- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #11.921
İyi günlerde kullanÇok sağolun kızlar.Allah sizuinde gönlünüzden geçenleri nasip etsin.Yorulmadan üzülmeden inşallahşimdi ben önceden buralara çatır çatır resim koyardım .Şimdi tablet ve telefondan yapamıyorum maalesef.Çok beğenerek aldık bakalım bi yanlışlık olmadan teslim alırız inşallah.
Kızlar hayırlı akşamlar hepinize.Hamdolsun bugün salona koltuk takımı aldık 1 ay sonra gelicek.Şimdi elimdeki 1000 lirayla halı ve perde olayını halletmem lazım.Perdeyi uyguna yaptırabileceğim biryer buldum ama halıyı nasıl yapcam bilmiyorum.Amaan Allah kerimdir.sevimli canım izninde dinlen boşver.İki küçük meleğin var kimse sana temizlik notu vermeyecek.papatya canım Allah kabul etsin.
_sekerpare_ ,canim hayirli olsun,güle güle kullan koltuklarini.Gerisinide bütcene göre ayarlarsin eminim cok güzel olur.
Coktandir bu topikllere bakmiyorum,hevesim kirildi.Elimdeki birikimler hep gidiyor,bu ay dügün vardi ,kendime,esime derken harcandi paralar.
Takisida ayri tabi.Hic birsey anlamadim Ben,gelen fazlasiyla gitti.
Biraz depressiv bi haldeyim,enerjim gücünüze bitmis bi durumdayim.Ben nasil büyütücem cocugumu bilmiyorum.Hersey o kadar birikmis ki icimde,onlarin agirliginin altinda ezilmisim.Hani ahh takmiyorum diyorum ya,unuttugumuzu saniyoruz,bastiriyoruz sonra,sürekli hastalanip duruyorum.Bu genc yasta hep saglik problemleri,hayatin getirdigi stres,cocuk,es,maddiyat bir de üstüne yanlizlik ,seni kimsenin anlamamasini,dislamasini ekle...
Ben nasil yapicam bilmiyorum,tek bildigim yardima ihtiyac duydugum
Insaallah canim,cok sagol.canıım öyle düşünme. biliyosun ki gecenin en karanlık zamanı sabaha en yakın zamanıdır. güzel günlere az kalmış bence :) noolur pes etme
Canım, Allah var gam yok...Bu da geçer...Sabret ve güçlü ol...Rabbim yardımcın olsun..._sekerpare_ ,canim hayirli olsun,güle güle kullan koltuklarini.Gerisinide bütcene göre ayarlarsin eminim cok güzel olur.
Coktandir bu topikllere bakmiyorum,hevesim kirildi.Elimdeki birikimler hep gidiyor,bu ay dügün vardi ,kendime,esime derken harcandi paralar.
Takisida ayri tabi.Hic birsey anlamadim Ben,gelen fazlasiyla gitti.
Biraz depressiv bi haldeyim,enerjim gücünüze bitmis bi durumdayim.Ben nasil büyütücem cocugumu bilmiyorum.Hersey o kadar birikmis ki icimde,onlarin agirliginin altinda ezilmisim.Hani ahh takmiyorum diyorum ya,unuttugumuzu saniyoruz,bastiriyoruz sonra,sürekli hastalanip duruyorum.Bu genc yasta hep saglik problemleri,hayatin getirdigi stres,cocuk,es,maddiyat bir de üstüne yanlizlik ,seni kimsenin anlamamasini,dislamasini ekle...
Ben nasil yapicam bilmiyorum,tek bildigim yardima ihtiyac duydugum
Canım afiyet olsun öyle kaynanalara, annelere can kurban valla... Bende bu yaşımda halam bişey yaptığı zaman öğrenmeye çalışıyorum. Tarhanayı öğrendim. Ben anneme demesem annemin yapacağı yok çunkugünaydın hanımlar
geçen hafta kayınvalidemler bizdeydi. yine dolu dolu geldiler.
portakalların yarısını sıktık, içtik :)
çok uzun zamandır evde duran limonları sıkıp buz kalıbında dondurduk. sonra da poşetlere koyup derin dondurucuya attık.
gelen maydanozları yıkayıp, ayıklayıp, doğrayıp buzluğa attık.
hamur getirmişti kaynanam. ikiye bölüp buzluğa atmıştık geçen hafta. geçen cumartesi bir poşetiyle kahvaltıda hamur kızarttık. bir poşetiyle de dün akşam sıkma yaptık.
poşet poşet el açması ıspanaklı börek getirmişti. iş yerinde yemediğim yemek olunca börek getiriyorum yanımda. yine kahvaltı yapamadığımız günler 2 dilim iş yerine getiriyoruz. 1 haftadır kahvaltı ve öğle yemeği masrafım sıfır :) bu hafta da masraf çıkmaz :):)
annem de bizdeydi geçen hafta. o da yaprak ve pirinç getirmiş sarma yaparız diye. ama bir türlü vakit olmadı, saramadan gitti. cumartesi günü 1 bidon yaprak sardım. bakıcım da kuru patlıcan-biber doldurdu ve lahanaları sardı. (lahanayı da kayınvalidem getirmişti :). kalan dolma içini de patatesli bir yemek yaptık.
maalesef bir de israf olan var. truf diyorlar galiba. çikolatalı top gibi bir şey yaptım pazar akşamı.tarifi de birebir uygulamıştım ama hiç güzel olmadı. o akşam yedik ama kalanı çöpe gitti maalesef.
geçen haftasonu çok misafirim olduğu için israf olan ekmekler olacaktı. onları da balkonda kurutup galeta unu yaptım.
bir de kayınvalidem nane getirmiş. kullanacağımızı kullandık. kalanını da bakıcım kuruttu. kuru nane olacak o da :):):)
benden böyle bu aralar :):)
Canım afiyet olsun öyle kaynanalara, annelere can kurban valla... Bende bu yaşımda halam bişey yaptığı zaman öğrenmeye çalışıyorum. Tarhanayı öğrendim. Ben anneme demesem annemin yapacağı yok çunkuşimdi bu yaz sonu halama diyeceğim erişteyi yapalım diye. Geçen yaz sonu da domates sosunu yaptık onu da bir iki defa görmem yapmam lazım. :)
@geztapo,sagol canim.Beni tüketen maddiyat degil.Istedigimiz gibi olmasa da yasiyoruz cok sükür.benim üzüntülerim biraz etrafimdaki insanlarla alakali ve galiba yasim ilerledikce esimden beklentilerim artti diyelim.maddi yönden degil bi beklenti,uzun uzun anlatip konuyu sabote etmek istemiyorum.royem canım gurbet ellerde çok da güzel idare ediyosun bence.Yanlış anlamayın hanımlar biriktirmek ihtiyatlı olmak güzel bişey tabii.Ama sürekli geleceğe yatırım yapmak bugünü kaçırmamıza neden oluyor.Mümin uzun emel beslememeli.Allah rızkını kestiği kulunun canını alır zaten.O yüzden gelecekte aç kalırız vay çocuğum çok özel okullarda okusun işte onada bir ev alalım demek sanki yaradana iş bırakmamak gibi oluyor .@royem bunları hepimiz için söylüyorum.Üzülme Rabbim kimsesizin kimsesidir.Tabiiki normaldir arada tükeniyoruz.Sağlık sorunları derken kronik bir durum değildir umarım?Ki öyle bile olsa dayanma gücü veriyor Rabbim.Bazen bende iğnesiz ilaçsız bütün gece uykulu ağrısız bir hayat nasıl olurdu diye hayal etmiyo değİlim.Ama ne yapalım kendimizden kötüleri görmeye çalışcaz çare yok.
Ben ne zaman birseyi planlayarak yasasam olmuyor zaten,Bunu Test ettim her daim böyle oldu.Her isimiz spontane.aldigimiz araba,evine aldigim esya,yapmak istedigim tatil hic birini planlaYamiiyorum.
Maalesef canim.Pesinat bile biriktirmekte zorlaniyoruz biz.Hatta birikmiyor bile.biriktirerek ev alınmıyor değil mi kzılar_?
çıkar yolu var mıdır_?
biriktirerek ev alınmıyor değil mi kzılar_?
çıkar yolu var mıdır_?
Biz nerdeyse yarısını biriktirdik, yarısı daha önceden tamamlanmış kooperatif satın aldık. 4 yıldır da ödüyoruz 8 ay önce oturduk, 10 ay sonra da bitecek inşallah. Benim şehrim için belediye öncülüğündeki kooperatifler bi çıkar yoldu.
Olmasaydı biraz daha biriktirip güvenilir bir firmadan topraktan filan girilen türden alırdıkdiye düşünüyorum.