Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

evimi 7 yıl önce 120 bine aldım. hiç paramız yoktu. annemler allah razı olsun 30 bin verdi. biz 93 bin kredi çektik. 90 ı eve 3 ü masraflara. o derece parasızdık yani. geriye 147 bin olarak ödedik. 30bini hesaplarsak ev bize 177 bine mal oldu.
ancak şu anda satacak olsam 350 bin isterim. çok değer kazandı bizim muhitte evler.
biz biriktirerek alamazdık. benim eşim pek tutumlu değildir. ama mecburen krediyi ödedik.

Biz de..
Ben şu sıralar evdeki stoklara yöneldim.
Ama yine de evde çok yemek yiyemiyoruz.
O kadar vaktimiz d8şarda işte geçiyor ki

Kızlar bugün gardrobu ve yatak odasının diğer dolap içlerini temizledim ve düzenledim.
Ne kadar yorucu ya. Normal ev işi çok daha kolay.

Birikim yapamadım bugün ama israf yapmadım

7 tane elma vardı, yenmiyordu, komposto yaptım

Kayınvalidemin bahçesinden gelen yeşil soğanla ve kayınvalidemin getirdiği köy peyniriyle börek harcı yapıp 3 yufkadan sigara böreği sarıp buzluğa attım, yufka sosu için de bugün tüketilmezse bozulacak olan pastörize sütü kullandım, çok şükür, yoksa o peynir de süt de atılacaktı

3 biber, 2 patlıcan, 1 patates, 2 havuç, 1 kabak, tavuk ve yazdan kalan domates konservemle türlü yaptım, çok iyi değerlendi sebzelerim, yarına da yeter şükür olsun

Kayınvalidemin 2 hafta önce getirdiği köy yoğurdu nerdeyse ekşiyip bozulacaktı, hemencecik yayla çorbası yaptım

Böylece buzdolabımda yer açıldı, hiç birşey israf olmadı, hamdolsun

Birikim yapamadım bugün ama israf yapmadım

7 tane elma vardı, yenmiyordu, komposto yaptım

Kayınvalidemin bahçesinden gelen yeşil soğanla ve kayınvalidemin getirdiği köy peyniriyle börek harcı yapıp 3 yufkadan sigara böreği sarıp buzluğa attım, yufka sosu için de bugün tüketilmezse bozulacak olan pastörize sütü kullandım, çok şükür, yoksa o peynir de süt de atılacaktı

3 biber, 2 patlıcan, 1 patates, 2 havuç, 1 kabak, tavuk ve yazdan kalan domates konservemle türlü yaptım, çok iyi değerlendi sebzelerim, yarına da yeter şükür olsun

Kayınvalidemin 2 hafta önce getirdiği köy yoğurdu nerdeyse ekşiyip bozulacaktı, hemencecik yayla çorbası yaptım

Böylece buzdolabımda yer açıldı, hiç birşey israf olmadı, hamdolsun

israf yapmaman en büyük birikim olmuş canım
ebreketli olsun inşaallah

Benim en büyük sorunum evde pek bişey yenmiyor. Haa sürekli dışarda da satın alıp yemiyoruz ama nerde yiyoruz napıyoruz bilemiyorum.
Sanırım çok gezmelerde oluyoruz. Misafirliğe güne çiğ köfte günleri, okulda yemek yarışması oldu vs..
Ama ben evimde yemek pişirmek ve yemek istiyorum ya vaktim olmuyor ya da evde yiyecek adam. Bugün kuru fasulye ıslattım. Eşim yok bugün yapayım yar8n nöbetten gelince yesin adam.

X