- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #11.621
Canım çok teşekkür ederim. Yazın Karadeniz turuna katılmistim. Çok da memnun kaldım. Bir hafta boyunca aractakilerle kaynastik akraba olduk. Hala da görüşürüz. Aynı kişiler düzenliyor turu. Yerel yani. Kapadokya ya 5 kez gittim. Ama çocuklarim ile ilk kez gitmiş olacağım inşallah. Senin dediğin gibi ani biriktirmek niyetim. Biriktirmeyi hep seviyoruz galiba...para biriktirmek , ani biriktirmek , dost biriktirmek. En önemlisi de Cemal Süreya nin dediği gibi: " güzel hayat isteyen, güzel insan biriktirsin..."bir yudum mutluluk çok sevindim Can'ım senin ve çocukların adına.
Ben de gezmeyi çok sevdiğimden bilet almak rezervasyon yaptırmak beni inanılmaz hafifletir ve Mutlu eder. İşte mola verdiğimde gezi blogları okurum hep. Bu konudaBeth18 ile benziyoruz birbirimize
Zaruri ihtiyaçlarını dışında paranın Nasıl değerlendirileceği kişinin önceliklerine kalmış bence.
Anı biriktirmek de çok önemli. Özellikle çocuklarla.
Bilinen bir tur şirketi ile mi gidiyorsun yoksa şehrinde düzenlenen bi turla mı
evet M maviduvar1 nın dedıgı gıbı bende gezmeyı degısık yerler kulturler taımayı cok sevıyorum. gecen sene avrupanın cok buyuk bı kısmını gezdık eşimle. ona dıyordum kı bazı yerler ıcın bak cok harcama yaptık gıtmeyelım artık dıye ama bu sene dıyorum kı ıyıkı gıtmısız cok cok mutlu oluyorum orada gecırdıgım guzel gunlerı dusundukce para her zaman ev araba ıcın bırıktırılmemelı gezmek ıcın de bırıktırmelı ınsan dı mı ama
Gezin kızlar gezin...
Ben şu çok meşhur kafelerde ne idüğü belirsiz kahvelere bile verilen paralara acırım amma velakin gezmeye gittiğim yerlerde pek severim oranın lezzetlerini denemeyi.
Durum bakayım ben 19 mayıs tatiline birşey ayarlayayım. 4 gün sayılır.
Kesinlikle yeni yerler görmek insanın ruhunu tazeliyor. Ben de o yöreye ait lezzetleri yerinde yemeyi severim. Verdiğim paraya acımam. Bana o yeri hatırlatacak küçük şeyler illaki alırım. Hatta yanımda küçük bir gezi defteri olur not alırım. Bir nevi evliyacelebi gibi...ve o yorenin en meshurlarini eve de taşırım. Rize'den aldığım 5 kg çay hala bitmedi mesela. Fabrikasından almıştık. Gelirken fındık , Çorum'dan leblebi hatta trabzon ekmeği bile getirmistim sanki burda yok gibi. Ayy çok mutlu oldum yine hatırladıkca...
ben de görmedimKızlar biz de eşimle nisanda çanakkale bursa turu yapcaz Allah izin verirse.
Türkiyenin bir çok yerini gezdim ama çanakkale nasip olmamıştı.
günaydın canlar
_sekerpare_ ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemdim. şimdilik buralarda bir şey yok ama benim işyerimde de geçenlerde bomba yapımı için kullanılan malzemelerden bulundu. ben de çok korkuyorum ama yapacak bir şey yok maalesef. allah arkadaşına gani gani rahmet eylesin inşallah. arkadaş kaybı daha bi zor sanki. allah yardımcın olsun.
çok da geçmiş olsun canım...
Sahihuban ben kıyıyorum paraya gezmek için. ama dışarıda yeme içme konusunda pek cimriyimdir.
evimde mis gibi kahvemi içip kitabımı okumak varken adını bile duymöadığım bi kahveye neden 10-15 tl vereyim. herkesin hayattan aldığı zevk başkadır ben çok gereksiz görüyorum.
19 mayıs tatili için 3 alternatif çıkardım...
Çanakkale
Safranbolu Amasra vs gibi batı karadeniz
ve yunan adası sisam..
henüz eşime danışmadan size yazayım dedim. bunları bireyse ayarlayacağım eğer olursa...
ben hangisini istediğimi bilmiyorum.aynen katılıyorum :) ev kitap kahve = sınırsız huzur
ayrıca 3 alternatifte gayet güzel..
ve ben o üç yerede gitmedim :)
inşaallah güzelce sağlıklıca gidersin ve tecrübelerini bizimle paylaşırsın :)
ben hangisini istediğimi bilmiyorum.
ben gezme tozma konusunda biraz arsızım sanırım hatta doyumsuz....
sisam için kaç gün gerek. bi araştırmam lazım.
netten de Çanakkale ve batı karadeniz turlarına bakarım. programları nasıul. kaç günde geziliyor diye.
bence de zararı yok..bu doğa güzelliklerine farklı coğrafya ve kültürlere doyum olmaz bence de :)
mantıklı harcama yaptıktan sonra doyulmasın bence zararı yok
günaydın canlar
_sekerpare_ ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemdim. şimdilik buralarda bir şey yok ama benim işyerimde de geçenlerde bomba yapımı için kullanılan malzemelerden bulundu. ben de çok korkuyorum ama yapacak bir şey yok maalesef. allah arkadaşına gani gani rahmet eylesin inşallah. arkadaş kaybı daha bi zor sanki. allah yardımcın olsun.
çok da geçmiş olsun canım...
Sahihuban ben kıyıyorum paraya gezmek için. ama dışarıda yeme içme konusunda pek cimriyimdir.
evimde mis gibi kahvemi içip kitabımı okumak varken adını bile duymöadığım bi kahveye neden 10-15 tl vereyim. herkesin hayattan aldığı zevk başkadır ben çok gereksiz görüyorum.
19 mayıs tatili için 3 alternatif çıkardım...
Çanakkale
Safranbolu Amasra vs gibi batı karadeniz
ve yunan adası sisam..
henüz eşime danışmadan size yazayım dedim. bunları bireyse ayarlayacağım eğer olursa...
Canım çok teşekkür ederim. Yazın Karadeniz turuna katılmistim. Çok da memnun kaldım. Bir hafta boyunca aractakilerle kaynastik akraba olduk. Hala da görüşürüz. Aynı kişiler düzenliyor turu. Yerel yani. Kapadokya ya 5 kez gittim. Ama çocuklarim ile ilk kez gitmiş olacağım inşallah. Senin dediğin gibi ani biriktirmek niyetim. Biriktirmeyi hep seviyoruz galiba...para biriktirmek , ani biriktirmek , dost biriktirmek. En önemlisi de Cemal Süreya nin dediği gibi: " güzel hayat isteyen, güzel insan biriktirsin..."
bende 19 mayıs perşembeye geliyor, perşembe pazarına gidip kumaş alıcam diye çok mutluyum