Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Hayırlı sabahlar hepinize sevgili arkadaşlarım.Zeynebimin gidişi beni çok sarstı.Evde her işimi yapıyorum ,sağlığımda olabileceği kadar iyi çok sükür .Karanfilcem ,kardeşim benim ...Benim merak etmiş varol canım.Normal yaşantıma döndüm diyorum .Ama mesela tv izlemek müzik dinlemek dostla muhabbet gibi keyif verecek şeyleri yapmaktan kaçtım nedense 15 gündür.Kendimi suçlu hissettim ona ihanet ediyomuşum gibi geldi saçma belki ama....Tam biraz biraz toparlamaya başlarken kızılaydaki patlama.Gencecik fidanlar gelin damat olamadan toprak oldular .Tanımıyorum ama ben bir anneyim tarifi imkansız bir acı duydum.Duyarsız olamıyorum.Benim oğlum olayın gerçekleştiği yere 200 metre uzaklıkta bir binaya dersaneye gidiyor .Teog sınavına 42 gün kaldı.Senetler var 1750 tl ödeme yapıldı tamamı 3000 lira olacaktı.Ciddi fikir ayrılığı yaşadık eşimle ve oğlumla.Onlar terörün yaratmaya çalıştığı korku psikolojisine esir olmayacağız ,hayatımıza devam edeceğiz diye erkeklik yapıyolar.Eşim tevekkül et diyor,ecelin şekli ve saati bellidir diyor.Ben se bizi hayvandan ayıran aklımızdır Allah bize irade vermiş akıl izan vermiş niye kullanmıyoruz diyorum.Elbette ben de inançlı imanlı bir insanım.Ama bir söz var çok severim: Tedbir takdiri bozmaz ,takdirde tedbire engel değildir.Velhasıl ben herşeye rağmen dersaneye göndermiycem kızlar.Eşime dedim kalan senetleri almak için git görüş biran önce dedim.Patlamada eşimin arkadasının kızıda öldü bu arada 20 yaşında kuzum.Arkadaşlar dertler birer imtihan biliyorum ama bazen çok güçsüz düşüyorum.Geçen hafta (kbb uzmanı bir doçente gidiyorum ya vertigo için ). kontrolum vardı.Sol kulaktaki sinirler zedelenmiş kendi kendine toparlar dedi .eve geldim bu da geçer ya hu dedim.Eşimin bir iş değişikliği olmuştu yazmiŞtım.şimdi yeniden bir değis8klik gündemde.VE sorumluluk dahada artacak .Bu sfer bana da danıstı.Artık ne düşüneyim bilemiyorum .Bizde durumlar b9yle kızlar baya darlandım yani.

@geztapo canim kusura bakma ben atladim sanirim Allah sabir versin
Sevdiklerimizin kaybi cok zor
Bende yakin zamanda coook sevdigim birini kaybettim yaşliydi ama o benim cocukluk arkadasimdi
2 ay oldu aklima geldikce gozlerim doluyo ama yiyip icip geziyorum ayni zamanda bu da Allahin bi lutfu herhalde diyorum :KK43:
Diger konuda bende esin ve oglunla ayni seyi dusunuyorum aslinda
Terorun asil amaci budur zaten kork urk disari cikma icine kapan harcama gitme gezme pisirik icine sinmis bisey ol
Kardesim bi avmde calisiyor
Esim hergun İstanbul un en islek yerlerinde fellik fellik geziyor
Kizim okulda
Babamin banka vergi dairesi vs isleri bitmez
Hangi birini eve kapatayim
Hepsi Allah a emanet
Her sabah dua ile yolluyorum
Gun icinde de Allah herkesi korusun benimkileri de korusun diye dua ediyorum

Benim cok sevdigim bi soz var;

'İnsanı ölümden eceli korur'

Sende haklisin isin ucunda evlat olunca mantik ortadan kalkiyor
Hakkinizda hayirlisi olsun
Gonlunu daraltma
Optum seni...

günaydın canlar
@geztapo ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemdim. şimdilik buralarda bir şey yok ama benim işyerimde de geçenlerde bomba yapımı için kullanılan malzemelerden bulundu. ben de çok korkuyorum ama yapacak bir şey yok maalesef. allah arkadaşına gani gani rahmet eylesin inşallah. arkadaş kaybı daha bi zor sanki. allah yardımcın olsun.
çok da geçmiş olsun canım...

@kayacans ben kıyıyorum paraya gezmek için. ama dışarıda yeme içme konusunda pek cimriyimdir.
evimde mis gibi kahvemi içip kitabımı okumak varken adını bile duymöadığım bi kahveye neden 10-15 tl vereyim. herkesin hayattan aldığı zevk başkadır ben çok gereksiz görüyorum.

19 mayıs tatili için 3 alternatif çıkardım...
Çanakkale
Safranbolu Amasra vs gibi batı karadeniz
ve yunan adası sisam..
henüz eşime danışmadan size yazayım dedim. bunları bireyse ayarlayacağım eğer olursa...
M maviduvar1 yakin zamanda amasra safranbolu gezdim cok sevdim
Eger safranboluya gidersen kalman icin cok guzel bi konak ismi verebilirim sana
Canakkale annemin yazligina yakin oldugu icin sık sık gittim ama gunubirlik
Yunan adasini bilmiyorum
Biz hic yurtdisina cikmadik
Esimle kizim yeme icme konusunda cok hassas oralarda ne yer ne iceriz diye dert ediyolar
Sadece balkanlar turu dusunuyoruz
Orda ac kalmayiz dediler
İnsallah seneye gidicez.
Bir de benim umre ve kudüs hayalim var insallah gerceklesir

Hanimlar ,
Dun markete gidip biseyler alip yemek yapacaktim
Üşendim gitmeye girdim mutfaga
Pirinc vardi biraz ( biz pilav yemiyoruz. Misafir gelirse yapiyorum ya da dolmaya)
Dolaptaki biberlerimi doldurdum
Az az kalan salata malzemelerini birlestirip guzel bi karsik salata yaptim
Kucuk bir kase de cacik ( cok severim)
Corba birgun onceden vardi zaten

Sonra findik kirdim kurabiye yaptim
Kurabiye hamurunu ikiye boldum
Yarisini tarcinli findikli
Diger yarisini da ikiye bolup kakaolu ve sade iki hamur elde ettim
Ust uste acip rulo yaptim
Dilimledim
Dilimlerden ikisini birlestirip ortadan sıktim
Kizima kelebek kurabiye yaptim
Unun sonuyla da pogaca yaptim
Vee mutfaktan ciktim

Yunan adasini bilmiyorum
Esimle kizim yeme icme konusunda cok hassas oralarda ne yer ne iceriz diye dert ediyolar
Orda ac kalmayiz dediler
İnsallah seneye gidicez.

merhaba arkadaşlar...

Türkiye de bir çok yeri gezdim...ülkemiz cennetten bir köşe gerçekten...o kadar güzel yerler var ki gezilip görülecek..benim de eşim gezme delisi... :) üç çocukla harala gürele ordan oraya hiç üşenmez... bir de ben aynı yerde fazla kalmayı sevmiyorum yani git bi otele 3 gün kal bana göre değil... biz çıkıyoruz her akşam yolumuz nereye düşerse orda kalıyoruz genelde...bu bazen beş yıldızlı bir otel,bazen tarihi bir konak,bazen sevimli bir pansiyon,bazen bir arkadaş evi, her yer olabiliyor yani.. :)

Safranbolu yakın olmasına rağmen gitmek isteyip gidemediğim sadece geçtiğim bir yer.. bir hafta sonu kaçamağı düşünüyorum bu aralar... memnun olduğunuz konağın ismini özelden atarsan sevinirim canım...çocuklar olduğu için kalacağımız yerler konusunda daha seçici davranıyoruz mecburen..

yurt dışı düşündüğümüzde de, istisnasız her zaman, bizi ortak heyecanlandıran, kalbimizi coşturan, her defasında ilk kez gidiyormuş gibi farklı duygular yaşatan, maddi manevi dinlendirip,arındıran,sakinleştiren yerde buluyoruz kendimizi... :)

Kudüs ü ben de istiyorum, çocuklar biraz büyüsün..

merhaba arkadaşlar...

Türkiye de bir çok yeri gezdim...ülkemiz cennetten bir köşe gerçekten...o kadar güzel yerler var ki gezilip görülecek..benim de eşim gezme delisi... :) üç çocukla harala gürele ordan oraya hiç üşenmez... bir de ben aynı yerde fazla kalmayı sevmiyorum yani git bi otele 3 gün kal bana göre değil... biz çıkıyoruz her akşam yolumuz nereye düşerse orda kalıyoruz genelde...bu bazen beş yıldızlı bir otel,bazen tarihi bir konak,bazen sevimli bir pansiyon,bazen bir arkadaş evi, her yer olabiliyor yani.. :)

Safranbolu yakın olmasına rağmen gitmek isteyip gidemediğim sadece geçtiğim bir yer.. bir hafta sonu kaçamağı düşünüyorum bu aralar... memnun olduğunuz konağın ismini özelden atarsan sevinirim canım...çocuklar olduğu için kalacağımız yerler konusunda daha seçici davranıyoruz mecburen..

yurt dışı düşündüğümüzde de, istisnasız her zaman, bizi ortak heyecanlandıran, kalbimizi coşturan, her defasında ilk kez gidiyormuş gibi farklı duygular yaşatan, maddi manevi dinlendirip,arındıran,sakinleştiren yerde buluyoruz kendimizi... :)

Kudüs ü ben de istiyorum, çocuklar biraz büyüsün..

Bende gezmeye hic üşenmem ama otel tatilinden hic hoslanmam
O kadar amacsiz o kadar sacma bi tatil anlayisi yok benim gozumde
Ye ic yat havuza gir denize gir cik
Beni hepten sinir stres sahibi yapiyo
Kizim istedigi icin bir kez gittim bi daha tovbe
Sonradan o da pisman oldu
Kaydirakli havuz icin yakinlarda biyerlere gunubirlik goturuyorum o kadar
Tatil gezip dolasmak tarihi yerler gormek dogayla icice olmak yoresel seyler yemektir bizim icin
Otelde kalmak zulum
Ayakkabiyla odanin icinde dolasmak zorunda olmak
Yataktan inerken ayaklarim yere degmesin diye ugrasmak
Banyo terliginin islanmasi
Yanlislikla o terlikle odaya gelinme ihtimali
Gerginlik sebebi bizim icin
Konaklarin bu yani cok guzel
Ev gibi
Tertemiz
Ayakkabilarini cikarip girmek
Ahsap evde uyumanin dinlendiriciligi yeter birkere

Nerde huzur buldugunuzu anladim :KK66:
İnsallah bize de nasip olsun

( konak adini atiyorum ozelden)

Bende gezmeye hic üşenmem ama otel tatilinden hic hoslanmam
O kadar amacsiz o kadar sacma bi tatil anlayisi yok benim gozumde
Ye ic yat havuza gir denize gir cik
Beni hepten sinir stres sahibi yapiyo
Kizim istedigi icin bir kez gittim bi daha tovbe
Sonradan o da pisman oldu
Kaydirakli havuz icin yakinlarda biyerlere gunubirlik goturuyorum o kadar
Tatil gezip dolasmak tarihi yerler gormek dogayla icice olmak yoresel seyler yemektir bizim icin
Otelde kalmak zulum
Ayakkabiyla odanin icinde dolasmak zorunda olmak
Yataktan inerken ayaklarim yere degmesin diye ugrasmak
Banyo terliginin islanmasi
Yanlislikla o terlikle odaya gelinme ihtimali
Gerginlik sebebi bizim icin
Konaklarin bu yani cok guzel
Ev gibi
Tertemiz
Ayakkabilarini cikarip girmek
Ahsap evde uyumanin dinlendiriciligi yeter birkere

Nerde huzur buldugunuzu anladim :KK66:
İnsallah bize de nasip olsun

( konak adini atiyorum ozelden)

ben de alabilirim konak adını,daha önce safranboluya gittim ama bekardım ve konaklama imkanımız olmadı.şimdi eşimle gitmek ve 1 gece konaklamak istiyoruz.Daha önce mudurnu da bir konakta kaldım yine ailemle,acayip bir havası vardı. 5 yıldızlı otellere kesinlikle bin basar.

bir de istanbulda yakın kaydıraklı havuzu da merak ettim :) yeğenlerimin çok hevesi var,yazın onları götürürüm. ufaklık geçen kaydınaklı havuza gidelim mi dedi de :KK48:

Yunan adasini bilmiyorum
Orda ac kalmayiz dediler
İnsallah seneye gidicez.
ben o tarafa hiç gitmedim. yani kastamonuyu gördüm ama gezdim denecek kadar değil.
konak ismini ben de alabilirmiyim özelden.
Çanakkale de yıllardır gitmöek istediğimiz ama bi türlü nasip olmayan bi yer.
Safranbolu buradan 6 saatmiş, Çanakkale 9 saat.
yunan adalarına biz gittik. seviyoruz. görmediklerimizi görmek isteriz.
yurtdışına da çok çıkıyoruz. benim oğlum da yemek yemez. çok ayırt eder. burger king ya da mc donaldsdan tavuk burger yiyor. ya da ben makarna filan yapıyorum.

Geztapom, endişelerin konusunda ben de çiçeklientariye katılıyorum.
Hepsi anakuzusu hepsi Rabbime emanet..
Sen çok hassas birisin, belki ben ve benim gibi olanlar çok kolay anlayamayız hislerini. Arkadaşına ihanet etmek olmaz normal yaşamına dönmen. Sen imanı kuvvetli bi insansın. Hepimiz öleceğiz bu dünya geçici, er geç hepimiz Rabbimize döndürüleceğiz.

Kızlar gezi günlüğü harika bi fikir,
Önümüzdeki geziden itibaren ben de kullanacağım inşallah.

Şimdiye kadar fotoğraflar gezi günlüğü vazifesi görüyordu, ama şu son yıllarda çoğu gezip gördüğüm yerde fotoğraf çekemiyorum, çekesim gelmiyor, bazen üşeniyorum bazen gezmekten görmekten ona vakit ayıramıyorum.
Aslında gezi günlüğünü resim eklemeli not defteri programlarıyla yapsak daha güzel olur dimi

Biz okulla gitcez inşallah çanakkaleye, okuldan arkadaşlar da olcak bikaç öğrenci de..
Ben gezileri şöyle olsun böyle olsun diye standartlaşmıyorum.
Mesela bu okulla olcak, rehberimiz olcak tanıdıklarımla gezcem insallah güzel olur,
Yazın dediğiniz gibi yaptık geze geze oraya buraya uğraya uğraya denk gelen yerde otel denk gelen yerde arkadaş akraba yaptık. Tarihi yerleri doya doya gezdik. o da güzeldi.
Kışın 5 yıldızlı otelde, otelden çıkmadan kaplıca yaptık o da farklıydı güzeldi.
Hepsi güzel yaaEn Büyük TÜRKİYE

offf kaç aydır evdeyim, bu kadar gezi lafından sonra gezesim geldi fena halde :)
19 mayıs için ben de bi yerler ayarlayayım artık :) daha işe başlamadan tatil planı yaptırıyorsunuz bana :KK70:
1 nisanda işe başlıyorum. hem mutluyum hem de bebeğim için endişeliyim. bakıcımız akrabam zaten. bebeğimle bir kaç kere görüştüler ve birbirlerini sevdiler. o konuda aklıma takılan bir şey yok ama kızım ek gıdaya geçemedi bir türlü. yemek konusunu olduğu gibi bakıcımıza bıraktım, ben beceremedim.iş için de dua edin noolur, başka projeye verirler diye korkuyorum :KK43:

faturalar geldi, elektrik 41 TL :KK49:, doğalgaz da 17. iki tasarrufumda işe yaradı. eşimin telefonu bu ay da 125 tl, gelecek ay 25 olacak inşallah.

mutfakta yaptıklarım ise son kuru meyvelerle meyve suyumu yaptım.
patateslerim çimlenmeye başladı diye pazartesi sulu patates yemeği yaptım, dün akşam patates kavurdum gözlemeler için. bu sabah kahvaltıya patates kızarttım. 1 kilo kadar kaldı ama hızla azaltıyorum.

dolapta küçük paketli kahvaltılık reçellerden vardı son tüketim tarihi 2016 temmuz olan. 7 kayısı reçelini bir kaseye, 3 vişne reçelini bir başka kaseye koydum dolaba kaldırdım. hafta sonu babam geliyor ve reçeli çok sever. kahvaltılarda çeşit olur, yer diye düşündüm :)

bu arada nisanda 2 borcumu kapatmayı düşünüyorum Allah kısmet ederse :):):):)

Kızlar tek tek alıntı yapamadım. Bazı sorular gelmiş. Cevap vereyim kısaca. Kapadokya da balona binmedim ama çok yaygın. Özellikle turistler biniyor. Bende yükseklik korkusu olduğundan çok ısrar ettiler ama binemedim maalesef. Korkunuz yoksa deneyin. Güzel olur. Semalarda çok balon goreceksiniz zaten. Müsait zamanda neler yaoabilirsiniz detaylı da anlatayim.
kızlar Çanakkale'ye sakin bu aylarda gitmeyin. Herkes bu aylarda geliyor. Aşırı bir yoğunluk oluyor yollarda. Her gittiğiniz yer aşırı kalabalık oluyor. Rahat gezemezsiniz.
Safranbolu mutlaka gezilmesi gereken yerlerden. O taş sokaklarında mutlaka gezin lokumunu yiyin ve harika kahvesini mutlaka için.
Kizlar ben güneydoğuyu çok merak ediyorum. İnşallah Dirlik düzenlik olur terör biter de rahatça gezeriz. Gidenler var mı varsa anlatabilir mi? Teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

kızlar moralım cok bozuk
evımızı pahalıya almıstık yaklasık 20 bın kazık yedık dıyebılırım
sımdı ıcıne tadılat yapmak zorundayız oda yaklasık 30 bın tutar dedıler bugun bı dekorasyoncuya gosterdık
bende ıcıne hıc bısey yaptırmayıp sonra mı yaptırsak dıyorum
cunku o kadar paramız yok malesef
ne yapsam bılemedım bı akıl verın bana :cry:

Beth18 Beth18 aslında bu işler sıcağı sıcağına olursa daha iyi olur. Sonra insan üşeniyor, eli kolu kalkmıyor. Ama paranız yoksa şimdilik en acil olanları yaptırsanız.
Ay bilemedim ki Can'ım. Bu kazıklanma işi nedir

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk çanakkaleyi gezmek için kaç gün gerekir canım
Canım Çanakkale'ye ben iki kez gittim. İkisi de günü birlik idi. Biri kendi arabamizla biri turla. Turla gidince özellikle sehitlikleri gezerken çok iyi oluyor rehber anlatımı falan gözünde canlanıyor her şey. Herkes mutlaka görmeli. En son geçen yıl gittim turla. Aman Yarabbim mahşer yeri gibiydi. Nisan ayıydi. Sakın sakin gezilmeli. O kadar çok tur vardı ki gelen zamanımız yolda geçti. Aşırı bir kuyruk vardı. Sehitlikler Eceabat ilçesinde. Yani karşıya geçiliyor feribotla. Orada da çok beklendi. Çanakkale yi tam gezemedik yani il merkezini. Merkezde Aynalı çarşı falan var. Truva Atina da nasip olmadı. zaman yetişmedi programda vardı oysa gidemedik. Çok modern güzel bir şehir. 3 gün falan ayirsaniz yerer. Kaz dağlarının mis gibi havasını da alırsınız. Yol üzerinde güzel bir yer var tepede orada çay için. Ezine den de mutlaka peynir alın canım.

X