Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Egeyi çok merak ediyorum Allah nasip ederse ilerde annemide alıp karadeniz ve ege turu yapmayı çok istiyorum fethiyeye ve dalyana gittim gerçekten çok güzel, bodruma çok kalabalık olduğu için hiç görmek istemedim ama datçayıda görmeyi çok istiyorum
Datça'nın denizi tertemiz. Taşları görüyorsun yukarıdan bakınca ve sanki su yokmuş gibi görünüyor
genelde otellerden %90 memnun ayrılıyorlar cnm, fiyat fayda dengesi çok iyi oluyor, üzüldüm talihsizliğine belki birgün yine gelirsin :)
İnşallah ya
Çok uzak değiliz aslında ama ilk tecrübe pek iyi değildi bizim için

karamelli_turta karamelli_turta side otelleri, alanya otellerinin dörtte biri diyebilirim bu konuda gerçekten alanya üstüne tanımıyorum. ama ne bileyim tatil için kesinlikle kasaba tarzı yerler tercihim belkide elde olanın kıymeti bilinmez misali oluyordur.
M maviduvar1 gel sen nerede oturuyorsun cnm. ben sana güzel bir gezi planı çıkarırım otelde tavsiye ederim sen gel tekrar :)

karamelli_turta karamelli_turta side otelleri, alanya otellerinin dörtte biri diyebilirim bu konuda gerçekten alanya üstüne tanımıyorum. ama ne bileyim tatil için kesinlikle kasaba tarzı yerler tercihim belkide elde olanın kıymeti bilinmez misali oluyordur.
M maviduvar1 gel sen nerede oturuyorsun cnm. ben sana güzel bir gezi planı çıkarırım otelde tavsiye ederim sen gel tekrar :)
Ben de Öneri alabilirim canım severek
Bir dahaki yıla değerlendiririm

Harcamiyorum diyemem azcik harciyorum.ama sonra yerine koyuyorum

Benim eşim döviz almak istemiyor herkes alıyo sonra tl değer kaybediyo der
Bankadan altin aldirmaz git esnaftan al esnaf kazansin der
Adam tek başına ekonomiye can verme derdinde :)
Faiz zaten istemiyoruz
Tek secenek fiziki altin yada tl

eşinin çabaları takdire şayanmış :)

Kizlar size bisey sorcam
Azcik bdv olsun burasi :KK66:

Simdi benim coook eski bir arkadasim var
Son 15 senede yuzyuze 1 kez gorustuk
Esi izin vermiyodu biryere gitmesine ben ve diger arkadasim 7 yil once onu evinde ziyaret ettik
Sonra telefon numaralarimizi kaybettik
Benim tel kayboldu vs.
Gel zaman git zaman bu arkadas eski tel hafizasindan biyerden benim numarami bulmus gecen yaz aradi beni
Cok sevindim cok ozlemistim
Onun da beni ozledigini hissettim
Hic arkadasi yok bu arada
( digeriyle o da bende gorusmuyoruz baska da arkadasi da yokmus esinin kiskancligi sebebiyle vs)
Simdi biz bu arkadasimla yazisiyoruz konusuyoruz
Haftayada biryerde bulusucaz kismetse
Ama bu yazismalarda bana tuhaf gelen seyler oldu
Örneğin;
Nasilsin dedigimde iyiyim sen nasilsin bikac gun once yazliktan geldik
Bak bizim yazlik deyip bana 7 8 tane ev fotosu atmalar( yazligini merak etmedim zaten alali uzun zaman olmus )
Oglun nasil dedigimde 15 tane oglunun fotosunu atmalar
Bana birara evinin resimlerini at demeler napicaksa evimin resmini
Cok ayip geliyo bana
(Bir kizim var benim arkadaslar)
İkinci insallah erkek olur demeler
Ama biz ikinciyi de kiz istiyoruz dedigimde şu şaskin gozlerini belerten imoji var ya hani onu gondermeler falan
Beni biraz huzursuz etti
Haftaya gidicem gitmesine de sanki bi şevkim kirildi mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum
Bu tavirlari devam ederse görüsmeyi nasil keserim bilmiyorum
Kirmak istemiyorum ama istemedigim kimseyle de gorusmek istemiyorum
canım belki görüşmüşsündür ama ben de yorum yapim dedim kiiiiii geztapo söylemek istediğim her şeyi söylemiş.
canım kimseyle görüşmeye görüşmeye dili şişmiş konuşmaya göstermeye hava atmaya belkide birazcık ihtiyacı var bence.Bir defa görüş baktın çok batacak hareketleri oldu mesafe koyarsın.Belli edersin bir şekilde görüşmek istemediğini.

benimde vardı vaktiyle böyle bir tanıdığım.böyle tipler herşeyi anlatma ,özelini öğrenmeye çalışma eğiliminde oluyor.KOcası psikolojisini bozmuş belli.onca yılın hatrına bikez görüş derim yinede
arkadaşın yalnızlıktan ve sadece eşinin fikirlerini duyup uygulamaktan karakteri biraz değişmiş olabilir. bence seninle görüşmesi onun için çok iyi olacak :)

çok teşekkür ederim canım
oğlumuz büyüdüğünden beri otel değil de nerde akşam orda sabah tatillerini tercih eder olduk...
egenin butik otelleri geleneksel kahvaltısı bizi daha çok cezbediyor artık...
ama yine de senden bi liste alsak hiç fena olmaz...
bakarsın bi hafta sonu 2 günlüğüne kaçar geliriz...

Ben planli tatil yapamiyorum artik cok zor geliyo bana
Tarih belirle esimin iznini ayarla okul donemi olmasin ozel donemine denk gelmesin kalacak yer ayarla onceden ucak bileti al vs.
O kadar gozumde buyuyo ki
Yaz tatili süresince cogu yer tiklim tiklim
Kizim bu sene 5. Sinif
Onceki senelerde mayis ya da haziranda hatta okulun acildigi gun tatile giderdik ama artik o sansimiz pek yok gibi
Aniden kafamiza essin atalim valize bikac parca esya atlayalim gidelim modunda olmak istiyorum ben

kir-cicekli-tul-perde-modeli.JPG
canım bu tül perdenın aynısı hemen hemen rengide bu.üzerinde fon mon yok kuzu ,koca cama en ucuz tül buydu .sık pileli bildiğimiz tül işte
Geztapo o perde mecbur cikarilcak
Kahve turkuaz koltuklara uygun baska perde yaptirirsin ama tul kullanilabilir
Desensiz duz perdeyle guzel olur.

Ben planli tatil yapamiyorum artik cok zor geliyo bana
Tarih belirle esimin iznini ayarla okul donemi olmasin ozel donemine denk gelmesin kalacak yer ayarla onceden ucak bileti al vs.
O kadar gozumde buyuyo ki
Yaz tatili süresince cogu yer tiklim tiklim
Kizim bu sene 5. Sinif
Onceki senelerde mayis ya da haziranda hatta okulun acildigi gun tatile giderdik ama artik o sansimiz pek yok gibi
Aniden kafamiza essin atalim valize bikac parca esya atlayalim gidelim modunda olmak istiyorum ben
ben de aynı moddayım.
sadece yurtdışına çıkacaksak aylar öncesinden program yapıyoruz. uçak biletini taksitle ödüyoruz. biz gidene kadar bitmiş oluyor genelde. oteli de duruma göre ayarlıyoruz. hatta mümkün olursa oranın müze vs. nin biletlerini online alıyoruz.
yurtiçinde eskiden erkenj rezervasyon takıntım vardı. artık 3-4 yıldır otel de görmek istemiyorum. erken rezervasyon falan da yaptırmıyorum.

ben de aynı moddayım.
sadece yurtdışına çıkacaksak aylar öncesinden program yapıyoruz. uçak biletini taksitle ödüyoruz. biz gidene kadar bitmiş oluyor genelde. oteli de duruma göre ayarlıyoruz. hatta mümkün olursa oranın müze vs. nin biletlerini online alıyoruz.
yurtiçinde eskiden erkenj rezervasyon takıntım vardı. artık 3-4 yıldır otel de görmek istemiyorum. erken rezervasyon falan da yaptırmıyorum.
Neden erken rezervasyondan soğudunuz merak ettim özel değilse.Ben her yıl erken rezervasyon yaptırıyorum ortalama 750tl fiyat farkı var,benim aldığım tarih ile bugünkü fiyat arasında.
Biz kendi aracimizla gidiyoruz 4 kişiyiz uçakla çok maliyetli gelir bize.
Uhd yada hd hoteller bize iyi geliyor
İki çocukla gezmek görmek çocuk havuzundan ayrılmak imkansız.

Neden erken rezervasyondan soğudunuz merak ettim özel değilse.Ben her yıl erken rezervasyon yaptırıyorum ortalama 750tl fiyat farkı var,benim aldığım tarih ile bugünkü fiyat arasında.
Biz kendi aracimizla gidiyoruz 4 kişiyiz uçakla çok maliyetli gelir bize.
Uhd yada hd hoteller bize iyi geliyor
İki çocukla gezmek görmek çocuk havuzundan ayrılmak imkansız.
aslında ben otel olayını sevmiyorum. oteldeki o koşturmaca ya da yeni bir şey görmemek bana göre değil. yat şezlonga benim tarzım değil açıkçası.
oğlum küçükken her yıl mecburen gidiyorduk.
o büyüyünce ve bize ayak uydurmaya başlayınca bıraktık ki oğlumuz doğmadan önce de bilmezdik otel filan.
yine de oğlumun bi kaydırak tutkusu var ki sormayın. her yıl 2 gece de olsa gidiyoruz otele. normal tatilimiz dılında.
etstur da tatil fırsatları diye bi link var. bazı oteller bi hafta önceden otelin doluluk durumuna göre boş odaları çok düşük fiyata veriyorlar. boş olacağına ucuza müşteri gelsin mantığında.
gecesi 400 lira olan otele 150 tl ye gittiğimi bilirim bu yöntemle.
denize yakın bir yerde yaşadığım için cuma girelim pazar çıkalım yapabiliyoruz.
bu nedenle erken rezervasyon olayına çok sıcak bakmıyorum.

aslında ben otel olayını sevmiyorum. oteldeki o koşturmaca ya da yeni bir şey görmemek bana göre değil. yat şezlonga benim tarzım değil açıkçası.
oğlum küçükken her yıl mecburen gidiyorduk.
o büyüyünce ve bize ayak uydurmaya başlayınca bıraktık ki oğlumuz doğmadan önce de bilmezdik otel filan.
yine de oğlumun bi kaydırak tutkusu var ki sormayın. her yıl 2 gece de olsa gidiyoruz otele. normal tatilimiz dılında.
etstur da tatil fırsatları diye bi link var. bazı oteller bi hafta önceden otelin doluluk durumuna göre boş odaları çok düşük fiyata veriyorlar. boş olacağına ucuza müşteri gelsin mantığında.
gecesi 400 lira olan otele 150 tl ye gittiğimi bilirim bu yöntemle.
denize yakın bir yerde yaşadığım için cuma girelim pazar çıkalım yapabiliyoruz.
bu nedenle erken rezervasyon olayına çok sıcak bakmıyorum.
Anlıyorum canım
Benim çocuklarım 9 ve 4 yasında çocuk kaydıraklarına bayılıyorlar
Belki büyüdüklerinde bizde gezeriz şu an Hotel içi aktivite yetiyor bize
Dinlenmiyorum zaten de olsun değişiklik oluyor

Anlıyorum canım
Benim çocuklarım 9 ve 4 yasında çocuk kaydıraklarına bayılıyorlar
Belki büyüdüklerinde bizde gezeriz şu an Hotel içi aktivite yetiyor bize
Dinlenmiyorum zaten de olsun değişiklik oluyor
benim oğlum 10 yaşında.
çok da iyi yürür. nereye gitsek pek sıkıntı olmuyor.
şimdiden iyi tatiller dilerim.

Sağol canım
Umarim senin de hersey istediğin gibi olur
Bu arada bence yatak odanın gideri varsa daha yeni alma birikim yap onun yerine,sanki yeni almış ve ödüyorsun gibi
Zorunlu borç gibi
gideri var mı düşünüyorum da aslında boyansa tamir edilse kullanılır ancak içi kullanışlı değil. eski zaman dolabı işte.
gerçi benim ayrıca giyinme odam da var ama orayı sadece ben kullanıyorum.
bunun rengi kahve. ben daha beyaz istiyorum. beyaz turkuaz ya da beyaz mor kombin yapacağım. kafamda herşey hazır da bi ben hazır değilim sanırım.

X