Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Güzel duaların için çok teşekkür ederim. Allah sana da hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin.
Canım nacizane bir önerim var.Eline geçen ufak paraları bile biriktir.Evet ev peşinatı yapılmaz belki ama insan yeni ev alınca tuvalet terliğini bile değiştirmek istiyor .:KK70:Ben öyleyim ama yapamadım tabii o başka.

Canım nacizane bir önerim var.Eline geçen ufak paraları bile biriktir.Evet ev peşinatı yapılmaz belki ama insan yeni ev alınca tuvalet terliğini bile değiştirmek istiyor .:KK70:Ben öyleyim ama yapamadım tabii o başka.
Ay ben tuvalet terliklerimi değiştirmiştim
6 yıldır bu evdeyim. Kredisi bitti ama biz hala yerleşemedik. Sürekli birşey yaptırıyoruz.
Rabbşm ev isteyen herkese nasip etsin inşallah

geztapo, çıkmışım canım hiç görmedim seni.
Yarına misafirim var apartmandan. Pasta börek yatım.

günaydın kızlar
kredi kartında kendimize koyduğumuz 1500 tl lik limit dün itibarıyla bitti. tabi karttaki 1800 tl lik taksidi saymazsak. 5 nisanda kesilecek kart.
eşim yarın biryerlere gidelim diyor.
onun arabasında mzot yokmuş.benim arabamda mazot var. seninkiyle gideriz diyor. böylece mazot almamış olacak mışız...:KK57: aklımın bir yanı ama ne olacak diyor bir yanı da olmazzz limiti aştın diyor...:mad:

Günaydin hanimlar
Bu sabah azcik tembellik yaptim
Ev dandini

Bu aksam market alisverisi yapmamiz lazim
Zeytinyag un yumurta kasar okul icin sut sand ekmegi yas maya cikolata sos tereyag camasir deterjani mikrofiber bez islak mendil lazim
Yarinda pazara cikariz sebze meyve ve yesillik icin

Haftasonu sadece 100 lira babama verdim
Sehir disina gitti, donuste bilet parasi yaparsin dedim
Cok ihtiyaci yok su donem biraz borc oduyo zor donuyo diye verdim o da zorla aldi gerci ama olsun
Bende verirken kendimi bi tuhaf hissediyorum nedense

karanfilce karanfilce hayırlı sabahlar :21:

M maviduvar1 gezmek iyidir :) keyifli vakitler geçirmişsinizdir inşaallah :KK73:

ciceklientari ciceklientari ataya desteğin mükafatı çok büyük..saygın var sevgin var ki destek oluyorsun..onalr utanır sıkılır ama bir dertlerine derman olunduğundan sevinirler..içten içe...

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk göz açıp kapayıncaya kadar koskoca bir ay bitmiş oluyor..
işimiz zamanımızdan çok.. Rabb im bereket versin zamanımıza evimize ömrümüze sağlığımıza inşaallah... :KK5:

arkadaşlarım ;
dün annemle biraz çarşıda dolaştık...sohbet esnasında çok sevindiği bir olayı anlattı ben de sizlerle paylaşmak istedim ;
annem her anadolu kadını vefakar anneler gibi kendi için pek bi şey istemez, eline geçen (babamın veridği harçılıklardan)
az öz paraları biriktirir..hep bi yerde az miktarda da olsa parasını ayırır..hastalık var ölüm var iyi gün var diye..bu özelliğim anneme benzediği için şanslıyım ki onun çeyreği olmasam da..
neyse abimin düğün zamanından kalan bi miktar altını kaybetmiş bir türlü bulamıyordu..
tam 11 senedir gözü hep yatak odasında bi yerlerde idi..
dün tesadüfen karıştırdığı bi yerde yıllar önceden kalan 2 çeyrek bir tam altın eline geçmiş..
nasıl sevinmiş anlatamam size..
ben de çok mutlu oldum gözlerinde ki sevinci görünce..
emek para bunları biriktirmek çok zor..
kıymeti azalsa da eskilerde daha fazla imiş bu özveri..

arkadaşlarım ;
dün annemle biraz çarşıda dolaştık...sohbet esnasında çok sevindiği bir olayı anlattı ben de sizlerle paylaşmak istedim ;
annem her anadolu kadını vefakar anneler gibi kendi için pek bi şey istemez, eline geçen (babamın veridği harçılıklardan)
az öz paraları biriktirir..hep bi yerde az miktarda da olsa parasını ayırır..hastalık var ölüm var iyi gün var diye..bu özelliğim anneme benzediği için şanslıyım ki onun çeyreği olmasam da..
neyse abimin düğün zamanından kalan bi miktar altını kaybetmiş bir türlü bulamıyordu..
tam 11 senedir gözü hep yatak odasında bi yerlerde idi..
dün tesadüfen karıştırdığı bi yerde yıllar önceden kalan 2 çeyrek bir tam altın eline geçmiş..
nasıl sevinmiş anlatamam size..
ben de çok mutlu oldum gözlerinde ki sevinci görünce..
emek para bunları biriktirmek çok zor..
kıymeti azalsa da eskilerde daha fazla imiş bu özveri..

Ne guzel olmus

Benimde 5 yil once kaybettigim takilarim var ama bulmak gibi bi umudum yok
Ustune ev tasidim ciksa cikardi biyerden
Benimki parada hafif ama manevi degeri cok olan cok sevdigim inci takilarimdi
İnciyi cok severim de :)

Ne guzel olmus

5 yıl ne ki benim 10 yıl kayıp bir kesem vardı...içinde hem maddi hem manevi değeri olan takılar vardı... annemlerle taşındık kayboldular.... sonra ben evlendim...iki yıl bi evde kaldım,taşındım vs derken aradan 10 yıl geçti... ben çoktaaan unutmuştum altınları...bir gün kullanmadığım bir çantamı atarken hafif bir çıkıntı gördüm açtım çantayı kese karşımda :))
ve çıkardığım ders, helal oldukları ve kaybolduklarında eve giren çıkan belli olmadığı halde bir an bile aklımdan şu almıştır bu almıştır diye geçirmediğim için hiç ummadığım bir anda karşıma çıkarıldılar... :)

Ne guzel olmus

Belki Bi yerden çıkar kim bilir inşaallah çıkar
Çok kıymetliler eskiler yaşanmışlar hediyeler

Günaydın kızlar
Kandiliniz mübarek olsun
Eşim ve oğlum çıktılar
Kızım uyuyor
Ben de bi makine çamaşır doldurdum
Meyve yedim
Kalkıp banyoyu silcem
Dün akşam market alışverişi yaptık
Onlar yerleştirilmeyi bekliyor

Bu ay arabanın muayenesi varmış
Dün yaptırdı eşim
Şu an için ekstra oldu bize
Benim maaşım yok bu ay çünkü

Sütüm için ibrahim Saraçoğlunun incir kürünü yapmaya başladım
İyi geldi
Ama bu arada yemeklerimi de dört dörtlük yedim

Geceleri genelde ayaktayim
Kızım emmek için uyanıyor tabi
Oğlumu da tuvalete kaldırıyorum sık sık
Sanırım gece için henüz hazır değildi
Çünkü gündüz eğitim verenler gecenin de kuru olduğunu söylüyorlar
Ama benim oğlum kuru kalkamiyor
İki saatte bir kaldırıyorum

Bizde durumlar böyle...

Banyoyu sildm
Alışveriş poşetlerini boşalttım
Bu arada kızım uyandı

Geçen gün komşum süt vermişti
Köyden gelmiş, bana da verdi sağolsun
Iki kavanoz yoğurt yapmıştım
Bir buçuk su bardağı kadar artmıştı
Değerlendirmek için kek yaptım az önce
Hem sütü israf etmemiş oldum
Hem de bana ara öğün çıktı katkısız, ev yapımı...

X