Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

EVLİLİK HAZIRLIKLARI İÇİNDEYİM O YÜZDEN BİRİKİM YAPAMIYORUM AMA SİZİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM
COK GÜZEL FİKİRLER OKUDUM ÖĞRENDİM DAHA TAMAMINI OKUMADIM BİLE FIRSAT BULDUKCA BAKIYORUM.
EVLENİNCE TUTUMLU Bİ EV HANIMI OLCAM BENİMKİ YAŞADI

hayırlı olsun eviniz
teslimat derken anahtar teslimini mi kastediyorsunuz ? tapusunu aldınız mı

hayırlı olsun eviniz
teslimat derken anahtar teslimini mi kastediyorsunuz ? tapusunu aldınız mı
teşekkür ederim.
biz topraktan girdik,peşinat verip sözleşme imzaladık.ev yapılıyor şuanda ,muhtemelen 2 ay sonra falan teslim edilecek. teslim edilirken de kalan parayı ödeyip,tapuyu alacağız

Selamlar .... Hayat şartları malum , bir markete bile girince insan 25-30 tlden aşağıya çıkamıyor ....

Bende birikim yapmayı çok istiyorum ama nasıl yaparım bilemiyorum ..

Makeup çok harcıyorum .. Giyim kuşam eksik geliyor hep her şey birşeyler hep eksik şunuda almak lazım vs vs . . .

Eve giderken bir şey al ee anne bir şey istiyor al ..Valla aldığım maaş belli , prim belli .. Neyi nasıl yetiremiyorum bekar halimle anlamadım .. Akıl verin yahu . . .

KıZlaaaar bana acil bi yardım gerek

Bi akıl verin yahuuuu

Aylık sabit Giderler=
Kira+aidat: 850
Elektrik+su+ttnet=140
Kyk: 240
İHH= 100
Otopark:75

Kredi kartları :
Paraf:1525-645-615-615-470-250-117.25(Kasım'dan Nisa'na kadar)
Bonus:450-425-380-375-365(Kasım'dan Mart'a kadar)
Finans: 335-228.11-110(Kasım'dan ocağa kadar)
Maxımum:40-40-40-40-40 (Kasım'dan Mart'a kadar)

Arkadaşlarım ben Doğum iznindeyim ve üç buçuk aydır maaş almıyorum
İniaallah Aralık'ta toplu alacağım
Yani hesaplarına göre 10bin tl
Ve 6 ay da ücretsiz izne çıkıyorum biiznillah
Eşimin maaşı 3900 tl

Nasıl bi yol izlememi önerirsiniz?

Gelen maaşım bankada kalsın mı?
Yoksa kartları kapatıp devam mı edelim? Ki birikimi yerine ya koyamazsak diye de düşünürüm
Bu ay 11 çeyrek gelecek günden
Onu bozdursam mı dursa mı

Kısacası kart borçlarını kapatıp rahatça mı devam edelim yoksa aylık maaştan ödeyip dişimizi sıkalım mı?
Artık giyim eşyası ev eşyası almıyoruz
Sadece market alışverişlerimiz olacak
Bir de nasipse iki çeyrek olarak güne devam edeceğiz?

Fikirlerinizi beyan eder misiniz?

sizin yerinizde olsam tüm kart borçlarını kapatır
borçsuz bir şekilde yeni yıla girerdim
artanı da çeyrek vs yapardım
ayrıca 4 kart olsa da hepsinin ödeme tarihi maaş zamanınız olduğuna göre 4 kart fazla
bir kartı sizin, bir kartı eşiniz maaş zamanı yatırılacak şekilde ayarlayıp
diğer iki kartı kapatabilirsiniz
çok kart demek takibi zor, iki kart olursa borçları takip de kolay olur
biri sizde, biri eşinizde durur

elinizde kalan maaşla geçinebilir gibi görünüyorsunuz, ancak hep hesapta olmayan şeyler çıkıyor
doğalgaz bu kış çok gelecek diyorlar (eviniz doğalgazlı mı bilmiyorum)
doğlagaz çalışırken elektrik de çok güzel
nişan, düğün vs işler çıkıyor, araba masraf çıkarıyor vs...
o yuzden borçları kapatıp, kalan parayı birikime ayırmak ve maaşı da kumbara yöntemi ile biriktirmek mantıklı görünüyor bana göre

Merhaba kızlar nasılsınızben iyiyim şükür. Dünya telaşı bi yana da benim siteden soğumamın ana maksadı yavaş ve cep telefonuiçin ağır olmasıymış meğer. Şu an yazıyazarken bile ne çok kasıyor. Watsup ve face nin hızlılığına alışmışız sanırım. Yazıları da bozuyor hatta.
Hepiniz iyisinizdir inşallah

canım yaa seni çok merak ettim aklıma bisürü şey geldi ses vermene sevindim .ben iyiyim çok şükür .kendine iyi bak

Merhaba herkese... Daha önce de yazmıştım ama maalesef alışkanlıklardan vazgeçememiştim. Kaç gündür geçmişi okuyorum inşallah 1200 sayfayı da okuyacağım baya gaza geldim hem israf ettiğim şeyleri görüp vazgeçip hem birikim yapacağım. Keşke devam etse bu konu keşke tekrar yazan olsa.

papatya royem nasılsınız uzun zaman bir kopuş oldu.ülke ve dünya gündemindeki üzücü olaylar günlük telaşlar , sağlık sorunları ciddi bir depresyon karamsarlık getiriyor.pek yazasım gelmedi öyle geçti günler ...

Maşallah maşallah ne güzel ben de böyle olurum inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…