Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

canım ne diyeyim bilemedim..
eskiden ben de herşeye daha çok üzülen bi insandım.
yaşadığım imtihanlar nasırlaştırdı yüreğimi.
içim yana yana özlem duyduğum şeyden şikayetçisin şu an..
ne diyebilirim ki seni anlamam imkansız.

ama imtihanlara sabretmek lazım öyle öğrendik biz.
bir kaç gün önce eşimin işiyle ilgili çok kötü bi haber aldık
eşimi aşırı radyasyona maruz kalacağı bi bölüme vermişler.

biz de dedik ki kesin işten atacaklar yıldırmaya çalışıyorlar.
eşim baktım baya üzüldü 33 yaşında adam.
tamam bulur belki iş ama yine de zoruna gidiyo tabi.
dedim bu da bi imtihan Rabbim bu yıl çok imtihan gönderdi.
bizeyse sabretmek düşer.
hiç canını sıkma dedim kendim de sıkmadım. hatta 2-3 ay işe girme birlikte tatil yapalım iyi yanından bak dedim.
araba alcakık ya onu filan erteledik.
neyse gitmiş konuşmuş ben gitmek istemiyorum diye.
hemen tamam demişler hiç beklemiyorduk.

inan geçen günlerde aldığım o haberden sonra dünya öyle boş geliyor ki bana..
bu imtihan çok şey öğretti bana.
Rabbim beterlerinden korusun.

bu günler geçecek canım azcık sabır.
kendinden kötü durumda olanları düşün.
senin gibi sıkıntı içinde olup bir de maddi darlık çekenleri, hasta olanları düşün.
benim arkadaşım var hemen arkasına hamile kaldı.
ama o da sabretme yolunu seçti.

şu sıralar ettiğim bir dua var.
Rabbim verdiğin nimetlere şükretmeyi vermediklerine sabretmeyi nasip et bize.
ama şükrümüzü artır. amin.

Duan çok güzel karanfilcim amin..

Evet karanfilim
Gecen gün arkadaşla konuşurken senden bahsettim
Yaa, bak diyor, bir de onu düşün
Sabredicem diyorum
Oglumu çok seviyorum, aşırı hem de
Ama bi Ağlasın, bi huysuzlansin hemen pes edip ağlıyorum
Sonra kendime kızıyorum
Ne kadar basit bir şey için canımı sıkmışım

Bu sene çok kitap okudum
Branşım sayesinde okulda bol bol kitap okuyabiliyorum
tevafuk işte, hep de sabır örnekleri vardı
Kendimden utandım defalarca
En son da "rotasız evlilik" diye bi kitap okudum
Bugün bitirdim
Tam beni anlatıyor

Burdayken tekrar karar alıyorum
Duan çok güzel ama ben şükrün yanında bol sabır da istiyorum
Tek ilacim sabır şu an

Zaten maden faciası bitirdi beni
Zaten solunum problemim var, derin degil de kesik kesik nefes alıyorum
Dünden beri daha fenayim
Büyük imtihan
Rabbim yardım etsin

Birikimler ne alemde yahu

Yeni bir metod geliştirdik ben sigara kullanmıyorum eşim sigara kullanıyo bende ozaman banada hergün sigara parası vericeksin dedim
Her gün 10 tl bırakıyo(işi abartıp 2 bira parasıda at be falan diye baya baya keşe bağladım )
O paraları biriktiriyorum 80 tl oldu
Her ay 300 tl ediyo
Eşimde 300 yap üzerini ben tamamlim ata alalım dedi ne demek efendim hay hay dedim
Böylece her ay ata alıcaz bi süre bileziğe ara veriyorum az da böyle olsun.

Ayın sonuna kadar eve bişe almıcam eksikleri eşime aldırcam para daha az harcansın ay bitsin.
Gerek olmadıkça evden çıkmıyorum bu aralar tv izliyorum pc,anneme çıkıyorum,ev temizliyorum yemek fasslı hhooop akşam olmuş.
tatilde acısını çıkarcam nede olsa 2 ay daha sıkim dişimi deniz,kum,güneş hayali yeterrr yahuuu

Aynı metodu uygulamayı ben de istedim
Eşim tmm dedi ama uygulamadi :)
Sigarayı birakcam diyor hep ama bir türlü birakamadi
Biz de bu ara ev için bir şirketle konuştuk
Peşinat için altinlarimi bozdurcaz
Evet altin çok düşük ama mecburuz artik
Zaten çok degil 120 gr civari
Biraz da tl olarak biriktirmistik
Ayda da 3000 ödiycez inşallah
Bakalım nasil olcak

Yarin da psikologla randevum var
Heyecanlı ve umutluyum

Yine gereksiz para harcamaya basladigim bi donemdeyim. 😔 hemen duzelmeli, hedeflerimi hatirlamaliyim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
merhabalar canlarım .karanfilim trlellim sevimlim zeytinim ne kadar uzun zaman oldu giremedim.yine badireler yine sınavlar ...hamdolsun rabbim seviyor beni...tiroid kanserinden şüphelendiler bisürü tetkikler yapıldı binlerce şükrolsun rabbime temiz çıktı ama bizi sarstı tabii.belimde iyi çok şükkür ...soma hepimizi mahvetti resmen ciğerim yandı elim kolum kalkmıyor inşallah rabbim hepimize sabırlar yağdırsın .seviyorum sizi ...

bu arada royemcim prensesinde büyümüştür artık sende iyimisin

Hoşgeldin canim. Çok özledik seni.
Elhamdülillah sonuclarin iyi cikmis. Rabbim bi daha yasatmaz inşallah böyle sıkıntılar.
Benim de üst üste cikti hep.
Çok sevdiğim bir teyzem var.
Çaliskan kendini köy işlerinde pparçalayan ve onun da sümsük tembel ukala beceriksiz bi o kadar da teyzemi küçük gören kocasi.
Adamin para yok pul yok. Sen git 25 milyarlik traktörle 60 milyarliği takas et. Senin etin ne budun ne.
Kredi alirim sanmis önceden de borcu olduğundan cikmamis. Simdi ortada kalmislar.
Teyzem aradi ağladi içimparcalandi.
Akrabalardan 5 er 10 ar toplamaya calisiyorlar.
ama oğlu ve kizi ellerinde para olmasına rağmen vermiyorlar Haksiz da sayılmazlar omürleri o beceriksiz adamin arkasini toplamakla geçti
Ben de bi miktar vercektim ama eEsimkabul etmedi.bi yandan uüzülüyorum bi yandan napcam bilmiyorum

Ayrıca geçenlere okulda imzam lazim olmuş Mudur aradi. Ben de dersim yok diye şehir ddişina cikmistim.. Çok kizdi
Napcam bilmiyorum zorlu bi dönem daha basliyor.

Evet soma hepimizi yakti. Allah ailelerine sabir versin. Ekmek parasi peşinde koşanlar vefat etti mi zaten çok üzülürüm kkardeşimde mühendis zzaman zaman teknikerler elektrik carpmasindan vefat ediyor resmen ciğerim yaniyor. Bu da yakti kavurdu. Rabbim ne bize ne de milletimize bir daha göstermesin.
Yine gereksiz para harcamaya basladigim bi donemdeyim. 😔 hemen duzelmeli, hedeflerimi hatirlamaliyim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bazen hepimizde bi salma oluyor canim. Ne üzücü ki 1 yıldır bende de var.

bu arada royemcim prensesinde büyümüştür artık sende iyimisin

Canim benim hosgeldin,iyi olmana sevindim,uzun zamandir yoktun arar oldu gozlerim seni.sonuclarinin iyi cikmasina sevindim,allah saglik sihhat versin insallah.Bebegimde iyi sagol teyzesi,buyuyor cok sukur:) Hergun yeni seyler ogreniyorum onunla,yavas yavas,gulumsuyor,bizi taniyor,takip ediyor haraketlenmeye,konusmaya basladi:) allahima cok sukurler olsun,allah insallah bu duyguyu tum Anne olmak isteyenlere tattirsin.
Onun haricinde uzgunuz malum son olan olaylar yuzunden.
Birikum nanimada hic birsey yok,taksitleri ve Japan ihtiyaclarimi anca gideriyoruz.malum izine gidicez,hediyeydi,kendi ihtiyaclarimizdi derken birsey kalmiyor.hayirlisiyla gidip Telekom o zaman,iyice toparlamam lazim.

Çok geçmiş olsun cnm bende de nodül var baktırmayalı baya zaman oldu korkudan baktıramıyorum

Ben çok kötü faranjit oldum
boğazlarım çok fena hiç yutkunamıyorum, çok üşüyorum ve bütün kemiklerim ağrıyo
Hiç bukadar hasta olduğumu hatırlamıyorum

Ağladım yaa dün sabah hüngür hüngür ağladım
Bi de ağlarken bu ev nolcak yaa nasıl temizlicem falan diyede ağlıyorum eşimde bana bakıyo kafayımı yedin sen diyo iyileş sen önce evi düşünüyo diyo
Kolaydı söylemesi ütü ister,yemek ister hastalığımı bile yaşayamıyorum duramıyorum daha doğrusu
Suan boğazımı sardım ilaçlarımı içtim mutfağımı topladım, kendime çorba yaptım(çay ve çorbadan başka hiç bişe yutamıyorum hapı bile kırarak yuttum)
çamaşır yıkanıyo asıcam

Oğlum annemde onda kalıyo sağolsun
2 gecedir hiç uyumadım

Kadın olmak ne zor ya
hasta olursun ama eşsin,annesin sorumlulukların var
mutsuz olursun belli etmezsin
ağlarsın gizli ağlarsın

hasta hasta bi de babam ve oğlumu izledim daha çok ağladım:2: kim bana bunu izle dedi yahu

Çok geçmiş olsun canim Rabbim acil şifalar versin.
Hakikaten kadın hastalandi mi uzanip yatamiyor bile. Ben de sen gibi strese giriyorum hasta olunca.
Esim nane limon bile kaynatcak olsa herseyin yerini bana soruyor.

Çok geçmiş olsun canim Rabbim acil şifalar versin.
Hakikaten kadın hastalandi mi uzanip yatamiyor bile. Ben de sen gibi strese giriyorum hasta olunca.
Esim nane limon bile kaynatcak olsa herseyin yerini bana soruyor.

Çok sağol canım
Benim eşim genelde evde yemek yiyor akşamları dışarda beraber yersek yeriz onun harici hep aç gelir
Yemek yok hastayım biliyosun diyorum olsun yumurta kırarız diyo hiiç karnımı doyurim demez aklına gelmez kendine bişe almak ancak ben istersem.

Azıcıkda olsa süpürdüm temizlik gibisi yok valla ben ev o haldeyken yatamam ki dahada çok hasta olurum
O yer sormalar evet ya
bazen mutfakda yemek yerken eşime bardaklar hangi dolapta?
ya tabaklar
şeker nerde? diye soruyorum

Gecen gün teyzeme gitmiştim çayı bulamamış açılmamış paketi bulmuş onu açmış

Artık bir yere giderken belli başlı şeyleri tezgaha çıkarıp gidiyorum çay,şeker,bisküvi,tuz gibi

Niye saklıyosun diyo ne sakklıcammmm yeaaaa ortalıktamı durcaklar biblo gibi hepsi

Aynen Esim de öyle. Kapali paketin yeri daha zor onu nasipbulurlar bilmem

canım çok geçmiş olsun adaçayı gargarası çok iyi gelir boğazına biraz iyiyim diye ayaklanma sakın daha kötü olursun .AHH ahh o kalkamamaları iyi bilirim evi b...k götürür sen yattığın yerden bakarsın .Allah acil şifalar versin.

Son düzenleme:

Çok sağol canım
aynen dün 5 makine çamaşır yıkayıp dağlarca ütüyü görünce baya baya götürmüş evii almış başını

Kalkmasam keşke hep yatsam ama mecbur oğlumda boğazlarım acıyo diyo onu bugün dr götürcem annemle sağolsun koşuyo hepimize biz onun peşine koşcamıza
Antibiyotk vakti geldi sanırım
Bi yandanda tatile mi alıştı nedir okulda dersleri dinleyemiyomuş yemek yiyemiyomuş hasta olunca iyileşince daha iyi katılırmış derslere bla bla bla
Dedim git derdini babana anlat ben böyle bir izin vermem!
(boğazım acıyo diyo doğru kızarmış boğazları ama yerinde durmıyo bi survıvor izliyo akıllara zarar alkışlar, yatakların üzerinde zıplamalar)

Babasıda yok öyle bi dünya dedi
yüzü düştü
sonra ama boğazım acıyo dedi sindi yatağa (tiyatrocu yapcam onu ben tirbünlere fena oynuyo)
Hayat bilg. 95 aldığın için ve yeni konular bitti dediğin en önemliside dr gideceğin için izin veriyorum ama dedi.

Ben iyileşince daha çok katılıcam derslere diyip kandırıyo bizi velet:2:

Allah acılarını göstermesin bize..

Senide yoklamaya alıcam artık bi kayboluyosun pir kayboluyosun.
Özlüyoruz ki

Son düzenleme:
ayy canım valla bende sizi özlüyorum ama bazen bir bunalıma giriyorum hiçbişi zevk vermiyo çıkar çıkmaz soluğu burda alıyorum ama ..bizim oğlanda iyi oyuncudur ders yap deyince hastayım yorgunum ama zile basar kocaları o zaman bir canlanır aboovv ...canları sağolsun da ne yapalım ...biraz düzeldiğine sevindim iyi bak kendine vitamin filan al canım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…