Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Basi Agriyan Ordek Basi Agriyan Ordek çok iyi yöntem canım. Benim evde de var öyle orda burda kalmış şeyler. Ben de çıkarayım onları ortalığa. Belki yerler

T theblack bereketli olur inşallah. Dün ve bugün kuru fasülye yedik. Yarın kuru biber dolma ve çorba yapılır. Cuma da Allah Kerim. Belki dılarıda yeriz belki de evde makarna filan yaparım.
Haftaya da dondurucudan taze fasulye bamya yapılır diye hesapladım kafamdan.

Merhaba kızlar bugün hava gündüz 27 dereceydi.
Biz de piknige gittik akşamüstü. Kardeşim ve gelinimizle. Az önce döndük.
Dışardan bisey almadık sayıllır buzluktaki kuşbaşı etlerden götürdük şiş yaptık çok da iyi oldu. Hem de etlerim azalmış oldu. Çok fazla bekletmemek lazım kurban etini.

Iyi geceler kızlar
Hep yazmak istiyorum ama fırsat olmuyor
Yazdıklarınızı zevkle okuyorum

Geçen hafta halilarimi yikamaya verdim 88 tl tuttu
Bi de kadın gelip evi temizledi
Gelmez olaydi
Her yer cif kalıntısı
Ben ersag kullanıyorum
Suya ersag kattim zaten
Benden cif istedi
Dedim galiba siyahlasmis yerlere sürer kolay çıksın leke diye
Bilemedim her yere kullanacağını
Dün biraz duruladim
Mutfak dolaplarinin yüzeyi kaldı
100 lira verdim üstelik
İçim hiç rahat etmedi
Kendim yapaydim daha iyiydi
Kayinvalidem normalde kızıma bakardi
Ben de.yapardim
Ama kendimi yorunca sütüm olmuyor

Iki gündür rahatsızim
Boğazım şişti, yutkunamiyorum
Iştahım olmamasına rağmen zorla yiyorum kızım için
Ama dün geceden beri sütüm çok az
Kızım az önce ağlaya ağlaya uyudu nerdeyse :KK43:
Göğsümden süt gelmeyince...
Yarın sabah bulgur çorbası yapıp içicem inşallah

22 martta iznim bitiyor
O tarihten 15 hazirana kadar ayliksiz izne ayrilcam inşallah
Dilekçemi vermiş eşim okula
Eminevimin taksitlerini bu üç ay kaynim ödiycek

karanfilce karanfilce burada yazın anca o hava olur
27 derece ne demek yaa
Gerçi buranin yazını da gördün
Nasıl yağmur yagmisti o gün
Burda hava en yüksek 8 en düşük -8di
Buna bile seviniyoruz :)))

Size bunları yazarken kızım uyandı
Aç tabi çocuk :KK43:((
Bu gece nasıl geçer bilmem

Elektrik süpürgesi aldık bir de
Fakir marka
600 lira
Üzerine küçük süpürge hediye idi
İkisine de ihtiyacım vardı
Kampanya varmış, alalım dedik
Iki taksit yaptılar
Battı balık yan gider diyorum
Çok borçlandık
Doğal gaz azalır bu ay biraz
Gündüzleri oturma odasını yakıyorum sadece
Yetiyor yani

Basi Agriyan Ordek Basi Agriyan Ordek

T theblack bereketli olur inşallah. Dün ve bugün kuru fasülye yedik. Yarın kuru biber dolma ve çorba yapılır. Cuma da Allah Kerim. Belki dılarıda yeriz belki de evde makarna filan yaparım.
Haftaya da dondurucudan taze fasulye bamya yapılır diye hesapladım kafamdan.

İnşallah canım. Biz makarnayı çok seviyoruz. Bu aralar biraz azalttım. Önceden hazır soslar alırdım. Şimdilerde ise kendim sos yapıyorum, kapyasından nanesine kadar değişik değişik soslar yapıyorum hem çok lezzetli oluyor hem de sağlıklı ve tabii ki hesaplı. Üzerine de peynir rendeliyorum. Kendi başına yemek oluyor.

Sarıpisisi ben de evdeki malzemelere göre liste yapıyorum. Ama ben önceden planlama yapmıyorum. Bakıyorum dolapta ve buzlukta neler var, çocuklar ne yemek istiyor ona göre karar veriyorum. Eskiden canım ne isterse hemen o gün alır yapardım. Eşim sağ iken evde yemek olsa bile dışarıya çıkıp dışarıda yerdik. Hava güzel olduğunda eşimi eve sokamazdım :) Şimdi israf olmasın diye eldekilere göre yemek listesi oluşturuyorum. Bu arada seni zevkle takip ettiğimi bir daha söyleyeyim.

planlama yapmak rahat geliyor bana. çünkü bazen çorbamı filan bir önceki günden yapıyorum, ertesi güne daha az iş kalmış oluyor. bir de "ne pişirsem" derdi olmuyor :)

buzlukta iki poşet barbunya ve bir poşet bezelye yarım kiloluk iki ayrı poşet kurutulmuş kabağım ve patlıcanım var bunları tüketmeye karar verdim.Zaten biz onları tüketene kadar ufaktan ufaktan sebzeler bollaşır inşallah.Amaaann işimiz gücümüz bogâz haa :KK70::KK70:

ay fena halde katılıyorum sana. tek derdim ne pişirsem :)

@geztapo ,sagol canim elimden geleni yapiyorum ama sizin gibi tecrubeli bilgili hanimlarin eline su dökemem.
Bazen oluyor ki,firsatim olmuyor o zaman ekmek arasi oluyor genelde.
Hamur isi yerine cogu kuru,az sulu yemekler olur.öteki günu dusunerek biraz fazla yapiyorum.
Kiymali-sebzeli makarna
Yesil fasulye-pilav
Az sulu patates yemegi
Yaz ise menemen yanina ekmek ve salatalik dograrim
Bugun mesela,Az sulu etli kuru fasulye vardi onu göturdu ise
Yemegin yada ekmek arasi bin yanina meyve varsa sütlü tatli ,kek koyuyorum.
Sütlü tatlilari,kapakli kaselerim var onlara koyuyorum ki ise almasi kolay olsun.
Ev yapimi Pizza ,yanina salata
Ev yapimi kahnacun,börek yanina salata
Yani corba harici cogu sey alinabilir.

Esim ,disardan. Yese biz kesinlikle gecinemeyiz.Bi Hesap yaptik Onun disarida yemege verecegi paraya bizim üc kisilik ailemiz doyuyor.

Bu kadar cabaliyorum ama bakalim esimin is durumlari kötu görunuyor.Tam toparlandik derken Gene dibe toslamak cok üzuyor beni.issiz olursa bi daha zamnetmem is bulablsin bulsa bile simdiki kadar kazanamaz ,piyasa cok kötuu...

canııım Allah sizin hakkınızda hayırlısını versin, bu kadar çabalıyorsun. eşin işsiz kalırsa da üzülme, eminim daha iyi bir işi olacaktır :) çünkü Allah minik prensesin ve senin çabalarının hatrına sizi zorda bırakmaz.

İnşallah canım. Biz makarnayı çok seviyoruz. Bu aralar biraz azalttım. Önceden hazır soslar alırdım. Şimdilerde ise kendim sos yapıyorum, kapyasından nanesine kadar değişik değişik soslar yapıyorum hem çok lezzetli oluyor hem de sağlıklı ve tabii ki hesaplı. Üzerine de peynir rendeliyorum. Kendi başına yemek oluyor.

biz de çok seviyoruz ve ben de azalttım bu aralar. çalışırken haftada bir kesin yiyorduk. şimdi 2-3 haftada bir yiyoruzdur. sosunu da kendim yapıyorum canım. eşimle nişanlıyken bize her geldiğinde bu makarnadan yapardık, o öğretti yani bana da :)

@royemcim şu anda çalışmıyorum ama işe başladığımda ben de evden yemek götürmeyi düşünüyorum sayende. aslında iş yerinde yemekhane var ama yemediğim şeyler çıkıyor bazen. o zamanlar evden götüreyim diyorum. dediğin gibi hem daha sağlıklı hem de bütçeye yarar.
2 aydır abur cuburu bıraktım. evdeyken sorun olmuyor çünkü artık almıyoruz. ama işteyken bu konuda zorlanacağımı düşünüyorum. onun içinde her gün yanımda kek, börek, kurabiye, meyve falan götürürüm.

çoook teşekkür ederim verdiğin fikirler için canım :)

ben bi domates sosu bir de kıymalı sos biliyorum. başka da bir şey bilmiyorum. neler yapıyorsun sos olarak canım.

Ya ben makarna yapmasını bilmiyorum ya da makarnayı sevmiyorumo_O

ilk defa makarna sevmeyen birini duydum :110:

ben bi domates sosu bir de kıymalı sos biliyorum. başka da bir şey bilmiyorum. neler yapıyorsun sos olarak canım.

bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. ben de eşimin öğrettiği soğan biber domatesli bir sos biliyorum başka da bilmiyorum. üşenince de peynirli yada yoğurtlu yapıyorum.

ben kkya sırf bu topik de yazabilmek için üye olmuştum. ve ilk yazacağım şey faturalar olacak demiştim. 3,5 ay olmuş üye olalı daha yeni yazacam faturaları.
annemin telefon faturası 15,5 - sabit
benim telefon faturam 20,5 - sabit
eşimin telefon faturası 125,5 idi. içinde telefon taksidi de vardı ama bu ay bitti. sanırım şimdi 25lik bir tarifeye geçti bu ay belli olacak.
internet + tv 40 - sabit
elektrik geçen ay 52,5 - prizlere dikkat etmeye çalışıyorum ama 3 priz sürekli dolu :KK43: ama kettle çok az kullanılıyor artık.
doğalgaz 23,4 bu ay çok geldi.
ısınmamız merkezi sistem. ona da 230 ödüyoruz yaz kış.
suyumuzda kartlı 100 liralık filan alıyor eşim 5-6 ay kullanıyoruz.

425 filan tüm faturalar tutuyor.
elektrik, su, doğalgaz (ki bunlar da çok değil bence) ve eşimin faturasını düşürmek aklıma gelenler. sizce başka yapabileceğimiz birşey var mı?

Kızlar benim makarna yapmak aklıma hiç gelmez.
En son ne zaman pişirdim hatırlamıyorum.
Ama herkes sevdiğine göre demek ben yapamıyorum.
Benim sos diye bildiğim şey yağlı salça makarna için. Annem hep öyle yapardı. Ben de yaparım arada.Bazen salata gibi yoğurtlu kornişon turşulu yaparım bazen de tereyağli sade kekikli filan bu kadar.
Siz başka mı yapıyonuz acabao_O

Kızlar benim makarna yapmak aklıma hiç gelmez.
En son ne zaman pişirdim hatırlamıyorum.
Ama herkes sevdiğine göre demek ben yapamıyorum.
Benim sos diye bildiğim şey yağlı salça makarna için. Annem hep öyle yapardı. Ben de yaparım arada.Bazen salata gibi yoğurtlu kornişon turşulu yaparım bazen de tereyağli sade kekikli filan bu kadar.
Siz başka mı yapıyonuz acabao_O
canım ben dediğim gibi peynirli ve yoğurtlu yapıyorum. ama eşim bunları sevmiyor. eşimin bana öğrettiği sos da şöyle:
soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz. üzerine de bolca domates (hatta ben konservelerden koyuyorum direk).
tuz. acı seviyorsan pul biber, karabiber. bu kadar
hatta ben menemeni de bu şeklide yapıyorum.
hatta domatesli buldur pilavını da :KK70: buna bir tek salça ekliyorum o kadar.

ama bu sorunun cevabını özellikle The Black The Black ten bekliyorum :)

@royemcim şu anda çalışmıyorum ama işe başladığımda ben de evden yemek götürmeyi düşünüyorum sayende. aslında iş yerinde yemekhane var ama yemediğim şeyler çıkıyor bazen. o zamanlar evden götüreyim diyorum. dediğin gibi hem daha sağlıklı hem de bütçeye yarar.
2 aydır abur cuburu bıraktım. evdeyken sorun olmuyor çünkü artık almıyoruz. ama işteyken bu konuda zorlanacağımı düşünüyorum. onun içinde her gün yanımda kek, börek, kurabiye, meyve falan götürürüm.

çoook teşekkür ederim verdiğin fikirler için canım :)
Rica ederim canim ne demek :) azicik faydam olduysa ne mutlu bana.

Kizlar ,Ben makarnayi beyaz peynirli ve yumurtalik da yapiyorum.ister sade peynir ya da sade yumurtali peynirli karisik yapiyorum.cok güzel oluyor.
Sevimsiz,parana yazik olmus.Evin hanimi olarak neyin nasil yapilaxagina,nasil temozlenip silineccegine sen karar vermelisin.o an hayir deyip senin istedigin gibi temizletseydin keske.olan olmus artik,bi dahakine bilirsin.

Rica ederim canim ne demek :) azicik faydam olduysa ne mutlu bana.

Kizlar ,Ben makarnayi beyaz peynirli ve yumurtalik da yapiyorum.ister sade peynir ya da sade yumurtali peynirli karisik yapiyorum.cok güzel oluyor.
Sevimsiz,parana yazik olmus.Evin hanimi olarak neyin nasil yapilaxagina,nasil temozlenip silineccegine sen karar vermelisin.o an hayir deyip senin istedigin gibi temizletseydin keske.olan olmus artik,bi dahakine bilirsin.

yumurtalı nasıl oluyor ??

yumurtalı nasıl oluyor ??
Tencereye yag koyup,istedigin kadar yumurta kirip karistir ve haslanmis makarnayi ilave edip 1-2 dk kavur.Bu kadar,servise hazir.
Beyaz peynirli yaparsanda Gene peynir ve yumurtalari ayni anda atiyorum ben,söyle bi dönfurdukden sonra makarnayi ilave edip bi iki dk daha kavuruyorum :) biz cok seviyoruz.
Kiymali sosa göre,daha pratik oluyor :)

X