borcam getiriyor doye sikayetlendiginiz kisiler,eminim fazla yakinliginizin bulunmadigi,ama ev gorme,bebek gorme,en onemlisi eli bos gitmeme nezaketini dusunebilen,gosterebilen insanlar...ha hayir cok cok yakinlarin bunu yapiyorsa,halasi,teyzesi,kaynanan,dayilar, yengeler gercekten bu konuda sikayetlenmekte haklisin derim..nihayetinde bunlar yakin kisiler,evn icin yahut bebegin icin,yahutta kendin icin ihtiyaclarini az cok bilmesi gereken insanlar..bnun disinda kalan yilda dort bes kez gorustugun insanlarinda senin ihtiyaclarini bilmesi zor ki diyorum ya zaten atlet corap alsa bile bu kez de baska sey bulamamis gibi bir dusunceye kapilabilirsin...
Herkesin hediye kriteri,anlayisi farkli iste..yapacak birsey yok...en azindan bos gelmek istememis nezakette bulunmus diye dusunebilirsin..
Bana soracak olursan senin de bazi dusuncelerine katilmakla beraber,hediye alacagim kisinin yakinligina gore hediye seciminde bulunurum daha cok..ikidir ayni ornegi vermisin ya,bebege naylon elbise diye...benimde elbise aldigim cocuk cok olmustur,yanina,ikili uclu atlet,corap koydugumda olmustur...olur ya begenmezler degisim fisini de koymayi ihmal etmem..artik gerisini bilemiyorum,aldiklarimi giydirir mi,baska birine hediye mi goturur,yoksa naylon,penye diye kucumseyip bir kenara mi atar..kendi bilecegi is...nihayetinde karsimdakine deger verip kucukte olsa,tebessum ettirebilecek bir hediye alabilmisimdir kendimce..

küçümseme ile alakası yok bebekler naylon giymez bizlerin bile mümkün mertebe %100 pamuk giymemiz lazım zaten

Benimde olcum faxlasi olmayacak seyler olmasi mesela havlu, pike, yastik kilifi carsaf veya nevresim takimi mutfak icinse saklama kabi kahve mak gibi kucuk elektronikler hatta tepsi bile goturmuslugum vardir calistigim icin gozume takilanlari ufak tefek attim kenara
. Kolay kolay bos gitmem aldigim seyler indirimli fiyatlardir ve cogunu unuttugum icin fiyatina dikkat etmem alirken hediye paketlerinide isterim yatagimn alti kullanilmamis hediye paketi poset dolu.
Cok sukur bana sizin yasadiklariniz denk gelmedi serviste gelen borcamlarin hepsini kullaniyorum sadece 1 takim kase geldi oda hediyelik gitti cogunlukla kullandigim kullanacagim seyler geldi.
Bebek icin ortak cevremle ortak aldim ama alamayacagim bir durumsa penye body pijama onluk corap goturuyorum simli naylon kazik gibi seyler almam bebeklere yazik ister giydirir ister hediye goturur..

küçümseme ile alakası yok bebekler naylon giymez bizlerin bile mümkün mertebe %100 pamuk giymemiz lazım zaten
Naylon naylon diye ustune bastira bastira dile getirdigniz icin bende her firsatta naylon elbise ornegi verdim....ama yazinin genelinde gelen hediyeyi begenmeme,kullanmaya luzum gormeme durumu var...oyle ifade ettiniz kendinizi..naylinu tercih etmeyin zaten ama gelen cerez tabaginin,borcaminda sagliksiz oldugunu dusunmuyorum,kullanilabilir seyler yani.ha ihtiyacin yoktur acmazsin ama yinede dedim ya diger mesajimdada bnlari getiren insanlar zaten senin evinin ihtiyacini bilmezler..sunlari alayim da simdi kullanmassa obur gun kullanir,elim bos olmasin mantigiyla getirirler..guzel gelenekler bunlar..ama naylon meselesinde haklisiniz,ne kendim tercih ederim, ne baskasina alirim,ne bebegime alipta giydiririm...ama gelende olmussa hediye olarak,demekki kendide naylon giymede mahzur gormeyen biri ki hediye olarakta bunu getiriyor diye dusunurum,art niyet aramam yani...

Benim de hassas olduğum bir konu. Hediye alırken fiyatına bakmam bile, içime sinmesi yeterlidir, kendime alabileceğim şeyleri seçmeye özen gösteririm, hatta kendime alırken 1 saat geziyorsam hediye için 3 saatimi veririm en iyisi olsun diye.

Ayrıca bana gelen herhangi bir hediye, takı, kıyafet vs mutlaka kullanır, veren kişinin görmesini sağlarım, buna da çok önem veriyorum.

Borcamdan biz de bıktık bu arada annemle, bir de bizim burda bir lokum furyası var, herkes birbirine lokum götürür, kimse de yemez, ev ev gezer o lokum kutusu. :KK53:

Naylon naylon diye ustune bastira bastira dile getirdigniz icin bende her firsatta naylon elbise ornegi verdim....ama yazinin genelinde gelen hediyeyi begenmeme,kullanmaya luzum gormeme durumu var...oyle ifade ettiniz kendinizi..naylinu tercih etmeyin zaten ama gelen cerez tabaginin,borcaminda sagliksiz oldugunu dusunmuyorum,kullanilabilir seyler yani.ha ihtiyacin yoktur acmazsin ama yinede dedim ya diger mesajimdada bnlari getiren insanlar zaten senin evinin ihtiyacini bilmezler..sunlari alayim da simdi kullanmassa obur gun kullanir,elim bos olmasin mantigiyla getirirler..guzel gelenekler bunlar..ama naylon meselesinde haklisiniz,ne kendim tercih ederim, ne baskasina alirim,ne bebegime alipta giydiririm...ama gelende olmussa hediye olarak,demekki kendide naylon giymede mahzur gormeyen biri ki hediye olarakta bunu getiriyor diye dusunurum,art niyet aramam yani...

konu sahibi ben değilim yalnız

şükür evimdeki borcam stoğumu erittim ben

Inanin siz yazdiktan sonra dikkat ettim,konu sahibinin ismine..neyse artik kendide gelirse okur yorunlarimizi..

Bence atlet alip getirse,yada uclu ikili corap,bu kezde getire getire atlet kilot getirmis diye dusunurdunuz bence...
Bu sizin naylon elbise,ya da cerez tabagi,yahut borcam getiriyor doye sikayetlendiginiz kisiler,eminim fazla yakinliginizin bulunmadigi,ama ev gorme,bebek gorme,en onemlisi eli bos gitmeme nezaketini dusunebilen,gosterebilen insanlar...ha hayir cok cok yakinlarin bunu yapiyorsa,halasi,teyzesi,kaynanan,dayilar, yengeler gercekten bu konuda sikayetlenmekte haklisin derim..nihayetinde bunlar yakin kisiler,evn icin yahut bebegin icin,yahutta kendin icin ihtiyaclarini az cok bilmesi gereken insanlar..bnun disinda kalan yilda dort bes kez gorustugun insanlarinda senin ihtiyaclarini bilmesi zor ki diyorum ya zaten atlet corap alsa bile bu kez de baska sey bulamamis gibi bir dusunceye kapilabilirsin...
Herkesin hediye kriteri,anlayisi farkli iste..yapacak birsey yok...en azindan bos gelmek istememis nezakette bulunmus diye dusunebilirsin..
Bana soracak olursan senin de bazi dusuncelerine katilmakla beraber,hediye alacagim kisinin yakinligina gore hediye seciminde bulunurum daha cok..ikidir ayni ornegi vermisin ya,bebege naylon elbise diye...benimde elbise aldigim cocuk cok olmustur,yanina,ikili uclu atlet,corap koydugumda olmustur...olur ya begenmezler degisim fisini de koymayi ihmal etmem..artik gerisini bilemiyorum,aldiklarimi giydirir mi,baska birine hediye mi goturur,yoksa naylon,penye diye kucumseyip bir kenara mi atar..kendi bilecegi is...nihayetinde karsimdakine deger verip kucukte olsa,tebessum ettirebilecek bir hediye alabilmisimdir kendimce..
sevgili Sardunya,
aslında yatmıştım ama telefondan cevabnı okudum, telefondan yazamadığım için kalkıp bilgisayarı açtım.
öncelikle şunu söyleyeyim, çok şükür çalışıyorum, kimseye muhtaç değilim.
o hediyeleri bana hiç getirmeseler de olur, ama adet ya, getiriliyor işte.
benim derdim sadece kullanılabilme ihtimali olan şeylerin alınması, yoksa herkes benim ihtiyacımı nerden bilsin.
şimdi şöyle, ben bu şehirde evlendiğimden beri yaşıyorum, tek bir akrabam bile yok.
eşimin memleketi.
ben eşimin amcası gelecek diye beş çeşit ikramlık hazırlıyorum, o saatte ne yenir ne yenmez hesap ediyorum.
ama o bana senin de vurguladığın gibi ' naylon' elbise getiriyor.
sana yemin ederim yer bezi yapmazsın, gerçekten iki atletten daha ucuzdur.
çirkin demiyorum, kullanışsız. keşke kayınvalideme vermemiş olsaydım da fotoğrafını koysaydım buraya.
atlet olsa giydirirdim, ama onu asla giydiremem, sağlıksız.
benim pek bir çevrem yok, daha doğrusu yeni yeni oluşuyor.
öğretmenim, biriyle samimi oluyorum, tayini çıkıyor gidiyor.
öyle yerleşik bir arkadaş çevrem yok yani, gelenler eşimin akrabaları ve yeni yeni oluşan tanıdıklarımız, iş arkadaşlarımız.
sen söyleyince düşündüm, eşimin halası geldi mesela bebek görmeye, ki maddi durumları çok kötüydü o dönem.
kızım bir şey alamadım ,başka zamana inşallah dedi. tavukları varmış, yumurta getirmiş, bir de evlerinde bulunan muhtemelen bir başkasının getirdiği bir tencere.
öpüp başıma koydum, doğal yumurta, afiyetle yedik, tenceresini de kullandım.
ama ' başka türlü olsa yine beğenmezdin ' yorumunu okuyana kadar bu olayı unuttuğumu fark ettim.
gerçekten işin parasal değerinde değilim.
şu an bana ev görmeye gelenler hep amcalar, halalarteyzeler , kuzenler vs vs
bir Allahın kulu bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı, sorsalar da söyleyemezdim zaten.
ama insan biraz olsun düşünülmek istiyor gerçekten.
keşke evim koli koli çay bardağıyla dolsa, kaç para ki, en kralı 10 liradır muhtemelen.
ama makine çiziyor işte sürekli ihtiyaç var.
ama 50 yaşındaki kocaman amca eşi bana muhtemelen kendi çeyizinden kalma kaseyi getirdiğinde de bozuluyorum artık.

Benimde olcum faxlasi olmayacak seyler olmasi mesela havlu, pike, yastik kilifi carsaf veya nevresim takimi mutfak icinse saklama kabi kahve mak gibi kucuk elektronikler hatta tepsi bile goturmuslugum vardir calistigim icin gozume takilanlari ufak tefek attim kenara
. Kolay kolay bos gitmem aldigim seyler indirimli fiyatlardir ve cogunu unuttugum icin fiyatina dikkat etmem alirken hediye paketlerinide isterim yatagimn alti kullanilmamis hediye paketi poset dolu.
Cok sukur bana sizin yasadiklariniz denk gelmedi serviste gelen borcamlarin hepsini kullaniyorum sadece 1 takim kase geldi oda hediyelik gitti cogunlukla kullandigim kullanacagim seyler geldi.
Bebek icin ortak cevremle ortak aldim ama alamayacagim bir durumsa penye body pijama onluk corap goturuyorum simli naylon kazik gibi seyler almam bebeklere yazik ister giydirir ister hediye goturur..
ne kadar düşüncelisiniz, benim de aklımda bulunsun bunlar.
yeni evliyken gelen borcamları hep kullandım ben de, o zaman ihtiyaçtı gerçekten ama artık eskidik, borcama ihtiyaç kalmadı :)
bebek görmeye giderken ben takım yapacağım diye kasmam mesela, hani illa çorabı, içi ,dışı olmak zorunda değilim.
öyle de yaptığım olur ama tek bir parçayı iyisinden, güzelinden almaya çalışırım.
mevsimlik mont gibi , kışın güzel kullanışlı olabilecek bir hırka gibi.
yani maksat işe yarasın.
alınıp da bir köşeye atılacak şeylere para veremem.

hahaha iyi olurdu dimi, o misafiri bende agirlamak isterim :))

benim babam o konuda cok basit, nereye bisey götürecek olsak genelde para verelim der :KK70:
ev hediyesi oluncada cicek alalim icine para koyalim der hahaha ay yazarken bile gülüyorum
bebek görmeye felan öyle yapiyoruzda, bizim millet o inceligi herzaman anlamiyor malesef

babamin en güzel fikirlerinden biri, ramazanda iftara davetliydik kardesimin müstakbel kayinvalidesine
ne götürelim muhabbeti dönüyordu evin icinde, bi yere bagis yapalim kadinin adina, üstüne ismini yazdirip sertifikasini götürelim hem sevap olur demisti

baban aşmış, tebrik ediyorum, harika düşünceler

Bana kimse bişey getirmiyor :KK53: öyle yok ev alındı ziyaret hediye evlendi ziyaret hediye bana göre şeyler dil zaten :KK66: birine hediye alıcaksam işine yarıyan bişeyi tercih ederim süslü ıvır zıvırlar boş iş

Çok haklısınız. Çözümü ise basit, almayacaksınız. Ayıp olur bilmem ne demeyeceksiniz. Onlar ayıp olur dememişse, siz de öyle yapın.

Görümcemin her çocuğuna altın taktık, her gittiğimizde harçlık verdik, halısına kadar ev hediyesi aldık. Evimize ilk gelişinde 2 kilo salatalıkla gelmişti :) Kv. süpürge aldık mesela, bana şimdiye kadar bir toka bile almadı, eşime ise sabit hediyesi çorap :) Artık ona da almıyorum.

Yakın arkadaşımın ise çay makinesine kadar alırım, hiç gocunmam. Çünkü o da bana karşı öyle.

Sizi düşüneni siz de düşünün. Düşünmeyeni de boş verin.

İhtiyacı olanı ya da her zaman ihtiyaç olabilecek şeyler almaya özen gösteriyorum. Birde bütçem dahilinde kaliteli olmasına dikkat ediyorum.

Zevkini bilmiyorsam bebekse görmeye gittiğim gram altın alıyorum.
Ev ziyaretiyse özel bir kaç shoptan hediye çeki alıyorum . Zevkini bildiğim biriyse ya tablo ya da orjinal bir mutfak eşyası almaya çalışıyorum.
V.s v.s
...

Haklısınız.

Bende çok ozenirim hediyeye hatta çok yakın bir arkadasim doğum yaptı koca bir kutu aldım içine bi suru farklı çikolata koydum .sonra çikolatanın içine bebek için aldığım altını koydum üstünde bebek çıngırağı koydum.görünce çok sevindi mutlu oldu. Ve kendisi hep başkalarına aldığı hediyelere kulp takan biridir :) kendisi ise bana hiç stilim olmayan bir hediye almış bunu 3 farklı hediye paketiyle verdi yanı tek güzel şeypaketti :) ve surekli paketin ne kadar ppahalı olduğundan bahsetti:) eve gelince paketlere bakıp guldum:)
Velhasıl kelam insan guceniyor dogrusu

özel biri eşiniz sevgiliniz veya bir iş arkadaş bir dost ise kesinlikle kişisel bir hediye olmalı.

Insanlara hediye alirken cok zorlanirim. Parasina yada o insanin bana ne getirebilecegine bakmam.
Onem verdigim tek mesele ise yarar hediye olmasi. Copten hediyelerden hoslanmam.

Kimseye biblo almamze v.klerimiz uyusmuyordur diye.
En uygun ev hediyesi nevresim takimi benim gozumde. Yada samimiysem sorarim gercekten ihtiyac duydugun seyi soyle onu alayim derim.

Kiz yada erkek bebege hediye alirken de pijama takimi yada esofman takimi gotururum yaninda atlet corap. Vs.
Elbise almiyorum kiz cocuklarina. Cok aliniyor az giyiliyor bebekken. Bi de kumasi genelde naylonumsu oluyor.
Cocuklarima rahat aliyorum. Esime alirken 40 kere dusunuyorum kolay begenmez. Zevklerimiz uymaz.
Ona da istedigini aliyorum.

Ise yarar kullanisli seyler olmali herseyden once.

Bana ev hediyesi suzgec almis bi tanidik. Cok mutlu olmustum. Kimseye borcam almadim. Kimse de bana almasin. Gerci ev ve cocuk hediyelerini gectim ben aliyorum artik sevdiklerime.

Cok takilma ya ihtiyaci olana ver cerez tabaklarini yada cope doldur gozun gormesin bari. Sinirin bozulmaz.

Ya hic sorma ortalikta birikmis borcam silsilesi var ve herkes birbirine goturuyor. Kesin sizin elinizde olan borcam annemin de elinden gecmistir yani o derece :KK70::KK70::KK70:
Kimse kullanmiyor hediye olarak goturuyor.

Ben ne ihtiyaçları varsa onu gotururum..

:KK70:
borcam.jpg

evlenirken herkes borcam alma çok hediye gelir dedi. Bana sadece 1 kişi borcam getirdi. Geri kalanını kendim aldım. Bana gelene kadar borcamlarını tüketmişler demek ki:KK48:

X