- 25 Mart 2010
- 4.011
- 3.918
- 49
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #11.461
E şimdi patates almak için afyona mı gitcez yahuKızlar benim evde bol miktar patatesim var. Afyondan almıştık çok lezzetli. Okuldakiler de çok beğeniyor.
Pazar sabahı evde patates haşlıyorum. Fazlaca haşlıyorum. Bir miktarını kahvaltıya doğruyoru
Pazartesi günü işe 6.50 de geliyor 1 .40 da gidiyorum kahvaltı yapsam bile acıkıyorum.
Bi gün önceden haslanmış patatese baharat ve z.yağı koyuyorum. İşegetiriyorum.Hem ben yiyorum hem arkadaşlarım. Başka günlerde başka arkadaşlar bisey getiriyor. Kantinde bişey yememiş oluyoruz. Sadece cay alıyoruz.
Bu kadar basit ve lezzetli olması afyon patatesi olmasına bağlı ama :)
royem hamarat hatunsun vesselam.Hergün eşe beslenme hazırlamak zor olmalı Ben üşenirdim sanırım.Hep üşendiğimizden zaten bu dışarda yemeler pratik yemeler.Aferin canım sana valla gurbet ellerde iyi idare ediyosun maşallah ben burdaki herkesin ev idaresine bayılıyorum zaten .Bende oğluma bişeyler hazırlamak için çabalıyorum ama dışardan yemek tatlı geliyor kendisine nedense.Tabii hergün köfte yapsam yerde oda mümkün değil.Bana hamurişi dışında önerileriniz varmı fikirleri alalım.hadi hatunlar.
Rica ederim canim,Asil nen tesekkur ederim .Burda hepiniz birbirimizden cok güzel seyler ögreniyoruz.Hepiniz süpersiniz.ohh mis gibi daha ne olsun,afiyet olsun canim.Royemcim içten ve yakın cevapların için çok teşekkür ediyorum. Haklısın canım ben de dediğin gibi yapayım.
Bugün çok yoruldum. Çok kosturmacali bir gün üstüne bir de nöbetçi olunca henüz eve girebildim. Hemen yemek telaşı na başladım. Eskiden olsa pideci Pizzacı hemen kapidaydi. Ama artık öyle değil. Biraz gec yiyelim ölmeyiz. Kendimi zorlayarak yemeğe koyuldum. Buzluktan börülcem vardı hemen düdüklüye koydum. Yanına bulgur pilavı bir de. Evde de yaptığım yoğurt ve tursularimi da sofraya koydum mu tamamdır. Birazdan yemeğimizi yeriz ve hazır yemeğe vereceğim para cebime kalır...
Aminn canim,sagolasin.royem maşallah Can'ım ya.
Yuvayı dişi kuş yapar diye boşa dememişler. İnşallah eşinin iş durumu bozulmaz. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah
_sekerpare_ ,sagol canim elimden geleni yapiyorum ama sizin gibi tecrubeli bilgili hanimlarin eline su dökemem.
Bazen oluyor ki,firsatim olmuyor o zaman ekmek arasi oluyor genelde.
Hamur isi yerine cogu kuru,az sulu yemekler olur.öteki günu dusunerek biraz fazla yapiyorum.
Kiymali-sebzeli makarna
Yesil fasulye-pilav
Az sulu patates yemegi
Yaz ise menemen yanina ekmek ve salatalik dograrim
Bugun mesela,Az sulu etli kuru fasulye vardi onu göturdu ise
Yemegin yada ekmek arasi bin yanina meyve varsa sütlü tatli ,kek koyuyorum.
Sütlü tatlilari,kapakli kaselerim var onlara koyuyorum ki ise almasi kolay olsun.
Ev yapimi Pizza ,yanina salata
Ev yapimi kahnacun,börek yanina salata
Yani corba harici cogu sey alinabilir.
Esim ,disardan. Yese biz kesinlikle gecinemeyiz.Bi Hesap yaptik Onun disarida yemege verecegi paraya bizim üc kisilik ailemiz doyuyor.
Bu kadar cabaliyorum ama bakalim esimin is durumlari kötu görunuyor.Tam toparlandik derken Gene dibe toslamak cok üzuyor beni.issiz olursa bi daha zamnetmem is bulablsin bulsa bile simdiki kadar kazanamaz ,piyasa cok kötuu...
Ohh eline saglik ne cok sey yapmissinMerhaba kızlar...
Yoğun bir gün. Sabah namazından sonra yatmadım. Dün çok yorulmuştum haliyle akşam perttim ve yemekten sonra bir şey yapamamıştım. Bugün ilk iş katlanacak çamaşırları katladım. Makinaya koymadığım tencere ve tepsiler vardı onları yıkadım. Öğlen çocuklar eve yemeğe geliyor ve ben evde olmuyorum. O yüzden onlara yemek hazırladım. buzlukta haşlanmış kuru fasülyem vardı iyi koymuşum. Hemen yemeğimi yaptım yanına da pilav yapıverdim. Dolayısıyla akşama da yemeğim hazır oldu. Evimi toparladım. Dün babam zeytinliğimizden gelincik otu toplamış tazecik...Kahvemi içerken onları temizleyip doğradım. Akşama eve gidince yıkar dolaba koyarım. Yemeği, salatası ve kavurması oluyor biz çok seviyoruz. Yarın pazara çıktığımda ıspanak da almamış olacağım. Fayda faydadır. Şubatı bir miktar dolar, bir miktar gram altın ve bir miktar tl kenara atarak kapattım çok şükür. Kredi kartım da 850 gelmiş. Bu ay bunu düşürmeye çalışacağım. Bu ay sömestr tatilinden dolayı fazla geldi. Çocuklara kitap, sinema, dışarıda yemek derken biraz fazla harcandı. Bugün evde eksilen bakliyatları alacağım. Yarın da pazara çıkıp meyve, balık ve birkaç çeşit sebze alacağım. Şimdi işe güce bakma zamanı....Herkese kolay gelsin...Birikimli, bereketli bir gün olsun...
maşallah ya verdiği cevaba bak bayıldım Allah sağlıklı sıhhatli büyümeyi nasip etsinOhh eline saglik ne cok sey yapmissin
Bende sabah 7 de mercimek koftesi yaptim
Okulda piknik yapicakmis cocuklar
Ogretmenleri görev dagilimi yapmis
Dün zaten disaridan geldim evde yemek yoktu
Bide kizim mercimek koftesi goturcem yarin okula dedi
Kizim bari pogaca falan secseydin aksamdan yapardik kolay olurdu dedim
Ama anne ogretmwn mercek koftesi deyince senin yaptiginin tadi agzima geldi belki arkadasimin annesi o kadar guzel yapmaz diye ben seni sectim diyo :)
Gönlumu alinca mecbur yapiliyo tabi
Aksam uyumusum sabah kalktim yaptim
Sabah saatlerinde daha cok is yapiyorum bende
Sabahin bereketi zamana da yansiyo...