Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

ayy biri makarna mı dedi
ben de bayılırım,ara ara değişik soslar denerim ama genelde favori sosumla yaparım.

sucukları minik minik doğrayıp tereyağında hafif pişiriyorum,üzerine rendelenmiş domates ve çok az salça ekliyorum, kaynayınca baharatını atıp ocaktan alıyorum. baharat olarak k.biber-pulbiber bol kekik katıyorum. bazen ocaktan almaya yakın minik minik kaşar da ekliyorum.eşim de çok sevdiği için sık sık yaparım.

bir de ayrıca ev makarnasını keşli çok severiz.heryerde olan bir peynir değil ama tereyağında bol kavurunca harika oluyor. bilip de denemeyen varsa çok şey kaçırıyor

İlk tarifin çok cazip grldi dur bugün bi deniyim bakalım :)

Ben makarnayi sade bile yerim
Tereyağli yani
Oglum da cok seviyor
Yoğurt varsa bi de tamamdır bizim için
Ama sos tarifleriniz harika
Canım çekti

royem haklısın evet
Ama bilemedim işte
Bazen is lekesi oluyor böyle kalorifer kenarlarında falan
Oralar için istedi sandım
Zaten en büyük isteğim kendi evimi kendim temizlemek
Çocuklar büyür, ben de temizliğimi yaparım inşallah.

Merhaba kızlar.

M maviduvar1 cım ben biraz spontane yapıyorum aslında. O esnada mutfağımda neler varsa. En çok sevdiğim tarif ise şunlar ;
domates , kapya biber, yeşil biber, bol kekik, maydonoz ve havuç rendesini yağda kavuruyorum sonra mikserden geçirip haşlanmış makarnanın üzerine döküyorum. En son üzerine kaşar rendesi ekliyorum. Bizce enfes oluyor.

Diğeri ise mantarları tereyağında soteleyip makarnaya ekliyorum ve üzerine yine kaşar rendeliyorum.

Kıymalı makarnayı eşim çok seviyor. Onu da şöyle yapıyoruz; makarnayı haşladıktan sonra borcama alıyoruz. Ayrı bir tavada kıymayı hiç yağ oymadan kavurmaya başlıyoruz içine salça koyuyoruz yalnızca. Daha sonra makarna ile karıştırıyoruz onu üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip en son kızgın yağda erittiğimiz tereyağı ve pul biberi ekliyoruz. Onun da üzerine nane serpiştiriyoruz.
Kalori bombası oluyor ama gerçekten enfes bir tat.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Benim püf noktam tüm bu soslara eklediğimiz su makarnanın haşlama suyu oluyor genelde.

Hay maşallah ne güzel tarifler verilmiş...bir dava üstünde çalışıyorum kafam şişti biraz bakayım dedim ben de...bu arada işler meyvelerini veriyor...şubat birikimime güzel bir miktar daha ekledim bugün...fırsat bulup bir bankaya gidemedim öyle üstümde geziyorum...
Evde makarna ve pirinç eksildi. Onları bimden almadığım için bugün Şoka uğrayacağım. Makarna ve pirincini beğendim. Onun dışında para harcamamaya niyetliyim...
Bizde de meyve pek yenmez. Ben de mutfak masamın üstüne koyarım görsünler de yesinler diye. Ama aslanlarım illaki ellerine tabakla gelecek o zaman yiyorlar.
Ben de kışlık stokları eritme derdindeyim. Kuru biberlerimi falan değerlendireceğim ilk fırsatta. Buzlukta 5- 6 yemeklik sebzem kaldı. Yer açıldıkça bakliyat haşlayıp atıyorum dolaba...Bu sayede çok rahat ettim kızlar.

bir yudum mutluluk ben evde daha çok bulgur pişirdiğimi için çok nadir alıyorum ama birkaç kişiden duyduğuma göre a101 in pirinci de çok güzelmiş..

benim de geçen seneden kalma nohutum var çorumdan getirtti annem onu bitirmeye çalışıyorum,
onun dışında biraz erişte biraz da tarhana fazlam var. buzdolabında muhafaza ediyorum ki birşey olmasın. en geç Ramazan ayında bitiririm inşallah

bir de geçen gün bahsettiğim fındık mevzusu var,yaklaşık 6-7 kilo fındığım var.bizim oralarda herkesin fındığı olduğu için birine de götüremiyorum.bir akşam üşenmeden hepsini kıracağım artık napayım

Merhaba :)

Tarifler süper gercektende,bu gidisle iyice tombik olucaz :)
Bugun,dolapta bekleyen ve yenilmeyen pidelerimi buzluga attim.
Dün makarna ve corba yapmistim , makarnadan esim ise Aldi ama birazdaha kalmisti.Corba ve makarnayida buzluga attim.
Esim,is cikisi aradi yemege gidelim dedi.canim disarda yemek istemedi,hemen bi Pizza yaptim onu yedik.Disarda yeseydik yirmi Liramiz en az giderdi.yemegimizi yedik bi dondurma yemege hemde bi dolasip geldik.
Sanki yemek yemisiz gibi o parayi kenara aticam.
Onun harici ,cüzdanda ki bütün bozuklullari da kumbaraYa attim.on lirada kumbaraya gitti.
Gelecek ay cok masrafli Olucak,dügun var,kiyafetiydi ,takisiydi derken bakalim nasil yapicaz

_sekerpare_ ,basiniz sagolsun canim.Allah ailesine ve sevenlerine sabir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…