- 21 Nisan 2014
- 2.021
- 1.317
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #1.861
Evt cnm bina dedemden kalma ama daire benim olarak soylendi hep tapusu bnm degil kendi dairem var ayrica ama suan cıkamam ciksam kirasini vermez diger evin kirasina ihtiyacim var bir sure dahaanlıyorum
peki sen babanın evındemı oturuyorsun?
ben babamın evınde oturuyorum abımde bu kavgada benı ve ıc guveysı kocamı evden kovdu
bende onu ve karısını ve karısının yuzsuz annesını
yanı anlıcan bızde gerı donusu omlayan yollardan gıttık
hıcbırsey eskısı gıbı olmayacak asla bılıyorum cokta uzuluyorum oldugu gıbı kabul ettım artık babam ıcın
bbız hafta sonu evde badana yaptık ufak tefek ve mutfak duvarını duvar kagıdı ıle kapladık
ev savas alanı gıbı ayaklarım gerı gerı gıdıyor aksam oldumu
Bir ustte cevp yazdim alintida sıkıntı oldu sanırsam:)evet
hatun cok esmer ya belli olmuyo sanırımtamam şimdi görebildim
her gördüğümde kafamı kurcalıyordu
Üzülme nolur hepte gel buraya
Ben anlatsam ohooo dersin
Benim esim kardeslerinin borcunu oduyo
Dukkanimizi onlar batirdi yiyerek esimde enayi gibi borcu ustlendi kardesleri ya sahip cikcak aklinca
Su bitecek olan kredimi o iste icim acıyo ama susuyorum yutuyorum ALlah sorsun hesabını dedim
Rızkımı yiyen rızkından olsun dedim
Bakma dertmi yok mu belli etmiyoruz
Ben okadar cok seyle mucadele veriyorum ki anlatamam
Kardesleri annesi yuzunden belki 50bin tl paramiz gitti bir de uzerine yuvami yikmaya calistilar
Daha uzerinde ardimda bi babam yok bayadir kusum hemde ayni binadayiz kendi dairemden beni kovdu neler neler
Allaha sigindim
Rabbim yuzume guldu evime bereket verdi giden herseyimi yavas yavas topluyorum
Suan kimseden bisi istemiyorum huzur saglik elimden geldigincede birikim
Once sagligini dusun
Kızlar günaydın böyle muhabbetin arasına löp diye dalıyorum ama bisürü sayfa kaçırınca dahil olmak zor oluyor. Benim oğlanı dersaneye yazdırdık, eşim kara kara düşünüyor ne yapacağız diye .Benim aslında buraya gelince bazen moralim bozuluyor, harçlıksız geziyorum, kuruşum olmuyor cebimde ne artırması ne biriktirmesi.Gerçekte tanıdığın insanlara para yok, sıkışığım dediğin zaman onlardan bişey bekliyorsun gibi oluyor .Kimseye anlatamıyorsun.Zaten maaşın büyük çoğunluğu kredi ödemesine gidiyor.2600 maaş 1100 kredi telefonlar (herbirinin üzerinde taahhüt var +faturası ) elektrik su bunlar herkesin yaptığı şeyler .Ortalama ayda 100 lira benim sağlık sarf malzemelerim çocuğun dersanesi de 300 lira aylık, kredi kartları 2 tane birini kullanmıyoruz .Sıfırlamıştık ama diğerini mecbur kullanmaya başladık .hep eksiden gidiyoruz .Aldığımız 2004 model bir honda cıvıc .öde öde bitmedi 36 aylığına kredi çekmiştik .Eşim ailesiyle haklı olarak para konusunda yüzgöz olmak istemiyor.Aslında maddi durumları çok iyi gerçi onlar elinden geleni yapıyor ama yetmiyor.Bir çok sağlık sorunlarıma rağmen iş başvurusunda bulundum işletme mezunuyum .Hastalığı duyunca kimse kabul etmiyor.Başvuruda söylemesem olmaz çünkü arada kontrollere gidebilmem için bilmeleri gerekiyor.Kaynanam sağolsun oğlanın dershane taksitine yardım ederiz demişti ama ses çıkmadı.Haftasonu eşim iki gün boyunca kanepeden kalkmadı ,hiçbir laf etmedi öööylee düşündü arpacık kumrusu gibi çok üzülüyor tabi bende.En sonunda patladım bende, satalım şu arabayı yorgan gitsin kavga bitsin dedim . Ben bir borcu ödeyemedi sattı işte dedirtmem bilmem ne baya bir dırdır etti.Neyse ben susutum cevap vermedim sonra sakinleşti konuşmaya başladık.Ben diyorum ki arabanın 12 milyar borcu kalmış, yani faizi ödenmiş kredinin anaparadan da biraz ödenmiş.( tamamı 25 milyardı arabanın ederi ama faiziyle ne oldu bilmiyorum.) Satalım ,bankayı ödeyince kalan parayla da ufak tefek borçları kapatalım hesaba göre tertemiz borçsuz olacaz. 5 bin gibi bir rakamda elimize kalacak .onu peşinat yap 5 binde tekrar çekelim fiat gibi yada renault gibi ayağımızı yerden kesicek bir araba alalım diyorum .Olmazmış bankaya enayi gibi bu kadar faizi niye ödedim ben diyor.Artık düşünmekten kafayı yiycem .Ben sürekli ağrılarla hastalıklarla uğraşırken bile birgün isyan etmedim.Hep gülmeye çalışırım hayattan geri kalmamaya çalışırım.Geçmiştede kendi ailemde bisürü sorunla büyümeme rağmen ...Ama eşim hemen yeise düşüyor ,yelkenleri suya indiriyor.Burası ekonomi topiği bana bir akıl verin çok bunaldım .
cutecim sormuş insülin pompasını evet sürekli benimle cilt altında silikon bir iğnesi var bir hortumla (ama incecik pipetten bile ince) cihaza bağlanıyor işte o hortum yrdımıyla 24 saat vücuda insülin gönderiyor .iş bulma konusunda da elimizden geleni yaptık .rabbimin verdiğinde de vermediğinde de bir hikmet vardır artık hayırlısı.
Cok gecmıs olsun. Seker hastalıgı zor bılırım. Esımın annesı ve nerdeyse tum teyzelerı bazı kuzenlerı seker hastası. Sızın yasınız genc kendınıze dıkkat edersenız cok kalıtelı bır yasam surersınız. Dıkkat etmezsenız malesef tum organları etkılıyor, ıs konusunda bana gore engel degıl ama ısveren ıcın sorun teskıl edebılır. Hele oze sektorde ızın alan bır calısanı kımse ıstemez ama yınede masabası ıs bulma ıhtımalınız var. Umarım bulursunuzda ekonomık olarak rahatlarsınızcutecim sormuş insülin pompasını evet sürekli benimle cilt altında silikon bir iğnesi var bir hortumla (ama incecik pipetten bile ince) cihaza bağlanıyor işte o hortum yrdımıyla 24 saat vücuda insülin gönderiyor .iş bulma konusunda da elimizden geleni yaptık .rabbimin verdiğinde de vermediğinde de bir hikmet vardır artık hayırlısı.
GünaydınMerhaba Hanımlar
Bayılıyorum bu konuyu okumaya, öyle güzel örnekler varki kendimi sorguluyorum sayenizde.Bizim eve giren gelir 7000 fakat benim işim geçici. Esımın maası 3100 ve kredılerden ay sonu 200tl eksıye dusuyor. Ev kredısı ve ev alırken pesınat eksık kalmıstı onu oduyor.Bırde eskı arabamızın borcu var sattık ama borcu vardı o devam edıyor.Benım maastan da 380tl ıhtıyac kredısı, 1280 araba kredısı, 1000tl esya taksıdı(1 yıl vadelı) oduyorum. Kalanda kredı kartı ve harclık. Aslında araba bızım ıcın luks cunku benım ısım kalıcı degıl ama bız arabayı aldıktan sonra araba vergıden dolayı 5 bın tl pahalılastı.Esım satmayalım odedıgımız kadar odeyelım cok sıkısırsak satsak bıle elımıze para kalır kredısıyı kapatınca dıyor
5 yıllık evlıyız ve esımın aılesıne de yardım etıgımız ıcın evımıze anca ıstedıgımız gıbı esyalar alabılıyoruz, farkındayız cok fazla borc oduyoruz ama olunca oderız olmazsa satarız gecınırız dıye dusunuyorum ben.Bız evlenırken dugun borcu oderken bıle esımın aılesına yardım ettıgımız ıcın hıc belımız dogrulmamıstı. Beyaz esya ve salon takımım cok kötuydu ve ben bu kadar calısıyorum bu esyaları degıstırıcem dıye kafama koydum ve bırıkımımle buzdolabı ve bulasık makınemı degıstırdım.