- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #1.361
karanfilim bir türlü alıntı yapamadım dün bişi oldu anlamadım.neyse canım teyzenin sınavıda eniştenle işte..hepimizin bir sınavı var.yardım edilmesine alıştırmamak lazım suistimal edilmemek için.müdürden bahsetmişsin olur öyle işyerlerinde tamam efendim tamam efendim diycen napcanRabbim bütün sıkıntılarını gidersin gönlüne ferahlık versin inşallah canımk4
merhabalar canlarım .karanfilim trlellim sevimlim zeytinim ne kadar uzun zaman oldu giremedim.yine badireler yine sınavlar ...hamdolsun rabbim seviyor beni...tiroid kanserinden şüphelendiler bisürü tetkikler yapıldı binlerce şükrolsun rabbime temiz çıktı ama bizi sarstı tabii.belimde iyi çok şükkür ...soma hepimizi mahvetti resmen ciğerim yandı elim kolum kalkmıyor inşallah rabbim hepimize sabırlar yağdırsın .seviyorum sizi ...
Hoş geldin geztapo
Nasılsın?
Trlelli sen nasıl oldun?
Yazdıklarınızı okuyorum ama bir şeyleryazmaya ffırsatım olmuyor çoğu zaman
Aslında canım sıkkın bugün benim kafama taktıklarımdan, eskilerden vs vs..
Benim eşimi ailesi çok yedi maddi olarak..
Ortak dükkanları vardı ben evlendiğimde(3 erkek kardeş) eşim sözde her işi halleden di
sabah ilkindiye kadar eşim ilkindiden sonra abisi duruyodu pazar günleri diğer kaynım duruyodu babalarından kalan parayla açtıkları için adı ortak mal.
Ama eşşek gibi çalışan eşimdi mal al
hale git
muhasebesini tut
eksik listesi çıkar
ödeme yap
banka işlerini hallet
vergilere koştur vs vs vs
sonra çok borca girdiler çünkü market site içindeydi ve hemen yanına carrefour açıldı kredi borçları kredi kartları borçları ve ben evde 3 kişiydim eltimlerin biri 6 diğeri 4
benim evime giren ne onların evine giren ne onların masraflarından benim evime sıra gelmiyodu
sonrasında benim k.v aram açıldı ve görüşmedim yani 3 yıldır görüşmüyorum(olaylar olalalı 3-4 yıl oluyo yani) o ara işlerde kötü gidince eşim işini ayırdı
daha doğrusu dükkan devredilince 50bin tl ediyodu bende dedim ki kardeşlerine çek konuş devredin borcu kapatın herkes yoluna dedim
Konuşmaya gitmişti abisi demiş ki ben bu yastan sonra el işinde çalışamam borcu paylaşalım dükkanı bize bırak
Eşimde saftirik kabul etmiş 20bin tl kakalamışlar eşime ceketini alıp geldi öylece
zaten ordayken hiçbirinin sigortası yoktu tam 7 yıl çektim.
adam 8 ay işsiz kaldı
aramadılar sormadılar açmısınız tokmusunuz öldünüz mü?
sonra eşim iş buldu borçda katlandı ödeyemedik faiz faiz üzerine.. ve bu borç o dükkanda onların evlerinin yedikleri borç..
ve tam o 8 ay sonra o lanet insanlar dükkanı devredip parayıda alıp keyiflerine baktılar. Bize 5 kuruş vermediler
bu hak yemek değilmidir?m siz söyleyin
Bu kul hakkına girmek değilmidir?
O borç ancak yeni bitecek 3 ayımız kaldı
o para benim yazlık param olabilirdi nerdeyse faizleriyle 30bin tl ödedik yazık günah değil mi?
Eşime bişe söylesem napim diyo batmakda var çıkmakda şükret diyo
Ben herzaman şükrettim ediyorumda ama içim dolu doldu yani bu parayı düşününce ve yazlık hayalim havalar ısındıkça dahada coşuyı
Çok istiyorum o parayla ben ufak bişe alabilirdim ne kenara para atabildim ne de bişe alabildim.
Rızk yiyen rızkından olsun derim hep dicemde.
Kimse kimsenin rızkını yiyemesin..
2-3 sene daha para biriktirde yazlık al da daya döşedebıktım artık hayal kurmaktan..
5-10binle olcak iş değil bu
Rabbim sen kötü insanları uzak tut nolur bizden..
Gözü,gönlü tok,kalbi temiz,haramı helali bilen, iyi,dürüst insanlarla karşılaştır..
Demişler ya
Allahım sen beni dostumdan koru düşmanımla ben mücadele ederim...
Kusurabakmyın içim çok doldu sığamadım buralara
Çok canim sıkıldı yazdiklarini okuyunca.
Gerçekten zor.
Ama su an yapacak bisey yoksa aklina getirip getirip üzme kendini.
Rabbim onların yaptigini yanina birakmaz
canım insan bişey yaşıyor "dünya başıma yıkıldı daha fazla üzülemem herhalde"diyor.Ama sonra öyle bişey oluyoki Allahım üzüldüklerim boşmuş diyosun . Tabii insan derdi yaşarken en büyüğü kendisinin ve kendisinide kimsenin önemsemediğini düşünüyor.Musibetler misafirdir ,görevini tamamlar ve gider.Çünkü Rabbim insanı hep sıkmaz bazende ferahlatır .Ne yapalım hakkı hukuku bilmeyen insanlara silahı dayayalımmı? Rabbime havale edelim kalbimize kin doldurup kendimizi hasta etmeyelim bence ...Geztapo canim demissin ya Allah bunu unutturacak dert vermesin.
Kesinlikle haklisin. Ben de unutamayacagimi sandigim oyle seyleri unuttum ki.
Hersey bos geliyor bana.
Hayatta en guzel sey olumsuzluklarin icinde rabbimin verdiklerine sukredebilmek
Başka her yol cikmaza götürüyor zaten
Orası tabiki öyle canım sağol Allah razı olsun..TRLELLİe alıntı yapmadım uzun diye canım.geçmişle yaşama ne olursun.Bak insanlara haksızlığa uğramayan musibetler yaşamayan varmı? olmuş olan artık .Ben etrafımda ve kendi hayatımda da şunu gördüm kesinlikle kimse ailesini kardeşini atmaz hele kocalr hiç atmaz . Allah mazlumun ahını kimsede koymaz biliyosun.hak yiyen cennet kokusu duyamayacak.üzülme artık kendinide doldurma.Allah bunları unutturacak dert vermesin çünkü o zaman sağlık ne kadar önemli diyo insan.Varsın yazlığın geç olsun evladın sağlıklı kocan başında dursunda herkesin yaptığınıda Rabbim sorar .Tatlı canına yazık.
Yazdıklarım gitti tr lelli
bir zikir meclisinde tesadüfen ya da misafir olarak bulunana bile hesapsız ecir vardır canım çok iyi yapmışsın Allah kabul etsin .duaların için sağol . benim babam alkol yüzünden hanlar hamamlar saraylar yaptıracak serveti yedi şimdide 80 metrelik evde kiracılar...Allah bundan sonra kalp gözünü açsın eşinin ve basiretini artırsın.yarın görüşemezsek şimdiden hayırlı cumalar...Kızlar ben bugün duaya gittim hepinize özellikle karanfilcim sanada bol bol dua ettim..
Benide aralarına almak istiyolar ben sürekli gidemem çünkü farklı semtlere gidiyolar bana hoca dua verdi..
tesbih duası..
Hergün 33'er defa bunları çek ölmüşlerine bağışla dedi..
Rabbine dua et Rabbinden iste dedi..
İçin ferahlıcak, sabretmeyi öğreniceksin dedi Allah razı olsun
Arkadaşımın vesilesiyle belki Rabbim orda olmamı istedi ve beni bu hocayla tanıştırıp bana bu duaları edip tesbihçekmemi istedi belkide kim bilir..
Çünkü ilk defa gittim gel bende dua olucak zikir olucak dedi ben hiç zikir bilmem ki hiç görmedim ki çekinirim kimseyi tanımıyorum dedim..
Sen gel kapanma eve öyle dedi..
bi anda oğluma hadi arkadaşına gidiyoruz dedim 5dk hazırlandım gittim.
İçim azda olsa ferahlandı Hocanın sohbetini dinlemek nasip oldu..
Siz burda her biriniz bir gülsünüz cennette kocaman bir gül tutamı olurusunuz inşallah dedi..
Amin..
bir zikir meclisinde tesadüfen ya da misafir olarak bulunana bile hesapsız ecir vardır canım çok iyi yapmışsın Allah kabul etsin .duaların için sağol . benim babam alkol yüzünden hanlar hamamlar saraylar yaptıracak serveti yedi şimdide 80 metrelik evde kiracılar...Allah bundan sonra kalp gözünü açsın eşinin ve basiretini artırsın.yarın görüşemezsek şimdiden hayırlı cumalar...
Amin Zeytincim sağolasın Rabbime havale ettim..
Bir türlü paramı 300e denk getiremiyorum yahu!
Sürekli bişi çıkıyo ve o an üzerimde başka param olmuyo
Doktora gitmem lazımdı (özel sigortayla anlaşmalı) muayine parası- ilaç parası derken 50 tl gitti dün
Daha kaşımı felan aldırcam ona sıra gelmedi
Ama eşim saolsun akşam verdi 50 tl tekrar tamamladım (bu aralar bıdı bıdı etmeye başladı ne paragöz oldun sen yeeaadiyo)
Param gitti 50 tl gitti bi türlü paramı tamamlıyamıyorum ne bereketsizim ben durup duruken ilaç okadar para tutarmı yahu diye muhasebe yapıyodum oysa abarttım sanırım yüzümü fazla düşürdüm kıyamadı.. 70 tl koymuş masaya..
Ayrıca kenarda 300 tL var ama o tatil param birikiyo ondan haberi yok eşimin tatile gidince harcamalarım için o ayrıca biriksin..
Bugün silkelenip temizlik yapıcam üşenmicem açıcam müziğimi camlarımı evimi havalandırıp bi süpürüp , silicem akşamada cağ kebabı yemeye gidicekmişiz
2 kilo vermiştim verdiğim kilonun hakkını verim dimi
Güzel bi mekan bulduk bi kaç seferdir oraya gidiyoruz sessiz sakin deniz kenarı huzur huzur huzur..
Bol huzurlu hafta sonları canlar..
şimdiden afiyetler olsun canım.
bende dün 20 tl ayırmıştım markete eşim çocuk gibi ya yok kahvaltılık görür onu alır yok sucuk alıcam yok soğuk çay içicem derken 40 tl yi buldu.bir daha eşimle gitmemem lazım ay 2 parça şey alıp çıkıcaktım her gördüğünü istiyor.
cnm 50 tl de gitmiş sağlık bu ne yapıcaksın.bende şu bireysel emekliliğe takıldım halkbnk 120 tl ile girebilirsin dedi 10 yıl birikiyor istediğinde durduruyorsun aslında şimdi girsem iyi olur ama her ay o parayı nasıl ayırırız bilmşyorum yani kışın zor olabilirçalışırken ne güzeldi
birde özel sigorta nasıl oluyor ayrıca mı yaptırdın cnm ne kadar ödüyorsun ayda artısı nedir?