Aslında canım sıkkın bugün benim kafama taktıklarımdan, eskilerden vs vs..
Benim eşimi ailesi çok yedi maddi olarak..
Ortak dükkanları vardı ben evlendiğimde(3 erkek kardeş) eşim sözde her işi halleden di
sabah ilkindiye kadar eşim ilkindiden sonra abisi duruyodu pazar günleri diğer kaynım duruyodu babalarından kalan parayla açtıkları için adı ortak mal.
Ama eşşek gibi çalışan eşimdi mal al
hale git
muhasebesini tut
eksik listesi çıkar
ödeme yap
banka işlerini hallet
vergilere koştur vs vs vs
sonra çok borca girdiler çünkü market site içindeydi ve hemen yanına carrefour açıldı kredi borçları kredi kartları borçları ve ben evde 3 kişiydim eltimlerin biri 6 diğeri 4
benim evime giren ne onların evine giren ne onların masraflarından benim evime sıra gelmiyodu
sonrasında benim k.v aram açıldı ve görüşmedim yani 3 yıldır görüşmüyorum(olaylar olalalı 3-4 yıl oluyo yani) o ara işlerde kötü gidince eşim işini ayırdı
daha doğrusu dükkan devredilince 50bin tl ediyodu bende dedim ki kardeşlerine çek konuş devredin borcu kapatın herkes yoluna dedim
Konuşmaya gitmişti abisi demiş ki ben bu yastan sonra el işinde çalışamam borcu paylaşalım dükkanı bize bırak
Eşimde saftirik kabul etmiş 20bin tl kakalamışlar eşime ceketini alıp geldi öylece
zaten ordayken hiçbirinin sigortası yoktu tam 7 yıl çektim.
adam 8 ay işsiz kaldı
aramadılar sormadılar açmısınız tokmusunuz öldünüz mü?
sonra eşim iş buldu borçda katlandı ödeyemedik faiz faiz üzerine.. ve bu borç o dükkanda onların evlerinin yedikleri borç..
ve tam o 8 ay sonra o lanet insanlar dükkanı devredip parayıda alıp keyiflerine baktılar. Bize 5 kuruş vermediler
bu hak yemek değilmidir?m siz söyleyin
Bu kul hakkına girmek değilmidir?
O borç ancak yeni bitecek 3 ayımız kaldı
o para benim yazlık param olabilirdi nerdeyse faizleriyle 30bin tl ödedik yazık günah değil mi?
Eşime bişe söylesem napim diyo batmakda var çıkmakda şükret diyo
Ben herzaman şükrettim ediyorumda ama içim dolu doldu yani bu parayı düşününce ve yazlık hayalim havalar ısındıkça dahada coşuyı
Çok istiyorum o parayla ben ufak bişe alabilirdim ne kenara para atabildim ne de bişe alabildim.
Rızk yiyen rızkından olsun derim hep dicemde.
Kimse kimsenin rızkını yiyemesin..
2-3 sene daha para biriktirde yazlık al da daya döşede
bıktım artık hayal kurmaktan..
5-10binle olcak iş değil bu
Rabbim sen kötü insanları uzak tut nolur bizden..
Gözü,gönlü tok,kalbi temiz,haramı helali bilen, iyi,dürüst insanlarla karşılaştır..
Demişler ya
Allahım sen beni dostumdan koru düşmanımla ben mücadele ederim...
Kusurabakmyın içim çok doldu sığamadım buralara