Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

E şimdi patates almak için afyona mı gitcez yahu karanfilce canım dostlarla yenilen zehir bile bal olur ne güzel

Royemcim içten ve yakın cevapların için çok teşekkür ediyorum. Haklısın canım ben de dediğin gibi yapayım.
Bugün çok yoruldum. Çok kosturmacali bir gün üstüne bir de nöbetçi olunca henüz eve girebildim. Hemen yemek telaşı na başladım. Eskiden olsa pideci Pizzacı hemen kapidaydi. Ama artık öyle değil. Biraz gec yiyelim ölmeyiz. Kendimi zorlayarak yemeğe koyuldum. Buzluktan börülcem vardı hemen düdüklüye koydum. Yanına bulgur pilavı bir de. Evde de yaptığım yoğurt ve tursularimi da sofraya koydum mu tamamdır. Birazdan yemeğimizi yeriz ve hazır yemeğe vereceğim para cebime kalır...

_sekerpare_ ,sagol canim elimden geleni yapiyorum ama sizin gibi tecrubeli bilgili hanimlarin eline su dökemem.
Bazen oluyor ki,firsatim olmuyor o zaman ekmek arasi oluyor genelde.
Hamur isi yerine cogu kuru,az sulu yemekler olur.öteki günu dusunerek biraz fazla yapiyorum.
Kiymali-sebzeli makarna
Yesil fasulye-pilav
Az sulu patates yemegi
Yaz ise menemen yanina ekmek ve salatalik dograrim
Bugun mesela,Az sulu etli kuru fasulye vardi onu göturdu ise
Yemegin yada ekmek arasi bin yanina meyve varsa sütlü tatli ,kek koyuyorum.
Sütlü tatlilari,kapakli kaselerim var onlara koyuyorum ki ise almasi kolay olsun.
Ev yapimi Pizza ,yanina salata
Ev yapimi kahnacun,börek yanina salata
Yani corba harici cogu sey alinabilir.

Esim ,disardan. Yese biz kesinlikle gecinemeyiz.Bi Hesap yaptik Onun disarida yemege verecegi paraya bizim üc kisilik ailemiz doyuyor.

Bu kadar cabaliyorum ama bakalim esimin is durumlari kötu görunuyor.Tam toparlandik derken Gene dibe toslamak cok üzuyor beni.issiz olursa bi daha zamnetmem is bulablsin bulsa bile simdiki kadar kazanamaz ,piyasa cok kötuu...

Rica ederim canim,Asil nen tesekkur ederim .Burda hepiniz birbirimizden cok güzel seyler ögreniyoruz.Hepiniz süpersiniz.ohh mis gibi daha ne olsun,afiyet olsun canim.

Selam kizlar
Bu aralar pek vaktim yok cok kosturmacali geciyo gunler arada girip cikiyorum
Bi slm vereyim dedim ozledim sizi valla

Cok para harciyorum bu ara zaten pek yuzum yok buraya gelmeye
Turlu turlu hobiler edindim
Evde dekoratif biseyler yapiyorum evimize kizima falan

M maviduvar1 yasadigin olayin benzeri yakinda benimde basima geldi
3 arkadas cocuklarla disari cikti
Arkadasin biri hic elini cebine atmadi
En son ayrilirken bana sinema parasini vereyim dedi
Cuzdan elinde oyle bekliyo daha hazirlamamis bile sonra hallederiz dedim nerdeyse 1 ay oldu
Diger arkadas o sormadan bana borcun yok dedi hee oylemi iyi tamam dedi dondu arkasini gitti
Gercekte harcadigimda degilim ama kendini akilli sanan insanlar cook canimi sıkıyo
Yakin arkadasim arami bozmakta istemiyorum ama napicam bilmiyorum
Bir daha biyere gidince kitliym hesabi ona görsun gununu diyorum bi yandan
Bi yandan birdaha onunla disari cikmayayim diyorum
Paraci biri oldugunu biliyordum ama bu kadari fazla oldu yuhhh diyorum
Gecen bi arkadasimla bulustuk mesela salacakta
Oturduk kizkulesine karsi simit cay biseyler aldim ben yedik ictik
Sonra bu arkadas tutturdu illa kahve icelim diye
Neyse girdik biyerde ictik
Benden once kalkti hemen gitti gesabi odedi
Parasi da azdi heralde kartla odedi cnm yaa

Üçün beşin hesabini yapip illa yari yariya yapmadik ama netice de ikimizde biseyler odedik ve guzel bigun gecirdik

Oteki hiiic hamle bile yapmiyo hesap odenirken ulan bi odiycek gibi yap hic bari olmadi falan de göz boya ohhhh oyle rahat ki sultan sanki yaninda muhasebecisi var
Tesekkur bile etmedi ya

Yada param yok kizlar siz odeyin şu gun vereyim de yada gelme
Gelme ya da beni germe :)

Cnm benim esimde kac aydir maasini 3 4 seferde aliyo
Böluk pörçuk paranin da hic berekwti olmuyo sanki
Saldim gitti valla daha aklim ermiyo
Sirket bi takim yanlis ekonomik politikalari nedeniyle sıkısti bi donem boyle olcak idare etmek zorundayiz
Esim isinde cok rahat baska is arayisina giremez
Kac yil oldu zaten calisan isveren iliskisinin otesinde hatir gonul var aralarinda
Allah yardimciniz olsun feraha cikin insallah

Merhaba kızlar...
Yoğun bir gün. Sabah namazından sonra yatmadım. Dün çok yorulmuştum haliyle akşam perttim ve yemekten sonra bir şey yapamamıştım. Bugün ilk iş katlanacak çamaşırları katladım. Makinaya koymadığım tencere ve tepsiler vardı onları yıkadım. Öğlen çocuklar eve yemeğe geliyor ve ben evde olmuyorum. O yüzden onlara yemek hazırladım. buzlukta haşlanmış kuru fasülyem vardı iyi koymuşum. Hemen yemeğimi yaptım yanına da pilav yapıverdim. Dolayısıyla akşama da yemeğim hazır oldu. Evimi toparladım. Dün babam zeytinliğimizden gelincik otu toplamış tazecik...Kahvemi içerken onları temizleyip doğradım. Akşama eve gidince yıkar dolaba koyarım. Yemeği, salatası ve kavurması oluyor biz çok seviyoruz. Yarın pazara çıktığımda ıspanak da almamış olacağım. Fayda faydadır. Şubatı bir miktar dolar, bir miktar gram altın ve bir miktar tl kenara atarak kapattım çok şükür. Kredi kartım da 850 gelmiş. Bu ay bunu düşürmeye çalışacağım. Bu ay sömestr tatilinden dolayı fazla geldi. Çocuklara kitap, sinema, dışarıda yemek derken biraz fazla harcandı. Bugün evde eksilen bakliyatları alacağım. Yarın da pazara çıkıp meyve, balık ve birkaç çeşit sebze alacağım. Şimdi işe güce bakma zamanı....Herkese kolay gelsin...Birikimli, bereketli bir gün olsun...

merhaba kızlar
ciceklientari ben de çok kızıyorum öyle tiplere. sonuçta aynı yerde çalışıyoruz. hemen hemen aynı parayı kazanıyoruz. sanki ben çok zengin mişim gibi davranmasına sinir oluyorum. aslında bu insanın görgüsüyle alakalı biraz.
bazı insanlar günü kurtardığını düşünüyor ama o para onlardan kat kat çıkıyor haberleri yok

bir yudum mutluluk maşallah canım. allah bereket versin inşallah. ben de gece namazına kalkıyorum genelde. sabahı da kılıp yatıyorum. sabah da işrakla kuşluğu kılıyorum. spor yapıyorum ve okula geliyorum.

Ohh eline saglik ne cok sey yapmissin
Bende sabah 7 de mercimek koftesi yaptim
Okulda piknik yapicakmis cocuklar
Ogretmenleri görev dagilimi yapmis
Dün zaten disaridan geldim evde yemek yoktu
Bide kizim mercimek koftesi goturcem yarin okula dedi
Kizim bari pogaca falan secseydin aksamdan yapardik kolay olurdu dedim
Ama anne ogretmwn mercek koftesi deyince senin yaptiginin tadi agzima geldi belki arkadasimin annesi o kadar guzel yapmaz diye ben seni sectim diyo :)
Gönlumu alinca mecbur yapiliyo tabi
Aksam uyumusum sabah kalktim yaptim
Sabah saatlerinde daha cok is yapiyorum bende
Sabahin bereketi zamana da yansiyo...

maşallah ya verdiği cevaba bak bayıldım Allah sağlıklı sıhhatli büyümeyi nasip etsin

bitirme projesi yapmaya karar verdim artık. evde az kalmış şeyleri yada yenmeyen şeyleri ortaya çıkartıp bitirmeye ve ev halkına da bitirtmeye çalışacam. leblebi, karışık çerez ve portakal da işe yaradı. bir de bunu aylık yapmaya karar verdim. nisanın başında haber verecem bitirdiklerimi size. şimdiki hedeflerim:

acılı leblebi - Allahım affetsin ama tadı çok kötü. baya uzun sürer bitmesi

form çay - 7 tane poşet çay. bu sabah birini içtim, kaldı 6 :)

gül şerbeti- çok güzel birşey bu yaa. az kaldı. kıyamadığımdan içmiyorum. ama 2 hafta sonra babam gelecek. o çok sever güllü şeyleri. o gelince içip bitiririz.

nivea deodorant - eşimin. o hepsini yarım yarım kullanır bırakır. şimdi bunu ortaya koydum. dibinde az kalmış zaten. bu ay bunu bitirsin.

turp - Allahım nedir benim turplardan çektiğim. hiç bitmiyorlar.

bir de küçük bir diş macununda çok az kalmış ve biz hep büyüğünü kullanıyoruz. o küçüğü de bitirecem :)

ilk ay için bu kadar yeter.

_sekerpare_ , haklisin canim.Ama insan Gene de düsunmeden edemiyor.Hayirlisi olsun insallah.

Bugun bütun gün disardaydim,birazdan en kolayindan birseyler hazirlsmam lazim.Arkadasa caya gitmistim ,kizim uyudu bayagi ben oturdugum yerde yorulmusum yaa.

Merhaba kızlar.

Ben de bir ay maaşım olamayacağı için daha az masraf yapıp her anlamda evdeki zulaları değerlendirmeye karar verdim. İşe bakliyatlardan başladım. Bu hafta içi sebze ve bakliyat yemekleri yapacağım. Hafta sonuna balık düşünüyorum.
Sonraki hafta çorba ve buzluktaki gıdaları değerlendireceğim.

Bir kapıyı kapatmadan diğerini açan Allah'ıma bin şükür.

Şu an çalışmadığım için de hem spor yapıyorum hem daha dikkatli besleniyorum fazla olan 2 kilom gitti bile, kaldı geriye 2 kilo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…