Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

kızlar moralım cok bozuk
evımızı pahalıya almıstık yaklasık 20 bın kazık yedık dıyebılırım
sımdı ıcıne tadılat yapmak zorundayız oda yaklasık 30 bın tutar dedıler bugun bı dekorasyoncuya gosterdık
bende ıcıne hıc bısey yaptırmayıp sonra mı yaptırsak dıyorum
cunku o kadar paramız yok malesef
ne yapsam bılemedım bı akıl verın bana :cry:
Canım tadilatı yapın aradan çıksın. Sonra daha zor geliyor papatyanin dediği gibi. Ev içinde devamli inşaat hiç sevmiyorum. Bir çırpıda yap aklında kalmasın aradan çıksın bence. Hem yaptırınca daha çok içine siner. İleride bebek falan olursa kalır yaptiramazsin tatlım.

Beth18 Beth18 aslında bu işler sıcağı sıcağına olursa daha iyi olur. Sonra insan üşeniyor, eli kolu kalkmıyor. Ama paranız yoksa şimdilik en acil olanları yaptırsanız.
Ay bilemedim ki Can'ım. Bu kazıklanma işi nedir
bız evı cok begenınce satıcı fıyatı yukselttı canım.

Canım tadilatı yapın aradan çıksın. Sonra daha zor geliyor papatyanin dediği gibi. Ev içinde devamli inşaat hiç sevmiyorum. Bir çırpıda yap aklında kalmasın aradan çıksın bence. Hem yaptırınca daha çok içine siner. İleride bebek falan olursa kalır yaptiramazsin tatlım.

bakalım kızlar yorumlarınız ıcın tesekkur ederım cok sagolun. bı kac kısıyle daha goruselım de.

Been üniversite okurken Mardine gittim.
Ev arkadaşım mardinliydi ve bizi ısrarla memleketine götürdü. Haziran temmuz arasıydı okul bitişiydi.
Tam bir hafta kalmıştık hergün bir yeri gezdik.
Mardinin zaten altı üstü her yeri tarih.
Genellikle yapılarda kullanılan taşlar sarı renkli. Mardin gözümde sapsarı tarih kokan bir yer olarak kaldı.
Arkadaşımın ailesi misafir ettiği için hergün oranın geleneksel yemeklerinden yedik. Çiğ köfte, mumbar dolması, çeşitli kahvaltılıklar...
Çok kalabalık bi ailesi vardı. Avlu içinde yaşıyorlardı. Evleri taş evdi sepserin. Ailesi o kadar sıcak kanlıydı ki arada müzik acar halaya kalkarlardı mailece.. Annesi bizi uğurlarken ağladı, çok şaşırmıştım..

Ordan kendime telkari bileklik aldım. Dükkandan çıktık, arkadaşım dükkan sahibinin hristiyan olduğunu söyledi. Bana çok değişik gelmişti.zaten gezdiğimiz tarihi yerler de ya kilise ya medrese yoğunluktaydı. Gerçekten medeniyetin beşiği sayılacak bir yer. Gideli yaklaşık 10 yıl olmuş ama hala hepsi aklımda. 1 hafta kalmışım ama o kadar hatıra kalmış ki hayatıma ordan. İlk cuma namaxına orda gittim. Arap kültürü orda bayanlar da gidiyor cumaya. Tarihi ulu camide kılmıştık.
Off sonra bir gün mardin şehir merkezinden kalkan günübirlik turlara katıldık.
3 çeşit tur vardı. Biz beyaz su, nusaybin, midyat, hasan keyf, dara hapsanesi ve Atatürk barajı gezilerini kapsayana gitmiştik. Sabahtan akşama mardin çevresini gezdik.
4 arkadaştık, biri hafif çekilmez tipten, biri ise acayip espiriliydi. Yani tam filmlerdeki gibi macera dolu gezi yaşadık.
İlk atandığım yıl da urfa, antep, hatay turu yaptık okulla ama o beni mardin kadar heycanlandırmadı. Nedeni ise kısa sürede çok yer gezmemizden kaynaklanıyor olabilir. Tabi öğrenci kafasında olmak da başka bi gerekçe :)

Eğer mardine gidecekseniz kesinlikle yaz gelmeden gitmelisiniz çok sıcak oluyor resmençöl sıcakları oluyor.
Güzün de gidebilirsiniz zaten her daim sarı :) memleketime geldiğimde en özlediğim şey çimler olmuştu.

Son düzenleme:
Gezmek gibi güzel bir şey yok.
Been üniversite okurken Mardine gittim.
Ev arkadaşım mardinliydi ve bizi ısrarla memleketine götürdü. Haziran temmuz arasıydı okul bitişiydi.
Tam bir hafta kalmıştık hergün bir yeri gezdik.
Mardinin zaten altı üstü her yeri tarih.
Genellikle yapılarda kullanılan taşlar sarı renkli. Mardin gözümde sapsarı tarih kokan bir yer olarak kaldı.
Arkadaşımın ailesi misafir ettiği için hergün oranın geleneksel yemeklerinden yedik. Çiğ köfte, mumbar dolması, çeşitli kahvaltılıklar...
Çok kalabalık bi ailesi vardı. Avlu içinde yaşıyorlardı. Evleri taş evdi sepserin. Ailesi o kadar sıcak kanlıydı ki arada müzik acar halaya kalkarlardı mailece.. Annesi bizi uğurlarken ağladı, çok şaşırmıştım..

Ordan kendime telkari bileklik aldım. Dükkandan çıktık, arkadaşım dükkan sahibinin hristiyan olduğunu söyledi. Bana çok değişik gelmişti.zaten gezdiğimiz tarihi yerler de ya kilise ya medrese yoğunluktaydı. Gerçekten medeniyetin beşiği sayılacak bir yer. Gideli yaklaşık 10 yıl olmuş ama hala hepsi aklımda. 1 hafta kalmışım ama o kadar hatıra kalmış ki hayatıma ordan. İlk cuma namaxına orda gittim. Arap kültürü orda bayanlar da gidiyor cumaya. Tarihi ulu camide kılmıştık.
Off sonra bir gün mardin şehir merkezinden kalkan günübirlik turlara katıldık.
3 çeşit tur vardı. Biz beyaz su, nusaybin, midyat, hasan keyf, dara hapsanesi ve Atatürk barajı gezilerini kapsayana gitmiştik. Sabahtan akşama mardin çevresini gezdik.
4 arkadaştık, biri hafif çekilmez tipten, biri ise acayip espiriliydi. Yani tam filmlerdeki gibi macera dolu gezi yaşadık.
İlk atandığım yıl da urfa, antep, hatay turu yaptık okulla ama o beni mardin kadar heycanlandırmadı. Nedeni ise kısa sürede çok yer gezmemizden kaynaklanıyor olabilir. Tabi öğrenci kafasında olmak da başka bi gerekçe :)

Eğer mardine gidecekseniz kesinlikle yaz gelmeden gitmelisiniz çok sıcak oluyor resmençöl sıcakları oluyor.
Güzün de gidebilirsiniz zaten her daim sarı :) memleketime geldiğimde en özlediğim şey çimler olmuştu.
Karanfilce çok güzel anlamissin canım. Gitmeden gözümde canlandı. Benim de adiyamanli bir arkadaşım var gel gezdireyim diyor. Bakalım oglanin teog sınavı bir geçsin de yaz gelmeden tabi terör olayları da olmazsa inşallah gitmeyi çok istiyorum. Urfa Mardin Adiyaman gitmeyi düşündüğüm yerler. Ve arkadaşım da oraları avucunun içi gibi biliyor. Halfeti tekne turuna kadar vaadi var bakalım nasip.

İnşallah gidersin nasip olur canım.
Aslında heycanlandım ve basit basit cümlelerle hızlıca anlatmaya çalıştım. İçimden geçenlerse oranın ruhuna uygun daha sanatsal:KK66:
Oranın insanı çok duygusal, misafirperver ve maneviyatı güçlü..
Ne diyeyim asırlarca dipdibe huzur içinde yaşamış bu milleti birbirine düşürenler utansın. Allah en kısa zamanda bu fitnecileri kendi tuzaklarına düşürsün. Güzel memleketimde huzur dolu yaşayalım inşallah.

kızlar moralım cok bozuk
evımızı pahalıya almıstık yaklasık 20 bın kazık yedık dıyebılırım
sımdı ıcıne tadılat yapmak zorundayız oda yaklasık 30 bın tutar dedıler bugun bı dekorasyoncuya gosterdık
bende ıcıne hıc bısey yaptırmayıp sonra mı yaptırsak dıyorum
cunku o kadar paramız yok malesef
ne yapsam bılemedım bı akıl verın bana :cry:
Kazıklanmaktan kastın içinin işciliğinin malzemesinin kötü olması ise şimdi çoğu müteahhit bunu yapıyor maalesef.Bizde evimizi alalı bir yıl oldu.Parayı ucu ucuna zor denkleştirdik.Bişey yapacak maddi gücümüz yoktu.Ama parkeler en kötüsü,fayanslar en kötüsü ,pimapenlerin çoğu bozuk,kapılar siliyosun siliyosun temiz olmuyo çünkü heryeri vernikle karışık parmak izi,duvarların alçısı çok kötü çekilmiş pütür pütür duruyo ,küçük tuvaletin fayans derzleri çekilirken derz makinesi kırmış fayansları ve delik deşik.Ama şükrediyorum çünkü bunlar para olunca yapılabilecek şeyler.Rabbim bize burayı lütfetti.Bazen sinir olsamda kendimi teselli ediyorum .

Bu arada kızlar çok güzel gezi planları yapmışsınız.Çok imrendim.Bu yıl 4 sene olacak hiçbiryere gidemedik malesef.Bu yazda eğer salona eşya almazsak gidebiliriz.Ama ben en fazla bir hafta mutlu olup b7tün yıl eski eşyaya bakıp bakıp hayıflanacağımı bildiğim için şimdilik tatil planımız yok.Ama hiç olmazsa 2_3 gün amasraya gidelim diyoruz temmuzda bakalım.Giden varmı aranızda?

Biz de birtakım sıkıntılar yaşadık geztapocum evde. Bir ev yapılılırken o kadar çok eleman giriyor ki eve. Kalorifercisi, sucusu, pakpencisi, elektrikçisi.. Biri işini yapsa diğeri yapmıyor.
Bizim malzemeler kaliyeliydi, e.c.a, egepen, ege seramik filan kullanılmış. Ama elektrik tesisatımızda sıkıntılar oldu. Usta elemana bırakıp gitmiş.
Bizim belediye denetlemeli kooperatif. İnşaat devam ediyor sitede, şantiye şefi ve yardımcısı kankimiz oldu.
Allah tan bi sıkıntı olunca gideriyorlar en kısa sürede.
Şu an problemlerimiz kalmadı pek.
Ama ilk taşındığımızda çok şeye sinir olmuştuk. Hep işçilik hatalarına bağlı su sızıntıları vs..

Akşam da elektrikler gitti geldi tüm sitede ama sadece bizim dairenin sigortası attı. Tırsmadım değil.

Selam canlar,
Geztapom,Allah sabir versin tekrardan.Hepimiz Allaha emanetiz,seni anliyorum insan kendi evladi,ailesi olunca paronoyak oluyor.

Canlar ,ne güzel gezi planlari yapmissiniz.Bu sene ailemi ziyarete gitmek istiyorum ama ayni zamanda baska bir yerde basbasa tatli de yapmak istiyoruz.Hesap kitap yaptim,kendimizi zorlaAcagina karar verdik.o yüzden bi sene Aile ve türkiye tatili seneye ertelendi.

Ben tarihleri yerleri cok ama cok severim.safranbolu gidip görmek istedigim ilk yerlerden.o tarihi evleri caddeleri beni cok heyecanlandiriyor.insallah kizimla beraber yürüyecegiz o yollari :)
Son zamanlarda Alacatiya da gitmeyi cok istiyorum.kapodokya orasi muhtesem zaten,Gecen bi restoranda,kapadokya rwsimleri ve balonlari vardi.kizimin Hemen ilgisini cekti,bir gün gidicez dedim ona.Bakalim kismet,zaman bize ne getirir bilemem,insallah isdediklerimizi yapabiliriz.
Ama tatil planlarimi askiya almadim,Burda ,Almanyada da gezip görülecek cok yerler var.hele hava günesliyse o zaman cok keyfini oluyor.yasadigim yerde danimarka yakin arabayla cikip,geze geze dolasmayi düsunuyoruz.Insallah .

Royemim oh ne güzel biz de onlara heves ediyoruz işte.
Norveçe de gidebiliyo musunuz?
Sanırım orasıydı bir çok göl varmış ve harikaymış

Selam canlar,
Geztapom,Allah sabir versin tekrardan.Hepimiz Allaha emanetiz,seni anliyorum insan kendi evladi,ailesi olunca paronoyak oluyor.

Canlar ,ne güzel gezi planlari yapmissiniz.Bu sene ailemi ziyarete gitmek istiyorum ama ayni zamanda baska bir yerde basbasa tatli de yapmak istiyoruz.Hesap kitap yaptim,kendimizi zorlaAcagina karar verdik.o yüzden bi sene Aile ve türkiye tatili seneye ertelendi.

Ben tarihleri yerleri cok ama cok severim.safranbolu gidip görmek istedigim ilk yerlerden.o tarihi evleri caddeleri beni cok heyecanlandiriyor.insallah kizimla beraber yürüyecegiz o yollari :)
Son zamanlarda Alacatiya da gitmeyi cok istiyorum.kapodokya orasi muhtesem zaten,Gecen bi restoranda,kapadokya rwsimleri ve balonlari vardi.kizimin Hemen ilgisini cekti,bir gün gidicez dedim ona.Bakalim kismet,zaman bize ne getirir bilemem,insallah isdediklerimizi yapabiliriz.
Ama tatil planlarimi askiya almadim,Burda ,Almanyada da gezip görülecek cok yerler var.hele hava günesliyse o zaman cok keyfini oluyor.yasadigim yerde danimarka yakin arabayla cikip,geze geze dolasmayi düsunuyoruz.Insallah .
canım Allah sağlık versinfde kavuşursun inşallah ailenede.Sen zaten bütçen olduğu sürece orda tatilde gibisin .Tadını çıkar.Allah rızkınıza bolluk bereket versin.

Royemim oh ne güzel biz de onlara heves ediyoruz işte.
Norveçe de gidebiliyo musunuz?
Sanırım orasıydı bir çok göl varmış ve harikaymış
Canim,norvec kara yoluyla,yani arabayla gitmek istersek 15 saat yol sürüyor.oralari Hic bilmiyorum.ingilizce bilmedigim icin cogu yere gitme cesaretim yok henüz,ama bize yakin sinirda ülkeler yakin oldugu icin simdilik daha cazip.ilerde insallah.

canım Allah sağlık versinfde kavuşursun inşallah ailenede.Sen zaten bütçen olduğu sürece orda tatilde gibisin .Tadını çıkar.Allah rızkınıza bolluk bereket versin.
Sagol canim,bütcen varsa ,bi sekil gezmenin yolu bulunuyor dogrudur.ama evin,isin,ödemelerin stresinin olmadigi uzak yerler daha dinlendirici inan ki.
Amin,cok tesekkür ederim bi güzel duan icin.Sizinde bereketiniz bol olsun,her seyden önce saglikli bir hayat dilerim gerisi geliyor bi sekilde.

X