Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Küçük oyuncaklar, renkli çıkartmalar, minik çikolatalar aldık
Bunlar işe yaramadı diyemem
Yazın kardeşi yokken de inatlasip gelmek istemiyordu tuvalete
Bi bakıma haklı
Sürekli oraya götürülmeye çalışılıyor
Onu da anlamaya çalışıyorum
Bakalım okulda napcak
Geceleri de umarım yapmaz artık
Arkadaslar diyorki, gündüz kasları tutmayı öğrenince gece de artık kuru kalkıyorlar sabaha
Benimki niye öyle olmadı anlamadım
Şimdi geceye yoğunlaşcam inşallah
İşe başlamadan bunu halledebilsem...
Bi ayı göze aldım
İlerleme kaydedemezsem geceleri bagliycam

İznim bitti salı günü
Ne çabuk geçiyor günler
Ücretsiz izne ayrıldım
15 haziranda başlıycam bi aksilik olmazsa
Yani borç bulmaliyiz
Nisan ve Mayıs ayında eminevime ödeme yapabilmek için
6 bin lazım yani

Kızlar günaydın hepiciğinize .Bişey danışcam .şimdi benim bu yeni evim cam ev gibi heryeri cam ilk taşındığımızdaki mali kriz nedeniyle beyaz pileli çiçek desenli bir perde yaptırdım salona.Oturma ve yatak odalarınada eski evimin perdelerini uydurmaya câlıştım biraz eni dar geldi ama eh idare eder .Şimdi salona bir koltuk takımı ve birde halı alcam (16 yıllık ve kırıklar) renk olarak acı kahve turkuaz düşünüyorum .Mevcut perdenin yanlarına fon mu diktirsem, yoksa diğer odalarda salondaki perdeyi değerlendirip bej rengi dantel tüllerden de salonamı diktirsem karar veremiyorum.Sanki çok açık renk kalacak gibi yemek odam ceviz koltuklar kahve tonu olunca.Biyandan da israf olurmu diye düşünüyorum. Gerçi yedeğe çıkacak perdeyi anneme veririm kullanır ama bilemedim.Çok uzun oldu affedin. uzun yıllar bişeyin hayalini kurunca güzel olsun istiyor insan .

Geztapo mevcut perdenin yanina tekrar fon nasil olcak anlamadim canim ben
Birde beyaz ustune cicek desenli deyince şu son yıllarda koltuk perde yatak basligi kirlent vs gibi heryerde kullanilan kumas ve desen turuyse artik onlar demode oldu ya
Bende 5 sene once sandik ve 1 sandalyemi döşetmistim sandalyenin kumasini degistirdim ama sandik duruyo hala
İnan göresim yok bıktık çicekten :)

eger harcarım diyorsan al cnm bnmde kenarda 2800 var ama TL olarak bankada tutacağım onunla nakit biriktirmeyi düşünüyorum kumbara falan yaptım bundan sonra kumbarada birikenleri altına dönüştüreceğim
Harcamiyorum diyemem azcik harciyorum.ama sonra yerine koyuyorum

Benim eşim döviz almak istemiyor herkes alıyo sonra tl değer kaybediyo der
Bankadan altin aldirmaz git esnaftan al esnaf kazansin der
Adam tek başına ekonomiye can verme derdinde :)
Faiz zaten istemiyoruz
Tek secenek fiziki altin yada tl

Sevgili geztapo
Bence yenisini almalisin. Salon önemli içine sinsin.
Tabi ki israf yapmayacağız;bence bu bir ihtiyaç. Eskileri diğer odada degerlendir bence

Bende altin taki seviyorum ama bakmayi :)
Takmiyorum hic
Şöyle koluma bilezik takipta biyere gitmisligim yok
Bi kelepcem var uzeri sırf taş şık bisey birde ince kol zinciri
Takmak gerekirse onları takıyorum
Çok utaniyorum ben
Sanki herkes bana bakiyo gibi geliyo
Öyle hissedince de zaten emanet duruyo :)
Bir arkadaşım var o cok guzel taşır
Tam aşiret gelini olcak kadınım der :))

işte hiç harcamasak, yerine koyma değilde üstüne ekleme yapabilmeyi bi becersek zengin bile olcazda iş onu yapabilmekte
avmlere yada kurumsal firmalara öyle alıştıkki esnafları gercekten unuttuk, bnm esnaf olan bir arkadaşımda ne alacaksan git esnaftan alki karşında muhatap olacağın biri olsun diyor, eşinizde esnaf mı acaba
bnde döviz olarak büyük meblağlar biriktirmeyi hiç düşünmedim. bankadan altına falanda sıcak bakmıyorum bncede en iyisi ya TL yada fiziki altın, ama bu sıralar daha çok altın istiyorum, sanırım herkes altın biriktirince azıcık özendim

Bir iki ay üstüne koyamam ama sonrasında ödemeler düzene girecek anca o zaman artik
Eşim esnaf değil ama işi gereği arada esnafla muhatap olan biri :)
Çil çil altin herkese cazip geliyo galiba

Bir iki ay üstüne koyamam ama sonrasında ödemeler düzene girecek anca o zaman artik
Eşim esnaf değil ama işi gereği arada esnafla muhatap olan biri :)
Çil çil altin herkese cazip geliyo galiba
ay gelmezmi ya bi sene öncesine kadar altında neymiş derdim ama şimdi biri altın der demez bu görüntü aklıma gelir

Eklentiler

• en_unutulmaz_sahne_5.jpg
    89,8 KB · Görüntüleme: 45
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…