- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #1.561
benimde bank asyada vardı eşim pinpirikli kapattırdı
şimdi kısa süreliğine yatrıcaz tatile giderken ama altınları bozdurmak zor gelior çeyrekleri fln bozdurcaz çok bir şey değil zaten hep ev alınca hediye gelenler
akşamları saat 10 dan sonra elektrik düşüor mu kızlar
birkaç zamandır çamaşır için bekliyorum 10 u
cnm çörekotu yağını ne yapacaksın neye yarıyormuş
soğan suyu yaptım bu ay yine aralarda civantuketiliyorçtim off çok acı ya burnumu tıkıyıp içiyorum bir çay kaşıpı bal attım ama fayda etmedi
aslanpençesi aldım daha içmedim korkuyorum ya ne bilim belki yan etki yapar die
soğan suyunu yaparken civanperçemini azar azar içtim mesela 3 gün de bir gibi fln
kistimi çok az düşürmüş geçen sefer
karanfilciğim geçen İbrahim saraçoğlu fsh düşürmek için vermişti aslanpençesini arı sütü bal polende çok iyi geliyormuş ama orijinal bulmak lazım ben alıcam kısmetse yumurta geliştiriyormuş sende al istersen ayrıca tatile gidince oralardan bakıcam. ben aslanpençesi aldım da daha içmedim 1 ay mı ne kullanılıyormuş.şifa olsun inş. içtiklerimiz birde 300 tl tutmuş çok mu aldın
Canim ben arı sütü bal poleni bir ay kullandim. Kimseye guvenemeyince saracoglunun mağazadan aldim 300 gr civari 75 TL. Benim arkadasim gerçek ari sütunu gramini 2 TL den ağridan getirtmişti hem 5 TL imiş bunlara indirim yapmis. :111:
15 gun sogan
1 ay aslan pencesi
10 gun sogan
15 gun civan percemi
21 gun de brokoli iccem sanirim uzun bikür.
Aslan ve civan percemi suzme poset cay 250 tl
Corek otuyagi da bunlarla birlikte bir ayda tuketiliyor 60 TL
Doğrusunu bulmussan bu kadar para vermeme gerek yok canim.
Aslan pençesi doğrusu zor bulunsa da civan percemi kolaybulunur
yaz geldi kimseler gelmez oldu buralara
kızlar bugün gittim off ilaç yazdıramadım ama annemde vardı vitamin ondan aldım
40 tl borç çıktı üstümde param vardı da eşime sormak istedim kesinti yapıyorlarmış
haberim yok benimde neyse bir daha gidip vericem parayı
ay çok sıcak Rabbim yardımcımız olsun
birde sun life cif aldım 3.5 tl byük boy iyi gibi alıştım fairye şimdi dğiştirdim
ben bu sefer değiştirdim aldığımda iyi çıktı bol köpürüyor uzun gider inş. çünkü fairy çok uzun süre kullanıyordum büyük boyunu ama çok pahallı 5.5 tl gibi bir şey. yok cnm ne kadar olacakben hergün bakıyorum :))
fairye bende alıştım vazgeçemiyorum diğerleri ellerimi çatlatıyor
bu arada ramazan yaklaşıyor fitreler vs geliyor onlar hakkında bilginiz var mı?
Duş alırken kova kullanıyorum, içinde biriken suyla balkonları yıkıyorum
cnm 9 yaş çok değil ki benimde abimle aramda 9 yaş var ama çok faydasını gördümBenim eşim dün akşam "2. çocuğu düşünmeye başlasan ya sen dedi"hemde yemek yerken inme iniyodu..
Ben çocuk istemiyorum eşim ısrarla "senden 2. çocuğum olsun istiyorum hemde kız olsun istiyorum" diye şarkılar söylüyo beni iyice dellendiriyo
Bu sene iyi gez seneye 2 çocukla bukadar rahat gezemezsin gibi laflar dokunduruyo
Ben bu adama çocuk istemediğimi nasıl izah edicem?
Benim yaşım geçiyo kız istiyorum diye tutturdu sanki garantisi var kız olucak diye
Benim eşim geç geliyo çocukla ben ilgilinicem gece felan hiç kalkmaz mama falanda yapmaz ben tekrar sil baştan başlamak istemiyorum:44:
Oğlum 9 yaşında artık ve maşallahı var hep uslu bir bebekti hala uslu bir çocuk varlığıyla yokluğu bir Rabbim isteyen herkese versin ama 1 tane bana yeter eşime anlatamıyorum
hopps dedim ama bakalım
Nerden çıktı yahu bu bize 1 tane çocuk yeter aşkım diyen adam kafayı yedi yeminle.
Fenalardayımmmm
Merhaba canım...
Malzemelerini sayıca aklıma direkt yeşil mercimek salatası geldi.
Yeşil mercimeğini ısalatıp bekler bir kaç saat. Sonra az suda haşla.
Çok ölmücek mercimekler...
İçine dere otu, közlenmiş biber, kurusoğan, nane , zeytinyağı ve bolca nar ekşisi koy...
Harika bir salata oluyor...
cnm inş. Rabbim bu yıl tutabilmeyi nasip etsin çok istekliyim baalım inş. dayanırım
oğluşun güle güle giyinsin cicilerini
cnm ne zamang idiceksiniz nereyi düşünüyorsunuz biz erken rezerv. yapmıtık herşey dahillerden uyguna geldi amaa yol parası cep yakıyor tabii
sağol cnm hmm değişik birşeymiş bu nohut görmemiştim hiç
ben koydum cnm ya denicem bakalım batının güneşinde ancak olur
ağustosta hava hiçç belli olmaz temmuz ortası gibi kurusun
dediğin gibi ipe dizdim birbirine değmice şekilde ve çamaşır askısına astım taşınabilir çamaşırlığa yarı gölge yarı güneşli bir yerde.
sabah ve öğleden sonra güneş yok öğlen baya güneşli ancak kururlar diye düşündüm denemelik 1 kilo koydum bakalım 1.25 tuttu
ay çok severim olur da kışa afiyetle yeriz inş. yoksa yine eşimin memleketten sipariş vermek zorunda kalıam mahcup oluyrm ya yok teyzesi yok kayınvaldem uğraşıo insanlar
pazara gittim kızlar 15 tl ttuu uczdu baya
birde karanfil
Amerikan salatası yada arpa şehriye olur
arpa şehriye salatası:
1 bardak arpa şehriye yağda kavrulur ( yarısını bir kavur sonra diğer yarısı 2 renkli olacak)
2 bardak su ilave edilir pirinç pilavı gibi pişirilir
içine pişince mısır kornişon turşu nane nr ekşisi az limon suyu ilave edilir çok güzel oluooo
kabak tarator: kabakları rendele suyu gidine kadar az yağda kavur sarımsaklı yoğurt az nane serp üstüne bu da güzel oluo
mercimek köftesi kısır olur
közlenmiş patlıcan salatası yada közlenmiş patlıcan yoğurtlusu olur
fırında makarnada çok güzel oluyo yapmak istersen
tatlı şekerpare olabilir, revani olabilir,sütlü tatlı seviyolarsa fırında sütlaç.
meze istersen köz patlıcan salatası, pilaki..
Olsun varsın millet bi gecede yiyiyo parayı senede bir tatil için çok değil. Tatil lüks değil bence. Gençken sağlıklıyken gezip görmek lazım. Kış masraflı oluyo diyoruz ama kışın masrafı bitincede yazın gezmeler tatiller düğünler başlıyo.. Yazın canlılığı bi başka.
sevindim canım iyi geçmesine.Buralardayım aslında da bi arkadaşım hatta akrabam çok üzdü beni bende azcık kabuğuma çekildim tipik yengeç gibi. Sonra evde ufak tefek tamirat derleme toplama temizlik yaptım ehliyet sınavına hazırlandım oyaladım kendimi bi şekilde işte..
Güzel geçti pikniğimiz hatta çabuk geçti zaman bişey anlayamadık. Eğlendik çok şükür... Ben düğüne gitmeyeli sanırım 2 sene olucak bu ara hep nikah oldu.
Eşimde senin gibi düşünüyo
Bir bilim adamımıydı neydi şey demiş
"en iyi yatırım tatildir"
Eşim 4 yıdır tatile gidemiyo ben yine onsuz falan gidiyorum
o da otelde durmaz sadece konaklama amaçlı kullanır kahvaltıyı yapınca akşama kadar gezdirir bizi öyle seviyo
şey duydum bilmem haberiniz var mı?
öğretmen evlerinde kalınabiliyomuş eşime söyledim ama kalırmı bilmem bulduğum otelleri beğenmiyo he lüxlere bakıyo sanki akşama kadar durcakmış gibi
Bir de kendi aracınla gitmek keyifli istediğin yerde duruyosun
biz daha öncede hataya gittik giderken tüm illerde durduk gezdik yedik-içtik tuz gölünü falan gezdik o sebepden eşime sen istedin diyorum her yerde durdurmayı düşünüyorum
nike ayakkabı iyimiş cnm valla 70 tl se al hemen
süper heryeri gezip görüceksiniz
bizde öleyiz otelde pek durmuyoruz ama yatmaktan yatmaya da olsa iyi yerde kalmak her zaman iyi o fotoda göründüğü gibi çıkmıyor uygun fiyatlılar berbat oluyor çünkü.olsun cnm ya amann boşver gez Rabbim sağlık versin 2500 ne ki bir tatile millet ne otellere gidioda 4 geceliğine 6 7 bin verio
kızlar giderken altınlarımı ne yapcam bilmiyorum yahadi takılarımı anneme vercemde hepsinide vermek istemiyorum
bu arada öğretmen evlerinde kalınıyormu ben bilmiyoum cnm
kızlar bunları kaydettim bi yere.
ne cevherler var sizde.
internete bakabildiğim en son anda henüz bişey yazan olmamıştı.
ogün biarkadaşa gitmiştim hatılıyor musunuz.
orda arkadaş;
közlenmiş biber, kornişon turşu ve mısırdan oluşan bi salata yapmış ben de ondan yaptım artık.
darkcım yeşil mercimeğe bayılıyorum inşallah yapcam bi gün salatadan.
tr_lelli yine gittiğim arkadaş un helvası yapmış harika olmuştu ben de ondan yaptım akşama :)
zeytincim sağol tarif için.
ay biz de tatil işleri çok karışık bakalım Rabbim hayırlısıyla nasip eder..
kardeşim tıp istiyordu geliyor inşallah
nazar değmesin maşallah diyim
cnm 9 yaş çok değil ki benimde abimle aramda 9 yaş var ama çok faydasını gördüm
tek çocuk büyütmüş gibi büyütüceksin ikisinide kurtarmış oğlun kendini artık
eşinde istiyorsa maddi sıkıntıda yoksa neden olmasın
karar senin olmalı tabi babaların genelde ruhu duymuyor bebek büyürkenYas aralığından ziyade ben 2. çocuk istemiyorum
Ama bunu idrak etmek istemiyo benim kocam anlamıyo illede 1 tane daha diyo delimidir nedir.
Herkese hayırlı ramazanlar hayırlı iftarlar, sahurlar canlarım..
kizlar merhaba,hepiniz iyisinizdir insallah.
Hayirli ramazanlar diliyorum hepinize,biz tatilimizi yapip geldik,ailemle kardeslerimle cok guzel gecti hersey,bu defa nedendir bilmem cok zor geldi ayrilik,geldim gene kimsesiz kaldim yaban ellerdecan sag olsunda ne yapalim,katlanacagiz artik,cok guzel paylasimlar yapilmis,ozellikle zeytin bayildim yazdiklarina.Bende paraciklari harcayip geldim simdi tutumlu olma vakti,allajh kolaylik versin herkese....
saol canım hoşgeldinkizlar merhaba,hepiniz iyisinizdir insallah.
Hayirli ramazanlar diliyorum hepinize,biz tatilimizi yapip geldik,ailemle kardeslerimle cok guzel gecti hersey,bu defa nedendir bilmem cok zor geldi ayrilik,geldim gene kimsesiz kaldim yaban ellerdecan sag olsunda ne yapalim,katlanacagiz artik,cok guzel paylasimlar yapilmis,ozellikle zeytin bayildim yazdiklarina.Bende paraciklari harcayip geldim simdi tutumlu olma vakti,allajh kolaylik versin herkese....
hep dua ediyorum ben rabbim olmayanlara,isteyenlere versin diyekarar senin olmalı tabi babaların genelde ruhu duymuyor bebek büyürken
ay kızlarr tüm hamileler üstüme üstüme geliyor sanki buda sınav sanırım yook isyan etmicem diyorum
çok dua ediyorum Rabbime
ya nereye gitsem hamile eczaneye girdim eczacı yeni doum yapmış onu anlatıyor 2 kişi geldi 2 side hamile diğeri ben her 10 kadından 9u hamile
Allahım versin artık hayırlısı ile
kızlar ramazanda bir duada bebek isteyenlere edin emi belki duanızın kabul olacağı saate gelir
hoş geldin cnm genelde kardeşle anne babayla çok vakit geçirince ayrılmak zor oluyor ama sonra yine eski düzenini kuruyorsun
sağol canım
kızlar 40 tl eczanede ödeme çıkmıştı onu verdim
pazara gittim 6 tl tuttu meyve alamadım evde vardı biraz haftaiçi eşime kaldı artık
dün markete gittim 50 tl hooop uçtu
kahvaltılık aldım sahurluk Allah bereketini verir ne yapalım
kasaba gittim kıyma aldım.insan ramazan olunca yemeklere daha bir özeniyor sanki
karanfil sana çörek otu yağını sorcaktım nasıl kullanıcaksın onu yumurta gelişimi için mi?
hadi görüşrüz kızlar hayırlı iftarlar
kızlar sık sık hastalıkla imtihan oluyorum altta yatan yılların eskitemediğibir diyabetim olduğu için buluttan nem kapıyorum.o yüzden pek giremiyorum buraya ...yine yeniden bir hastalık yaz gününde zatürre oldum bir haftadan fazladır yatıyodum .şimdi daha iyiyim şükür..ramazanınız hayırlı mübarek olsun .bu aralar eve pek bakamadığımdan biraz israf oldu bazı şeyler dolapta çürüdü israf oldu çok üzüldüm. yeşilliklari nasıl saklıyosunuz mesela ? sakın tupper demeyin gıcık oldum ona bisürü para bayıldım bi işe yaradığı yok bence.birde ramazan menülerimizi yazalım diyorum buraya her mesaj yazdığımızda ne pişirdiğimizi yazalım fikir olur birbirimize ...ben bugün yeşil fasulye patatesli ve ıspanaklı iki çeşit gül böreği ayran mercimek çorbası yaptım.ıspanaklı akşam yenecek patateslide sahurda ...hepinize hayırlı iftarlar canlarım
Zeytin,bende hamile kalmaya çalışırken,böyle şeyleri cok yasadim.girdiğim her ortamda hamile çocuklu mutlaka oluyordu.insan kendi haline daha cok üzülüyor ama bu da bizim imtihanimizmis.cok kurler denedim en sonunda tüp bebek ile,bebeğime kavuştum.hergün binlerce defa şükrediyorum allahima.Bi ara hiç çocuğumun olmayacagini bile düşünmüştüm.o psikoloji bambaşka birsey.Allahım sana ve tüm isteyenlere en kisa vakitte bebislerinizi versin inşallah.Biliyorum cok zor ama ,kafanı rahat tutmaya,hep bebek ve hamilelik dusunmemeye çalış.
geztapo cok geçmiş olsun canim.
Trlelli,niye ikinci çocuğa bu kadar karsisin.tek cocuk olmak cok zor olmalı.dusunuyorumda kardeşlerim olmasaydı hepten yapayanliz olurdum.her ne karar uzakta olsalarda,var olduklarını bilmek,seslerini duymak bile yetiyor.Herşeyin hayırlisi tabi,istemiyorsanda,zorlamanin gereği yok.