Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Amin sağol canim.
Biz de adamı alistirmayalim diyoruz ama bi yandan teyzem aglayinca da dayanamıyorum.
Neyse eşimi dinleyecem ben. Bu tarz insan ilişkilerinde eşimi dinleyince daha karli ciktim ben.
Teyzem de kirilmaz inşallah.

Neyse mudurle bugündaha iyiydik

Hoş geldin geztapo
Nasılsın?

Trlelli sen nasıl oldun?

Yazdıklarınızı okuyorum ama bir şeyleryazmaya ffırsatım olmuyor çoğu zaman

Hoş geldin geztapo
Nasılsın?

Trlelli sen nasıl oldun?

Yazdıklarınızı okuyorum ama bir şeyleryazmaya ffırsatım olmuyor çoğu zaman

sağol cnm biraz olsun iyileştim ama hala öyle aman aman iş yapamıyorum bacaklarım fln çok ağrıyo boğazımıda sarıyorum

sende iyisindir umarım oğluşun nasıl hala huysuzluk yapıyomu küçümen yakışıklı

Aslında canım sıkkın bugün benim kafama taktıklarımdan, eskilerden vs vs..

Benim eşimi ailesi çok yedi maddi olarak..
Ortak dükkanları vardı ben evlendiğimde(3 erkek kardeş) eşim sözde her işi halleden di
sabah ilkindiye kadar eşim ilkindiden sonra abisi duruyodu pazar günleri diğer kaynım duruyodu babalarından kalan parayla açtıkları için adı ortak mal.
Ama eşşek gibi çalışan eşimdi mal al
hale git
muhasebesini tut
eksik listesi çıkar
ödeme yap
banka işlerini hallet
vergilere koştur vs vs vs

sonra çok borca girdiler çünkü market site içindeydi ve hemen yanına carrefour açıldı kredi borçları kredi kartları borçları ve ben evde 3 kişiydim eltimlerin biri 6 diğeri 4
benim evime giren ne onların evine giren ne onların masraflarından benim evime sıra gelmiyodu

sonrasında benim k.v aram açıldı ve görüşmedim yani 3 yıldır görüşmüyorum(olaylar olalalı 3-4 yıl oluyo yani) o ara işlerde kötü gidince eşim işini ayırdı
daha doğrusu dükkan devredilince 50bin tl ediyodu bende dedim ki kardeşlerine çek konuş devredin borcu kapatın herkes yoluna dedim

Konuşmaya gitmişti abisi demiş ki ben bu yastan sonra el işinde çalışamam borcu paylaşalım dükkanı bize bırak
Eşimde saftirik kabul etmiş 20bin tl kakalamışlar eşime ceketini alıp geldi öylece

zaten ordayken hiçbirinin sigortası yoktu tam 7 yıl çektim.
adam 8 ay işsiz kaldı
aramadılar sormadılar açmısınız tokmusunuz öldünüz mü?

sonra eşim iş buldu borçda katlandı ödeyemedik faiz faiz üzerine.. ve bu borç o dükkanda onların evlerinin yedikleri borç..

ve tam o 8 ay sonra o lanet insanlar dükkanı devredip parayıda alıp keyiflerine baktılar. Bize 5 kuruş vermediler
bu hak yemek değilmidir?m siz söyleyin
Bu kul hakkına girmek değilmidir?

O borç ancak yeni bitecek 3 ayımız kaldı

o para benim yazlık param olabilirdi nerdeyse faizleriyle 30bin tl ödedik yazık günah değil mi?
Eşime bişe söylesem napim diyo batmakda var çıkmakda şükret diyo

Ben herzaman şükrettim ediyorumda ama içim dolu doldu yani bu parayı düşününce ve yazlık hayalim havalar ısındıkça dahada coşuyı
Çok istiyorum o parayla ben ufak bişe alabilirdim ne kenara para atabildim ne de bişe alabildim.

Rızk yiyen rızkından olsun derim hep dicemde.
Kimse kimsenin rızkını yiyemesin..

2-3 sene daha para biriktirde yazlık al da daya döşede bıktım artık hayal kurmaktan..
5-10binle olcak iş değil bu

Rabbim sen kötü insanları uzak tut nolur bizden..
Gözü,gönlü tok,kalbi temiz,haramı helali bilen, iyi,dürüst insanlarla karşılaştır..

Demişler ya
Allahım sen beni dostumdan koru düşmanımla ben mücadele ederim...

Kusurabakmyın içim çok doldu sığamadım buralara

Son düzenleme:

Çok canim sıkıldı yazdiklarini okuyunca.
Gerçekten zor.
Ama su an yapacak bisey yoksa aklina getirip getirip üzme kendini.
Rabbim onların yaptigini yanina birakmaz

Çok canim sıkıldı yazdiklarini okuyunca.
Gerçekten zor.
Ama su an yapacak bisey yoksa aklina getirip getirip üzme kendini.
Rabbim onların yaptigini yanina birakmaz

Buhram halii çünkü benim hiç malda mülkte gözüm olmadı sadece 1+1 de olsun ufacık bahce içinde yazın kendimi içine atabilceğim bahcesini ekebileceğim oğlumun dilediğince koşup oynayabileceği akşamları bahçesinde oturup gökyüzünü sessizce izleyip doğanın sesini dinleyebilceğim sessiz bir yerde ufacık bir ev istediğim sadece bu..

yıllardır istiyorum ve yaz gelince bu isteğim dahada depreşiyo

Tabiki önce sağlık ama şuan tek istediğim o

Çok bunalınca kendimi oraya atmak toprakla uğraşmak istiyorum
Hanımeli dikip onun kokusunda kahvaltılar hazırlamak istiyorum.
renk renk saksılara renk renk çiçekler dikmek istiyorum.
Sıkıldım beton yığını hayattan dedikoducu insanlardan arabalardan evlerden sokaklardan çocuk seslerinden kavgalardan sessiz sakin huzur istiyorum..
yazın 1 ay bile kalsam bana dünya yeter..

Şuan buna sahip olmak varken yok şeylerin parasını ödemek çok koyuyo..
Ve hepsi eşimin saflığı,iyi niyeti,vicdanı yüzünden.
acıya acıya acıncak hale getirdi bizi
neymiş babalarından kalmış sanki hazine kalmış kalan 3 kuruş neymiş babasız büyümüşler onları çekip çevircekmiş 55 yaşındaki abinimi çekip çevircen be adam!..
Kimse onu sallamıyodu o illede kardeşlerim..
Gördü o da gününü

Benim eşim oğlum 3 yaşındayken boyun fıtığından ameliyat oldu ve 6 saat ameliyatta kaldı ameliyat olmazsa felç olursun dediler çünkü fıtık omuriliğindeydi..
sigortaları yoktu malum bir Allah'ın kulu bir akrabası bir kardeşi eşi dostu çıkıp demediki biz para veririz gittim bileziklerimi bozdurdum(17 tane) 4 milyara yakın amleiyat masrafı ödedik sigortası olmadığı içim mecbur özelde oldu..

İlla kazık mı yemeli bolca insan akıllanmak için..

Bir insan evleniyosa kimseye güvenmemeli sırtını ona buna dayıcaksada evlenmesin..

Bişi desen kardeşim oluyodu..

Şimdi akıllandı ama yaşı 40 oldu..
Evlendik evleneli borç ödüyoruz..
ve hiç biride benim eşya,ev vs borcum değil araba hariç..
hep yok dükkanın borcu,yok vergi borcu,yok alacaklıya borç yok kardeşinin evinin taksitleri,yok yengesi doğum yapar hastane masrafları..

3 yıldır rahatım ama bunlar aklıma geldikçe nasıl susmuşum diyorum..
Cahillik baska bişe değil..

Kızdığım nokta şuan varlık içinde daha rahat olmak varken sıkıntı içinde olmak
Al ben yiyemiyorum sen ye demek resmen bu!

İş işten geçtikten sonra akıllansan nolcak eski hevesim yok..

Son düzenleme:
TRLELLİe alıntı yapmadım uzun diye canım.geçmişle yaşama ne olursun.Bak insanlara haksızlığa uğramayan musibetler yaşamayan varmı? olmuş olan artık .Ben etrafımda ve kendi hayatımda da şunu gördüm kesinlikle kimse ailesini kardeşini atmaz hele kocalr hiç atmaz . Allah mazlumun ahını kimsede koymaz biliyosun.hak yiyen cennet kokusu duyamayacak.üzülme artık kendinide doldurma.Allah bunları unutturacak dert vermesin çünkü o zaman sağlık ne kadar önemli diyo insan.Varsın yazlığın geç olsun evladın sağlıklı kocan başında dursunda herkesin yaptığınıda Rabbim sorar .Tatlı canına yazık.

Geztapo canim demissin ya Allah bunu unutturacak dert vermesin.
Kesinlikle haklisin. Ben de unutamayacagimi sandigim oyle seyleri unuttum ki.
Hersey bos geliyor bana.
Hayatta en guzel sey olumsuzluklarin icinde rabbimin verdiklerine sukredebilmek
Başka her yol cikmaza götürüyor zaten

canım insan bişey yaşıyor "dünya başıma yıkıldı daha fazla üzülemem herhalde"diyor.Ama sonra öyle bişey oluyoki Allahım üzüldüklerim boşmuş diyosun . Tabii insan derdi yaşarken en büyüğü kendisinin ve kendisinide kimsenin önemsemediğini düşünüyor.Musibetler misafirdir ,görevini tamamlar ve gider.Çünkü Rabbim insanı hep sıkmaz bazende ferahlatır .Ne yapalım hakkı hukuku bilmeyen insanlara silahı dayayalımmı? Rabbime havale edelim kalbimize kin doldurup kendimizi hasta etmeyelim bence ...

Orası tabiki öyle canım sağol Allah razı olsun..
ama şuan eşim hiç bişe yapmasa bunların arkasını toplamak için 50bin tl harcamıştır 10 yıldır.. yada daha çok hesap ederken bile sinirleniyorum
Bu benim bildiğim (yani evlendiğimizden bu yana) daha önceside varmış..

kazandığını yedirmiş bunlara eşim benden önce futbol oynuyomuş 2. ligde bayada iyi paralar alıyomuş istanbulada bu sebepden gelmiş futbol takım için..
Ben 1 monta 600 tl veriyodum diyo (10 sene önceden bahsediyo) bana flört ederken 230tl ayakkabılar alıyodu para gani ganiydi ama yedire yedire bitirdi..
O futbol zamanındada biriktirmemiş yedirmiş

ablasının çocuğu olmuş onların yanında kalmış ilk istanbula geldiğinde onlar yemiş baya sahipsiz diye
sonra annesi fln gelince ev almışlar(şimdi abisi oturuyo) eşim almış
kücük kaynımın ev taksitlerini dükkanda çalışrken eşim ödedi her ay hemde 6 sene ev sahibi yaptı onuda neden dükkan ortak ya ortak mal ya!
ben 40bine evl aldım ozamanlar hanfendi beyfendi 40binlik evleri beğenmediler 85bine ev aldırdılar 150m2 (bi ara satılık ilanında gördüm sahibindende ama şimdi kaldırmışlar satcaklarmış borçları varmış biliyorum tabiki Rabbim görüyo biliyo)
Onların hepsini yuttum eşim hepsini ev sahibi etti
kızıyorum işte adı yok, nedeni yok,sebebi yok, kızıyorum,kinleniyorum,sövüyorum,sinirleniyorum,isyan ediyorum
Eşimin yüzüne karşıda diyorum sanmayın ki demiyorum hep diyorum olan olmuş lafıda beni sinir ediyo o öyle diyince çığlık atasım geliyo nefes alamıyorum..

Yazdıklarım gitti tr lelli

olsun canım öyle içim doldu bugün bile arkadaşta toplandık yani toplanıyolardı bende dahil oldum o diyo yazlığa gidicem öteki diyo hafta sonu gidip bi temizlicem yazlığı yani yazlık bende takıntı yıllardır ben toprakla uğraşmak bitkilere can vermek onları sevmek istiyorum
ama toprak içinde olmak istiyorum
o sebepden bahce içinde istiyorum öyle daire felan istemem almam yani..

Buhram hali bugün dua vardır dua ettim bol bol sizin içinde..

Son düzenleme:
Kızlar ben bugün duaya gittim hepinize özellikle karanfilcim sanada bol bol dua ettim..
Benide aralarına almak istiyolar ben sürekli gidemem çünkü farklı semtlere gidiyolar bana hoca dua verdi..
tesbih duası..
Hergün 33'er defa bunları çek ölmüşlerine bağışla dedi..
Rabbine dua et Rabbinden iste dedi..

İçin ferahlıcak, sabretmeyi öğreniceksin dedi Allah razı olsun
Arkadaşımın vesilesiyle belki Rabbim orda olmamı istedi ve beni bu hocayla tanıştırıp bana bu duaları edip tesbihçekmemi istedi belkide kim bilir..

Çünkü ilk defa gittim gel bende dua olucak zikir olucak dedi ben hiç zikir bilmem ki hiç görmedim ki çekinirim kimseyi tanımıyorum dedim..
Sen gel kapanma eve öyle dedi..
bi anda oğluma hadi arkadaşına gidiyoruz dedim 5dk hazırlandım gittim.

İçim azda olsa ferahlandı Hocanın sohbetini dinlemek nasip oldu..

Siz burda her biriniz bir gülsünüz cennette kocaman bir gül tutamı olurusunuz inşallah dedi..

Amin..

Son düzenleme:
bir zikir meclisinde tesadüfen ya da misafir olarak bulunana bile hesapsız ecir vardır canım çok iyi yapmışsın Allah kabul etsin .duaların için sağol . benim babam alkol yüzünden hanlar hamamlar saraylar yaptıracak serveti yedi şimdide 80 metrelik evde kiracılar...Allah bundan sonra kalp gözünü açsın eşinin ve basiretini artırsın.yarın görüşemezsek şimdiden hayırlı cumalar...

Sağolasın canım Allah razı olsun iyiki varsınız..

Günaydın..
Hayırlı cumalar hepimize.
Bu mübarek günde Rabbimin bolluğu, bereketi üzerimize olsun..

Ben şu Hani sigara parası tırtıklıyorum ya hergün 10tl çok istikrarlı çıktık karılı-kocalı 200tl oldu.
100 tl daha biriktirince gerisini eşim tamamlıcak birikmesini bekliyorum sonra alıcam inşallah atayı.
Her ay 1 ata alsam en azından bi miktar daha birikmiş olur.

Evden baya kıstım çünkü çok çeşit ve bol olunca ziyan oluyo..
Dün alışverişte yapmıştım ben
erik,kavun,çilek,kiraz,salatalık,patates,soğan aldım.

benimkiler meyve canavarı olduklarından meyve dayandıramıyorum bunlara.
1 meyve tabağı birine 1 ötekine her akşam
Eşim yemek yerken bile yanında yer kavunu,karpuzu salata niyetine öyle meyveci ben aman aman yemem olmasa aramam oğlum babaya çekmiş

Oğlum kücüktü eşim kiraz felan alırdı kocaman bi kaba koydururdu oğlumuda kucağına alır tıkardı hep ağzına küçüklükden beri alışık yani meyve tabağını eline alınca eşim oğlum hemen babanın yanında biterdi yumulurdu

Yesinlerde sağlıklı olsunlar benim hoşuma gidiyo öğütücüleri izlemek

Son düzenleme:
tr-lelli alıntı yapamadım ama yazdıklarına kim olsa sinirlenir
ben eşimin evlenmeden önce abisine yedirdiği paralara bile acırım
evlenirken evimde herşeyimi dört dörtlük yaptı Allah razı olsun o da olsaydı bu da olsaydı demedim ama mesela pek takım fln olmadı tek bilezik alabilmişti belki o paralarla bir iki bilezik daha alırdı evimize yatırım olurdu ama iş işten geçti ben ne dediysem dinlenmedi ve sonra kendi yaşayıp gördü pişman oldu abisi hemen sırt çevirdi. ne yapalım herkes kısmeti kadar dedim geçtim çok da önemli değil eşim şimdi yine bilezik aldı bir şey değişmedi
sizde alırsınız bir yazlık Allah çıkartır be canım yenilen hakları bu dünyada olmazsa ahirette mutlaka çıkar.

geztapo merhaba cnm nasılsın?

kızlar kpss hazırandığım için pek gelemiyorm.pek birikimde yapamıyorum telefonum bozuldu ama almadım hala bir telefon zaten taksit olayıda kalkmış nette bir site var ordan alıcam arkadaşım almıştı çok iyi bir şey almayı düşünmüyorum alıyorsun hemen bir yeni modeli daha çıkıyor teknolojiye yetişilmiyor.bu ay eşim market parası 200 vermişti daha iyi yettirdim evlilik yıldönümümüz yok eşimin d.günü vs derken kasaba çok gitti bir daha ki ay tavukla yetiniriz artık
eskiden ne güzel arttırıyordum artık olmuyor ama bu aralar kredi kartı masrafıda var d smart güncelleme yapmamış 200 tl gelmişti geçen ay net parası o baya sarstı neyse ayın sonu geldi zaten yeter elimizde ki para inş.
ahh kızlar şampuan almaya diye gidiyrm krem alıp gliyorm ne kafa var bende ya nereye bakıyorum ben bu kaçıncı şampuan yok evde 2 kutu hiç açılmamış krem var üstelik krem kullanmıyoum ben sabunla yıkıcam valla ceza vericem kendime
neredeyse 15 20 tl para döktüm o kremlere şampuan alıyrm diye fişinide bulamadım elimde kaldı
bezelye almam lazım pazardanda kışlık için sizde alın atın kışa iyi oluyor hem elimin altında hemde o kışın yakıt masrafına birde çok mutfak masrafı olmuyor.bugnde bime gidicem mantar patates birazda abur cubur alırım 20 tl ayırdım kalanıda kenara atıcam aaa ama 20 tl çaktırmadan attım kenara geçen hafta birde elimizde kalan parayla 2 çeyrek almıştık bizimde hayalimiz bir toprak sahibi olabilmek
buralarda bulabilirsek 1 2 dönüm 35 40 milyara para biriktirip almak istiyorum eker biçerim die

Amin Zeytincim sağolasın Rabbime havale ettim..

Bir türlü paramı 300e denk getiremiyorum yahu!
Sürekli bişi çıkıyo ve o an üzerimde başka param olmuyo
Doktora gitmem lazımdı (özel sigortayla anlaşmalı) muayine parası- ilaç parası derken 50 tl gitti dün
Daha kaşımı felan aldırcam ona sıra gelmedi
Ama eşim saolsun akşam verdi 50 tl tekrar tamamladım (bu aralar bıdı bıdı etmeye başladı ne paragöz oldun sen yeeaa diyo)

Param gitti 50 tl gitti bi türlü paramı tamamlıyamıyorum ne bereketsizim ben durup duruken ilaç okadar para tutarmı yahu diye muhasebe yapıyodum oysa abarttım sanırım yüzümü fazla düşürdüm kıyamadı.. 70 tl koymuş masaya..

Ayrıca kenarda 300 tL var ama o tatil param birikiyo ondan haberi yok eşimin tatile gidince harcamalarım için o ayrıca biriksin..

Bugün silkelenip temizlik yapıcam üşenmicem açıcam müziğimi camlarımı evimi havalandırıp bi süpürüp , silicem akşamada cağ kebabı yemeye gidicekmişiz
2 kilo vermiştim verdiğim kilonun hakkını verim dimi
Güzel bi mekan bulduk bi kaç seferdir oraya gidiyoruz sessiz sakin deniz kenarı huzur huzur huzur..

Bol huzurlu hafta sonları canlar..

Son düzenleme:

şimdiden afiyetler olsun canım.
bende dün 20 tl ayırmıştım markete eşim çocuk gibi ya yok kahvaltılık görür onu alır yok sucuk alıcam yok soğuk çay içicem derken 40 tl yi buldu.bir daha eşimle gitmemem lazım ay 2 parça şey alıp çıkıcaktım her gördüğünü istiyor.
cnm 50 tl de gitmiş sağlık bu ne yapıcaksın.bende şu bireysel emekliliğe takıldım halkbnk 120 tl ile girebilirsin dedi 10 yıl birikiyor istediğinde durduruyorsun aslında şimdi girsem iyi olur ama her ay o parayı nasıl ayırırız bilmşyorum yani kışın zor olabilir çalışırken ne güzeldi
birde özel sigorta nasıl oluyor ayrıca mı yaptırdın cnm ne kadar ödüyorsun ayda artısı nedir?

Şuan eşimin ssksı var (yani normal sigortası var) ayrıca anadolu emeklilikmiydi bireyselmiydi unuttum özel sigortamız var o birikiyo sanırım 5-6 yıl oldu ellemiyoruz unuttuk biz onu
şu hani ödüyosunda bilmem nekadar devlet üzerine koyuyo o emeklilikden ben unuttum:26: kağıtları duruyo ama
Bizim kredi kartından kesiliyo canım başka türlü ödeyemezdik hep geçiştirirdik böyle her ay hemen kesiyolar karttan bizde karta ödüyoruz

Onuda sana vercem yazlık alırken dedi eşim o sebepden her ay ödüyoruz düzenli
ben bilmiyorum nekadar kesiyolar akşam eşime sorim detaylı bilgi veririm canım sana

Hatta eşim bi ara işsiz kalınca biz durdurduk onu 1 yıl kadar sonra devam ettirdik
istersen toplu istersen emekli olur gibi de alabiliyosun sanırım ama belli bir senesi dolunca.

Annemlerin vardı özel sağlık sigortası (onunda adını bilmiyorum her ay ödüyolardı) annem 20 seneyi doldurunca çekti
25bintl aldı
annem az az ödüyodu hatta o da bi süre durdurdu sonra tekrar devam etti bişiler yaptı 25bin iyi birikmiş topluca çekmişti

dipnotcanım sen parantez içinde yazdığım özel sigortayla anlaşmalı yazdığım yere takıldıysan gittiğim hastaneden bahsettim yani normal sigortamla gittimde gittiğim hastane özeldi sigortayla anlaşmalı bir hastaneydi yani o sebeden bi miktar muayine parası ödedim ondan belirtmek istemiştim :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…