Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Yerinizde olsam o şahısla değil Yemek,
Sakızımı bile vermem anlasın kendini bu ne yaa ayıp valla
Elimden geldiğince uzak duruyorum. Yaş olarak benden bayağı büyük ve erkek üstelik. Ortak işlerimiz var. Malesef kesip atamam. Aklıma geldikçe sinir oluyorum. Öyle çok kargo ödemesi yaptım ki. Sen alıver ben vereyim sonra parasını diyor. Yok sonradan aklına bile gelmiyor. Birkaç defa para yok yanımda dedim.
Genel tavrı bu. Sadece bana özel değil. Günü kurtarmaya bakıyor. Bir iki kere bana yemek ısmarlamışlığı vardır. Günahını almayayım ama ben yine de çok rahatsız oluyorum.

çarşamba öğlen mutfak masasının üstüne koyduğum leblebiler cumartesi gecesi bitti. bu yöntem işe yaradı. araya gitmesini istemediğim her şeyi böyle yapacam artık :)

dün buzluğa koymak için elmalı kurabiye ve kek yaptım. evdeki cevizleri de kırıp bu ikisinin içine koyarak bitirdim :)

bugün piknik yerine yürüyüşe gittik eşim ve kızımla. yanıma dün yaptığım elmalı kurabiye ve kekten, bitmesini istediğim karışık çerezden koydum. meyvelerden de 1 havuç, 2 portakal, 2 elma koydum. 1.5 litrelik suyumuzu da evden koydum. karışık çerezin içindeki ağzı kapalı olan antep fıstıkları hariç her şeyi yedik 5 kuruş para da harcamadık.

bu hafta bu kadar israf önleyebildim :)

bir de yukarıya yazmayı unutmuşum
perşembe günü yaptığım yemekten kıyma kalmıştı buzu çözülmüş halde. cuma günü köfte yapmıştım ben de onlardan. eşim hafta sonu et yemeyi seviyor. (her gün et yemeyi seviyor aslında ama hafta içi işteyken zaten yediği için akşam yemeğinde tekrar et olsun diye diretmiyor, ama hafta sonu illaki etli bir şeyler ister) ben de o köftelerden köfteli patates yemeği yaptım bugün :)
bu da böyle bir israfı önleme hikayemdir :):)

yemek listemi de yaptım
pazartesi -> bugünden kalan köfteli patates yemeği - pirinç pilavı - bugünden kalan turp salatası
salı -> yoğurt tarhanası - soslu makarna - turşu - turp salatası (çok fazla yapmışım salıya da kalır)
çarşamba -> kalan yoğurt tarhanası - fırında sebze yemeği
perşembe -> mantı çorbası - dövme pilavı - turşu
cuma -> perşembenin aynısı
cumartesi- pazar -> ben bilmem beyim bilir :)

memleketten getirip de bitirdiklerim
çam balı
dağ çayı (bu iki yıldır filan evdeydi, sonunda bitirdik)
2 adet ayva
portakal
elma
ceviz
süzme peynir
tulum peynir
salatalık turşusu

aslında evde çok bir şey kalmadı ama martın 15ine kadar bir şey almak istemiyorum. martta toplu bir alışveriş yaparız diye düşünüyorum kısmetse :)

Basi Agriyan Ordek piknik için yaptıkların muhteşem :) bizde geçenlerde köfte kızartmıştık kalmıştı ertesi güne... Bizimkiler yumurtayı haşlama sevmezler yağda yap derler tava yani... Kofteleri kuçuk kuçuk doğrayıp yumurtaya atmıştım oldu sana kıymalı yumurta :)

M maviduvar1 evet cok sinir bozucu bir durum ama keske o an hayir ben kendi yedigimi ödeyecegim tabiki deseydin.Hep susup kaldigimiz icin iyi niyet suistimal ediliyor böyle.
yemek isine gelince,neden evden almiyorsun yemegini? zaten kendine ait bir odan var.Ögle arasi senin dinlenme zamanin kilitle kapini yemegini ye,dinlen.
yemegini evden alirsan bu cebine cidii miktarda yansir diye dusunuyorum,Benim esim hep evden aliyor,is yerindeki kantinde yese biz hayatta gecinemeyiz mesela.Birde hep ayni seyler,evden alinca bir cok cesitte almak mumkun hem saglikli hem daha Uygun.

selam canlar insallah iyisinizdir hepiniz,gecen hafta misafir dolayisi ile birsuru alisveris yaptim,coguda arrtti.cogunu buzluga kaldirip iki hafta idare etmek istiyorum insallah becerebilirim.

zor gecen bir aydan sonra, kumbaraya 12,50 tl attim.Allah bereket versin.insallah buundan sonra az da olsa brseyler atabilirim.

Yemek listene bayıldım Basi Agriyan Ordek
Ben de yapayım bi liste. Yarına kuru fasülye pilav pişecek. Salıya da kalır. Çarşamba perşembe de dolma ve çorba düşündüm cumaya da Allah Kerim

ohh, afiyet olsun canım, çok pratiksin. haftaya ben de dolma düşünüyorum kısmetse :)

çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık. senin topikte 349. sayfadayım, hızla geliyorum :)

Günaydın hatunlar.Hayırlı bol birikimli bir hafta olsun inşallah.Sarıpisi elmalının tarifini verirmisin rica etsem? Ben bikez yaptım yumuşak oldu.Böyle ağızda dağılan bir kıvam olmadı sinir oldum.

veriiim tabi canım, ben de internetten rastgele bi tarif bulmuştum. ağızda dağılıyordu benimki şansıma. ama bir daha yapmam sanırım. çok uğraştım çünkü. hamur açma benim işim değil kesin olarak anladım. eşim benden iyi hamur açar

sana mesaj olarak atıyorum linki :)

saripisi süpersin canim liste süper :)

Benim de ,firinda pisirilmis sebze yemegim kaldi önceki gunden.aksama onu isitirim yanina tavuk yaptim.yanina ya yogurt ya da salata yaparim yeter.

ben liste yapamiyorum,cok denedim ama nedene o gunler hep ayni malzeme ama degisik seyler pisiriyorum o yuzden liste yapmiyorum b :)

ne bileyim insan diyemiyor işte.
bugün dışarıdan söyleyecektim. baktım 12 gibi geldi. yemeğe çıkmıyor musun dedi. yok dedim çorba içeceğim şimdi aç değilim.
aslında evden getirebilirim. taaaa oğluma hamile iken getiriyordum aslında.
evdeki duruma göre olabilir canım. ya.
çok teşekkür ederim.

rica ederim canim.iste söylemek lazim demek ki.olan oldu artik bosver.
zaten eve gunluk alisverisini yapiyorsun ,hergun yemeginde pisiyor nasilsa.Hergun ayni seyleri yemekten daha iyidir diyorum ben.
ben esime,ymeginden,ekmeginden,yapmissam kek ,börek yada sütlu tatlisindan meyvesine Kadar herseyi koyuyorum yanina.Bi ara kavonozda corba da koydum yanina,sicakkken kounca vakumlaniyor ,dökulmez yani.ama corbasi isitamadigi icin istemiyor.diger seyler rahat yani.salatani da kavonozlara koyabilirsin mesela,cesit cesit,istegigin gibi.
mesela esimin kantininde,hem yemek cok pahali,hem porsiyonlar kücuk doymuyorsun hem de hergun ayni seyler.Hem onun icin hem de ev ekonomimiz icin iyi oluyor.

ben seviyorum liste yapmayı. hem yemeklik malzeme yönetimim kolaylaşıyor, araya giden, çürüyen vs. olmuyor. hem de ne pişirecem derdi olmuyor :)

evet canım haklısın. evde her gün yemeğim yapılıyor. kalanlar da oluyor. onları da akşam tüketmeye çalışıyoruz.
en kısa zamanda deneyeceğim. yarın öğlen dışarı çıkmam gerek çünkü. çarşambaya deneyebilirim.
bugün öğle arası tavuk ızgara, salata ve ayran istedim 8 tl verdim.
işyerinin yemekhanesinde yemek çıkıyor 4,5 tl. ama o da her zaman güzel olmuyor.

Kızlar evden yemek getirme fikri güzel de ofis ortamında yemek yemek kolay olmuyor...sulu yemek daha da zor olmaz mı? ben hep pratik şeyler tercih ediyorum çünkü yerken hep birileri geliyor...hemen yemeği bırakıp insanlara dönmek zorunda kalıyorum.... bazen yemek yediğimi gören nezaket sahibi insanlar bekliyor ama çoğu zaman kimse bunu umursamıyor...bazen öğle yemeği yiyemeden akşam oluyor..

Sarıpisisi ben de evdeki malzemelere göre liste yapıyorum. Ama ben önceden planlama yapmıyorum. Bakıyorum dolapta ve buzlukta neler var, çocuklar ne yemek istiyor ona göre karar veriyorum. Eskiden canım ne isterse hemen o gün alır yapardım. Eşim sağ iken evde yemek olsa bile dışarıya çıkıp dışarıda yerdik. Hava güzel olduğunda eşimi eve sokamazdım :) Şimdi israf olmasın diye eldekilere göre yemek listesi oluşturuyorum. Bu arada seni zevkle takip ettiğimi bir daha söyleyeyim.

Canim ,sulu yemek zor olabilir dogrudur.Hani ortam müsaitse alinabilir.Esimin isitma imkani olmadigi icin istemedi mesela.
Pratik derken,mesela aksam köfte yaptin öteki güne kaldi.Hemen biraz salata domates istege göre mayonez ile bir dürum ya da ekmek arasi yapilabilir.Aynisini disardan da alabilirsin ama evde pisen o anlik daha ekonomik olur.

Kızlar benim evde bol miktar patatesim var. Afyondan almıştık çok lezzetli. Okuldakiler de çok beğeniyor.
Pazar sabahı evde patates haşlıyorum. Fazlaca haşlıyorum. Bir miktarını kahvaltıya doğruyoru
Pazartesi günü işe 6.50 de geliyor 1 .40 da gidiyorum kahvaltı yapsam bile acıkıyorum.
Bi gün önceden haslanmış patatese baharat ve z.yağı koyuyorum. İşegetiriyorum.Hem ben yiyorum hem arkadaşlarım. Başka günlerde başka arkadaşlar bisey getiriyor. Kantinde bişey yememiş oluyoruz. Sadece cay alıyoruz.
Bu kadar basit ve lezzetli olması afyon patatesi olmasına bağlı ama :)

royem hamarat hatunsun vesselam.Hergün eşe beslenme hazırlamak zor olmalıBen üşenirdim sanırım.Hep üşendiğimizden zaten bu dışarda yemeler pratik yemeler.Aferin canım sana valla gurbet ellerde iyi idare ediyosun maşallah ben burdaki herkesin ev idaresine bayılıyorum zaten .Bende oğluma bişeyler hazırlamak için çabalıyorum ama dışardan yemek tatlı geliyor kendisine nedense.Tabii hergün köfte yapsam yerde oda mümkün değil.Bana hamurişi dışında önerileriniz varmı fikirleri alalım.hadi hatunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…