Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Günaydın kızlar
karanfilce karanfilce ne güldüm ya. kemirdim mi yazmışsın...Allah iyiliğini versin...
ev sahibimiz klozet kağaını ve şohbenin tamir parasını biz çıkarken depozitodan kesmişti. ama öyle kötü bir ev sahibi idi ki sayesinde ev sahibi olduk..

Günaydın kızlar
karanfilce karanfilce ne güldüm ya. kemirdim mi yazmışsın...Allah iyiliğini versin...
ev sahibimiz klozet kağaını ve şohbenin tamir parasını biz çıkarken depozitodan kesmişti. ama öyle kötü bir ev sahibi idi ki sayesinde ev sahibi olduk..
eee her şer' de bi hayır vardır diye boşuna dememişler
adam nasıl bezdirdiyse iyi hırs olmuş, ama iyide olmuş :KK70:

Karanfilce biz hem evsahibi hem kiraciyiz biliyosun belki
Ufak tefek seyleri kiraci yaptirir tabi ama demirbas sayilacak seyleri neden kiraci yaptirsin haklisin
Benimde mutfak tezgahim degisecek mesela
Evsahibini bekliyorum
Beni cikarirsa söküp götürecek halim yok
Uzun yillar oturacagimi bilsem mantigim yaptir der belki ama 6 ay sonra çık demeyeceginin bir garantisi yok
Şuan oturdugum evin kapi kollari oksitlenmisti bazilari da bozuldu
Onlari ben degistirdim
Cunku evsahibi bana onlari calisir vaziyette teslim etmisti
Çin malı biseydi, yerine iyi bir markanin taktirdim
Tanesi 45 50 lira
Tam 7 kapi kolu
Gözüme batıyodu artik
Ama gelgelelim bizim kiraci hanim da kapi otomatiginin tamiri icin 10 lira vermemis
Evsahibinden alin demis
Biz pek para icin kimseye agiz actirmak yuzgöz olmak istemiyoruz
Yuvarlanip gidiyoruz oyle iste :)
Canım sen gönlünden kopmuş yaptırmışsın. Ama benim mantığıma göre şöyle olmalıydı, sen ev sahibine kapı kollarını göstermeliydin, değiştirmek istediğini söyleseydin o da yok böyle iyi nesi var kapının dese mesela tamam senin göz zevkini bozuyormuş değiştirirdin. Ama normali kötü çıkmış bi malzeme var ortada ve nerden baksan 300-400 tutmuş. Bence ev sahibi almalıydı.
Ben kiracıyken hiç ağır masraflarımız olmadı. İlk oturmuştuk. 5 yıl oturduk. Bir kaç duvar içi tesisat problemi oldu. Ev sahibine sorup kiradan kestik. 10-20 lira tutan problemleri ise kendimiz verdik. Ki bu da 5 yıl içinde bir kere olmuştur.
O akan pencere kenarlarına kendi çapımızda silikon cektik. Ama aslında sağlam bi usta elinden geçmeliler. Öyle olsa vermezdim parasını.
Biz çıkınca ev sahibi boş bıraktı evi yazın kullanacakmış. Güneyden bi yağmur vursa iceri su dolar. Yazık tahtalar da sıkıntı. Düşünebiliyor musunuz, 5. Kat evi yatay vuran sağnak yagmur su içinde bırakmıştı.

eee her şer' de bi hayır vardır diye boşuna dememişler
adam nasıl bezdirdiyse iyi hırs olmuş, ama iyide olmuş :KK70:
kesinlikle iyi oldu.
evden çıkarken balkondaki çamaşır ipinin bile parasını kesmişlerdi. taşıyan firma ipi kesmişti. eşyaları rahat indirmek için.
hem adamdan kurtulduk hem de ev sahibi olduk..:KK49:

Merhaba kızlar...
Nihayet biraz etrafım sakinleşti de girebildim. Sabahtır koşturup duruyorum. Her şey benim sorumluluğumda ve üzerimde olduğu için yetişmeye çalışıyorum çaresiz. Dün üzerinde çalıştığım bir dosyam vardı bugün onu teslim ettim. Parası ne zaman gelirse artık. En azından işi bitirdim alacağım oluştu. İşi takip ettiğinizde sonucu mutlaka geliyor. Dün bir miktar dolar almıştım. Bugün de gazetede doların ve altının yükseleceğini okudum. Altın için daha da düşmez diyorlar. Normalde düzenli şekilde her ay bankadan alıyorum ama bugünlerde fiyatı düşünce kaçırmak istemedim. Gittim fiziki altın da aldım. Nisan ayı gibi iki ayrı yerden toplu param gelecek bakalım. Onları da dokunmadan hesabıma atmak niyetindeyim. Evden işe işten eve bir hayatım var ve böyle olunca çok fazla para harcamıyorum. Bugün çocuklar dışarda yemek istediler onlarla dışarda olacağız inşallah. Bir de yine derslerine yardımcı ve test kitabı aldım biraz önce. Önceliğim onlar, tek düşüncem onlar ve onların geleceği...
Bol bereketli birikimleriniz olsun....

Canım sen gönlünden kopmuş yaptırmışsın. Ama benim mantığıma göre şöyle olmalıydı, sen ev sahibine kapı kollarını göstermeliydin, değiştirmek istediğini söyleseydin o da yok böyle iyi nesi var kapının dese mesela tamam senin göz zevkini bozuyormuş değiştirirdin. Ama normali kötü çıkmış bi malzeme var ortada ve nerden baksan 300-400 tutmuş. Bence ev sahibi almalıydı.
Ben kiracıyken hiç ağır masraflarımız olmadı. İlk oturmuştuk. 5 yıl oturduk. Bir kaç duvar içi tesisat problemi oldu. Ev sahibine sorup kiradan kestik. 10-20 lira tutan problemleri ise kendimiz verdik. Ki bu da 5 yıl içinde bir kere olmuştur.
O akan pencere kenarlarına kendi çapımızda silikon cektik. Ama aslında sağlam bi usta elinden geçmeliler. Öyle olsa vermezdim parasını.
Biz çıkınca ev sahibi boş bıraktı evi yazın kullanacakmış. Güneyden bi yağmur vursa iceri su dolar. Yazık tahtalar da sıkıntı. Düşünebiliyor musunuz, 5. Kat evi yatay vuran sağnak yagmur su içinde bırakmıştı.
Haklisin canım
Evsahibi yaptirmaliydi ama bizim bu evde uzun yillar oturma planimiz var bastan oyle anlastik
Eger sozunu tutmaz cikin derse cikaririm o kapi kollarini yeminle :)

Kizlar siz dolar altin falan alip bi sekilde paraya yön verdiniz de ben hala tl de duruyorum
2000 lira gibi bi rakam var elimde
Kac aydir bekliyorum
Altin dusukken alsammi napsam
110 un altina dusmez benim dusuncem tabi

Kizlar siz dolar altin falan alip bi sekilde paraya yön verdiniz de ben hala tl de duruyorum
Kac aydir bekliyorum
eger harcarım diyorsan al cnm bnmde kenarda 2800 var ama TL olarak bankada tutacağım onunla nakit biriktirmeyi düşünüyorum kumbara falan yaptım bundan sonra kumbarada birikenleri altına dönüştüreceğim

Kac aydir bekliyorum

Canım ben de tl de idim uzuunnn zamand8r. Sırf takmayı sevdiğim içib bilezik yaptırdım. O da nasibime çıktı. Dolarıise çıksın ya da çıkmasın hedefime koyduğum harcayacağım yer var o yüzden aldım. Değilse tl de kalırdım ben de. Aslında altın vs yapmak bi yönden iyi. Altın yaptığın parayı hiç saymıyorsun varmış gibi.

Kızlar hayırlı cumalar nasılsınız bakalım? S sevimsiz_25 ( etiketleyim dedim yoksa sevimsiz demek hiç hoşuma gitmiyo) nerelerdesin bir ses ver .size bişi sorcam kruvaze perde kullanan varmı kullanımı kolaymı biliyosunuz çok enerjik bir kadın değilim .Heves ettim ama bir yıldır bekliyorum karar veremedim.

_sekerpare_ _sekerpare_ ben oturma odamda kullanıyorum. Çok şık duruyor. Tek sıkıntısı yıkanması. Takılması mekanizmalı Perdelere göre daha kolay ancak kruvaze perdedeki o iki parça birlikte. Asarken zorlanıyor insan. Ama yine de değer. Ben pişman değilim

_sekerpare_ _sekerpare_ ben oturma odamda kullanıyorum. Çok şık duruyor. Tek sıkıntısı yıkanması. Takılması mekanizmalı Perdelere göre daha kolay ancak kruvaze perdedeki o iki parça birlikte. Asarken zorlanıyor insan. Ama yine de değer. Ben pişman değilim
Peki pencereyi açmak zor oluyomu havalandırmak için?Şık duruyo diye heves ettim zaten de işte öyle ağır filan oluyo diye karar veremedim.yardımsız takamam herhalde bende.

Peki pencereyi açmak zor oluyomu havalandırmak için?Şık duruyo diye heves ettim zaten de işte öyle ağır filan oluyo diye karar veremedim.yardımsız takamam herhalde bende.
Benim camım içerde kalıyor. Resimdeki gibi. Açmakta sıkıntı yaşamıyorum.
Ben kendim takıyorum. Evet ağır oluyor ama çok sık perde yıkamadığım için idare ediyorum
Ancak seviyorum.

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    26,3 KB · Görüntüleme: 139
Buralardayım _sekerpare_ _sekerpare_
Okuyorum ama yazamıyorum
Cok yoğunum yorgunum
Süt meselesini biliyorsunuz
Zar zor üretim yapıyorum
Dünyaları yiyorum resmen
Iyiki kilo almıyorum bu arada
Oglum üç yaşını doldurdu
Evim de sıcak
Tuvalet eğitimini verelim dedik
Yazın başarılı olamamıştık
Buraya yazmıştım hatta
Iki haftadır okula göndermiyoruz
Kayinvalidem bizde kalıyor
Çok yardım etti Allah razı olsun
Ama var ya, mahvolduk
Oglum bizi çok zorladı
Şu üç günde tuvaleti öğrenen çocuklara ve annelere çok hevesleniyorum
Yorulup stres yapınca sütüm çekildi
Kafama çok taktım çünkü
Üç gün boyunca kızım ağladı
Süt gerileyince geri getirmek çok zor oldu
Şu an iyi çok şükür
Geceleri ayaktayim
Gece ve gündüzü bir açın diyorlar
Oğlumu geceleri tuvalete kaldirmama rağmen çiş içinde kalıyor
Sabaha kadar üç kıyafet değişmiş oluyorum
Çarşaf vs derken bi sürü çamaşır oluyor
Acaba böyle ıslata ıslata mı öğrencek geceleri de
Gündüzü öyle öğrendi çünkü
Ama haber vermiyor tuvaletini
Bu da sıkıntı
Çünkü ihtiyacının olduğunu bilemem ben.
Vakit biraz geçince götürüyorum
Hatta inatlasip gelmek istemiyor
P.tesi okula göndercem inşallah
Öğretmeniyle de konuştum
İnşallah olumlu etkisi olur oranın

Sevimli canım sanıyorum oğlan kardeşini kıskandığı için inatlaşıyor.Psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben ödüllendirerek öğretmiştim.Çişini her söylediğinde şu renkli minik şekerlerden veriyodum.sen duvara bir panoya gülen yüzler yapıp 5 tane olunca sana şunu alcam vs.gibi bir yöntem uygulayabilirsin belki.üstüne gitme bide sen gerilirsen onu anlar inadına söylemez çocuk.Allah yardımcın olsun canım.

S sevimsiz_25 ,canim Allah kolaylik versin,maalesef bi isler kolay olmuyor.Ben de tuvalet egitimi icin yazi bekliyorum,cok ama cok korkuyorum ,kolay olmayacak bizim icin ve Hic bir anneden kolay oldugunu duymadim simdiye kadar.sabretmek lazim.
Bana bi egitmen ve Anne olan bi bayan cocugun o islakligi ve islaklik hissinin verdigi hos olmayan duygunun iyi birsey oldugunu ve mutlaka o islakligi yasamasi gerektigini söyledi.öyle öyle ögreniyorlarmis,madem gündüz iyi ,geceler de basarili olursunuz.Birazdaha sabir canim.

X