Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Herkese merhaba

Tasarruf tiyolarınız neler?
Hoşgeldin ipek topiğimize forumun ağır toplarındansın tanıyorum seni .Baş sayfaları okursan baya tiyolar var.Ben gerçi tek maaşla araba borcu öde ev borcu öde derken birikim yapamıyorum sadece israf yapmamaya çalışıyorum ..İndirimlerden yararlanmak ,mümkün olduğunca avmlerden uzak durmak ,asla ve asla hiçbir gıda maddesini çöpe atmamak ,haftalık yemek listesi oluşturmak ,ekmeği baget ekmek olarak alıp buzluğa atıp tek porsiyonlar halinde kullanmak ,yazdan kışa gıda hazırlığı yapmak,açık lambaları söndürmek, başka seyler için dışarı çıktığımda arkadaşlara ugramak ( yol parasından tasarruf) , hayırlı olsun taziye vs.gibi yerlere giderken evden kek yapıp götürmek ,bir eşya alacağım zaman acele etmeyip onbinyüz tane dükkan gezmek gibi önlemlerim var kendimce.Haa bıkmıyomuyum sıkılmıyomuyum evet hem de çok.5 yıldïr bu moddayım malesef.Bekleriz biz buralardayız.

Hoşgeldin ipek topiğimize forumun ağır toplarındansın tanıyorum seni .Baş sayfaları okursan baya tiyolar var.Ben gerçi tek maaşla araba borcu öde ev borcu öde derken birikim yapamıyorum sadece israf yapmamaya çalışıyorum ..İndirimlerden yararlanmak ,mümkün olduğunca avmlerden uzak durmak ,asla ve asla hiçbir gıda maddesini çöpe atmamak ,haftalık yemek listesi oluşturmak ,ekmeği baget ekmek olarak alıp buzluğa atıp tek porsiyonlar halinde kullanmak ,yazdan kışa gıda hazırlığı yapmak,açık lambaları söndürmek, başka seyler için dışarı çıktığımda arkadaşlara ugramak ( yol parasından tasarruf) , hayırlı olsun taziye vs.gibi yerlere giderken evden kek yapıp götürmek ,bir eşya alacağım zaman acele etmeyip onbinyüz tane dükkan gezmek gibi önlemlerim var kendimce.Haa bıkmıyomuyum sıkılmıyomuyum evet hem de çok.5 yıldïr bu moddayım malesef.Bekleriz biz buralardayız.
daha ne olsun cnm bütün bu saydıkların sayesinde bi maaşla neler yapabiliyorsun:KK57: Allah bereket versin inş

ciceklientari ciceklientari canım zaten o kırmızılı keten perdeden yok sadece tül var camda.Ama beyaz hani benim eşyalarda kahverengi olacakya çokmu beyaz kalır demek istemiştim .Sanırım çok konuşuyorum uzun yazınca da kafa karışıyor .:KK53:

ciceklientari ciceklientari canım zaten o kırmızılı keten perdeden yok sadece tül var camda.Ama beyaz hani benim eşyalarda kahverengi olacakya çokmu beyaz kalır demek istemiştim .Sanırım çok konuşuyorum uzun yazınca da kafa karışıyor .:KK53:
Ben yanlıs anladim canim o zaman
Bende hic beyaz tül yok hepsi kırık beyaz
Beyaz mobilya falan olmayinca cig durabilir

Herkese merhaba

Tasarruf tiyolarınız neler?
Ben çok tasarruflu biri değilim aslinda ozellikle mutfak konusunda
Buralari da takip etmesem iyice cigrimdan cikarim diye takiliyorum kizlara
Birikimi de seviyorum ama cok basarili degilim
Yeni bir karar aldim her ay kart kesilince kuyumcudan ya 1 ceyrek ya 2 gram altin alicam ( kuyumcumuz + komisyon almiyo)
Karti kurusu kurusuna oduyoruz ama aysonu artanla alalim desek alamiyoruz
Esim yiyelim icelim gezelim modunda
Artamazsa artmasin nolcak der hep
İyi tarafi hic ekonomik baski gormedim ondan
Ne aldin ne harcadin demez para idaresi bende harclik alir onu da eve harcar
Faturalar servis sigorta primi kucuk bir ev kredisi aidat vs derken gidiyo para
Acik lamba birakmam
Suyu bosa dokmem
Yiyecek dokmemeye bozmamaya calisirim ama oldugu oluyo ne yalan soyliym

Gereksiz giyim kusam ev esyasi almam fazla
Bunu da kalabaliktan hoslanmadigimdan yaparim
Kullanmadigim seye tahammulum olmadigindan belki de
Boyle iste...

Burda en basarili saripisi
Mutfagina cok hakim bi hanim
Taktir ediyorum onu

Azıcık da ben yazayım BenIpek BenIpek
Ayda 2 kere filan dışarda yemek yiyoruz. Onun dışında evde yeriz yemeğimizi. Her hafta ya da 2 haftaya bir mutlaka pazar çıkarım. Sebze meyveyi mümkün oldupunca marketten almam. Ay içinde evde eksilenleri liste yaparım. Kart kesilince markete gider sadece alacaklarımı alır diğer reyonlara adım armadan çıkarım. Derin dondurucuyu yazdan doldururum. Elime ne geçerse atarım içine.
Herşeyi büyük boy alırım. Daha bereketli oluyor.
Işıkları kapatırım, tv nin falan fişğni çekerim.
Kılık kıyafet gereksiz birşey almamaya özen gösteririm. Avm ye pek gitmemede çalışıyorum. Nerdeyse 1 aydır hiç gitmedim
Bizim de tek sıkıntımız kart taksitleri.
2 adet araba kredisi ödüyoruz. Biri haziranda bitecek.
Ocak ayında ev kredimiz bitti. Ondan kurtulduk.
Birikim işini gruplara ayırdık.
Her ay bir miktar tatil için, bir miktarda ne olur ne olmaz diye kenara para koymaya çalışıyoruz.
Oğlum için de yıllardır her ay bir gram altın alıyoruz

Ben çok tasarruflu biri değilim aslinda ozellikle mutfak konusunda
Buralari da takip etmesem iyice cigrimdan cikarim diye takiliyorum kizlara
Birikimi de seviyorum ama cok basarili degilim
Yeni bir karar aldim her ay kart kesilince kuyumcudan ya 1 ceyrek ya 2 gram altin alicam ( kuyumcumuz + komisyon almiyo)
Karti kurusu kurusuna oduyoruz ama aysonu artanla alalim desek alamiyoruz
Esim yiyelim icelim gezelim modunda
Artamazsa artmasin nolcak der hep
İyi tarafi hic ekonomik baski gormedim ondan
Ne aldin ne harcadin demez para idaresi bende harclik alir onu da eve harcar
Faturalar servis sigorta primi kucuk bir ev kredisi aidat vs derken gidiyo para
Acik lamba birakmam
Suyu bosa dokmem
Yiyecek dokmemeye bozmamaya calisirim ama oldugu oluyo ne yalan soyliym

Gereksiz giyim kusam ev esyasi almam fazla
Bunu da kalabaliktan hoslanmadigimdan yaparim
Kullanmadigim seye tahammulum olmadigindan belki de
Boyle iste...

Burda en basarili saripisi
Mutfagina cok hakim bi hanim
Taktir ediyorum onu

Azıcık da ben yazayım BenIpek BenIpek
Ayda 2 kere filan dışarda yemek yiyoruz. Onun dışında evde yeriz yemeğimizi. Her hafta ya da 2 haftaya bir mutlaka pazar çıkarım. Sebze meyveyi mümkün oldupunca marketten almam. Ay içinde evde eksilenleri liste yaparım. Kart kesilince markete gider sadece alacaklarımı alır diğer reyonlara adım armadan çıkarım. Derin dondurucuyu yazdan doldururum. Elime ne geçerse atarım içine.
Herşeyi büyük boy alırım. Daha bereketli oluyor.
Işıkları kapatırım, tv nin falan fişğni çekerim.
Kılık kıyafet gereksiz birşey almamaya özen gösteririm. Avm ye pek gitmemede çalışıyorum. Nerdeyse 1 aydır hiç gitmedim
Bizim de tek sıkıntımız kart taksitleri.
2 adet araba kredisi ödüyoruz. Biri haziranda bitecek.
Ocak ayında ev kredimiz bitti. Ondan kurtulduk.
Birikim işini gruplara ayırdık.
Her ay bir miktar tatil için, bir miktarda ne olur ne olmaz diye kenara para koymaya çalışıyoruz.
Oğlum için de yıllardır her ay bir gram altın alıyoruz
Harıkasınız valla.yarın sabah bır de ben anlatayım bakalım hatalarım var mı? Ben sızın.bazı hatalarınızı buldum onları da yarın sabah yazacagım.

Bu eve taşınınca o kadar çok şey aldık ki..
Eskiden kiradayız diye acil olmayan orta derecedeki bütün ihtiyaçları erteleyip bi şekilde idare ediyorduk.
Ya şimdi...
Bu eve taşındığımızdan beri aldığımız bazı ıvırzıvırları sayayım.
Matkap
Mutfak için dikey süpürge
Hamur isleri yapmak icin tahta sofra
Saklama kapları
Granit tava
Büyük tencere(sos vs için)
Tost makinesi
Salona tablolu saat
Piknik taburesi
Piknik şişleri
Mutfağa küçük erzak dolabı a101 den.
İçine erzak kapları
Koridora tablo
Eşime lazer yazıcı

Bunlar şimdilik aklıma gelen temel ihtiyaç olmayan olmasa da olan hatta 5 yıldır hayatımda olmadan idare edebildiğim şeyler..
Kıyafete çok para harcamadım. Ama bu tarz şeyler ufaklı büyüklü birleşti ve çook para harcadım :KK43:

Bu eve taşınınca o kadar çok şey aldık ki..
Eskiden kiradayız diye acil olmayan orta derecedeki bütün ihtiyaçları erteleyip bi şekilde idare ediyorduk.
Ya şimdi...
Bu eve taşındığımızdan beri aldığımız bazı ıvırzıvırları sayayım.
Matkap
Mutfak için dikey süpürge
Hamur isleri yapmak icin tahta sofra
Saklama kapları
Granit tava
Büyük tencere(sos vs için)
Tost makinesi
Salona tablolu saat
Piknik taburesi
Piknik şişleri
Mutfağa küçük erzak dolabı a101 den.
İçine erzak kapları
Koridora tablo
Eşime lazer yazıcı

Bunlar şimdilik aklıma gelen temel ihtiyaç olmayan olmasa da olan hatta 5 yıldır hayatımda olmadan idare edebildiğim şeyler..
Kıyafete çok para harcamadım. Ama bu tarz şeyler ufaklı büyüklü birleşti ve çook para harcadım :KK43:
Canım, bunları kafana takıp kendini üzme..inan çoğu hepimizin evinde var...kullansak da kullanmasak da alıp koymuşuz kenara...geriye bakma hiç, ya da baktığında dersler çıkar ki çıkarmışsın zaten...bundan sonrası önemli artık..dün geçti gitti, yarın meçhul ama bugün her şey bizim elimizde...

Bir yılın çeyreğini da tamamlıyoruz bugün..hayat ne çabuk geçiyor..yılbaşı daha dün gibiydi sanki...şimdi mevsim değişti, bahar geldi, çiçekler açtı, ruhumuz bile tazelendi...
İşlere koşturmaktan eve yetemez oldum son zamanlar...hesap kitap yapamıyorum...aldıklarımı not edemiyorum...ama çok şükür yine de her ay birşeyler koyabiliyorum kenara...bu devirde borçsuz ayı bitirmek bile zor aslında da biz belki mucizeyi başarıyoruz :)
Dün pazar alışverişi yaptım...yaklaşık 50 tl tuttu ama balığı, meyvesi, sebzesi ve yeşilliği dahil...bana iki hafta yeter...
Akşam balığı temizleyip yıkayıp buzluğa attım...mercimek haşladım...sabah bir kısmıyla yemek yapıp diğer kalanı buzluğa attım...şu an çok iyi stoğum var şükür...
herkese mutlu, bereketli günler dilerim..

Karanfilce
Ben de hep ihtiyaçlarını erteliyorum 10 yıllık evliyim çocuk odası dışında hiç eşya almadım bardaklarim bile 10 yıllık. Mutfak eşyaların hep düğünden
Kaçarak evlendiğim ve öğrenci olduğum için hiç ceyizim yoktu.
Geçen sene sadece nevresim diktirdim 2 tane.
Yani her şey için eve geçmeyi bekliyorum. Bütün mutfak esyami yenilemek istiyorum nasipse. Salon ve yatak odası takımı istiyorum. Su an hiç bir şey almiyorum
Bende bir an önce evime geçip bol bol harcarim inşallah. Ozendim sana

Karanfilce
Ben de hep ihtiyaçlarını erteliyorum 10 yıllık evliyim çocuk odası dışında hiç eşya almadım bardaklarim bile 10 yıllık. Mutfak eşyaların hep düğünden
Kaçarak evlendiğim ve öğrenci olduğum için hiç ceyizim yoktu.
Geçen sene sadece nevresim diktirdim 2 tane.
Yani her şey için eve geçmeyi bekliyorum. Bütün mutfak esyami yenilemek istiyorum nasipse. Salon ve yatak odası takımı istiyorum. Su an hiç bir şey almiyorum
Bende bir an önce evime geçip bol bol harcarim inşallah. Ozendim sana
İnşallah canım sen de kendi evinde oturur ve herşeyi kendi zevkine göre döşersin.
Benim düğünden birçok eşyam vardı, modası geçse de sağlam olduğundan bir çok şeyi kullanmaya devam ediyorum, ama evin eksiği bitmez tabi. O kadar yıl kısıp bi anda o kadar çok şey alınca insan kendini kötü hissediyor.

Rabbim sen de dahil tüm isteyenlere en hayırlısından ev nasipetsin.

X